Гости Guest Izida Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 hocu,sele.Ja znam korake,ali sam apsolutni nesluhista.Ti ces lako savladati. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Kosta pao s mosta! 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 19, 2009 Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Kosta pao s mosta! 0110_hahahaMoramo se malo i nasaliti jel 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Jeste. 0110_hahaha Kosta,cestitam!Imas dve olovcice.Sad si drug clan.Dugujes 0110_hahaha u Zenskom kutku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 19, 2009 Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Jeste. 0110_hahaha Kosta,cestitam!Imas dve olovcice.Sad si drug clan.Dugujes 0110_hahaha u Zenskom kutku. ooooooo, pa imam ja dve olovcice malo duze..... 0110_hahaha, stize Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Ja sam cista Ercovka.Ali,kad se u 0110_hahaha vatam,u noge se uzdam.Valja znati i zaigrati i za pojas zadenuti. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 А шта ћемо онда? Не иде Ој мораво и чочек 319.gif 0110_hahaha А београђани играју само у аутобусу, кад их газе по ногама. :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Ubice nas Naumzn,sto promasismo temu.Dace nam keca kao banderu na pismenom. Ima tu raznih za cocek,recimo "Sano,duso"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Изидо, ајд на кафу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Формуле љубави Опростити неверство? Да ли можемо поново веровати партнеру који нас је већ једном преварио? Иако приликом ступања у брак људи доносе одлуке и заклињу се партнеру на доживотну верност, ипак током наредних година и деценија могу прекршити своје обећање. Прошла су времена када је неверство сматрано таквом моралном и карактерном грешком која се аутоматски кажњавала разводом. Преварени супружник, поготову мушкарац, који се супротстављао друштвеној присили да се разведе и сам је сматран чудним. Данас између неверства и развода не постоји аутоматизам. Када се открије неверство неки се одмах разводе, а неки остају заједно. Изгледа да је однос пола пола. Све чешће се сусрећемо са питањем да ли опростити супружнику који је био неверан, поготову ако он након неверства инсистира да остану заједно. Шта тада учинити? Одлуку доноси свако сам за себе, у складу са сопственим вредностима и погледима на живот. Једино су такве одлуке исправне. Када неко размишља да ли да опрости неверство, нужно се суочава са проблемом поверења: да ли може поново веровати партнеру који је већ једном прекршио обећање? Која су његова понашања која повећавају степен поверења? Када је партнер био неверан са једном особом, тада је реч о инциденту. Када је био неверан са рецимо три особе, тада је реч о обрасцу његовог понашања, а образац је теже променити. Ако партнер одбија разговор о ономе што се „десило”, ако свом неверству одузима важност, ако се понаша као да се ништа није десило, тешко је успоставити поверење. Многи забораве једноставно правило: да би некоме опростили грешку, прво је тај мора јасно признати као своју. Признањем да је погрешила особа прихвата одговорност за своје понашање, сама се дистанцира од свог поступка. Ако при том показује да се осећа лоше, да осећа кривицу, такво понашање тежи ка успостављању поновног поверења. Јасно изражено извињење неверног партнера је такође веома важно. Тиме показује да је свестан како се његов поступак одразио на осећања другог партнера. Извињење је гест саосећања, а саосећање је један од принципа љубави. Када некога волимо избегавамо да чинимо оно због чега ће се осећати лоше, а трудимо се да радимо оно због чега ће се осећати добро. Поверењу доприноси изјава неверне особе да у будућности више никада неће понављати такво понашање. Наравно, нико јој не може забранити да се одлучи за неког другог, али то не сме урадити тако да обмањује и вара свог партнера. Али оно што је такође веома важно је видети своју улогу у неверству партнера. Питање које може помоћи: ако је то неверство сигнал да нешто није у реду са нашом везом или браком, шта би то могло бити? Др Зоран Миливојевић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest MiraSB Написано Септембар 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 Po meni je preljuba nesto najgore sto moze da uradi covek (ako izuzmemo izdaju, mada to ide jedan sa drugim) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Интернет опасан по брак! Неверство у браку један је од најчешћих разлога за развод брака. Међутим, сада се партнери упознају углавном посредством Интернета. И за утврђивање неверства користи се модерна