Jump to content

laetitia

Члан
  • Број садржаја

    213
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by laetitia

  1. laetitia

    Razvod braka

    Хаха и шта му кажеш ''не, треба ми неко ко неће прихватити моју децу''? Логично је да ако заволи тебе, заволеће и њих. Наравно, зависи од његових намера.
  2. laetitia

    Razvod braka

    Из искуства блиске особе: неки мушкарци мисле да женама тад ''пада цена'' и да нису у позицији да много бирају, то су јој неки отворено рекли.
  3. Зашто? Зашто ја не могу сина да назовем Мигел?
  4. Како ово изгледа у пракси? Тј. како неко може мене да чува у цркви и да пази да не залутам ван цркве?
  5. И даље не разумем. Шта значи то да сам ја суштински Српкиња? Коју особину имам а коју немају људи других националности? Уопште се не осећам као Српкиња, па покушавам да схватим шта то значи. А ти ниједног тренутка то ниси објаснио, мислим, првенствено због тога, што објашњења ни нема, зато се и вртимо у круг. Дакле, шта значи суштински бити Србин и како се то испољава?
  6. Не разумем, ако би ти неко доказао да си као беба усвојен из Енглеске, ти би заправо схватио да се цео живот суштински осећаш као Енглез? Или си се осећао као Србин, а сада ће то сазнање потпуно да промени оно што ти јеси? Које су то суштински различите особине које имају Срби и нико више и које их разликују од свих других националности?
  7. Мало је чудно писати песму (о) ономе ко је у суседној соби...што не значи да нема поезије о браку, можда се само изговара усмено или испољава без речи...тј. моје срце пева кад чујем да он долази кући :lol:
  8. Радост је увек нови догађај....како је то дивно речено! офф: шта је толико лоше у сентименталности?
  9. Ако поредиш са дејтом, онда си у праву, али ако упоредиш са https://www.pouke.org...nje-supruznika/, онда умивање може да изостане. Ја лично више волим да идем на Литургију празног стомака, али не мислим да тиме, већ да целим животом показујемо шта нам је од чега прече.
  10. Пре Литургије се умивамо и перемо зубе, па не значи да нам је то прече...хоћу рећи, не делује ми то као неки аргумент.
  11. Ето, сад можете да размените бројеве телефона. Људи су различити, некима је мера пет пута дневно, некима месечно, некима годишње. И онда ови последњи објашњавају овим првим како се свет не врти око секса (а наравно да се не врти) и како секс није нека важна ствар. Наравно, хришћани спадају само у ову трећу групу, а жене не спадају нигде, оне немају жељу за сексом.
  12. Нема потребе да било ко баца дрвље и камење на тебе, али једноставно ниси у праву. Вероватно си само бирала момке који још нису изашли из пубертета, барем у глави. Далеко од тога да им је битан само секс, мушкарци су, веровала или не, као и жене, бића која желе и којима је потребно да воле и буду вољена. Није им секс ништа више или мање битан него нама. Немој због некога ко те је повредио да пропустиш прилику за нову љубав. Кроз разочарења и раскиде скоро сви морају да прођу, све се то преживи, иако може да боли као сама смрт. Сретаћеш и оне којима је само до забаве и оне којима је само до брака да би имао ко да им кува и чисти, али немој никада да помислиш да су сви такви. Главу горе и веруј Господу, права је уметност како Он спаја људе!
  13. Не ради се о правилу већине, већ о томе да црква није скуп индивидуа. На свадбу не бих отишла у блатњавој и подераној хаљини, али Господу увек таква прилазим јер таква и јесам...Он је ту да нас обнови и очисти....моје је да се трудим и борим колико могу и устанем кад паднем.... Без Њега се не живи...ако смо већ сагрешили, не треба дозволити да тај грех стане између нас и Господа, већ се покајати и бацити се у Христово наручје...
  14. Христос нам даје Себе јер нас воли и ми треба да приступамо ако Њега волимо, ако наше срце вапи за Њим. То није награда за добра дела, ако паднеш, устани и не осврћи се за собом. Превелика је то светиња која нам се даје бесплатно да бисмо ми од ње одступали тако лако. А ништа ти неће тако помоћи у борби против искушења и греха као причешће.
  15. У цркви у коју ја идем ван поста се често нико не причешћује или се причести неколико деце.. Свештеници никад ништа не помињу у вези са тим... Да ли се причестити са двојицом и каква је то Црква? Ја бих се лично причестила.. Много ме боли прихватање непричешћивања као нормалног и исправног...чак ми то делује и помало као изругивање речима узмите, једите...Христос нас позива и даје нам Себе...а ми се не одазивамо.. Треба бити послушан свештенику/епископу, али мислим да треба други свештеници да им укажу на овај проблем.
  16. Ја бих рекла да на мене класична музика делује јаче од опијата....
  17. Генерализујеш...ја, на пример, не познајем девојку коју би могао да освојиш само изгледом и колима, знам неке којима је то веома битно и неке којима није ни најмање...
  18. Тако бих ја описала своје стање док нисам срела Христа!
  19. Одавно нисам прочитала ништа лепше. Што се тиче поређења литургије и сексуалног односа, прво што ми пада на памет је оно што си, Моцарте, већ рекао на некој другој теми: секс је толико лоша реч за оно што се ту дешава да то боли. За мене су то доста сличне ствари...предавање целог себе оном другом и његово предавање нама...и једно и друго губи смисао ако целим својим срцем и целим својим животом не волимо Христа и супружника...
  20. Никако не могу да сложим, али нема везе. И једно је бити добар и нежан, а друго смотан и асексуалан...некако ми се чини да се то поистовећује..
  21. То нема везе са тиме да ли је мушкарац овакав или онакав, добар или лош, мислим да је више ствар ''оног нечег'', хемија и сл. Познајем пуно мушкараца који су дивни и пажљиви и у добрим су везама, жене их не гледају као другаре. А знам и неке који су такви па их жене тиранишу. Има свега, али не треба генерализовати.
  22. Значи жена треба да кува, пере, пегла, гледа децу и окопава башту јер је површна, а не дубоки мислилац као мушкарац, па не може ништа друго у животу да ради. И чим одбије да игра такву улогу, онда покушава да доминира...нимало хришћански, врло балкански...Жене су такође креативне и способне за многе ствари, а не верујем да им је Бог дао све таленте да би могле да буду шпорет и судопера. Ја сам за то да судове пере машина, а ручак кувамо заједно... Нежан и пажљив мушкарац може итекако да буде и јак и одлучан, једно не искључује друго. А мало сутра смо јаки и једни и други, то јест, јесмо само док нас животне несреће не притисну толико док не схватимо колико смо крхки и слаби...Зато је Господ ту да пројављује своју силу у немоћи и да нам Он буде гавни ослонац... Што се тиче тираније и борбе за влашћу, не бих рекла да то има много везе са љубављу и здравим односима...
×
×
  • Креирај ново...