Jump to content

Da li podržavate НАЦРТ ЗАКОНА О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

dragisa

Препоручена порука

пре 11 минута, Срндаћ рече

Хвала Богу па полугама моћи које нас контролишу одговара да људима у мањини дају основна људска права

Мислио сам на силе. Кокретно на све те бриселско вашингтонске уништитеље живота. Е ако су ти они мили онда ти није лако.

Ђе су били да нас штите на Косову и Метохији и у Крајини?

Ђе си сада када треба несврстани Гали Бутрос....а ниђе Срби ниђе за вас.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

To ne stoji u članu 18.

Polako pocinjemo da se vrtimo u krug. 

Ne smatra se diskriminacijom postupanje sveštenika, odnosno verskih službenika koje je....." u skladu sa verskom doktrinom, uverenjima ili ciljevima crkava i verskih zajednica upisanih u registar verskih zajednica"....

I, prvo doktrina, ali ne samo doktrina, nego po uverenju u cilj koju crkva i vera poseduju i to moze da bude tolerancija, empatija, milosrdje, ali i pravda i pravednost i istina i moralnost i slicno, i ako je to taj sklad, onda nema diskriminacije.

пре 1 сат, Avocado рече

Samo kad je u pitanju sveštenik... ne kada je u pitanju Vladimir Dimitrijević... za njega si lupio da je odgovarao zbog kritike... nije zbog kritike nego zbog omalovažavanja...

Ti to vec ponistio presumciju nevinosti....:D .... to je recimo jedan vid diskriminacije...:stadaradim:

Vec sam rekao da se sa nekim stvarima tih grupacija ne slazem, drugo, sudjenje jos traje i da vidimo presudu.

(joj...  kad vidim koliko si isparcilisao poruke,...i koliko jos treba da piskaram....  nije mi dobro...:smeh1:)

Stvarno, ko to po zakonu odredjuje da li je u skladu ?

пре 1 сат, Avocado рече

a pričam o stvarima koje postoje... a usvajanje dece takođe nije privilegija, jer hetero parovi imaju to pravo.

Ali, na Zapadu vec postoje u mnogim drzavama, i homo brak i usvajanje, pricamo o realnim stvarima.

Zar prvo ne ide pravo na homo brak i onda usvajanje dece ?

Ja stvarno ne znam kako je regulisano u tim drzavama koje su priznale i homo brak, to da je postoji brak muskarca i zene, hetero brak, i u isto vreme istopolni homo brak, zar to nije neki pravni nonsens ?

пре 1 сат, Avocado рече

Ne postoji.

Pa postoji u skolama i sustinska predavanja o homo prici, sto ti tesko da to prevalis preko jezika uopste mi nije jasno.

Preskocio sam da li postoji diskriminacija homo price u svim sferama drustva, to sam ostavio kao mogucnost, tesko je oceniti.

Ti si Avocado rekao da ne postoji,... mislim da je istina mozda negde u sredini,....

пре 3 часа, Avocado рече

пре 2 часа, Avocado рече

Opet nije privilegija jer i druge grupe imaju pravo da organizuju tako nešto...

Privilegija u smislu da se organizuje na nacin sto celi gradovi moraju da stanu i vide njihov perfomans i uprkos protivljenju vecine. Nesto ne mogu da zamislim da Romi ili neka druga manjina imaju nesto tako slicno svake godine po nedelju dana medijske i druge prezentacije.

пре 2 часа, Avocado рече

Ne postoji takva obaveza.

Da, nije obaveza da se uvodi homo prica u filmove i slicno, ali recimo trenutno kao neko nepisano pravilo, i ne bi me cudilo da u buducnosti bude i neka obaveza.

пре 2 часа, Avocado рече

Izbacuju se stvari koje po raznim kriterijumima vređaju/omalovažavaju razne ljude... dakle, opet nema privilegije...  napisao si 7 teza od kojih ni jedna jedina nije tačna... i to po ko zna koji put... i nastavićeš verovatno da vrtiš to isto ko umobolan dok mi ne dosadi da ti odgovaram... jel to cilj?

Pa sad da razmrsimo ko je prvi poceo i ko kome odgovara Just_Cuz_19, ti moras meni i ja tebi, i polako pocinjemo da se vrtimo u krug :0426_feel:, i u principu smo rekli sta smo mislili o ovoj stvari ....i to je to'.... i neko ce da nas cita (ako je lud...:smeh1:)

Ja ne znam ko utvrdjuje te razne kriterijume i kako i da li sve to moze da se svede pod diskriminaciju, kako se to utvrdjuje ako mi ovde vec pet dana razglabamo kako se regulise zakonski diskriminacija manjina (ili vecine), jel ima neki zakon ili kako se to utvrdjuje i ko utvrdjuje da se vredjaju i omalovazavaju ljudi kroz filmsku umetnost i slicno.

I, gde ce to sve odvesti ovaj svet, ta neka ne znam i kako da nazovem jezicka korektnost ili sta drugo, nemam pojma.

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Оно што је било смешно постало је забрањено. Цртани јунак Пепе ле твор, самоуверени заводник који никога не успева да заведе јер мирише као твор, проглашен је за...

пре 2 часа, Avocado рече

Pa što onda lupetaš da je poseban zakon privilegija za njih? Zašto me smaraš pet poruka da bi na kraju potvrdio ono što sam ti odmah rekao?

Zato sto mislim da je to moglo da se resi i kroz postojece zakone i promene i dopune tih zakona.

Licno ne bih imao toliko protiv, ako bi se stalo na tom zakonu, ali mislim da je to tek uvod u njihovu agitaciju za zakonsko priznavanje hetero braka i usvajanje dece i ko zna sta vec sve jos.

(pokusavam da imam uravnotezene stavove.... koliko je moguce,.... Just_Cuz_19... i zato ti deluje na momente da je onako kako ti to vidis....)

пре 2 часа, Avocado рече

Opet isto pitanje sa istom netačnom tvrdnjom sadržanom u pitanju? :D

Meni deluje da sam dobro formulisao.

Ajd, ovako, realno stanje je da se o pravima homo price i manjine mnogo vise zakonski brine, takodje i medijski i politicki, od drugih manjina i donosi se predlog posebnog zakona i drugi predlog zakona kojim se menjaju i dopunjuju vec postojeci zakoni i sve u korist homo manjine.

Onda se stvarno postavlja jedno logicno pitanje dokle sezu opsta i posebna prava manjina, tj. dokle moze da se stalno prosiruju prava manjina i to u mnogim stvarima da se izjednacaju i sa pravima vecine. Na primer recimo Romi kao manjina sada da traze da imaju svoje posebne skole i poseban skolski program po kojem ce da se skoluju njihova deca. Dok sve to moze da im se obezbedi kroz vec postojece zakone i skolu i skolski sistem.

Tako isto analogno meni deluje da homo manjina trazi za sebe svoja prava i nikako da stanu i kazu pa okey, vec imamo dosta toga, nego traze jos nesto vise, cak i u mnogim stvarima na ustrb vecine.

пре 2 часа, Avocado рече

O tome ti pričaš, ali ja ne želim da pričam o tvojim glupim fantazijama...

Javi se kad poželiš da pričamo o realnosti...

Taj SOGA 123 program u skolama i slicni programi u raznim drzavama je realnost i ima nazalost i negativnih strana koje one pozitivne moze da ponisti.

пре 2 часа, Avocado рече

Ne znači...

Deluje dosta realno da politicka volja podrzava homo pricu, i to namecuci u mnogim stvarima tu homo pricu.

(ja ne znam da li mogu vise,....cak me i mrzi da nesto proveravam i dopunim neke stvari.... imam savet za tebe,... pametniji popusta,... pa popusti prvi....:smeh1:)

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Bokisd рече

Polako pocinjemo da se vrtimo u krug. 

Ti se sve vreme vrtiš u krug...

Цитат

Ne smatra se diskriminacijom postupanje sveštenika, odnosno verskih službenika koje je....." u skladu sa verskom doktrinom, uverenjima ili ciljevima crkava i verskih zajednica upisanih u registar verskih zajednica"....

To samo znači da nisu izuzete diskriminacije koje nisu u skladu sa doktrinom... npr. neki sveštenik SPC ne može da izađe i da kaže da su crnci niža rasa i da je to njegovo versko uverenje i da se onda poziva na to da je njegov stav izuzet članom 18.

Цитат

I, prvo doktrina, ali ne samo doktrina, nego po uverenju u cilj koju crkva i vera poseduju i to moze da bude tolerancija, empatija, milosrdje, ali i pravda i pravednost i istina i moralnost i slicno, i ako je to taj sklad, onda nema diskriminacije.

Niđe veze...

Цитат

Ti to vec ponistio presumciju nevinosti....:D .... to je recimo jedan vid diskriminacije...:stadaradim:

Jok, nego je već utvrđeno da nije nevin.

Цитат

Ali, na Zapadu vec postoje u mnogim drzavama, i homo brak i usvajanje, pricamo o realnim stvarima.

Pa? To i dalje nije privilegija.

