Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa lepo, zato i kazem - to je iskljucivo izmedju parova, niko ne zna okolnosti.

Слажем се, међутим нико (осим Раскољникова и Денија72!) није директно одговорио на тему...

Да ли је иста "тежина" мушке и женске прељубе?

Са становишта тантре, видели смо, мушка и не постоји.

Са становишта Старог Завета-да ли је икад иједан мушкарац каменован због прељубе, и да ли је то предвиђао Закон за њих? Цар Давид се искупио 50. Псалмом (=покајањем)...

У Новом Завету-сви знају за Христа и жену блудницу+фарисеје са камењем...Али да ли смо чули шта о прељубницима и тежини њиховог греха? А и међу каменобацачима је, по предању, било таквих...

Знам и за неке жене које су опростиле прељубу. Чини ми се да њихови мужеви неће добити "потпун" опроштај до краја живота па све да дубе на трепавицама ...Некако као да је женама лакше да "не знају", тј праве се да се ништа не догађа, јер ако сазнају као да неће имати снаге да опросте...

Да ли смо (мушкарци и жене) БАШ ТОЛИКО различити?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Слажем се, међутим нико (осим Раскољникова и Денија72!) није директно одговорио на тему...

Да ли је иста "тежина" мушке и женске прељубе?

Са становишта тантре, видели смо, мушка и не постоји.

Са становишта Старог Завета-да ли је икад иједан мушкарац каменован због прељубе, и да ли је то предвиђао Закон за њих? Цар Давид се искупио 50. Псалмом (=покајањем)...

У Новом Завету-сви знају за Христа и жену блудницу+фарисеје са камењем...Али да ли смо чули шта о прељубницима и тежини њиховог греха? А и међу каменобацачима је, по предању, било таквих...

Знам и за неке жене које су опростиле прељубу. Чини ми се да њихови мужеви неће добити "потпун" опроштај до краја живота па све да дубе на трепавицама ...Некако као да је женама лакше да "не знају", тј праве се да се ништа не догађа, јер ако сазнају као да неће имати снаге да опросте...

Да ли смо (мушкарци и жене) БАШ ТОЛИКО различити?

treba sebi oprosti

ista je tezina muske i zenske preljube

da muskarci i zene su bas toliko razliciti :)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Дени је на почетку оставио један добар закључак само што није у потпуности доречен. Формално, технички гледано, женска прељуба јесте тежа од мушке, зато што се мушкарци углавном поведу за физичким изгледом, док жене предају себе и емотивно, тј узвраћају оним мушкима који их шармирају, било интелигенцијом, било држањем, способношћу, и наравно изгледом само не толико.

Међутим рећи да је женска прељуба према томе гора од мушке је погрешно, јер жена управо ако другачије ступа у однос са супротним полом можда управо чини прељубу јер је њен човјек не задовољава, ни полно, ни умно, ни духовно. Он не проналази задовољство код свог мушкарца и пада на првог који јој пружи то задовољство.

Тако да мислим да нема ту, шта је теже опростити, иста је тежеина, него ако је могуће, треба опростити мушкарац жени, жена мушкарцу, и да се испитају шта је довело до тога можда је супротна страна изазвала ту прељубу.

Договор двоје у вези и међусобна комуникација, отворени разговори, битни су како не би дошло до таквих ситуација, и како би се превазилазиле наступајуће.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Moje licno misljenje je da je glupo nastavljati vcezu ili brak ako je bilo koja strana ucinila preljubu. Posle toga nikad ne moze biti vise iskren odnos izmedji supruznika odn para. Ako se desi preljuba, mislim da je to znak da veza definitivno treba da se okonca (naravno rijetki izuzeci dolaze u obzir)

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
Подели на овим сајтовима

Ја не могу овако да вам одговорим, није ми пријатно, контактирајте ме преко скајпа.

Хехехеххехехехе 0102_laugh

:o

Подели на овим сајтовима

Далеко од тога да је чиста

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ја не могу овако да вам одговорим, није ми пријатно, контактирајте ме преко скајпа.

Хехехеххехехехе 0102_laugh

:o

Срђо брате,ако није проблем,проследи ми неке скајп адресе... whackado

Узгред,виртуелно вођење љубави је будућност еротике,ба... not_i  

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...