Jump to content

Преминула Радојка Перић, мајка Патријарха Порфирија

Оцени ову тему

Препоручена порука

SPC.RS

Данас, на Велику суботу, у Клиничком центру Војводине у Новом Саду, у 81. години живота, упокојила се у Господу слушкиња Божја Радојка Перић, мајка Његове Светости...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Благо утроби  која  те је носила и грудима које су те дојиле! ( Лука 11, 27)

О свевишњи Господе Боже, хвала Ти што си даровао српском народу такве и толике матере, које остадоше до краја верне закону Твоме. Уведи их, Господе, у Царство Твоје вечно, тамо где се у вишњој и вечној Србији сија лик Светога Саве и свете Петке Српске. И Духом Твојим Светим, Господе благи, испуни, оснажи и управи садашње и будуће матере овога Твог крстоносног народа, да би и оне знале и могле рађати и васпитавати света поколења, која ће Теби служити и Тобом се прослављати. И помози нам, Оче наш небесни, да се и ми као деца Твоја вежемо уза Те љубављу деце према Родитељу своме, а Ти се вежи уз нас љубављу родитеља према деци Својој. Да Ти будеш наш и ми Твоји на век века. Амин.

Из Беседе на Материце, у Крагујевцу 1940. год, Св. Николај Жички

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2023. at 21:17, Ćiriličar рече

Благо утроби  која  те је носила и грудима које су те дојиле! ( Лука 11, 27)

О свевишњи Господе Боже, хвала Ти што си даровао српском народу такве и толике матере, које остадоше до краја верне закону Твоме. Уведи их, Господе, у Царство Твоје вечно, тамо где се у вишњој и вечној Србији сија лик Светога Саве и свете Петке Српске. И Духом Твојим Светим, Господе благи, испуни, оснажи и управи садашње и будуће матере овога Твог крстоносног народа, да би и оне знале и могле рађати и васпитавати света поколења, која ће Теби служити и Тобом се прослављати. И помози нам, Оче наш небесни, да се и ми као деца Твоја вежемо уза Те љубављу деце према Родитељу своме, а Ти се вежи уз нас љубављу родитеља према деци Својој. Да Ти будеш наш и ми Твоји на век века. Амин.

Из Беседе на Материце, у Крагујевцу 1940. год, Св. Николај Жички

Expand  

- Sveti vladika Nikolaj je najlepšim rečima opisao šta majka znači u životu svakog čoveka: "Majka je biće najsličnije Bogu. Poštujmo zato majke, i svoje i tuđe. Jer svaka je majka po prirodi, kao majka slična Hristu Spasitelju, tim pre majka Hrišćanka. Stradanja matera za decu njihovu, telesna i duševna, zaista su slična stradanjima Hristovim za sav rod ljudski, i teško da možemo shvatiti ljubav Hristovu prema ljudima, ako ne poznajemo ljubav materinsku, kojoj je ona najsličnija." (Sveti vladika Nikolaj Velimirović) Večan ti pomen i Carstvo Nebesko, majko draga - napisao je patrijarh Porfirije.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...