Цитат

Pa postoji u skolama i sustinska predavanja o homo prici, sto ti tesko da to prevalis preko jezika uopste mi nije jasno.

Pa zato što ne postoji, što ti je već objašnjeno 100 puta... ne znam što je tebi teško da skapiraš da predavanje o tome kako su i jedni i drugi i treći ok ne možeš da nazoveš "homo priča"... majmun bi do sad skapirao...

Цитат

Privilegija u smislu da se organizuje na nacin sto celi gradovi moraju da stanu i vide njihov perfomans i uprkos protivljenju vecine. Nesto ne mogu da zamislim da Romi ili neka druga manjina imaju nesto tako slicno svake godine po nedelju dana medijske i druge prezentacije.

To šta ti ne možeš da zamisliš je samo tvoj problem... i nedostatak opšteg obrazovanja...

Цитат

Zato sto mislim da je to moglo da se resi i kroz postojece zakone i promene i dopune tih zakona.

Pa šta i da jeste? Kako to njima daje prava koja ti nemaš?

Цитат

Meni deluje da sam dobro formulisao.

:D

Цитат

Ajd, ovako, realno stanje je da se o pravima homo price i manjine mnogo vise zakonski brine,

Realnost je da sve vreme ponavljaš istu glupost i pri tom ne uspevaš da nađeš jednu jedinu zakonsku odredbu koja bi potvrdila to što pričaš.

Цитат

Tako isto analogno meni deluje da homo manjina trazi za sebe svoja prava i nikako da stanu i kazu pa okey, vec imamo dosta toga, nego traze jos nesto vise, cak i u mnogim stvarima na ustrb vecine.

U svom dosadašnjem tlapljenju nisi naveo jednu jedinu stvar koja je na uštrb većine.

Цитат

Taj SOGA 123 program u skolama i slicni programi u raznim drzavama je realnost i ima nazalost i negativnih strana koje one pozitivne moze da ponisti.

Još pre pet strana ti je Branka objasnila šta sve lupetaš u vezi sa tim programom....

Цитат

Deluje dosta realno da politicka volja podrzava homo pricu, i to namecuci u mnogim stvarima tu homo pricu.

Deluje da imaš problem da razlikuješ svoje fantazije od realnosti.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Ti se sve vreme vrtiš u krug...

pa i ja mislim da se ti vrtis u krug,.... ispada da se oboje vrtimo... :D

To samo znači da nisu izuzete diskriminacije koje nisu u skladu sa doktrinom... npr. neki sveštenik SPC ne može da izađe i da kaže da su crnci niža rasa i da je to njegovo versko uverenje i da se onda poziva na to da je njegov stav izuzet članom 18.

I, onda kako ide tehnicki sled stvari,..... poziva sa na clan 18. u kome stoji da nije diskriminacija ako je u skladu... sa celokupnom verskom pricom.... i dogmatsko i uverenjem i ciljem koji imaju crkve.... i ako u veri ne stoji da su crnci niza rasa nego da smo svi jednaki pred Bogom,... onda je svestenik ucinio diskriminaciju i pred zakonom i pred Bogom.

Ja ne znam sto se ti uopste i preganjas sa mnom u vezi ovoga,ne_shvata kada je ovo ocigledna stvar.

Niđe veze...

Ja mislim da ti pocinjes da se salis.

Jok, nego je već utvrđeno da nije nevin.

Nema druge nego da se salis,.... nije ni utvrdjeno da je kriv pre sudjenja i postupka i presude....

Pa? To i dalje nije privilegija.

Kako nije ako se izjednacavaju sa vecinom.

Pa zato što ne postoji, što ti je već objašnjeno 100 puta... ne znam što je tebi teško da skapiraš da predavanje o tome kako su i jedni i drugi i treći ok ne možeš da nazoveš "homo priča"... majmun bi do sad skapirao...

Pa, bre i ne pricam o tome, to je nesto sto je pozitivno u predavanju i stalno isticem, tolerancija i uvazavanje drugacijeg, nego pricam o tome da se ipak prelazi ta granica da je to samo prica kako su svi okey, i da se vrsi homo propaganda prema toj deci od 10 godina do punoletsva.

Ako treba da se crta..... :)))

To šta ti ne možeš da zamisliš je samo tvoj problem... i nedostatak opšteg obrazovanja...

Pa ja nisam nikada isao da nesto protestujem protiv parada, bilo kako, i samo prisustvom ili ne daj Boze nekim nasiljem, i licno se trudim da budem maksimalno tolerantan i u prici i narocito u polju, na delu.

