Jump to content

Након самоубиства жртве вршњачког злостављања, насилници прете његовој сестри

Препоручена порука

Ма ти си докон човек... :)

Ствар је једноставна - ко ми пипне породицу откинућу му главу. Баш ме брига шта ко мисли о томе.

тако реци.

Подели на овим сајтовима

и није бити хришћанин само за лепе ствари ... каже тамо негде Нови Завет

Чули сте да је казано: љуби ближњега својега, и мрзи на непријатеља својега.

А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне;

Да будете синови оца својега који је на небесима; јер он заповиједа своме сунцу, те обасјава и зле и добре, и даје дажд праведнима и неправеднима.

Јер ако љубите оне који вас љубе, какову плату имате? Не чине ли то и цариници?

И ако Бога називате само својој браћи, шта одвише чините? Не чине ли тако и незнабошци?

Будите ви дакле савршени, као што је савршен отац ваш небески.

свето Јеванђеље по Матеју, глава 5, стих 43-48

нађи овде тумачење при дну, слободно од 41. стиха.

http://www.svetosavl...poMateju/05.htm

обично најружније ствари носе велику истину и спознање о нама самима.

Подели на овим сајтовима

Мора да се шалиш... Значи родитељ треба да запостави своју децу и посвети се непријатељима?

Слабо си ти то разумео братац.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ја имам права да трпим и да не враћам ако мене неко бије, малтретира, ако ја то тако хоћу и желим.

Али немам права да не реагујем, ако сам иоле човек, када неког немоћног неко моћнији малтретира.

Треба да реагујем како најбоље знам и умем да то зауставим.

Што безболније, ако може. А ако тако не може, онда како мора.

А по свему судећи ова ситуација је - како мора.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322667836' post='535797]

то и није хришћанство, иначе бисмо негирали све светитеље који су икад држали копље, мач и лук.

да не поменем и скорашње са калашњиковим ...То јесте хришћанство, а светитељ може да буде и особа која је најгрђа морална руина...

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322669863' post='535813]

твоје тумачење је незрело а не цитирано.Шта је незрело, то што кажем да не треба из одмазде распалити шипком по једанаестогодишњацима?!?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Нешто ми паде на памет, док читам ове постове о "агресији" па да приупитам

Да ли је Свети Никола, слава му и милост, био агресиван човјек, који је батином хтио да промјени мишљење друге особе или да му одузме право говора и слободу изражавања?

*Ех кад би могао негдје наћи то иконописано, али нажалост нигде нема :)

Подели на овим сајтовима

Ма ти си докон човек... :)

Ствар је једноставна - ко ми пипне породицу откинућу му главу. Баш ме брига шта ко мисли о томе.

Alal vera to je stav. Pusti ti price okreni drugi obraz, oprosti i to, lepo je to, al....

(ozbiljan sam ni trunke sarkazma nemam)

Шта је незрело, то што кажем да не треба из одмазде распалити шипком по једанаестогодишњацима?!?

Ja mislim da je to poprilichno zrelo ali lichno se zalazem da je najbolje da se sva deca koju su ovi majmuni maltretirali lepo udruze i da ih tako razbiju od batina da ovima ne padne na pamet vise nikog da pipnu.

Da nasilnici stalno nailaze na organizovan otpor od svih zrtava, odmah bi pukli kao zvecke.

Sto pokazuje razbijanje svake mafije je postajalo uspesno tek kada je javnost pocela masivno da osudjuje iste. U suprotnom mafija siri papke kao oktopus a jedan kriminalista mi rece da je organizovani kriminal kao levitian ti mu odseces jednu glavu on sam izrodi josh dve.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Alal vera to je stav. Pusti ti price okreni drugi obraz, oprosti i to, lepo je to, al....

(ozbiljan sam ni trunke sarkazma nemam)

Свој образ си позван да окренеш. Не можеш туђи окретати.

Немој да си по сваку цену критичан према хришћанству. Опусти се.

