Jump to content

Асад: Покушавају да поцијепају Антиохијску цркву по украјинском сценарију

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 31.12.2021. at 15:39, Milan Nikolic рече

@Dominika

Мислим да си под утицајем и да су ти напунили уши они који имају фобију од Руса. Чувај се. Данас је велика подела у Православљу; обични верници, да тако кажем, не могу све разумети, али чињеница је да ''грчке Цркве'' на челу са цариградском Патријаршијом иду путем новог ''римског'' папизма. Ствар је вере и теологије. Дакле, озбиљне ствари.

Русија природно и историјски има потенцијал да штити глобално православље, а Патријаршија у Турској буквално срља у искривљење саме вере, само да би обезбедила преимућство у Православљу. Кажем, то су озбиљне ствари. Треба да, колико је до нас, будемо пажљиви и да се не упуштамо у опасне послове, као што су неки свесно водили Римску Цркву на неправославном путу.

I u Poljskoj Crkvi Rusi rade strasne stvari i nazalost imala sam dosta patnja od toga, cak i epitemiju od Evharistije. Molim, ne pisi takve strasne stvari, a Rusija stiti globalno pravoslavlje.

Ah, i takodje ne slazem se sa tim, sta rade Carigradska Patrijarsija. 

Mozda bolje da vise ne pisem u ovoj temi, posto svuda imaju svojih agenata i prate sta pisem na internetu (na poljskom, ali ko to zna... Jedna moja drugarica iz Amerike imalo mnogo vise problema). Da i to da nesto za razmisljanje.

Подели на овим сајтовима

@Dominika

Изгледа да желиш да размишљамо о Русима као једином проблему, а Цариградска Патријаршија да не прави никакве проблеме.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Dominika рече

Znam malo vise detalja u vezi mitropolita Pavla, ali ne mogu o tome da pricam. Nije to sve bas tako. Ne treba da muslimani-jihadisti preuzmu Siriji, ali ili oni ili Rusi- to je okupacija. Stavarno znam situaciju.

Jedna od sirijskih studenata bogoslovije je iz pravoslavnog sela, u kojem je poginulo dosta pravoslavca zbog.... Ruske blokade ovog sela. 

Sad sa mojim momkom (pravoslavni Libanac iz Antiohijske Patrijarsije) kad smo posetili Bugarsku, cak nije hteo da udje u rusku crkvu u centru Sofije (ove ruske crkve u centrima gradova pravoslavnih drzava to je posebna prica) zbog toga, sta rade Rusi u Crkvi, izmedju toga Antiohijskoj Patrijarsiji.

A, i vladika Juhanna nije monofizit, nego miafizit (tzv. orijentalne Crkve). To je velika razlika.

Mislim da si malo rusofobicna. Kad je tebi isto ruska vojska i dzihadisti nek ti je srecno...

U ratu uvek stradaju nevini, niti mislim da su Rusi bezgresni, povodom tog sela. Ali povlaciti znak jednakosti izmedju Rusa i Isila, zaista sramota.

Pogresio ti je decko sto nije hteo da udje u hram. 

Подели на овим сајтовима

On 31.12.2021. at 11:56, Вилер Текс рече

Сукоб Руса и Грузијаца је друга ствар. Огрешења су обострана.Писао сам о томе. Грешка је што су ономад Руси укинули Грузинима аутокефалну Цркву. Баш су дебело ту погрешили.

Али чињеница је да су Руси спасили Сирију (и тамошње хришћане) од џихадиста. 

Ко то негира, нека мало стане пред огледало. Што негатори очувања Сирије од стране Руса нису отишли у Сирију и рекли Асаду да ће их боље спасити од Руса, кад тако све знају?

Текс, нису они бранили православље него спрјечавали Амере да поставе плинске цијеви из Катра за Европу. Нису без гријеха ни када је у питању распад Југославије и бомбардовање...

Треба слушати шта Доминика говори без неких ТВ представа, ево ми из Босне или из Сарајева знамо нешто више о рату и док већ нпр. у Србији људи немају ту слику, него помјерену, тако да за озбиљно треба узети свједочења са терена.