A druga je stvar sto se zaista realno daju mnogo vise prava i privilegije homo manjini nego drugim manjinama i to neki imenuju kao politicka homo prica.

Pa šta i da jeste? Kako to njima daje prava koja ti nemaš?

Pa ko je rekao da ne treba da imaju prava kao i sve manjine, sve sto se ovim predlogom zakona o istopolnim zajednicama predlaze kada zive u homo zajednici, nasledjivanje, oblici nasilja, diskriminacija u zajednici i slicno, i zasto to sve ne moze da se regulise i kroz postojece zakonodavstvo i dopunama.

Realnost je da sve vreme ponavljaš istu glupost i pri tom ne uspevaš da nađeš jednu jedinu zakonsku odredbu koja bi potvrdila to što pričaš.

Ovo si malo promasio poentu, pricao sam o tome zasto se vise insistira na pravima homo manjine od drugih manjina, i dodao bih, ako su sve manjine iste pred zakonom. 

U svom dosadašnjem tlapljenju nisi naveo jednu jedinu stvar koja je na uštrb većine.

I ovo si odgovorio na ono sto sam naveo da je pitanje dokle moze da se ide sa pravima manjina ako se stalno traze neka nova prava. Da li to onda znaci da u svemu trebaju da imaju prava kao i vecina, koja prava vecina ima i da ne krsi prava koja se garantuju svim manjina.

Još pre pet strana ti je Branka objasnila šta sve lupetaš u vezi sa tim programom....

Pa, samo je navela da je program u vezi inkluzive, i ja sam se slozio da moze da bude dobra stvar, ali je problem sa tim SOGA 123 programom sto se na drugoj strani vrsi i homo propaganda medju maloletnom decom.

Deluje da imaš problem da razlikuješ svoje fantazije od realnosti.

Mislim da je uticaj politike u svim oblastima drustva nesto realno u ovom nasem svetu, tako onda i politicka strana homo price koja bode oci.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

I, onda kako ide tehnicki sled stvari,..... poziva sa na clan 18. u kome stoji da nije diskriminacija ako je u skladu... sa celokupnom verskom pricom.... i dogmatsko i uverenjem i ciljem koji imaju crkve.... i ako u veri ne stoji da su crnci niza rasa nego da smo svi jednaki pred Bogom,... onda je svestenik ucinio diskriminaciju i pred zakonom i pred Bogom.

Ja ne znam sto se ti uopste i preganjas sa mnom u vezi ovoga,ne_shvata kada je ovo ocigledna stvar.

Pa objašnjavam ti gde si pogrešio... ako te uopšte interesuje...

Ne meri se to da li je sveštenik rekao nešto loše tako što se gleda da li je u skladu sa doktrinom, već diskriminisanje (nešto loše) koje je u skladu sa doktrinom nije kažnjivo, a diskriminisanje koje nema veze sa doktrinom je kažnjivo...

Nema druge nego da se salis,.... nije ni utvrdjeno da je kriv pre sudjenja i postupka i presude....

Poverenik je utvrdio po pritužbi, a nemam pojma o kom suđenju pričaš... to sam te već pitao pa nisi odgovorio... cenim da je uobičajno tvoje lupetanje...

Kako nije ako se izjednacavaju sa vecinom.

Privilegovani su jer se izjednačavaju? Imaju veća prava jer se izjednačavaju? 

Ovde se naša diskusija završava.

Ne znam da li si toliko glup ili se samo praviš ali u svakom slučaju ne vidim svrhu daljeg razgovora.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Avocado рече

Pa objašnjavam ti gde si pogrešio... ako te uopšte interesuje...

Ne meri se to da li je sveštenik rekao nešto loše tako što se gleda da li je u skladu sa doktrinom, već diskriminisanje (nešto loše) koje je u skladu sa doktrinom nije kažnjivo, a diskriminisanje koje nema veze sa doktrinom je kažnjivo...

A bre Avocado , pa ovo sto ti kazes i ja pricam vec par poruka, i zato kazem ne znam zasto se uopste i preganjamo, ne znam jel to toliko nejasno sto pisem ili me uopste i ne citas pazljivo.

Ovo si ti rekao,......diskriminisanje koje nema veze sa doktrinom je kaznjivo,.... i ovo sam ja rekao,....  ako u veri ne stoji da su crnci niza rasa nego da smo svi jednaki pred Bogom,... onda je svestenik ucinio diskriminaciju i pred zakonom i pred Bogom.....

Samo ovo kod mene ....u veri....zameni sa doktrinom....  jer je te reci imaju isto znacenje,.... i isto smo mislili.