технологија. Према подацима центара за социјални рад - Интернет прељуба је све чешћи разлог за развод брака. У последњих десет година варање супружника један је од пет најчешћих разлога за прекид заједничког живота. Изјаве Радмиле Вулић-Бојовић и Горана Николића С друге стране, као одговор сајбер неверству - све популарније је и коришћење модерне технологије - најсавременијих електронских уређаја како би се такво понашање открило. Виртуелном варању преко сајтова за упознавање и Фејсбука склоније су жене и припадници млађих генерација који владају вештинама коришћења компјутером. Анкетиране особе кажу да је суштински проблем у људима, а не у Интернету као средству комуникације. Стручњаци оцењују да су разлози за излет у виртуелно - досада, разочарање и неиспуњена очекивања. Иако се сваком на почетку чини да све држи под контролом - осећај за меру, кажу, брзо се изгуби. "Када човек проводи све више времена за компјутером, запоставља своје обавезе, незаинтересован је, неангажован у својим породичним обавезама, то је тренутак када звони звоно за узбуну и онда каже - е чекај - овде нешто не ваља", каже Радмила Вулић-Бојовић, породични психотерапеут. Некада се неверство откривало по трагу кармина на крагни или мирису непознатог парфема - данас је све другачије. Захваљујући модерној технологији виртуелне преваре се, кажу детективи, разоткривају лако и брзо - постављањем посебних софтвера у компјутер и мобилни телефон партнера. А када Интернет прељуба прерасте у конкретну - посеже се најмодернијим уређајима за шпијунирање које смо виђали у филмовима о Џејмсу Бонду. За таквом помоћи, кажу, не посежу само жене, већ све више и сумњичави мужеви. "Све популарнији вид утврђивања брачног неверства је интегрисање камера у разне делове одеће, сатове, зидне сатове и неке друге уређаје. Такође најпопуларнији вид је и полиграфско испитивање, све више парова се одлучује за тај вид утврђивања истине или лажи у моменту када нема другог излаза", каже Горан Николић из детективске агенције "Протекта". Иако је криза посао цвета. "Клијената има јако много, сад да ли је то на срећу или на несрећу бракова у Србији - питање је статистике - али посла има јако много", наводи Николић. Када се дође до међусобног шпијунирања - социолози кажу да се већ превише одмакло од онога што су здраве емоције и складан брачни живот. Најсавременије камере и прислушни уређаји не побољшавају ствари и не враћају поверење. Напротив - озбиљно нарушавају равнотежу породичних односа који су, подсећају стручњаци - најлепши када су једноставни. РТС-погледај видео Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2010 Po meni je preljuba nesto najgore sto moze da uradi covek (ako izuzmemo izdaju, mada to ide jedan sa drugim) Slazem se s tobom. Nije tacno da se neverstvo oprasta iz ljubavi prema osobi koja vas je prevarila. Upravo je obrnuto. Sto je veca ljubav to je veci bol i teze se prasta. Jer, sto je veca ljubav vece je bilo i poverenje, a time je teza i izdaja. O preljubi se moze racionalno razmisljati samo hladne glave, a onaj ko voli i prevaren je tesko moze imati hladnu glavu. I nije samo osecaj izdaje vec i osecaj prljavstine najgore vrste. Moze da se oprosti, ali u svesti odzvanja danima, mesecima pa i godinama pre no sto prodje jedan dan u kojemu se ni jedanput ne setite toga. Prasta se jer ipak ne zelite da ostanete bez voljene osobe, a zene najcesce prastaju jer imaju decu koja bi neminovno bila povredjena. Gorcina se vraca kod svake nove nesuglasice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Септембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2010 Banović Strahinja - Ban prašta ljubi ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Септембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2010 ja mislim da je to teska tragedija za sve, i da ostavlja traga; normalno, gore je povredjenom, ali obzirom da je to greh, mora se nekako kroz nesto ispoljiti, pre ili kasnije, osim ako se bas dubinski ne pokaje, a mislim da je takvih danas, pa ne znam da li ih ima; znaci, smatram da svaki greh ima svoju posledicu, da ne kazem kaznu, kad-tad. I daleko bilo od svakoga od nas. Ne znam ni sta bi tu moglo znaciti oprostiti, kako oprostiti to kad tu nema popravke, po meni nema tu oprostaja, mozes i dalje da zivis sa tom osobom ako hoces, ali kako, nije to normalno, prosto nije i ne moze biti sve isto. Znaci, u braku, to je nesto najnedopustivije; kako zena moze da se oseca posle toga, a ako se tako oseca kako moze da funkcionise kako treba, a onda ne valja atmosfera, to se odrazava na decu, na sve, sve je upropasceno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука