Jump to content

Питајте Администрацију

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Постављање слика са властитог рачунара (тзв, аплоад):

Испод поља где пишеш текср поста налази се крстић "Додатне опције". Кликнеш на крстић и онда изабереш "Приложи" (идеш класично: Browse и на фајл у свом рачунару).

Гледај да слике буду лепе. Поздрав winter

Подели на овим сајтовима

Slusao sam svasta o predavanjima ep.Ignjatija, cak sam i video jednu sliku, uslikana za vreme, valjda svete liturgije, gde se vidi ep.Ignjatije i svestenici kako klece u toku sluzbe, nema ikonosa.Ona mi fotografija nikako nije jasna.Bio bih zahvalan kad bi mi neko malo detaljnije objasnio kakva su to nova ucenja ep.Ignjatija, sta je to sto je pojedine odusevilo? 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Драги Младене, ускоро ћемо поставити предавања Вл. Игнатија на форуму, па ћеш сам чути. Надам се да овде долазиш са добрим намерама. Вл. Игнатије је један од најпризнатијих православних теолога данашњице, који на светоотачки начин разбија погрешну августиновско-схоластичку слику теологије са којом смо, нажалост сви задојени. Њега треба слушати са великом пажњом и не извлачити из контекста реченице. То је методологија секташа који ти подметну цитат из Светог Писма желећи да те збуне. Владика, напротив, систематски излаже догматска начела и зато га треба слушати од почетка до краја, па онда говорити о његовом учењу. И сам Вл. Игнатије на предавањима увек пита шта студенти мисле о некој теми, није искључив и воли дијалог. То што га многи не разумеју није чудо, јер се многе ствари у Цркви свеле на форму, обичај, традиција је уздигнута на ниво догмата.

Волео бих да нам мало појасниш шта подразумеваш под екуменизмом.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Dragi brate Mladene  ne trebamo se strasiti ekumenizma pa i mi smo deo ekumene !Ja sam napisao jedan tekstic na prozoru Ekumena al evo da ga postavim i ovde ! Nek brate Mladene Episkopi rade svoje a mi svoje !

Al je lep ovaj svet - tako valjda rece J.J. Zmaj u nekoj od svojih pesmica a kako mi danas vidimo taj isti svet !Mi danas u Srbiji imamo ljude koji se jeze na sam pojam reci Ekumena pa i njene izvedenice ekumenizam ! Zasto? Cemu strah od sveta u koji smo i mi nesebicno pozvani da upotpunjujemo livadu Gospodnju! Strah i nesigurnost dolaze pre svega od sopstvenog maloverja i vere koja stoji na staklenim nogama!Jer ako covek ne vidi bliznje svoje u svim ljudima koji zajedno sa njim hodaju stazama zemaljskim kako onda moze videti BOGA !? Pojedini cak idu dotle da opominju kako ce ekumenisti da gore sa papom u paklu ,haha, odakle nekom ko sebe zove Hriscaninom pravo da siri strah!Zar nije sebicno samo zeleti svoje spasenje a ne misliti o drugima zar njima ne trebamo pokazemo tu Ljubav za koju tvrdimo da je imamo!Oni koji se suvise brinu za dusu svoju , izgubice je - rece Hristos! HRISTOS nije dogma vec ZIVOT ! A put(PUT) istinski(ISTINA) ka zivotu(ZIVOT) je LJUBAV ! Kada covek nadje Ljubavi u sebi onda veselog srca moze da zapeva - Al je lep ovaj svet !!!

Подели на овим сајтовима

Gde mogu da se detaljnije upoznam sa ucenjima ep.Ignjatija, ima li neka web stranica, video ili audio zapis sa njegovog predavanja.Ispade da smo ovo vekova unazad pogresno uceni, kako vi kazete zadojeni.Voleo bih da vi meni kazeta u cemu je, u ovom dosadasnjem svetosavskom ucenju, greska.Ne znam puno o tom ucenju, ali zvuci mi kao revolucionarno.Je li to nesto u duhu učenja Ziziulasa.

Подели на овим сајтовима

Koliko ja vidim ovo je neki ekumenisticki forum, novotarci na delu.Cudi me da je predlozen od strane ApostolCentra.Ja ne znam da li je ovde prisutnima poznat pojam JERETIK.Nadam se da se necete ljutiti, ja sam se odnedavno okrenuo veri.Dosta citam, posebno nase svetootacke knjige, stari zavet, novi sam jednom procitao, ali opet cu.Pratim situaciju na terenu, ali ovo sto vidim, a trudim se da gledam realno, nimalo mi se ne dopada.tesko se za mene moze reci da sam ZADOJEN, posto sam skoro "pocetnik" u veri.Bit ce mi zadovoljstvo razgovarati sa vama, slusati vase argumente i mozda poneki svoj izloziti.

