cloudking Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Jel stvarno u bibliji pise subota? виноградар је реаговао/ла на ово 1 On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 On 8. 8. 2013. at 9:40, cloudking рече Jel stvarno u bibliji pise subota? Палиш мало ватру а? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Ovde se jasno vidi da ljudi imaju primitivnoi shvatanje Boga. Pa nisu ljuci CD pa ako ga ubaciš naopako u čitač,onda ga komp(čitaj Bog) neće prepoznati... Иван Недић and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 On 8. 8. 2013. at 8:34, Aleks7 рече Postovani! Imam pitanja za Vas, a to je kao prvo - način krštenja. Ja sam krštena škropljenjem u Pravoslavnoj crkvi. Međutim u Bibliji jasni piše, pa i na vašem sajtu, da se treba krstiti vodom kao i Isus što je kršten. Znači ja se trebam ponovo krstiti jer nisam krstena na ispravan nacin - krstenje vodom - uranjanjem u vodu kao i Isus sto je krsten i ostavi nam takvu zapovijed. Zasto Pravoslavna crkva krsti ljude skropljenjem kad to nije isravno? Zasto ne krsti vodom kako u Bibliji pise da treba? To mi nije jasno. Jer ako se Pravoslavna crkva drzi Biblije i Bozjih zapovijesti - onda takav nacin krstenja nije ispravan. Drugo: Zasto postivati svecekoje je Crkva odredila (proglasila neke ljude svetim), ljubiti ikone, krst, moliti se ikonama tj. svecima, (npr. sveta Petka i dr.) kada je to po Bibliji IDOLOPOKLONSTVO? JEDINI koji je vaskrsnuo iz mrtvih je ISUS, a nisu ni Crkvom proglaseni sveci niti majka Bozja. On je nas JEDINI zastupnik pred Bogom i posrednik izmedju nas i Boga. I na kraju nase molitve kazemo U HRISTOVO IME AMIN. Moliti majku Bozju kao naseg posrednika i zastupnika pred Bogom je pogresno prema Biblijskom učenju, jer ona to ne moze biti i nije. A to zna i svaki svestenik Pravoslavne crkve koji naravno poznaje učenje Biblije, a ipak uci ljude drugacije i ubacuje se tradicija koja nema veze sa Biblijskim ucenjem. Npr. i ovo: Bozic, Uskrs, ......... i u Katolickoj i u Pravoslavnoj crkvi je drugi datum, koji je tacan? U Bibliji toga NEMA. Pa onda DAN ODMORA - SEDMI DAN. Crkva uci da je to nedelja, a u Bibliji pise SUBOTA. Veoma konfuzno je to za ljude koji sami ne citaju Bibliju nego samo prihvataju sto im CRKVA kaze da je ispravno. Na ovaj nacin se ljudi uce od strane Crkve vijekovima i naravno vjeruju Crkvi. Ne zelim nikoga uvrijediti, nije mi to namjera, jer ima puno ljudi u svim vjeroispovjestima koji svim srcem vjeruju u Boga. Tako vjeruju i u ono sto im Crkvene starjesine propovijedaju. Ali Biblija kaze drugacije, pa Vas molim za odgovor. Unaprijed se zahvaljujem. Aleks7 Vjerujem da ces na ovoj temi naci odgovore https://www.pouke.org/forum/topic/26150-protestantima-o-pravoslavlju/ Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 On 8. 8. 2013. at 8:34, Aleks7 рече Postovani! Imam pitanja za Vas, a to je kao prvo - način krštenja. Ja sam krštena škropljenjem u Pravoslavnoj crkvi. Međutim u Bibliji jasni piše, pa i na vašem sajtu, da se treba krstiti vodom kao i Isus što je kršten. Znači ja se trebam ponovo krstiti jer nisam krstena na ispravan nacin - krstenje vodom - uranjanjem u vodu kao i Isus sto je krsten i ostavi nam takvu zapovijed. Zasto Pravoslavna crkva krsti ljude skropljenjem kad to nije isravno? Zasto ne krsti vodom kako u Bibliji pise da treba? To mi nije jasno. Jer ako se Pravoslavna crkva drzi Biblije i Bozjih zapovijesti - onda takav nacin krstenja nije ispravan. Drugo: Zasto postivati svecekoje je Crkva odredila (proglasila neke ljude svetim), ljubiti ikone, krst, moliti se ikonama tj. svecima, (npr. sveta Petka i dr.) kada je to po Bibliji IDOLOPOKLONSTVO? JEDINI koji je vaskrsnuo iz mrtvih je ISUS, a nisu ni Crkvom proglaseni sveci niti majka Bozja. On je nas JEDINI zastupnik pred Bogom i posrednik izmedju nas i Boga. I na kraju nase molitve kazemo U HRISTOVO IME AMIN. Moliti majku Bozju kao naseg posrednika i zastupnika pred Bogom je pogresno prema Biblijskom učenju, jer ona to ne moze biti i nije. A to zna i svaki svestenik Pravoslavne crkve koji naravno poznaje učenje Biblije, a ipak uci ljude drugacije i ubacuje se tradicija koja nema veze sa Biblijskim ucenjem. Npr. i ovo: Bozic, Uskrs, ......... i u Katolickoj i u Pravoslavnoj crkvi je drugi datum, koji je tacan? U Bibliji toga NEMA. Pa onda DAN ODMORA - SEDMI DAN. Crkva uci da je to nedelja, a u Bibliji pise SUBOTA. Veoma konfuzno je to za ljude koji sami ne citaju Bibliju nego samo prihvataju sto im CRKVA kaze da je ispravno. Na ovaj nacin se ljudi uce od strane Crkve vijekovima i naravno vjeruju Crkvi. Ne zelim nikoga uvrijediti, nije mi to namjera, jer ima puno ljudi u svim vjeroispovjestima koji svim srcem vjeruju u Boga. Tako vjeruju i u ono sto im Crkvene starjesine propovijedaju. Ali Biblija kaze drugacije, pa Vas molim za odgovor. Unaprijed se zahvaljujem. Aleks7 Ako nisi obrezan onda put pod noge misko.....i ako ne drzis spreman kamen u ruci da ubijes dete sto skuplja grancice subotom i ako te opsuje...onda nisi pravi vernik jer tako pise u bibliji...... Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 8, 2013 Гости Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Најпре добродошли... Друго, будите спремни да ћете на ваша питања добити овакве одговоре, јер тако је и постављено... Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Dobrodošli.... ... Oprostite nama pravoslavcima što ne odgovorismo na vaše pitanje i što ne poverovasmo u Vašu iskrenost...... Mogu samo da kažem da je ljubav iznad svakog zakona.I da se sve radi iz ljubavi...ikone se celivaju iz ljubavi,molimo se svetiteljima zato što ih volimo i zato što se divimo njihovom podvigu kome mi nismo ni dorasli.... Sve je u cilju zadobijanja Duha Svetoga koji menja sebičnog čoveka okrenutog samo prema sebi u čoveka koji može da živi u zajednici sa bližnjima.....Koji može da ojača dovoljno da se žrvuje za one koje voli...i da živi svoju religiju. Ayla and виноградар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 On 8. 8. 2013. at 9:58, Жељко рече Палиш мало ватру а? Наравно да пали ватру ! Што ти то смета ? Зашто тако изврћеш Библију када у Њој лепо пише да се крштава и огњем. Ево цитата за вас што сте одступили од примене Писма: "Он ће вас крстити Духом Светим и огњем". Мора да се пали ватра кад се обавља крштење. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Ne palim nikakvu vatru nego noramalno pitam zato sto me zanima jer prvi put to cujem. Ali od vas i vase gordosti vise ni jedan odgovor ne moze da se dobije a da se pre toga pitalac malo ne propusti kroz vredjanje i omalovazavanje. Pogledacu na internetu, ne morate se truditi da mi sad odgovarate. Ali odajem vam priznanje... zaista ste veliki... prave velicine, gorostasi cak... Филозоф, Дијана., Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 И опет се показује наша незрелост... А шта мислите да дође неки Адвентиста који озбиљно истражује Православље и постави отворено питања која га муче? А ми га онда извређамо и отерамо... Ко ће бити одговоран? Чак и да није сасвим искрен, опет треба одговорити смирено и аргументовано - некоме другом може бити корисно. Милан М., виноградар, Жика and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 On 8. 