Jump to content

Вршњачко насиље! Ваша мишљења и искуства

Guest Оливера

Препоручена порука

Za pocetak ukinuti politiku i politicare.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Lepo... nasilje u srbiji opstaje jer kada dodju nasilnici i krenu da sutiraju i tuku pedere - mi kazemo " ne valja nasilje ali ta gej parada" itd... drugim recima.. guramo problem nasilja pod tepih, tek ga pausalno osudimo.

Uvek nam je nesto preci i veci problem od nasilja, pa malo diskutujemo i osudjujemo nasilnike.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Држави су потребни много већи и културнији затвори.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Lepo... nasilje u srbiji opstaje jer kada dodju nasilnici i krenu da sutiraju i tuku pedere - mi kazemo " ne valja nasilje ali ta gej parada" itd... drugim recima.. guramo problem nasilja pod tepih, tek ga pausalno osudimo.

Uvek nam je nesto preci i veci problem od nasilja, pa malo diskutujemo i osudjujemo nasilnike.

Pa da...to ono kad 96te su se prekidale sednice skupstine,pa smo mi govorili ne valja to,ali to su slobisti. Da kad je Canak govorio da ce obesiti gnjidu da visi na terazijama,mi smo govorili pa ne valja to,ali to je ipak Sloba. Da kad se upadalo i lomilo 5og oktobra mi smo govorili ne valja bas to nasilje,ali dobro to sad treba.

Kad je pokojni Zoran Djindjic govorio kome je do morala neka ide u crkvu,mi smo govorili ne valja to bas,ali dobro to je Zoran Djindjic. I kad su jos mnogi politicari Cede,Tome,Borisi..radili svasta mi smo uvek govorili pa da nije to dobro ali...

Politicko nasilje traje mnogo dugo i uvek smo na osnovu licnih afiniteta donosili ono svoje "ali" I nekako se uvek ustalasamo i pobunimo onda kad su mozda ti "nasilnici" oni sa kojima se mi licno ne slazemo i ne volimo ih,ali kad su u pitanju neki drugi,neko ali ce se naci.

Slazem se sa tobom.

Подели на овим сајтовима

Nekad kad izadjem uveče u grad. Subotom. Osećam se kao da sam u dzungli. Jači predatori vrebaju slabiji plen, a onda se nazovi dva alfa mužijaka pobiju čisto da se vidi ko je jači. Da ne da Bog da nekog pogledate popreko, ili odmerite nečiju devojku ili da pridjuete nekoj zauzetoj devojci. GOTOVI STE. U najmanju ruku dobijete samo batine, ako imate sreće prođete sa par modrica i ušivanjem.  A o nasilju u našim porodicama i da ne pričamo. Ljubomore, preljube, tuče, batine. Ne znam rešenje ovog ne tako lakog životnog problem, ali ako se ovako nastavi neće biti dobro.

Подели на овим сајтовима

Pa da...to ono kad 96te su se prekidale sednice skupstine,pa smo mi govorili ne valja to,ali to su slobisti. Da kad je Canak govorio da ce obesiti gnjidu da visi na terazijama,mi smo govorili pa ne valja to,ali to je ipak Sloba. Da kad se upadalo i lomilo 5og oktobra mi smo govorili ne valja bas to nasilje,ali dobro to sad treba.

Kad je pokojni Zoran Djindjic govorio kome je do morala neka ide u crkvu,mi smo govorili ne valja to bas,ali dobro to je Zoran Djindjic. I kad su jos mnogi politicari Cede,Tome,Borisi..radili svasta mi smo uvek govorili pa da nije to dobro ali...

Uopste ne razumem poentu tvog posta osim da jasno volis Slobu, a ne volis Canka i Djindjica..Sto se tiche morala, i treba da ide u crkvu kome je do morala, nije drzava tu da uci ljude da budu moralni. Ljudi sami biraju svoj moral. 

