Jump to content

Документарни филм

Оцени ову тему

Препоручена порука

sada sam pogledao dokumentarac do kraja, moj kordunas, pokojni general Mile Novakovic je rasplakao ovog danskog oficira, jednostavno mu je kratko objasnio da je ljudstvo, humanizam ispred formalnosti, ovaj kad to skonta onda sta ce drugo nego uhvati plakati,  eto vam razlike izmedju nas pravoslavnih i ovog protestantskog formalnog morala svedenog na drustvene ili institucionalne norme!

ovaj danac je makar to skontao i pustio suzu, makar je skupio hrabrosti da u filmu kaze da ga onaj hrvatski oficir laze da 8 nije bilo hrvatskih trupa u dvoru, sada ga zamisljam boljim covijekom i drago mi zbog toga, mada sam i dalje razocaran sto kaze moj pokojni zemljak Mile Novakovic, vjecna mu slava, da ga nije bilo na celu onog naseg korpusa koji nas je izvadio iz okruzenja, ko zna dal bi ja danas ovdje pisao na forumu!

Подели на овим сајтовима

Ма и њих су брате послали гологузе тамо. Какви миротворци, какви бакрачи... Они никад нису спречили злочине или зауставили рат.

Да ме неко не разуме погрешно, није због њихових личних квалитета, него је то немогућа мисија.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма и њих су брате послали гологузе тамо. Какви миротворци, какви бакрачи... Они никад нису спречили злочине или зауставили рат.

Да ме неко не разуме погрешно, није то због њихових личних квалитета, него је то немогућа мисија.

brate oni su nama veliku stetu radili, bas taj unprofor, ja namjerno pisem umprofor, jer su ga tako babe kod mene zvale zbog lakseg izgovora, prve teritorije su pocele da se gube preko umprofora, lijepo je njima bilo medju srbima, mi smo njih vodili svojim kucama, hranili ih, napijali, ja i moja sestra smo ucili crnce iz nigerisjkog bataljona da jedu vilicom, oni jedu inace sve prstima, prave kuglice od rize pa sa tim grabe po jelu npr. svi su nas vise voljeli nego hrvate jer smo bili slabiji i nismo imali tendenciju da osvajamo tudje, nego da branimo to sto imamo, sto je nase, bilo smo daleko gostoljubljiviji nego hrvati, to je svakom bilo jasno na prvu loptu, da nas malo ima i da se samo branimo i da se necemo moci odbraniti, ali ti njihovi oficiri su svi radili za nato pakt, umprofor je sluzio za svaku operaciju protiv srba bilo u krajini, bilo u bosni, ovaj danac place i neka place, to je dobro za nejga, neka se kaje sto je bio u sluzbi  te zlocinacke masinerije, on vjerovatno nema siru sliku svega, jer je bio sitan pijun, mada ako se vec bavio istrazivackim radom, mogao je doci do te sire slike, ovako je ispalo suvise amaterski.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Dokumentarni film u trajanju od 25 minuta (23 je ovde, zbog lošeg konvertovanja) koji se bavi problemom dekadencije u srpskom društvu. Film nema nameru nikoga da vređa, samo ukazujemo na probleme. Tekst u filmu je na latinici, da bi bio dostupan svim ljudima iz bivše Jugoslavije. I da, postoje neke sitne gramatičke greške koje sam video tek nakon konvertovanja, jer film je rađen svega dva dana.

Film urađen u saradnji sa ekipom fb stranice: https://www.facebook.com/konamtrujedecu/?ref=ts&fref=ts

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • Креирај ново...