Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

По трeћи пут се у року од 5 мин слажем са тобом... :drugarstvo:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

link=topic=1336.msg331231#msg331231 date=1293318568]

mislim da je vrlo bitno sprečiti ... jer lečiti u ovoj situaciji ide stvarno teško...  možda bi dosta brakova i preživelo da se na vreme pričalo... otvoreno

Да, ретко,али заиста ретко ко је спреман да се отвори, што ,по мени, нешто са љубављу и нема неке везе.А још мање ми је јасно зашто нпр. мушкарац који има излете (што упућује да очигледо има преоблем или кризу у браку) проширује породицу.  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

link=topic=1336.msg331231#msg331231 date=1293318568]

mislim da je vrlo bitno sprečiti ... jer lečiti u ovoj situaciji ide stvarno teško...  možda bi dosta brakova i preživelo da se na vreme pričalo... otvoreno

Да, ретко,али заиста ретко ко је спреман да се отвори, што ,по мени, нешто са љубављу и нема неке везе.А још мање ми је јасно зашто нпр. мушкарац који има излете (што упућује да очигледо има преоблем или кризу у браку) проширује породицу.  :drugarstvo:

Можда због недостатка снаге да се преузме одговорност за своје поступке и улога "главе" породице и вође, а онда препуштања стихији па шта буде биће. Као Скарлет О`Хара "о томе ће мислити сутра", ако се буде морало. А излети, па ваљда због властите несигурности. Лакше је бити "фаца" пред неким ко те заправо не познаје.

Подели на овим сајтовима

sta je sa slucajem ako jedan od supruznika razmislja kao ti a drugi da je to blud i da treba cuvati cistotu tela i ne preterivati, da norma mozda do 10 puta godisnje jer u suprotnom sve vise od toga je preterivanje ...

Онда нека једе 10 пута годишње.

0442_feel 0442_feel 0442_feel

Звонко, сваки пут ме одушевиш својим размишљањима.

Подели на овим сајтовима

sta je sa slucajem ako jedan od supruznika razmislja kao ti a drugi da je to blud i da treba cuvati cistotu tela i ne preterivati, da norma mozda do 10 puta godisnje jer u suprotnom sve vise od toga je preterivanje ...

чуј, нисам ја духовник, могу да ти пружим само призму догађаја шта би ја сад и како, ал свако двоје има свој начин да постигну мир у заједници.

пази, прво то нису само моје мисли а и није само моја памет јер сам и ја учио од светог Дамаскина о природности брачног односа из овог дела:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin.htm

а што се тиче застрањивања у јерес манихејства, зна се како - прво у четри ока, па онда редом - ал сто пута поновити први корак ако треба:

15. Ако ли ти сагреши брат твој, иди и покарај га међу собом и њим самим; ако те послуша, добио си брата свог.

16. Ако ли те не послуша, узми са собом још једног или двојицу да све речи остану на устима два или три сведока.

17. Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркву, да ти буде као незнабожац и цариник.

18. Јер вам кажем заиста: шта год свежете на земљи биће свезано на небу, и шта год разрешите на земљи биће разрешено на небу.

19. Још вам кажем заиста: ако се два од вас сложе на земљи у чему му драго, зашто се узмоле, даће им Отац мој који је на небесима.

20. Јер где су два или три сабрани у име моје онде сам ја међу њима.

21. Тада приступи к Њему Петар и рече: Господе! Колико пута ако ми сагреши брат мој да му опростим? До седам пута?

22. Рече њему Исус: Не велим ти до седам пута, него до седам пута седамдесет.

опет, ако је проблем са твоје стране, можда он тебе трпи?  confused1

а пре свега да обоје пазите на свето причешће, а не на упражњавање односа, па се ваља трпети Христа ради ради светиње брака и љубави према Богу и најближем ради. онда мера дође сама јер је средина права ствар - ал се треба обоје да потруде.

а има и разних нестрпљивости, па да се не упрља однос због тога.

у браку је за све потребно двоје, иначе ниједно неће бити.