Нпр био сам у руској Цркви на  Ташмајдану када је служио Руски патријарх, мислим Кирил.и мртав ладан каже како су они мајка Црква! Мене је то увриједило, мислим по којем основу? Кад смо се то ми то договороли, кад то смета Србину који конта ми смо били проје Вас православни, како на то гледа неко из древне патријаршије?

Ваља знати и у вези са Украјином, за вријеме Совјетског Савеза је било разних периода гоњења, нпр Руси су рушили Цркве, када су Њемци наступали обнављала су се богослужења, Стаљину је јасно било да ће пропасти јер би Швабе и у Русији наишли на подршку, онда је направио невиђену обнову Цркве, што је условило подршку народа, литије у опкољеним градовима, генерал Жуков се причешћивао све вријеме итд. Нису слике црно бијеле, онда по рату опет затирање Цркве.

Сада је у Русији православље државна политика, што није баш добро, јер није вјера идеологија, добро је за руску државу, али за Цркву не мора да буде, у ствари најчешће је искушење.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Текс, нису они бранили православље него спрјечавали Амере да поставе плинске цијеви из Катра за Европу.

Брате, наравно да су се умешали ради политичких циљева али и одбране Русије. Тим мешањем су спасили хришћане у Сирији. Нити мислим да су Руси недодирљиви,суперправославни итд. 

Мени смета ово повлачење знака једнакости између Руса и оних дрекаваца сатанских. Као и једни и други су окупатори. То је једноставно срамота рећи.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Вилер Текс рече

Брате, наравно да су се умешали ради политичких циљева али и одбране Русије. Тим мешањем су спасили хришћане у Сирији. Нити мислим да су Руси недодирљиви,суперправославни итд. 

Мени смета ово повлачење знака једнакости између Руса и оних дрекаваца сатанских. Као и једни и други су окупатори. То је једноставно срамота рећи.

Наравно,  неки су и улазак Руса у Београд сматрали ослобођењем а неки реокупацијом, шта да се ради, и ми се сматрамо окупираним, и ова назови српска власт у РС је го олош, краду, а онда куку ми смо Срби, Јасеновац,, Јадовно-... а што су љекови у РС 2пута скуплји него у Србији, чији је то  тал, итд, све ко у вријеме турских паша,  воле РС - па што не установе Суд, па да се зна кад рокнеш неког идеш у затвор прије или касније, или ако украдеш, купиш диплому и сл, а шта се овде установило? Мафија, знаш да ћеш проћи некажнјено , мало лова - мало веза....

Окупирани смо мафијом која се зове српска, и Црква је ти само да се сакрију и глуме православце и да је манипулишу, јеси ли гледао прославу РС? Однос Патријарха и Додика, не може да га изманипулише као Иринеја да му даје безрезервну подрушку, не може да иде у тал као са +Гришом, не може да слуша шта му се говори, него  све супротно од патријарха "бесједи", прво помену Жељку за разлику од лезбејке која реда зна.  Мислиш ли да Руски Патријарх има слободу од државних власти какву има наш?

Наравно наша српска мафија је боља од дрекаваца, док им се не мијешаш у посао, а онда се своди на исто. А и то је питање у америчкој инвазији је убијено преко 4000000 муслимана, брате ја кад сам био на Косову и упадао у шиптарска села, не бих се љутио да ме неко кокно бранећи свој праг.

Сви који убијају су сатанисти по дифолту, можда се негдје има неки случај да то није приношење крвне жртве, али је то врло натегнуто, не опстаје православље захваљујући топузу, па ни атомском.

Изгледа да  су и власти овога свјета провалиле да онај који је са Црквом односно Христом опстаје, само је питање како то они мисле да могу са Црквом, ту се све рјешава. онај ко јој правилно приступи добиће милост, а онај ко би да насамари Бабу стару 2000 година12:smeha:

Подели на овим сајтовима

On 12.1.2022. at 15:43, Milan Nikolic рече

@Dominika

Изгледа да желиш да размишљамо о Русима као једином проблему, а Цариградска Патријаршија да не прави никакве проблеме.

Ne, napisala sam: "Ah, i takodje ne slazem se sa tim, sta rade Carigradska Patrijarsija. " (sta radi, treba da bude).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...