Jump to content

Лажне трибине о Косову у организацији Артемијевих присталица

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja sam se protivio svemu što Artemije radi, ulazio sam i u sukob s ljudima zbog toga, međutim nija mala stvar da suve grančice cvjetaju neprekidno i ne dobija se od Boga takvo čudo slučajno na određenom mjestu. I ja ne vjerujem da je to čudo došlo s one druge negativne strane, posebno zato što se kroz originalnu ikonu u Rusiji također projavljuje isto čudo, a tamo nema Artemija i nije u pitanju nikakva sekta. Meni se lično ne sviđa šta Artemije radi ali ne mogu da ladno zanemarim i čudo Bozije. Nešto negdje dobro ne štima, meni nije jasno šta, ali za početak ću za promjenu prestati da lajem i malo da šutim.

Не читаш ти ништа шта се пише, него тјераш по свом.

Јуда је такођер чинио чуда заједно са осталим апостолима, али то га није спасило његовог избора да изда Христа.

Да не помињем оне апостолске ријечи:

И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам.

Примјени сад ово на Артемија и стави у контекст мироточења, и неосушених гранчица, и добијаш исти смисао. И да му галони мира истичу и да му се не суши никакво дрво, и да му рађа стално у башти, и да му никад не пада снијег, ида му је стално сунце изнад Љуљака, ако је основао секту, и проповједа песудодуховнсот, и упао је у заблуду, шта му то користи.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ja sam se protivio svemu što Artemije radi, ulazio sam i u sukob s ljudima zbog toga, međutim nija mala stvar da suve grančice cvjetaju neprekidno i ne dobija se od Boga takvo čudo slučajno na određenom mjestu. I ja ne vjerujem da je to čudo došlo s one druge negativne strane, posebno zato što se kroz originalnu ikonu u Rusiji također projavljuje isto čudo, a tamo nema Artemija i nije u pitanju nikakva sekta. Meni se lično ne sviđa šta Artemije radi ali ne mogu da ladno zanemarim i čudo Bozije. Nešto negdje dobro ne štima, meni nije jasno šta, ali za početak ću za promjenu prestati da lajem i malo da šutim.

1. Највероватније и није право чудо, него или нека превара, или нека заблуда/забуна.

2. А ако и јесте чудо: Неће ући у царство небеско сваки који ми говори: Господе, Господе, него ко чини вољу Оца мога који је на небесима. Многи ће ми рећи у онај дан: Господе, Господе, нисмо ли пророковали у твоје име, и у твоје име изгнали демоне, и у твоје име многа чуда учинили? И тада ћу им изјавити: никада вас нисам упознао; одлазите од мене ви који чините безакоње. Матеј 7,21-23

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

pravim cudom moze da se nazove jedino Ljubav, sve ostalo je manje vise obicno :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1329917878' post='588945]

паника, сви да пређемо код оца артемија, мора да је тамо благодат! :D

аман, процветало цвеће на икони Пресвете Богородице, нек јој је слава и хвала у сва времена, а не на Артемијевој глави ...

благодат је тамо где је Црква, а не где је самозван мудрац ... ниједан прогоњени светитељ није позивао људе да се уклоне од Цркве.

Зашто треба слушати Цркву а не једнога човека који мисли против цркве, ма он био назват и највећим мислиоцем? Зато што је цркву основао Господ Исус Христос, и зато што цркву надахњујући руководи Дух Божји Свети. Зато још што црква означава државу светих, градину питомих воћака. Ако један устаје против државе светих, значи да је он несвети, те зашто њега слушати? "Црква је ограда," говори премудри Златоуст; "ако си унутра, вук не улази; ако ли изађеш, зверови ће те ухватити... Не удаљуј се од цркве: ништа силније од цркве нема. Црква ти је нада, црква спасење. Од небеса је она виша, од камена тврђа, од земље шира; никад не стари, увек се подмлађује."

http://www.svetosavl...a=1&date=1-2011

Истински старац се не супротставља епископату

Истински старци свих времена никада нису себе супротстављали епископату. Тако је преп. Антоније изашао из пустиње да подржи св. Атанасија, а преп. Теодосије Велики дошао је с монасима у Јерусалим да подржи патријарха кога су присиљавали да се одрекне Халкидонске вере. Преп. Сергије је из послушања митропoлиту Алексију ишао да мири кнежеве, а преп. Серафим је престао да чита акатист Богу Оцу, сазнавши да га је Синод одбацио.

Савремени “старци” су “светији” и од Антонија и Сергија и Серафима и Теодосија… За њих преп. Јован Дамаскин није рекао да је “Црква поверена епископима”. За њих св. Игњатије Богоносац није писао: “Ко није са епископом, тај није с Богом”. Није без разлога с таквим покретом повезано мноштво виђења и досад непознатих учења. Такво је и мишљење да је “благодат прешла” са Државне иконе на Честноховску (и сваки који то не признаје је – иконоборац), таква су самовољно урађена дела која се приказују као чудотворне иконе, иако као две капи воде личе на слике окултиста и богородичника (говорим о познатом изображењу “Васкрсавајућа Русија”), као и нови, својевољно “канонизовани” “светитељи” као што су Григорије Распућин, Иван Грозни, Игор Таљков (њему се већ написани и акатист и икона!), Василиј Чапајев и многи други 9.

https://www.pouke.org...post__p__195691

Подели на овим сајтовима

То што се дешава у Љуљацима..ако се дешава (нисам био нити имам намеру, па зато кажем ''ако'')... може се тумачити само као ОПОМЕНА АРТЕМИЈУ И ЊЕГОВИМ ПРИСАТЛИЦАМА КОЈИ МИСЛЕ ДА СУ У ЦРКВИ, а заправо су од Ње отпали, да се што пре узму у памет и уразуме те изађу из блата и рупе у коме се добровољно ваљају...