Подели на овим сајтовима

Свој образ си позван да окренеш. Не можеш туђи окретати.

Немој да си по сваку цену критичан према хришћанству. Опусти се.

Ja sam kritican prema svakoj religiji koja iznosi neobichne tvrdnje na osnovu njih zahteva neobican smisao zivota, za takve stvari trazim isto tako neobichne dokaze.

:D

No, cij obraz ja okrecem? ja se poptuno slazem da covek treba da se brani, samo nisam siguran koliko je to po hricanstvu dozvoljeno i uredno posto cujem razlicita misljenja.

Nebitno, poenta je - treba se braniti svim silama. Treba biti i agresivan, treba napadati jer je to perventiva cesto kvalitetnija nego svaka odbrana. (a nisam siguran da je to ucenje Hriscanstva... )

Okretanje obraza uopste ne znaci da pustis da te huligani prebiju, isto kao sto i reci ako te sablaznjava oko tvoje iskopaj ga ne znaci

bukvalno kopanje ociju.

Al zato kada se kaze da je bog stvorio svet za sedam dana to ti znaci bukvalno, bas tako kako pise. A ovo ti ne znaci kako pise. :P

Jao griso griso, sekcija-selekcija :)

Подели на овим сајтовима

Нешто ми паде на памет, док читам ове постове о "агресији" па да приупитам

Да ли је Свети Никола, слава му и милост, био агресиван човјек, који је батином хтио да промјени мишљење друге особе или да му одузме право говора и слободу изражавања?

*Ех кад би могао негдје наћи то иконописано, али нажалост нигде нема :)

Ни једно ни друго - већ обичан човек са свим врлинама и манама које уз то иду, из чијег тренутка слабости и подлегања искушењу не треба изводити правило. Због тога се тај моменат и не иконопише.

:)

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Juris

Nije sekcija selekcija vec se neki stvari tumace bukvalno neke alegorijski. Jevreji su uvek tumacili stvaranje kao 24 casa, samo u prva

tri dana stvaranja se koristi rec jom koje neki teolozi pokusavaju da tumace kao dug period. Za Isusa Hrista se zna da se sluzio

tzv. rabinskom hiperbolom kada je govorio o odsecanju ruke.

Подели на овим сајтовима

Juris

Nije sekcija selekcija vec se neki stvari tumace bukvalno neke alegorijski.

Pa upravo tako. Ti biras sekcijom selekcijom sta ces bukvalno sta ces alegorijski kako ti odgovara. :D

Jevreji su uvek tumacili stvaranje kao 24 casa, samo u prva

tri dana stvaranja se kristi rec jom koje neki teolozi pokusavaju da tumace kao dug period.

pa jes ti judej ili 'riscanin? :D

Sta te briga kako tumace judeji.

Za Isusa Hrista se zna da se sluzio

tzv. rabinskom hiperbolom kada je govorio o odsecanju ruke.

ne znam sta je to odsecanje ruke.

Подели на овим сајтовима

Ja sam kritican prema svakoj religiji koja iznosi neobichne tvrdnje na osnovu njih zahteva neobican smisao zivota, za takve stvari trazim isto tako neobichne dokaze.

:D

No, cij obraz ja okrecem? ja se poptuno slazem da covek treba da se brani, samo nisam siguran koliko je to po hricanstvu dozvoljeno i uredno posto cujem razlicita misljenja.

Nebitno, poenta je - treba se braniti svim silama. Treba biti i agresivan, treba napadati jer je to perventiva cesto kvalitetnija nego svaka odbrana. (a nisam siguran da je to ucenje Hriscanstva... )

Обраћао си се Звонку који је рекао да би бранио своју породицу.

Није било речи о брањењу себе већ ближњег.

А што се тиче брањења себе, колико сам ја разумео, Христос препоручује да је најбоље, најсавршеније окренути други образ. Није грех и нешто лоше бранити себе. Бог је дао циљ ка коме би требали да тежимо, па сад колико ко може да га оствари.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...