Подели на овим сајтовима

Predlazem da pogledate za pocetak dokumentarni film, "BOG I HRVATI", dobit ce te malo jasniju sliku o rimokatolicima, papi itd.Kad vidim fratra, najezim se, a pogotovo naseg svestenika da se moli sa njim.Ima jos jedan odlican dokumentarac produkcije Ostrvo, "RAT ZA DUSE", znam da boli, al eto. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Драги Младене, овде си добродошао увек и желимо да се пријатно осећаш, да се полако и сигурно уведеш у веру. Како си од скоро у вери, молим те као свештеник да не гледаш свет црно-бело. Не љутимо се на Тебе, свакога поштујемо и његово мишљење, али овде нико од нас не хвали папу и велича убијања у име Бога, и нико не говори да се ми удружимо са римокатолицима да би били једно са њима и имали папу као поглавара. Напротив. Имамо ми нашег Патријарха и наше Владике, али нећу никако дозволити и као модератор и свештеник да де било који Владика овде пљује и напада. Таквих форума имаш на претек, па тамо то можеш до миле воље. Наша идеја је да свима који су гладни речи мира и љубави овде то и дамо. Мени је доста и преко главе квази православаца и људи који би све који не мисле као они да скрате за главу. Имај своје мишљење, али прво довбро испитај. Видећеш да ствари несу како их презентују они који Цркву Божију доживљавју као њихову приватну својину, па нити улазе у њу, нити дају другима да уђу. Чувај се осуде Епископа пријатељу, јер је Епископ предстојатељ литургијске заједнице и пази се да не будеш крив Телу и Крви Христовој због тога. Полако, трудићемо се сви да Ти максимално појаснимо и дамо праву слику наше вере у којој нема мржње, хуле и непотребне напетости. Јеси ли прочитао у писмо да је Христос рекао да ко је натоварен нека дође к Њему да га он растовари?

на крају да Ти поручим: Ја волим римокатолике, протестанте, муслимане, невернике и остале људе. Слушај и знај, Христос је рекао да благосиљамо оне који нас гону, а не да их кунемо. И још ово да знаш: Дух Божији дише где хоће, Он је од краја до краја васељене. Мислиш ли да Бог не воли римокатолике или које већ? Труди се да овај свет гледаш кроз љубав према Богу и ближњем и видећеш свет из друге перспективе. За сад толико, Бог нека те чува.

Подели на овим сајтовима

Koliko ja vidim ovo je neki ekumenisticki forum, novotarci na delu.Cudi me da je predlozen od strane ApostolCentra.Ja ne znam da li je ovde prisutnima poznat pojam JERETIK.Nadam se da se necete ljutiti, ja sam se odnedavno okrenuo veri.Dosta citam, posebno nase svetootacke knjige, stari zavet, novi sam jednom procitao, ali opet cu.Pratim situaciju na terenu, ali ovo sto vidim, a trudim se da gledam realno, nimalo mi se ne dopada.tesko se za mene moze reci da sam ZADOJEN, posto sam skoro "pocetnik" u veri.Bit ce mi zadovoljstvo razgovarati sa vama, slusati vase argumente i mozda poneki svoj izloziti.

ne znam Mladene šta podrazumevaš pod pojmon novotarci.pitaš da li je prisutnima poznat pojam jeretik :-Xpa ve?ina prisutnih su ili sveštena lica ili ljudi koji su dugo u veri, koliko sam ja primetilaJeres (gr?. ???????, haíresis; ?? ????????, haireomai - ????????) se u hriš?anstvu, a posebno u katoli?koj i pravoslavnoj crkvi, ozna?ava sva mišljenja o verskim dogmama,Jeretika, ?oveka koji o verskim pitanjima druk?ije misli, vekovima je osu?ivala zvani?na crkva. Uvek se o jereticima širila zastrašuju?a, odbojna predstava. Ve? se i sama optužba za jeres u istoriji crkve pokazala kao užasno oružje, kojim je svaki neugodan protivnik mogao da bude uništen.Stari Zavet je Stari Zavet ali Novi Zavet je  Ljubav? ????????? ??????, ? ?????? ?? ??? ?????????? (????? VIII,32)„... ? ?????????? ? ???????? ???????? ???? ???????? ? ??????? ? ????????? ?? ?? ???????... ???????,??? ???? ?? ???????? ? ??????? ?? ?????. ? ?????? ??? ? ?????? ????????? ?? ????? ??????????.??,?????, ??? ??????... ? ???? ???????? ?? ????,?????? ?????? ?? ?????. ? ??? ?? ?????? ??????, ??????? ?? ? ???? ??:???? ?? ???? ???? ??? ??????? ???? ???? ???? ????? ?? ??... ? ??? ????? ??, ? ???????? ?? ????? ???????? ???????? ????? ?? ?????... ??? ?? ???? ?? ?????? ? ??? ????: ????, ???????. ? ???? ??? ????: ?? ?? ?? ?? ????????;???, ? ?? ???? ???? ?? ???????...“

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...