Poverenik je utvrdio po pritužbi, a nemam pojma o kom suđenju pričaš... to sam te već pitao pa nisi odgovorio... cenim da je uobičajno tvoje lupetanje...

Ne citas me pazljivo, to je to, vec sam ranije na temi naveo sa sajta Dimitrijevica da je sudjenje pocelo u januaru i da je zavrsno rociste 13. aprila :

https://www.vladimirdimitrijevic.com/sr-rs/video/523-sudjenje-v-dimitrijevicu-da-li-se-u-srbiju-vraca-verbalni-delikt.html

I mogo si i sam za minut u google da saznas o tom slucaju,..... i lose ti je cenenje...:nene:

Privilegovani su jer se izjednačavaju? Imaju veća prava jer se izjednačavaju? 

Ovde se naša diskusija završava.

Ne znam da li si toliko glup ili se samo praviš ali u svakom slučaju ne vidim svrhu daljeg razgovora.

Mislim da si promasio kontekst sta sam hteo da kazem i vidim da i ne citas bas pazljivo sta sve pisem.

U svakom slucaju si poslusao moj savet ..... pametniji je popustio stvar :D.... i ja ostajem glup....:smeh1:

Подели на овим сајтовима

WWW.STANDARD.RS

Reorganizacija svetske ekonomije od glave do pete – poznata kao „Veliki reset“ – već je dobrano u fazi realizacije.

Nevezano za tu temu, ali ovo mi je interesantno :

"Ono što su bankari i gigantski investicioni fondovi poput Blek Roka učinili jeste da su stvorili novu investicionu infrastrukturu koja odabir „pobednika“ i „gubitnika“ pri investicijama vrši na osnovu toga koliko je konkretna kompanija ozbiljno posvećena ESG standardima, odnosno ekologiji, društvenim vrednostima i upravljanju (engl: Environment, Social values and Governance – ESG). Na primer, kompanije će dobijati pozitivne rejtinge ukoliko imaju rodno raznovrsne radnike i upravljačke odbore.."

A sta je sa time kakvi su zaista radnici, da se biraju po radnim sposobnostima i ispunjavanju posla. Kao sto na primer bese Njujorska filharmonija gde je bio izbor pred komisijom i kandidatima koji su izvodili muziku iza zavese i samo sluhom je komisija izabirala kandidate i posto su prolazili uglavnom odredjeni broj jedne rase, oni su resili da sklone zavese i da sad tako biraju.

Mislim, ono, sta sad, sto crnci dominiraju u NFL i NBA i atletikom i drugim disciplinama to sad treba da bude izvor neke superiornosti ili sta, ili belci u nekim drugim sportovima ili zuti u trecim. Ili, radna ili umetnicka ili sportska sposobnost treba da se mere bez obzira na boju koze, nego mora ovako rodna raznovrsnost i gotovo, pa ti vidi kako ces i sta ces.

Подели на овим сајтовима

On 30.3.2021. at 20:41, Вилер Текс рече

Мислио сам на силе. Кокретно на све те бриселско вашингтонске уништитеље живота. Е ако су ти они мили онда ти није лако.

Ђе су били да нас штите на Косову и Метохији и у Крајини?

Ђе си сада када треба несврстани Гали Бутрос....а ниђе Срби ниђе за вас.

И ја сам мислио на те силе. Ево, уништише живот да сви хрле код њих да живе ne_shvata

Нико нема обавезу нас да штити до нас самих.

Додуше, какве везе сад има геополитика и историја са гејевима? Никакве. 

Одлазиш у нека скретања онако олако. По обичају. Хајд, уздравље. Одо' на поклон Бајдену Блаженопрогресивноме. Блеклајвзметр ју вајт девил.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Срндаћ рече

И ја сам мислио на те силе. Ево, уништише живот да сви хрле код њих да живе ne_shvata

Нико нема обавезу нас да штити до нас самих.

Додуше, какве везе сад има геополитика и историја са гејевима? Никакве. 

Одлазиш у нека скретања онако олако. По обичају. Хајд, уздравље. Одо' на поклон Бајдену Блаженопрогресивноме. Блеклајвзметр ју вајт девил.

Ако су ти они гарант мира и просперитета, ред је да се пријавиш код њих. Плаћају оне који тако говоре.

Људи иду да зараде, а то свакако нема везе са овим. И Мексиканци иду у Америку па то не значи да су љубитељи Вашигнтона. Аргумент ти је на нивоу ЛДП рекламе из 2006.

Ја управо и кажем да Срби требају сами да се штите, неће нико други да нас штити.

Ако не видиш политиканство у читавој глбт причи која је идеолошка, можда би требало да промениш област интересовања.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...