Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, -Владимир- рече

Прва књига Мојсијева те демантује . :D Ми смо људи импулсивна бића .

Ја демантујем тебе, глад се не помиње :D

(верска свађа:) Да ми одма' нађеш цитат и наведеш извор! :)))

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

Ja ne znam koliko sam "teška za komunikaciju" ali znam da mi se više puta dešavalo da se najobičnija ljubaznost/empatija/zainteresovanost za nekog kao osobu i potencijalnog prijatelja, pa čak i samo zainteresovanost za temu o kojoj razgovaramo pogrešno tumačila kao otvorenost za nekakav muško-ženski odnos, pa je došlo i do agresivnosti kada se ispostavilo da nisam zainteresovana za vezu ("Šta me onda zavlačiš celo veče? Šatro te stvarno zanima fizika?")

Izuzetno je tanka - nepostojeća - linija između 'kučke' (prevelika distanca) i 'kurve' (premala distanca) u našoj kulturi. Mnogim ženama je ipak draža opcija da se drže na većoj distanci, jer osuđivaće ih kako god okrenu, ovako su bar bezbednije.

Некако све мислим да тај кврц долази услед сасвим различитих начина комуникације код муђкараца и жена. Жене су доста детаљније и у комуникацији обраћају пажњу на све финесе, док су мушкарци ту доста једносменији, а реално нису ни имали од кога да науче. :)

12985621_621363424678722_910114031294789

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Џуманџи рече

Ја демантујем тебе, глад се не помиње :D

(верска свађа:) Да ми одма' нађеш цитат и наведеш извор! :)))

Још горе, Ева није ни била гладна, убрала је воће само зато што га је било милина гледати . :D (Прва Мојсијева 3.6). Што није тад рекла , "прво упознавање па све остало" ?

Док ти испиташ буде, да цитирам Рапсоди 

cautious-dog-pool-ball.gif

Подели на овим сајтовима

59 minutes ago, Ronald рече

Mislim da je Dzu govorila o najelementarnijoj pristojnosti jer malo je iznenadjujuce da neko prije ikakvog upoznavanje pridje i trazi broj.

Ма какав број. Али сме ли да приђе и каже да му се свиђа или је и то сексуално узнемиравање?

Предлажем да адвокати израде уговоре које ће мушкарци делити женама да прочитају и потпишу, па тек после тога да проговоре. Што је сигурно, сигурно је. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, -Владимир- рече

Још горе, Ева није ни била гладна, убрала је воће само зато што га је било милина гледати . :D (Прва Мојсијева 3.6). Што није тад рекла , "прво упознавање па све остало" ?

Док ти испиташ буде, да цитирам Рапсоди 

cautious-dog-pool-ball.gif

Nemoj Rapsodiju vidis da se bacila u potragu za onim jednim glasom kako bi fatalnog Boska vidjela u skupstini:)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, -Владимир- рече

Још горе, Ева није ни била гладна

Па, није горе, него је управо поента да се не може поредити нити користити као аргумент о импулсивности људских бића, потпуно другачији контекст коме овде нема места. :)

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juan рече

Ма какав број. Али сме ли да приђе и каже да му се свиђа или је и то сексуално узнемиравање?

Предлажем да адвокати израде уговоре које ће мушкарци делити женама да прочитају и потпишу, па тек после тога да проговоре. Што је сигурно, сигурно је. 

Slazem se, ma znas da sam i sam protiv tog lijevo femenistickog lupetanja koje bi da unisti svaku spontanost i da u svemu vidi nekakav atak na zene.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Juan рече

Ma brate ne obracaju paznju na nicije misljenje, radi sta te volja.

Подели на овим сајтовима

Naravno tema je o zenama, ali ima i zena koje musko ljubazno i kulturno ponasanje cesto pomjesaju sa nekim njegovim skrivenim namjerama, sto je isto dosta smijesno.