брак је одраз снаге, воље и жеље да се обитава у љубави а прељуба и развод су изрази беспомоћи и слабости.

hm...reci pouke i utehe...shvatam da uvek kada zelimo da kako da kazem osudimo druge mada nije hriscanski osudjivati i ko smo mi da sudimo ali ne znam kako da se izrazim....ali sta zelim reci, zasto uvek treba da krivimo sebe, cak i onda kada znam da se trudim da sve bude dobro. Mada nije o tome poenta, ako volim necije mane, to znaci da volim njega samog i naucila sam da volim i srecna sam zbog toga. Mislim da cuvam svetu zajednicu time sto sam se ja pokorila....Svasta sam napisala, nzm da li me razumes... confused bendoff :bla:
Подели на овим сајтовима

Онда нека једе 10 пута годишње.

confused1 confused bendoff

Звонко, сваки пут ме одушевиш својим размишљањима.

kako srece da mogu jedenje da mu ogranicim i na 8 puta godisnje hahahhaha
Подели на овим сајтовима

чуј, нисам ја духовник, могу да ти пружим само призму догађаја шта би ја сад и како, ал свако двоје има свој начин да постигну мир у заједници.

пази, прво то нису само моје мисли а и није само моја памет јер сам и ја учио од светог Дамаскина о природности брачног односа из овог дела:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin.htm

а што се тиче застрањивања у јерес манихејства, зна се како - прво у четри ока, па онда редом - ал сто пута поновити први корак ако треба:

15. Ако ли ти сагреши брат твој, иди и покарај га међу собом и њим самим; ако те послуша, добио си брата свог.

16. Ако ли те не послуша, узми са собом још једног или двојицу да све речи остану на устима два или три сведока.

17. Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркву, да ти буде као незнабожац и цариник.

18. Јер вам кажем заиста: шта год свежете на земљи биће свезано на небу, и шта год разрешите на земљи биће разрешено на небу.

19. Још вам кажем заиста: ако се два од вас сложе на земљи у чему му драго, зашто се узмоле, даће им Отац мој који је на небесима.

21. Тада приступи к Њему Петар и рече: Господе! Колико пута ако ми сагреши брат мој да му опростим? До седам пута?

опет, ако је проблем са твоје стране, можда он тебе трпи?  bendoff

а пре свега да обоје пазите на свето причешће, а не на упражњавање односа, па се ваља трпети Христа ради ради светиње брака и љубави према Богу и најближем ради. онда мера дође сама јер је средина права ствар - ал се треба обоје да потруде.

брак је одраз снаге, воље и жеље да се обитава у љубави а прељуба и развод су изрази беспомоћи и слабости.

hm...reci pouke i utehe...shvatam da uvek kada zelimo da kako da kazem osudimo druge mada nije hriscanski osudjivati i ko smo mi da sudimo ali ne znam kako da se izrazim....ali sta zelim reci, zasto uvek treba da krivimo sebe, cak i onda kada znam da se trudim da sve bude dobro. Mada nije o tome poenta, ako volim necije mane, to znaci da volim njega samog i naucila sam da volim i srecna sam zbog toga. Mislim da cuvam svetu zajednicu time sto sam se ja pokorila....Svasta sam napisala, nzm da li me razumes... 4chsmu1 :bla: smej.gif
зато брак не треба да буде трпљење оног другог, већ договор на прављење, спајање у, заједницу, самим тим и заједничко трпљење. е сад, где је ту граница много и мало, то морате сами да договорите и ту вам нико не може помоћи сем неким јеванђељским саветом, подршком и утехом да што ближе приђете односом једно другом а не одбијањем односа. секс је природна ствар, поготово у црквеном браку и не упражњава се само због прављења деце.

опет, није ни сваки секс љубав.

а у црквеном браку, љубав и секс стоје у средини, на позитивној граници између робовања блуду и поста. секс би требао да буде употпуњавање односа, да има и један духовни облик а не само телесни -

да не буде само пражњење енергије, већ узајамно испуњавање љубављу.

искрено, мислим да сте обоје помало застранили на своју страну, па ће морати барем један ако не и обоје полако да почну оном другом да прилазе.

опрости на смелости  smej.gif

Подели на овим сајтовима

Приликом склапања брака, се пева тропар Св.мученицима,

зар мислите да је случајно??

Прочитала сам да је брак једне врсте мучеништво.

Дал се слажете са мном???

Има и објашњење, морам га наћи, д ага ја не упростим обичним ријечима.

Подели на овим сајтовима

Приликом склапања брака, се пева тропар Св.мученицима,

зар мислите да је случајно??

Прочитала сам да је брак једне врсте мучеништво.

Дал се слажете са мном???

Има и објашњење, морам га наћи, д ага ја не упростим обичним ријечима.

да, али не у јуридичком смислу тучења по глави и шкргутања зубима.

већ на крајњу жртвеност, спремност да се са осмехом и радошћу поднесе, љубави према ближњем и Богу ради, све и свја.

све остало је патологија, болесна перспектива.