И никако другачије...

Бог им показује да је ту ... и да их чека, како Он тако и још већа (ИСТИНСКА) награда и благодат опасуље ли се.. овако остаће само на визуелном доживљају..као посматрачи ..са стране

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

То што се дешава у Љуљацима..ако се дешава (нисам био нити имам намеру, па зато кажем ''ако'')... може се тумачити само као ОПОМЕНА АРТЕМИЈУ И ЊЕГОВИМ ПРИСАТЛИЦАМА КОЈИ МИСЛЕ ДА СУ У ЦРКВИ, а заправо су од Ње отпали, да се што пре узму у памет и уразуме те изађу из блата и рупе у коме се добровољно ваљају...

И никако другачије...

Бог им показује да је ту ... и да их чека, како Он тако и још већа (ИСТИНСКА) награда и благодат опасуље ли се.. овако остаће само на визуелном доживљају..као посматрачи ..са стране

Smiješno, znači Bog grešnike daruje čudom da bi se oni kao urazumili. Znači ja sam na primjer pijanac i sad trebam da očekujem neko čudo, da mi ikona u kući pusti miro pa da prestanem piti. Takvih opomena od postanka svijeta nećete naći. Gospod kada je činio čudesa fariseji su govorili, nije se ni desilo, vara, učinilo vam se, pa šta ako se desilo, i pjenili kako se Gospod ne drži zakona... Ne držim ja nikome stranu, ali Bog ne radi ništa bezveze ni slučajno, u ratu svaki metak je pao tamo gdje je trebao pasti a ne slučajno. Zašto sada u toj crkvi dva čuda u ovom svemu. Ne može se negirati, niti okrenuti glava, ne kažem ja ajmo tamo, ali zašto, zašto se čudo nije desilo kod Grigorija ili nekog drugog vladike.

Подели на овим сајтовима

није смешно, Бог увек добром и љубављу суди грешнику да се поправи.

ту се налази највећа мудрост и скромност Божја :)

зато Бог није казнио оне који су кренули да каменују блудницу, већ их је опоменуо Собом да им зна грехе али и да их призива да се врате у памет и освесте да нису без греха.

оно што је неприметно другима је да Бог делује онима како ће им бити на спасење, лично да схвате. зато остали понекад остану ускраћени за разумевање поруке али не остану ускраћени за радост јављања :)

с друге стране, не видим да су другде престала чуда да се јављају како се увек јављају тамо где је Бог потребан људима на исцељење и спасење.

Подели на овим сајтовима

Je ne mogu da vjerujem kakve budalastine vi pričate i još mi je nevjerovatnije da vi u to vjerujete. Imam osjećaj da imate naviku pisanja pa usljed neznanja šta napisati morate da napišete bilo šta.

Eво ти Владичанског слова па ти види да ли си човек Цркве и јеси ли у Истој и шта ћеш са собом ..

Рећи ћемо реч и о томе због чега нас наше срце боли!

Због сада већ, монаха Артемија, а сутра већ, највероватније Артемија изопштеног из Српске Православне Цркве?! Када би он само искрено затражио опроштај, покајао се, и искрено се исповедио! И његова некада духовна, а сада отуђена деца би, верујемо, исто то учинила; једино могуће, и једино на корист себи и свима осталима!

Радо се овом човеку, тврдоглавијем од свих људи, обраћам овим речима, при том веома жалећи што се непоправљивом тврдоглавошћу нашао у безизлазној позицији, и у стању окамењености:

Унесрећени, непослушни монаше Артемије, молим Вас, учините неопходно, Бога ради, своје душе ради, и ради душа свих оних Вама привржених! Време тако брзо лети, и вечност се тако брзо ближи! И Ви ћете данас – сутра већ, изаћи пред Господа! И шта ћете Му тада рећи? Да сте само Ви, и Ваши истомишљеници у праву?! И опет, шта ћете одговорити Господу ако Вам Он буде казао да сте Ви тај који није у праву! Дакле, Ви и Ваши истомишљеници! А шта ако буде било строжијих речи?! – Па оних страшних, и најзад најстрашнијих?!

Хоћете ли Ви и тада ћерати инат са својом Црквом, па тиме и са Господом, безумно Му пркосећи речима: Или моје православље, или пакао?!

Зар се са Вама никада не може знати на чему сте?! Докле сте Ви то стигли, -- данас трајно осакаћени, а сутра већ потпуно упропаштени човече?! Инат и ћерање су Вас вргли у демонизам, а демонизам Вас је одвео дотле да правите своју цркву!

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...