Jump to content

Препоручена порука

Јави се молим те ако читаш, ако не онда не би да улажем време узалуд.

На сајту који је Игњатије изнад поставио има доста тога објашњено у вези других питања.

Marko 10:39

Подели на овим сајтовима

• Одговори 422
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Po Hristovom vaskrsenju mnogi mrtvi ustadoše iz grobova svojih (Mat. 27:52-53)

Mene ovdje dosta clanova izvredjase. Nisam to ocekivala. Ocekivala sam iskrene odgovore ako sam ja u zabludi. Neko me pitao da li sam krstena benzinom? Boze sacuvaj. Napisala sam da sam krstena skropljenjem, znaci bosiljak umocen u svetu vodu, kao sto i vi mnogi znate. Mene zaista zanima da li je to ispravno, jer sam nailazila na rijeci svestenika Pravoslavne crkve da to nije ispravno, vec krstenje vodom. Stavila sam i link oca Joila sa Ostroga koji tako kaze.  Krstena sam vjerom u Isusa Hrista i vjerujem u Njega. Molila bih svakog od vas da me ne vrijedjate, nego ako sam u zabludi da mi objasnite, da me uputite. Zaista, zaista, ne znam cemu ovoliko vrijedjanje. Nisam cinicna, nisam zlobna, nemam lose namjere, zaista. ne znam da li postoji jos neka rijec da dokazem svima vama da zelim biti pravilno upucena. Kao sto vi GANDALF SIVI  kazete: Po Hristovom vasksenju mnogi mrtvi ustadose iz grobova svojih (mat. 27:52-53), tako i pise. E sad, koliko ja znam, mnogi mrtvi ustadose na prvo na drugo vaskrsenje. Prvo je za one koji ce ostati zivi i ici sa Hristom, a drugo je za one koji ce biti unisteni zauvijek. Sta ima lose u mojim pitanjima ja ne znam. Stvarno nisam imala namjeru NIKOGA ovde provocirati. Ako nisam u pravu u necemu, objasnite mi, nemojte me vrijedjati. Neko me pitao da li postujem svoju majku? Da, postujem ju naravno. Postujem svoje roditelje. Ali stvarno nisam nasla u Bibliji da se treba moliti Majci Bozijoj (Hristovoj), vec samo direktno Bogu Isusu i da je On jedini posrednik izmedju nas i Boga, a ne moliti se Majci da ona prenese nase molitve Bogu. Ja se direktno obracam Bogu, Ocu nasem nebeskom. Da li grijesim? Ja vjerujem u Boga i vaskrsenje. Ako pise negdje u Bibliji da se treba moliti Majci napisite mi gdje, zaista vas to molim. Ne provociram. Ne znam zasto me shvatate svi pogresno. Nisam dosla na ovaj sajt sa tom namjerom, niti imam posrednika koji me uci, kako mi je neko rekao. Da li da sama proucavam Bibliju bez kompetentne osobe uz sebe? Ne znam vise zaista. Na kraju krajeva izgleda da cu ostati samo pri tome da vjerujem svim srcem u Boga i u vaskrsenje. Ili cu stvarno otici kod svestenika i da ga pitam ono sto me muci i dovodi u konfuziju. Npr. Bog je zabranio idolopoklonstvo, a to ima u odredjenkim crkvama, a u nekima nema. Ako je Bog to zabranio - zasto ima? Zasto se drzati toga? To su pitanja kja postavljam iz razloga sto zaista zelim biti sto blize Bogu i na pravi nacin kako je On rekao, a ne zato da bih nekoga provocirala. Zaista se izvinjavam ako je to neko pogresno shvatio na sajtu. I kada sam pitala za subotu kao dan od odmora, pitala sam iskreno. Ako ima u  Bibliji citat, ako pise da se drzi nedelja kao sveti dan, napisite mi. Zasto da mi to ne napisete ako ne znam da to ima? Nemojte me shvatati kao provokatora. Zaista me jako pogodilo svo ovo vrijedjanje. Npr. u Bibliji stoji i ovo za krstenje Marko 10:39. ........ i krstenjem kojijem se ja krstim, krsticete se. Zatim u Bibliji stoji, Izlazak 16,23 pa dalje, pa Izlazak 20,10 pa Izlazak 31,15 pa Levitski zakonik 23,38 pa Ezekiel 20,16 i 20,21 i 22,26 pa Nehemija 13, 22 pa Marko 2,27 ali i Kolosanima 2,16 (malo nejasno u odnosu na prethodno). E pa sad, da li ja provociram, mislim da ne. Neka mi neko obajsni ove tekstove iz Biblije. Zelim da znam zaista. Ko je promjenio dan od odmora? Ima li neko ko zaista zeli iskreno i bez uvreda da mi odgovori, bila bih mu zahvalna. Ako sam na pogresnom mjestu kazite mi i to, nije problem. Imam dovoljno problema i tragediju veliku, i nije mi bas ugodno da citam uvrede, nikome zlonamjerno nisam postavila pitanje. I u svakodnevnom zivotu, ako me neko nesto upitao da mu objasnim ja sam to uradila. Zaista se svima koji su me shvatili kao provokatora izvinjavam od srca, jer to nisam niti zelim biti. Zelim - znati. 

