Jump to content

Које су ми протестантске заједнице симпа и зашто?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Ariadna рече

@Sofija_ , da, da, upravo to i napisah, zao je meni nas Srba, za druge vise nemam toliko energije na trošenje. Ali mi se uopste ne sviđaju sadašnje tendencije, mnogo je nekulture i nevaspitanja, a od takvim plodova će se teško sta dobro nadalje zapatiti ako se nešto na vreme ne učini. 

ti mozes samo da radis na sebi i da pozitivno utices na bliznje, nista vise...put do Boga nije lak i za svakog je drugaciji, najtezi je za gorde i sujetne, kao sto je gordost svrgla najveceg medju andjelima, tako i svakog od nas moze, zato rad na sebi mora biti neprestan i borba sa sopstvenim slabostima pa dokle stignes,stignes..

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Sofija_ рече

pa ti veruj da ce mormoni, jehove i ostali otpadnici da postanu pravoslavni i protracices svoj zivot, u danasnje vreme to je cista zabluda, preobrati sebe i ucvrsti sebe u svojoj veri i vec si na dobitku...ne mozes ti druge vuci za rukav da se preobrate ako oni to nece niti zele, zasto biti veci mormon od njih sami, o Boze o cemu ja diskutujem

Не постоји ни хипотетичка шанса да се преобрате ван непосредног уплива Духа Светога, коме не желе да се отворе.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин Ковачевић рече

Не постоји ни хипотетичка шанса да се преобрате ван непосредног уплива Духа Светога, коме не желе да се отворе.

to i pricam, osakaceni su bez Duha Svetoga i tu nema sta vise da se doda, to svakodnevno vidjam i dozivljavam, bez ikakve osude i mrznje, samo sam impulsivna i direktna ko me poznaje ne zamera mi, takt i diplomatija mi nisu jaca strana :tv:ali Bog je milostiv i zna me u dusu i hvala mu na svemu i sto me trpi ovakvu, slava tebi Gospode moj, jedini pravi prijatelju :sunce:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ariadna рече

Znam samo da Jehovini svedoci presreću ljude u NS i nude Kulu stražaru i emotivno ucenjuju ako ne želiš da je uzmeš ili ih saslušaš. Inače oni misionare, a nazarenima je npr misionarenje zabranjeno. Ima li baptista kod nas? 

Не знам да ли има баптиста, али знам да сведоци немају никакав пролаз код нас, као ни мормони. Они су у великој заблуди, мислећи да смо ми жељни посебности њихове истине у мору протестантске конфузије и модернизма, као у Америци, не познајући ни најмање нашу историју и уопште, историју цркве.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ariadna рече

ovo je tema za razmišljanje! Da li protestanti (svi ili neke zajednice) imaju ili nemaju prisustvo Svetog Duha?

То је питање за школованог теолога као @obi-wan , јасно је да у њиховим црквама немају, али постоји велика и све већа заједница православаца у Америци који често из радозналости (и услед осећаја духовне празнине), посете Грчку или Руску православну цркву и кроз пар дана одлуче да постану катакумени

Подели на овим сајтовима

Baptista ima u Banatu,tacnije u Kikindi(tamo sam ih sretao iako pojma nisam imao sta je to),mada sam stekao utisak da ni oni ne znaju,ali im je to ostalo od roditelja.

Starija zena,subotarka,mi uvaljivala tu njihovu kulu,a kad sam joj pokazao Psaltir,argument bese "pa znate,nasih ima vise od milion", veljo " mojih je malko vise " :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Само тзв. Јеховини сведоци ни по чему не могу бити убројани међу протестанте и хришћане, јер њихово учење се  не слаже са суштинским учењем које исповедају протестанстк ихришћани, како  традиционални  протестанати (лутерани, евангелици, реформатори-калвинисти...) тако и   нетрадиционални  (суботари, баптисти, методисти...), јер сви ови прихватају Никео-Цариградски Символ вере (Вјерују)!

Ј.С. верују да је Исус створени анђео, арханђел Михајло... :((

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Ariadna рече

@Православни Србин , da li se stvarno mormoni mogu zeniti sa vise zena?

Колико је мени познато, званична организација мормона је то укинула. Али, многе групе унутар мормона, које су се одвојиле (неке баш и због тог питања) и даље практикују полигамију. 