Politicko nasilje traje mnogo dugo i uvek smo na osnovu licnih afiniteta donosili ono svoje "ali" I nekako se uvek ustalasamo i pobunimo onda kad su mozda ti "nasilnici" oni sa kojima se mi licno ne slazemo i ne volimo ih,ali kad su u pitanju neki drugi,neko ali ce se naci.

sta je to "politicko nasilje"... jel imas modrice posle toga? Jel ti uskraceno neko ljudsko pravo time, jel ti zabranjeno da se kreces, da govoris ili nest oslichno?

Ako nije... imam osecaj da je to neka tvoja lichna tvorevina kako bi "nasiljem" okarakterisao svoje politicke neistomisljenike.

Подели на овим сајтовима

Za početak bi najbolje pitanje bilo - Kako zaustaviti konstantni rast nasilja među mladima? 

A kasnije se bazirati na smanjivanje istog. 

Mada mislim da je odgovor na ovo pitanje, jedna od najčuvanijih tajni. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Moramo se vratiti tradicionalnim vrijednostima i zaustaviti zamjenu vrijednosti koja nam se namece, posle toga ce se sve popraviti pa ce se tako i smanjiti nasilje. Prvo treba da se popravi obicna porodica pa ce se i drustvo popraviti ali svi trebamo poceti od sebe.

Подели на овим сајтовима

Поред тога што се треба вратити традиционалним вредностима, треба још унапредити савремене вредности.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Moramo se vratiti tradicionalnim vrijednostima i zaustaviti zamjenu vrijednosti koja nam se namece, posle toga ce se sve popraviti pa ce se tako i smanjiti nasilje. 

Hmm upravo oni koji se pozivaju na tradicioanlne vrednosti i vrse nasilje.

1389, obraaz, nasi itd...

Ne razumem tvoju logiku?

A inace nista ti se ne namece, ti uvek imas pravo da zivis u kojim vrednostima hoces. A ja ako hocu da ne zivim u tradicionalnim vrendostima - ostavis me na miru i kraj price.

Poenta je da mnogo ljudi nece da zivi u tradicionalnim vrednostima....

Подели на овим сајтовима

Уопштено говорећи , има ту истине али само донекле из простог разлога што што људи који су насилни најчешће    себе не називају правим именом . Ту не треба генерализовати ствари .  Људи  који врше насиље могу себе називати како хоће , али нису људи које се боре за традиционалне вредности .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ljudi se u Srbiji od malena bore za opstanak,to se kod neiih odrazi tako da u borbi za svojim ciljem postaju suvise nasilni.

Kad se bude popravila kompletna situacija u zemlji,tadq ce i ljudi biti normalniji.

Kada vidim pod kakvim pritiscima zive mnogi u ovoj bednoj drzavi,cudim se sto ne ujedaju na ulici.

Подели на овим сајтовима

Уопштено говорећи , има ту истине али само донекле из простог разлога што што људи који су насилни најчешће    себе не називају правим именом . Ту не треба генерализовати ствари .  Људи  који врше насиље могу себе називати како хоће , али нису људи које се боре за традиционалне вредности .

negde sam citao... tip koji je pobio par ljudi, neki s erisjki ubica u amerrici, kada ga je policija saterala u cosak on se pucao sa njima i ranjen krvlju je na papiru ispisao - u meni lezi srce jedne nezne duse i dobrog coveka.

tako da....tesko da ce nasilnik da kaze da je nasilnik, niko nece da kaze - bijem jer volim... vec uvek ima neko opravdanje za svoje delo.

Znam neke teske kriminalce - dno drustva, niko od njih ne misli za sebe da je los ili zao.. 

Подели на овим сајтовима

Сведоци смо да насиља има све више у задње време . То се поготову односи на младе људе. Стање постаје аларматно и шта треба учинити да би се томе стало на пут ?

Променити кривични закон, и повећати казне..

Направити затворе за малолетнике и у тежим облицима криминала судити као пунолетним...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...