Hvala svima

Подели на овим сајтовима

U pravu ste i ja mislim tako kao i Vi. Izgleda da su svi ovde "susretljivi". Mozete traziti na internetu na http://biblija.biblija-govori.hr/sve.php ili sami citati Bibliju. Vrijedjanje i omalovazavanje ne donosi korist nikome, a pogotovo gordost (ponos).

Pa... jeste, ovaj, susretljiv sam ja! :D

Ja sam vam ovde biser foruma. Ovi ostali su vam sve sacuvaj boze...

(u poverenju...isto kako se vi obracate njima se i oni obracaju ateistima, pa mi bas nesto merak da gledam kako im se vraca ;) )

Sto se tice citanja Biblije... nije to za mene. Citao sam jednom i smorio sam se ko prase na svetog Nikolu... Vise ne uzimam to stivo u ruke osim ako ne treba nekom verniku da skrenem paznju na odredjenu nebulozu kojih je ta knjiga toliko puna da se ponekad cini kao da je samo od njih sastavljena...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Pa... jeste, ovaj, susretljiv sam ja! :D

Ja sam vam ovde biser foruma. Ovi ostali su vam sve sacuvaj boze...

(u poverenju...isto kako se vi obracate njima se i oni obracaju ateistima, pa mi bas nesto merak da gledam kako im se vraca ;) )

Sto se tice citanja Biblije... nije to za mene. Citao sam jednom i smorio sam se ko prase na svetog Nikolu... Vise ne uzimam to stivo u ruke osim ako ne treba nekom verniku da skrenem paznju na odredjenu nebulozu kojih je ta knjiga toliko puna da se ponekad cini kao da je samo od njih sastavljena...

Ма и ти се тако обраћаш а на почетку си био и гори зато су ти поруке на одобравању па вазда морам ићи за тобом и штиклирати их, али си се од тада мало култивисао.

Подели на овим сајтовима

ХАХАХАХАХАХАХА нек иде у манастир Рукумија да се распита. Не могу да верујем да људима није довољан Печат дара Духа Светога, а они још траже воду!  ;)

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Ма и ти се тако обраћаш а на почетку си био и гори зато су ти поруке на одобравању па вазда морам ићи за тобом и штиклирати их, али си се од тада мало култивисао.

Pa skini me s odobravanja, sunce  mu poljubim! Bolje i tebi i meni ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Zasto odmah pomislite da je u pitanju "neki Adventista" ili moze biti osoba bilo koje vjere, moze biti i Pravoslavne, a sam istrazuje Bibliju? Vrijedjanja su nepotrebna. Ovde bi trebalo argumentovano da se diskutuje sa potkrepljeno citatima iz Biblije.

Зар нисам ја писао аргументовано и коректно?

Где сам било кога увредио?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Zasto odmah pomislite da je u pitanju "neki Adventista" ili moze biti osoba bilo koje vjere, moze biti i Pravoslavne, a sam istrazuje Bibliju? Vrijedjanja su nepotrebna. Ovde bi trebalo argumentovano da se diskutuje sa potkrepljeno citatima iz Biblije.

Jos jednom: izraz "adventista" oznacava pripadnika adventisticke verske zajednice, nije uvreda.

Ali jeste uvreda kad kazete da neko sa ovakvim stavovima moze da bude i pravoslavan jer ne moze nikako.

Inace, da malo i naucite nesto o pravoslavnima: mi ne koristimo samo citate iz Biblije, odnosno samo Sveto Pismo, nego isto tako i Sveto Predanje u Crkvi. I uvek, u svakom razgovoru, osim samog Pisma, koristimo i neizmerno bogatu riznicu Predanja u sagledavanju i objasnjavanju pitanja vezanih za veru i Crkvu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

U pravu ste i ja mislim tako kao i Vi. Izgleda da su svi ovde "susretljivi". Mozete traziti na internetu na http://biblija.biblija-govori.hr/sve.php ili sami citati Bibliju. Vrijedjanje i omalovazavanje ne donosi korist nikome, a pogotovo gordost (ponos).

Takodje, deo naseg sajta Pouke, osim ovog foruma, cini i Sveto Pismo online, sa prevodima na mnogo jezika, i sa uporednim mestima. Evo i linka pa izvolite i tamo:

https://www.pouke.org/svetopismo/

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...