Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Док су младе, жене живе за сваку заљубљеност, чим постану свесне своје пропадљивости, одмах почну да раде на спољашњем дотеривању користећи сексипилност као последње оружије и аргумент допадљивости. Ако је потврдиш погледом она га одражава на своју онтологију занемарујући тиме своју пролазност. Међутим, још увек остајемо пред загонетком, ако занемаримо јуридичка поимања која сваку полност тумаче оштрим критеријумима, шта чини тајну привлачности између полова а да то није нужно сврстано у блуд или прељубу.

Cini mi se da sve ovo danas vazi i za muskarce. Teretane, depilacije, solarijumi, tretmani lica. Uopste, spoljasnjost je vecini vaznija od unutrasnje lepote, od duha.

Tajna privlacnosti? Ko zna? Mozda "samo iz daleka sve ko zvezda sja".

Подели на овим сајтовима

a kad dolazi do preljube ?

Кад једно лаже, нема храбрости да се суочи са стварношћу, заљуби се у неког трећег, а није сигуран ни у ту особу ни у своју љубав и плаши се да изгуби сигурност, не цени довољно свог партнера или своју породицу олако угрожава, гура главу у песак...

Подели на овим сајтовима

Кад једно лаже, нема храбрости да се суочи са стварношћу, заљуби се у неког трећег, а није сигуран ни у ту особу ни у своју љубав и плаши се да изгуби сигурност, не цени довољно свог партнера или своју породицу олако угрожава, гура главу у песак...

ne slazem se da je samo zbog toga

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Mislim da do preljube dolazi isključivo zbog nepostojanja vjere i ljubavi kako supružnika prema Bogu tako i jedno prema drugom, nepoštovanje, netrpeljivost, nemijenjanje na bolje, i nemanje potrebe da mijenjaš sebe, nego mijenjaš drugog - pa onda ono što si zamislio da je ljubav počneš da tražiš negdje drugdje. Moje mišljenje.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Mislim da do preljube dolazi isključivo zbog nepostojanja vjere i ljubavi kako supružnika prema Bogu tako i jedno prema drugom, nepoštovanje, netrpeljivost, nemijenjanje na bolje, i nemanje potrebe da mijenjaš sebe, nego mijenjaš drugog - pa onda ono što si zamislio da je ljubav počneš da tražiš negdje drugdje. Moje mišljenje.

Miki, sve to ima veze sa sebichnoschccu i zadovoljavanju sopstvenih zzelja... :cheesy2:

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

ne slazem se da je samo zbog toga

Наравно да има још пуно разлога. Ставила сам три тачке на крају. Само тешко да постоји разлог који може оправдати недостатак храбрости да се партнер погледа у очи и да се каже како ствари стоје. Нико не заслужује да буде повређен на такав начин. Да су прељубници особе са недостатком храбрости може потврдити и то што већина, кад се све сазна, не оставља жене-мужеве него љубавнице-ке. Како се тада могу лишити те неодољиве и фаталне љубави, а нису могли не згрешити?

Подели на овим сајтовима

Miki, sve to ima veze sa sebichnoschccu i zadovoljavanju sopstvenih zzelja... :cheesy2:

Слажем се. Не дешава се прељуба само онда кад има проблема у вези или браку. Често се прељубници куну у љубав свом партнеру и заклињу се да се невера више никад неће поновити и да не знају шта им би...

Подели на овим сајтовима

Слажем се. Не дешава се прељуба само онда кад има проблема у вези или браку. Често се прељубници куну у љубав свом партнеру и заклињу се да се невера више никад неће поновити и да не знају шта им би...

Interesantno je to da uvek, ali uvek, ugadjaju svom d... schto, itekako, ima veze sa sebichnoschccu.

