Jump to content

Документарни филм

Оцени ову тему

Препоручена порука

Baraka

Ko smo mi? Šta tražimo ovde? Šta radimo ovde? Šta radimo jedni drugima? Šta radimo bićima i stvarima oko sebe? Dokle možemo ovako? Da li treba samo da slegnemo ramenima i uživamo u komforu koji imamo ili da učinimo nešto?

gledala ,odlican!jedan od omiljenih.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Baraka

Ko smo mi? Šta tražimo ovde? Šta radimo ovde? Šta radimo jedni drugima? Šta radimo bićima i stvarima oko sebe? Dokle možemo ovako? Da li treba samo da slegnemo ramenima i uživamo u komforu koji imamo ili da učinimo nešto?

Ауууу, јесте!!! Мнооого добар филм!!!

Подели на овим сајтовима

Uff, teško je odabrati...ovaj je definitivno jedan od najbolje odrađenih od onoga što sam gledao.

:)

Подели на овим сајтовима

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

dobra tema.    teško je reći jer ima par desetina "podžanrova" dokumentaraca.

o prirodi:  Cosmos  (Karl Sagan)

o muzici:    Jazz  (Ken Burns)

o umetnosti: The Art of Spain        i          the Art of Russia       (Andrew Graham-Dixon)

o modernim vremenima (autorska obrada fenomena zvanog američki imperijalizam):   Why We Fight  (Eugene Jarecki);  trailer ovde;  ceo film ovde;

.

.

.

i jedan specifičan ...  :1736_action:     Kratka istorija neverništva  (ateističkih misli)  autora Jonathan Miller-a.  (3x60 min ... delovi 123 )

Подели на овим сајтовима

Izgubio me je kad je posle umnozenog Mikelandjelovog Davida nabacao naramak reklama krajem petnaestog minuta i to zapoceo sa Vetrenjacinom reklamom. Nije rekao nista o idejama koje David reklamira u Firenci na pocetku sesnaestog veka (nego idu kadrovi kao da ih je pravila Leni Rifenstal za nacisticki promo (citaj ODLICNI), vidi kako dise mermer, vidi kako transcendira...), kao sto niije spomenuo da The Mill neguje visoke standarde pokretne slike (nego gledajte kako ove slike imaju upotrebnu vrednost, a lepota nema upotrebnu vrednost => ove slike nisu lepe). "In our culture today, the advert is more important than the work of art and artworks are often trying to capture our attention as adverts do - by being brash or outrageous" I onda ocekujem da prikaze sve one pisice koje je Mikelandjelo naslikao pa mu ih zamaskiravali doslikanim ponjavama, ili Karavadjove odsecene glave i neoprana stopala, ali jok, to mu se ne uklapa u zvaku. Inace, nije lose, svidja mi se sto je isprozivao one zarozane krevete i razno.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Овај није лош...

“Со земље” (2014/ Француска, 109’)

Вим Вендерс, Џулијано Салгадо

Последњих 40 година, фотограф Себастиао Салгадо путовао је континентима, сведочећи о неким од најзначајнијих догађаја скорије историје: међународним сукобима, изгладњивањима И протеривањима. Сада се упушта у откривање прастарих предела, дивље флоре и фауне, грандиозних пејзажа…

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...