Подели на овим сајтовима

опет, ако је проблем са твоје стране, можда он тебе трпи?  blessyou

hm...reci pouke i utehe...shvatam da uvek kada zelimo da kako da kazem osudimo druge mada nije hriscanski osudjivati i ko smo mi da sudimo ali ne znam kako da se izrazim....ali sta zelim reci, zasto uvek treba da krivimo sebe, cak i onda kada znam da se trudim da sve bude dobro. Mada nije o tome poenta, ako volim necije mane, to znaci da volim njega samog i naucila sam da volim i srecna sam zbog toga. Mislim da cuvam svetu zajednicu time sto sam se ja pokorila....Svasta sam napisala, nzm da li me razumes... smej.gif 4chsmu1 4chsmu1
зато брак не треба да буде трпљење оног другог, већ договор на прављење, спајање у, заједницу, самим тим и заједничко трпљење. е сад, где је ту граница много и мало, то морате сами да договорите и ту вам нико не може помоћи сем неким јеванђељским саветом, подршком и утехом да што ближе приђете односом једно другом а не одбијањем односа. секс је природна ствар, поготово у црквеном браку и не упражњава се само због прављења деце.

а у црквеном браку, љубав и секс стоје у средини, на позитивној граници између робовања блуду и поста. секс би требао да буде употпуњавање односа, да има и један духовни облик а не само телесни -

искрено, мислим да сте обоје помало застранили на своју страну, па ће морати барем један ако не и обоје полако да почну оном другом да прилазе.

опрости на смелости  bendoff

Mislim da pomoci nema kada jedno prestane da voli i kada se brak pretvori u zajednicu svedenu na puki odgoj dece, dakle zajedno smo zbog dece...a onda pokusaj ipak one strane koja voli da povrati brak u ono sta bi trebalo da bude/ Tada nastaje potpuni raspad , a takvih primera ima mnogo....
Подели на овим сајтовима

опет, ако је проблем са твоје стране, можда он тебе трпи?  0442_feel

hm...reci pouke i utehe...shvatam da uvek kada zelimo da kako da kazem osudimo druge mada nije hriscanski osudjivati i ko smo mi da sudimo ali ne znam kako da se izrazim....ali sta zelim reci, zasto uvek treba da krivimo sebe, cak i onda kada znam da se trudim da sve bude dobro. Mada nije o tome poenta, ako volim necije mane, to znaci da volim njega samog i naucila sam da volim i srecna sam zbog toga. Mislim da cuvam svetu zajednicu time sto sam se ja pokorila....Svasta sam napisala, nzm da li me razumes... prstgore confused prstgore

опрости на смелости  :huh:

Mislim da pomoci nema kada jedno prestane da voli i kada se brak pretvori u zajednicu svedenu na puki odgoj dece, dakle zajedno smo zbog dece...a onda pokusaj ipak one strane koja voli da povrati brak u ono sta bi trebalo da bude/ Tada nastaje potpuni raspad , a takvih primera ima mnogo....
мислим да у браку нема места за очај, јер се онда зове другачије - развод.

а ту нико никад није био срећан, ја знам само за срећу у браку. dada

Подели на овим сајтовима

Raduje me kada cujem da ima takvih ljudi koji svoju ljubavnu pricu krunisu brakom kao jednom svetom zajednicom koja sija svom punocom  celosti, cak i kada ima padova i jos lepsih uspona.Mislim da preljuba nikuda ne vodi i da je to jedna strasna stvar....strasno je i kada jedno od supruznika pomisli na to.... 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

А да вас видим сада : ДА ЛИ БИ СТЕ МОГЛИ ДА ОПРОСТИТЕ???

Sada stvarno volim i mogla bih preljubu oprostiti... samo pod uslovom da se desila pod svim drugim okolnostima a ne iz ljubavi, znaci pod uslovom da prizna i da zeli da mu se oprosti...da je bilo ko drugi u pitanju ne bi nikad ali ovome sadasnjem momku sve bih oprostila

umri prije smrti dok jos nije prekasno!!!

Подели на овим сајтовима

А да вас видим сада : ДА ЛИ БИ СТЕ МОГЛИ ДА ОПРОСТИТЕ???

Sada stvarno volim i mogla bih preljubu oprostiti... samo pod uslovom da se desila pod svim drugim okolnostima a ne iz ljubavi, znaci pod uslovom da prizna i da zeli da mu se oprosti...da je bilo ko drugi u pitanju ne bi nikad ali ovome sadasnjem momku sve bih oprostila

Колико си и од када си са њим ?

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...