Е сад, можда неко има више података о томе. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Sofija_ рече

ovde jehove ne zvone samo kod Muhamedanaca jer znaju da ce dobiti po tintari :tv: bas mi rece komsija Marokanac, al su bezobrazni, ja im reko da ne dolaze vise, a sledeci put sam ih gadjao cipelama :))

Јеховисти имају готово исто веровање ко и муслимани. Заправо, учење јеховиста се заснива, углавном, на аријанској јереси, а управо је аријанско учење доста, поред других, утицала и на учење Ислама. 

Тако да, можда би се чак и сложили око кључних ствари. ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Благовесник рече

Само тзв. Јеховини сведоци ни по чему не могу бити убројани међу протестанте и хришћане, јер њихово учење се  не слаже са суштинским учењем које исповедају протестанстк ихришћани, како  традиционални  протестанати (лутерани, евангелици, реформатори-калвинисти...) тако и   нетрадиционални  (суботари, баптисти, методисти...), јер сви ови прихватају Никео-Цариградски Символ вере (Вјерују)!

Ј.С. верују да је Исус створени анђео, арханђел Михајло... :((

Да, учење јеховиста најближе је Исламу а не простестантизму, мада се оснивач ЈС, Чарлс Тејз Расел, позивао на Лутера и сматрао га својим претходником. 

Подели на овим сајтовима

ПИСМО УПРАВНИКУ СОЛАНЕ – РИМИКС*

103bxqs.gif

„Со је добра, али ако со обљутави, чиме ће се поправити?“ Лк 14:34

Драги управниче,

jа сам ован Мирко, маторо мушко јагње - тачно, али ме жалости када ме тако зову (у даљем тексту сам О. Мирко!).
Долазим издалека мучен неутољивом потребом за сољу. Где год ко помене со, ја одмах наћулим уши. Пуче ми глава, управниче, од ударања у сандуке на којима пише "Со".
Све је више индустријске соли, кажу, а ја од ње добијам разне алергијске реакције, са непредвидивим исходом. Једном сам чак јурио около желећи кога да уједем; замисли,

О. Мирко уједа! Шта да ти причам, ти се бавиш сољу. Иди бре!

Ја ти плачем, када наиђем на чисту со. Лижем и плачем - успомене ваљда...
Да се разумемо, нисам ти ја неки смеран, век сам провео у стаду јараца. Остале ми навике из тога доба - пасем дуван, невероватно, стидим се и пасем.

Изгледа управаниче, да је несташица здраве соли.
Мој пастир већ дуже посматра суседну, туђу ливаду. Упиљи се тако, ми иза њега блејимо, некад соло, некад хорски, а он нас, управаниче, ни не чује...
А та ливада пуна јараца, шиљатих рогова, скачу на све и боду! Пастири њихови пијани, можеш мислити, пастири који се не трезне.
Има нешто ради чега и пастир и овце, а највише јагањци, зуре у суседну ливаду.

Kонтејнери соли, управаниче, не лажем, не сандуци, к'о код нас - контејнери!!!

Па да видиш амбалажу, да видиш врсте! Безброј - безброј произвођача.

Неки ми дан управниче једна овца заблеји на уво:
- Јел' и теби она, туђа трава изгледа сочнија и зеленија?
Погледам је у очи; спремна је да прескочи ограду, само чека ко ће први - што је опште позната особина нас оваца. Наш пастир нам не брани да идемо где хоћемо да тражимо со, зна и он јадан да нам је оно што добијемо у тору мало, па каже:
- Драго моје стадо, све си веће а соли све мање, или трпи или паси слане књиге, пази само да се не отрујеш!

Ето управниче како ти живим. Него, где има управниче у твојој солани, здраве соли...то сам хтео да питам?

Твој О. Миркo

* ПИСМО УПРАВНИКУ СОЛАНЕ је идеја нашег брата Мирка из Београда

Петровић Станислава

• Радостан 1

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ariadna рече

@Lady Godiva , ja sam malo idealista, u pravu si, ne može se tu mnogo pomoći, kome je sta zapisano ili od Boga dato... 

Није ништа записано. Не постоји судбина, то муслимани трипују. :)

Нисам на то мислила.. небитно 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...