Zapamti: TO JE UVEK SEBICHNOST, bez obzira u kom je obliku...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

moje mišljenje je da do preljube često dolazi kada muškarac ne ispuni Bogom danu ulogu prema svojoj ženi... kao što je Adam zanemario Evu pa,kako kaže moj brat veroučitelj,ona je onda našla sebi duhovnika.... zmiju tj....

naravno... postoje žene koje i pored tog ne varaju svoje muževe... vole ih uprkos tome ili zbog dece ili jednostavno zato što su čestite... ali mislim da je danas veliki problem zanemarivanje supružnika u svakom pa i u seksualnom pogledu... šta ćete... to je tempo današnje civilizacije... civilizacije robota sa prividnom slobodom...

već sam jednom pisao.... jedan seksolog kaže.... eeeeeh,gde su  ona vremena kada je vazduh bio čist a seks izmedju supružnika prljav

postali smo sterilni...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Раније сам мислила да не бих опростила, да бих се одмах развела, у случају да ме тако нешто снађе, али будући да сам радила у школи и да сам примијетила да увијек, малтене 100%,  без да ишта знам о тој дјеци, могу да препознам двије врсте дјеце; ону дјецу која си кренула годину дана раније у школу и ону, којима су родитељи разведени - промијенила сам свој став. Не бих умијела да изразим шта је то шти их издваја, нема то везе ни са средином из које потичу, нема везе ни са успјехом у учењу, ни са дружељубивошћу, ни са неурозом итд., али има оно једно - НЕШТО, што их издваја у посебну групу. Није то исто, као када је један од родитеља умро, дакле. нема везе са тим што дијете живи само са једним родитељем. Откада сам то уочила, увијек кажем да бих истрпјела све што прељуба носи, зарад добра дјеце. Не вјерујем ни да бих мрзила, јер не бих могла да истрпим, уколико бих мрзила.

Кажем - раније бих се развела, али ипак, ја сам преко тридесет година у браку и тачно знам, да је и прељуба, свака је закаснила да ме претекне у ичему што сам ја са мојим човјеком испочела и што, Богу хвала, траје. Стекла сам тврду вјеру да је мој муж - мој, па све да ће и на Аљаску да оде доживотно, никада више да се не сусретнемо за овога вијека, нико и ништа више не може да нас раздијели.

И, још нешто да додам, док нисам ушла у вјеру, увијек сам мислила да сам ја поштена жена и да зато не вршим прељубу. Сада, откада разумијем донекле, понешто о гријеху и о страстима, ја знам да све, баш СВЕ, само Богу драгом могу да захвалим, јер или искушења нисам ни имала, или сам, када су искушења и наилазила, Богом оснажена, успијевала да изађем на крај са њима. Везе то, благе, ни са каквим мојим поштењем, никада није имало.

Опростила бих прељубу, а ево подсјети нас, чини ми се Драган, на Бановић Страхињу. Увијек сам била задивљена божанственом величином човјека који тако силно може да опрости. Ако Богу сљедујемо, који нама наше гријехе штедро прашта, опростићемо и ми за бол коју нама други нанијеше.

Подели на овим сајтовима

...eeeeeh,gde su  ona vremena kada je vazduh bio čist a seks izmedju supružnika prljav

:cheesy2: blessyou klapklap

mense0198626478946378946

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

mi dajemo sebi pravo da pisemo o preljubi , a jako je malo ljudi koji zna da iskreno voli ,i da kad kaze da voli da nema u sebi dozu posesivnosti ,sebicnosti ,ljubomore .....

tesko je pricati o preljubi kad mnogo nas ne zna ni sta je prava ljubav !!!!!!!!!!

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

mi dajemo sebi pravo da pisemo o preljubi , a jako je malo ljudi koji zna da iskreno voli ,i da kad kaze da voli da nema u sebi dozu posesivnosti ,sebicnosti ,ljubomore .....

tesko je pricati o preljubi kad mnogo nas ne zna ni sta je prava ljubav !!!!!!!!!!

blessyou :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

Када се не бави нечим креативним и инспиративним и када ни безгранични и милосрдни Бог, који је сушта љубав, није довољан да се испуни празнина нечијег бића.

Према неким анкетама Јевреји су убедљиво највернији народ на свету. А после смо љубоморни на њихове резултате, јер не расипају залудно своје време и енергију и кукамо на кризу и на све редом.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...