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, Ronald рече

Nemoj Rapsodiju vidis da se bacila u potragu za onim jednim glasom kako bi fatalnog Boska vidjela u skupstini:)

:))

• Волим 1

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, Juan рече

Sum1 is hurt :D

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Paradoksologija рече

Ja ne znam koliko sam "teška za komunikaciju" ali znam da mi se više puta dešavalo da se najobičnija ljubaznost/empatija/zainteresovanost za nekog kao osobu i potencijalnog prijatelja, pa čak i samo zainteresovanost za temu o kojoj razgovaramo pogrešno tumačila kao otvorenost za nekakav muško-ženski odnos, pa je došlo i do agresivnosti kada se ispostavilo da nisam zainteresovana za vezu ("Šta me onda zavlačiš celo veče? Šatro te stvarno zanima fizika?")

Izuzetno je tanka - nepostojeća - linija između 'kučke' (prevelika distanca) i 'kurve' (premala distanca) u našoj kulturi. Mnogim ženama je ipak draža opcija da se drže na većoj distanci, jer osuđivaće ih kako god okrenu, ovako su bar bezbednije.

Физика? Стварно? ФИЗИКА!? Није ни чудо што је тако реаговао, коме је још физика занимљива? Ту има математике... :D

Шалу на страну, све зависи од случаја до случаја. Мени лично смета та бојажљивост коју жене генерално имају, бојећи се осуде са стране, те страшне "осуде друштва". Великом већином тај притисак је умишљен, а са друге стране када је притисак стваран ( што зависи од средине ) жене требају само погледати ко их то осуђује и видјеле би да ти људи не заслужују бригу око њиховог мишљења. Хоћемо да причамо о друштвеној репресији жена и чак интернализованој мизогинији - ово је одлично мјесто. Жене, генерално гледајући, не поштују себе довољно да би их било брига шта ће средина рећи ако она, ето јадница, прва приђе момку или буде отворенија у томе да ли жели или не жели бити са њим. А то је резултат, највјероватније, васпитања. Рјешење лежи у самим женама, да очврсну и кажу да их боли ухо хоће ли ко шта можда некад негдје недајбоже помислити. Увијек су ме фасцинирале такве жене јер баш одскачу од велике већине "мртвог мора".

Наравно, има и цура које су просто кукавице па се правдају тиме :D Никад нећу заборавити један разговор из средње:

-Па зашто ти му не би пришла прва?

-А ЈОК КАКВИ, чуј ја прва да приђем! Мушкарац увијек треба први да прилази.

-Па што?

-Па шта ако ме одбије?

-joooj

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Кад наручујем парче пице и када ме питају хоћу ли кечап никад не кажем "свиђа ми се кечап", него "да, ставите". :)))

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Ћириличар рече

Физика? Стварно? ФИЗИКА!? Није ни чудо што је тако реаговао, коме је још физика занимљива? Ту има математике... :D

Шалу на страну, све зависи од случаја до случаја. Мени лично смета та бојажљивост коју жене генерално имају, бојећи се осуде са стране, те страшне "осуде друштва". Великом већином тај притисак је умишљен, а са друге стране када је притисак стваран ( што зависи од средине ) жене требају само погледати ко их то осуђује и видјеле би да ти људи не заслужују бригу око њиховог мишљења. Хоћемо да причамо о друштвеној репресији жена и чак интернализованој мизогинији - ово је одлично мјесто. Жене, генерално гледајући, не поштују себе довољно да би их било брига шта ће средина рећи ако она, ето јадница, прва приђе момку или буде отворенија у томе да ли жели или не жели бити са њим. А то је резултат, највјероватније, васпитања. Рјешење лежи у самим женама, да очврсну и кажу да их боли ухо хоће ли ко шта можда некад негдје недајбоже помислити. Увијек су ме фасцинирале такве жене јер баш одскачу од велике већине "мртвог мора".

Наравно, има и цура које су просто кукавице па се правдају тиме :D Никад нећу заборавити један разговор из средње:

-Па зашто ти му не би пришла прва?

-А ЈОК КАКВИ, чуј ја прва да приђем! Мушкарац увијек треба први да прилази.

-Па што?

-Па шта ако ме одбије?

-joooj

Mozda im jeste nezgodan taj prilazak, ali posle odredjenog upoznavanja hoce one da pozovu na pice ili tako nesto, nije to strasno kad malo razbijes predrasude  pred njima i opustis ih:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...