Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

ал га свашта исписасте...

:cheesy2:

Прељуба је за мене...нешта што се деси из чисте досаде..и неодговорности према породици...

Јер се и љубав не дешава ако ти нећеш..а не заљубљеност..

А прича да жене емотивно одлазе у преваре је смешна...

Ја знам пар цура које чисто из физике мењају партнере...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Sta je sa onom glupom tezom da muskarac moze da voli zenu i da je vara, a zena ako voli muza nikada ga nece prevariti..i jos p.s. ako zena jednom prevari muza vise se ne vraca u kucu, ne staje s tim. Mislim da ako nekog volimo da o preljubi ne bi trebalo da bud ni govora, cest je izgovor, sta nemam kod kuce trazim sa strane, a ne zamislimo se da li je to sto imamo kod kuce stvarno dovoljno ili trazimo dlaku u jajetu...

има и онај део кад брачници не извршавају брачне дужности, па се онда и са одобравањем гледа на промену климе и развод - ем се регулише блуд тела упражњавањем брака, ем се гради тврђава неосвојива јер нема места блуду ума.

зато Апостол и каже да се супружници договарају око свега, јер нису сами ни у спасењу ни у животу.

Подели на овим сајтовима

smej.gif

Прељуба је за мене...нешта што се деси из чисте досаде..и неодговорности према породици...

не реци двапут.
Подели на овим сајтовима

Sta je sa onom glupom tezom da muskarac moze da voli zenu i da je vara, a zena ako voli muza nikada ga nece prevariti..i jos p.s. ako zena jednom prevari muza vise se ne vraca u kucu, ne staje s tim. Mislim da ako nekog volimo da o preljubi ne bi trebalo da bud ni govora, cest je izgovor, sta nemam kod kuce trazim sa strane, a ne zamislimo se da li je to sto imamo kod kuce stvarno dovoljno ili trazimo dlaku u jajetu...

има и онај део кад брачници не извршавају брачне дужности, па се онда и са одобравањем гледа на промену климе и развод - ем се регулише блуд тела упражњавањем брака, ем се гради тврђава неосвојива јер нема места блуду ума.

зато Апостол и каже да се супружници договарају око свега, јер нису сами ни у спасењу ни у животу.

mislis li da je izvrsavanje bracnih duznosti sa jednog aspekta i temelj braka i bracne zajednice???
Подели на овим сајтовима

mislis li da je izvrsavanje bracnih duznosti sa jednog aspekta i temelj braka i bracne zajednice???
наравно ;)

чему васкрс тела ако није пола са душом? па нисмо ми јеретици манихејци да се гадимо тела и телесности и да живимо у браковима као браћа и сестре.

секс је сасвим природна ствар, а производ такве љубави је и дете као благослов Господњи. (дете је УВЕК благослов Господњи, где и кад год се задеси algabacaju)

то је божански аспект човека, врхунац упражњавања односа двоје у браку.

дете, као благослов Божји и производ такве љубави, подиже однос двоје на пристајање константне жртвене љубави исупњавајући обе заповести - Животодавност Духа Светог у односу са Богом и приношење скрушеног срца родитеља својем најближем - детету, као и обрнуто. управо је жени речено да се спашава (несвршени глагол) рађањем, а мушкарцу односом са женом и дететом. зато се и родитељ не сме саблазнити о дете, нити га малтретирати јер гази светињу љубавног односа који треба да гаји.

чак се може направити паралела беспочетног Бога Оца и Бога Сина (јер Син није Син без Оца и Отац није Отац без Сина) у односу са Духом Светим са тројичношћу два родитеља и детета - исто је троугао.

Подели на овим сајтовима

1405_love

не реци двапут.
А штоооо?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

sta je sa slucajem ako jedan od supruznika razmislja kao ti a drugi da je to blud i da treba cuvati cistotu tela i ne preterivati, da norma mozda do 10 puta godisnje jer u suprotnom sve vise od toga je preterivanje ...

Draga Marina,zanimljivo pitanje.Ima takvih ekstrema svuda.Brak nije matematika.Hormoni nisu na ukljuci -iskljuci...Mislim da time sto jedna strana odbija drugu,tera tu drugu stranu u trazenje nekog drugog.Mislim da oboje treba da se uzdrzavaju koliko mogu,ali kad prigusti,mora da se popusti...Ima,naravno ,i onih koji osim odosa ni na sta drugo ne misle,to im je sustina braka,to je vec skroo pa bolest.Ali,ako su ljudi duhovno zdravi,onda mogu  dosta da se kontrolisu po tom pitanju.Mislim da odnosi u vreme posta nisu greh ,ako se ne izbegava trudnoca.U suprotnom,to je uvek samo nasladjivanje,bilo u postu,bilo van posta.Rece jedna pametan duhovni covek da nije isto prva godina braka,i dvadeset i neka godina braka...Vrlo je ovo sve tanano .Nisu supriznici uvek na istom duhovnom noivou,neko se trudi vise,neko manje,samim tim,nekog strasti napadaju i savladavaju vise,nekog manje.Ljudi smo,nismo roboti...Ja sad,posle 5 i po godina braka malo drugacije gledam na sve to.Malo sam rigidno usla u sve,na ukljuci iskljuci.Sada mislim da sam preterala.Na srecu,muz mi je trpeljiv,zna sa kim ima posla  1405_love .

Подели на овим сајтовима

Није све прељуба што се комплиментом зове. Нико не може да буде толико нечист а да пожели добро другоме, или да га види бољим него што јесте а да буде зао. Ми од те лепоте зависимо. Постоји нека мистично чиста жеља у томе да се другима допаднемо и да се они нама допадну. Није све флерт, само су танке границе између љубави и ероса, страсти и непристрасти, љубазности и лицемерја. И мушко и женско се једнако боре за своју лепоту, шарм и утисак за оног другог. Човек жели да буде савршен за свог ближњег јер га воли. Не чини нужно све ради своје похоте и сујете. Чак и када би неке страсти дошле до изражаја, оне не би морале нужно да прекину континуитет ранијих врлина јер је човек баш због слободе увек способан за покајање будући да је икона у њему увек способна за пресаздање. И мушкарац и жена добро знају да ако не покажу најбоље умеће у презентацији своје спољашње или унутрашње лепоте, да ће остати без свог највећег оружија и аргумента. Треба бити свестан да све што се догађа међу људима није увек икона Царства јер многе ствари које нам се догађају сада у историји, било лепе или ружне, неће као такве ући у домен Есхатона. Тиме што људи блудниче међу собом, не мора нужно да има призвук ниског морала, но да покаже да људи једни другима нису довољни без Бога, и да то погрешно допадање једних другима без Бога може бити највећи промашај егзистенције. Без Бога једнако страдају и они нижег и они вишег морала. Када се удовоље све страсти или дође засићење и прекид, или се роди поштовање и љубав које угасе страсти својим присуством навикнувши се на постојање другог без своје користи. А сва та вишевековна игра полности, у интригама и љубомори, неће ући у будући век јер полност пред Богом не постоји пошто су за Њега сви исти и „нема више мушког ни женског“. Ми чекамо да отпочинемо од својих погрешних жеља али чекамо на погрешној станици, јер Бог стоји на другом колосеку.

Подели на овим сајтовима

sta je sa slucajem ako jedan od supruznika razmislja kao ti a drugi da je to blud i da treba cuvati cistotu tela i ne preterivati, da norma mozda do 10 puta godisnje jer u suprotnom sve vise od toga je preterivanje ...

Онда нека једе 10 пута годишње.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...