8. 2013. at 15:11, Стева Ченејац рече Чак и да није сасвим искрен, опет треба одговорити смирено и аргументовано - некоме другом може бити корисно. Пример са огњем изнад разобличава такав библијски буквализам. Иако делује блесаво веома сликовито показује суботарима оно што сам хтео да кажем. Герхард је поставио добар линк за такве ствари. Штета што линк не ради већ дуже време. Хвала Богу што сам текстове копирао на време..... мада нисам све Ево једног од најбољих линкова за новог члана http://true.faithweb.com/ Gerhard је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 On 8. 8. 2013. at 8:34, Aleks7 рече Postovani! Imam pitanja za Vas, a to je kao prvo - način krštenja. Ja sam krštena škropljenjem u Pravoslavnoj crkvi. Međutim u Bibliji jasni piše, pa i na vašem sajtu, da se treba krstiti vodom kao i Isus što je kršten. Znači ja se trebam ponovo krstiti jer nisam krstena na ispravan nacin - krstenje vodom - uranjanjem u vodu kao i Isus sto je krsten i ostavi nam takvu zapovijed. Zasto Pravoslavna crkva krsti ljude skropljenjem kad to nije isravno? Zasto ne krsti vodom kako u Bibliji pise da treba? To mi nije jasno. Jer ako se Pravoslavna crkva drzi Biblije i Bozjih zapovijesti - onda takav nacin krstenja nije ispravan. Пре свега - добро нам дошла! У Библији у ствари не постоји ни један детаљан опис крштења, тако да би - само на основу Библије - најисправније било рећи "не знамо тачно" како је то изгледало. Јован је Исуса крстио у реци Јордану, али не знамо да ли је "уроњен" или можда само "поливен" у плићаку или слично. Ствар је у томе да Библија уопште није писана да буде "упутство" за обреде у Цркви већ да опише догађаје везане за живот Исуса Христа и његових апостола. То није "књига упустава". Постоји једна друга књига у Цркви која се зове "служебник" у којој су сви обреди детаљно описани. Што се самог крштења тиче - православна Црква учи да је "најправилније" управо како кажеш, урањањем у воду. Разлика је само у томе што ми нисмо искључиви по том питању. Тамо где за то не постоје услови (на пример у хладним крајевима) не видимо ништа лоше да се крштење обави тако како је могуће - поливањем или слично. На крају крајева, благодат крштења не зависи од "количине воде". Само мала пауза, па ћу наставити са осталим питањима. Gerhard, Bigica, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Јави се молим те ако читаш, ако не онда не би да улажем време узалуд. На сајту који је Игњатије изнад поставио има доста тога објашњено у вези других питања. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Na kraju krajeva,pustinjaci su krštavali peskom... Da bi krštenje bilo validno,bitno je da je sveštenik rukopoložen ,i dejstvo duha svetog,jer duh nas krsti a ne voda.... Ja sam kršten totalnim pogruženjem,ne smatram da sam išta bolje kršten ili me je duh više ispunio,od onih drugih Jedino je možda psihološki uticaj veći,kad se ceo bućneš u vodu Баба and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 On 8. 8. 2013. at 9:03, antics рече Као прво, опростите што ћу Вас сада назвати тролчином, али сте или трол, или волите да паметујете. Dobro si opazio. Ko nema dodira sa intuicijom, moze da se posluzi logikom, pisanje odredjenih pojmova velikim slovima je smesno, ovo je troll pocetnik. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука