Jump to content

Da li podržavate НАЦРТ ЗАКОНА О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

dragisa

Препоручена порука

пре 57 минута, Bokisd рече

https://srbin.info/drustvo/satanisti-srbija-usvaja-zakon-po-kome-pojam-boga-diskriminise-lgbt-zajednicu/

(naslov je neprimeren),... ali o ovom problemu smo vec pricali Avocado :

"– Као посебно проблематичан, наведен је предлог измена чл. 18 постојећег Закона о забрани дискриминације из 2009, који се налази у Полазним основама за израду нацрта овог Закона, а који предвиђа забрану изношења оних делова верских учења које поједини грађани сматрају дискриминаторским ван богослужбеног простора. То би ограничило право на слободу мисли, савести и вероисповести искључиво на простор богомоља, а свете списе традиционалних верских заједница означио као дискриминаторске према ЛГБТ популацији."

Šta sa tim?

(nije samo naslov neprimeren, ostatak teksta je skroz u fazonu kao i naslov)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Avocado рече

Da... ja ispadam licemer u ovoj priči... :)

Pa imaš ali si promašio metu... jer ja nisam za teranje bilo koga na pusto ostrvo... a Flojdu sam rekao da je slobodan da ide negde gde ustavno-pravni poredak države više odrgovara njegovim sentimentima, a ne da bi ga trebalo proterati...

Postoji razlika između: "ja bi njih proterao jer nema njima mesta među normalnima" i "ako ti se ne sviđa Ustav R. Srbije, slobodan si da se ideš negde drugde"... razumeš ti tu razliku, nego se foliraš... ne znam iz kog razloga...

Zakon o radu ima mnoge loše odredbe (i u korist zaposlenih i na štetu zaposlenih), kao i mnogo lošu primenu u praksi nekih odredbi koje same po sebi nisu loše.

Mali problem je što dokle god su ovi na vlasti, moli se Bogu da ga ne diraju uopšte... mogu samo da ga promene na gore i da stvore još 10 rupa... 

1.Написао сам у ком случају је лицемерно. Ако је супротно од тога добро си учинио али немаш право другима да спочитаваш зашто нису, јер сигурно да има и оправданих разлога.

2. Дословно си написао ово:možeš slobodno da se tornjaš u neku drugu državu i da u njoj uživaš u svojoj mržnji...

На овај начин се говори када би неког терао. Значи нема дијалога, размене, аргумената него торњања. Што се тиче дискриминације и заштите Устава не видим да си гласан када се Срби на КиМ дискриминишу ( а то је сваки дан у сваком смислу) нити да упућујеш торњајуће поруке онима који крше Устав тиме што подржавају и заговарају признање тзв. Републике Косово.

3. Што се тиче закона о раду, ту треба дићи фрку јер су запослени у Србији апсолутно потлачени а може бити и горе. Ту је проблем а не у правима педера, поготово када их заговарају педери који су на високи политичким функцијама( или нво бели медведи)  и који то раде са политичким циљем. 

Када ово не би била политичка џендер офанзива него просто нешто што регулише практична питања тих људи, а што се може решити и на друге начине разним изјавама, пуномоћју, тестаментима итд што би било прикладније, не бих имао проблем. Међутим ово је политичка џендер машинерија која само чини зло људима.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Avocado рече

Šta sa tim?

(nije samo naslov neprimeren, ostatak teksta je skroz u fazonu kao i naslov)

Pa kako sta, kada se ogranicava sloboda govora vere (koju SPC uz to i podrzava vecina u Srbiji) i to jos od manjine (homo), da li onda mogu da dodju i preljubnici i pijanice ili neko treca manjina i da trazi da se crkvi zabrani da prica o njima iz perspektive vere i morala i etike.

Da li je homo prica izuzeta od svake kritike, po cemu su oni posebni u odnosu na ostale manjine i manjinska prava, pa mora u skolama posebno da se prica o homo prici i da se ogranicava sloboda ispovedanja vere i van crkvenih sluzbi ?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

https://srbin.info/drustvo/satanisti-srbija-usvaja-zakon-po-kome-pojam-boga-diskriminise-lgbt-zajednicu/

(naslov je neprimeren),... ali o ovom problemu smo vec pricali Avocado :

"– Као посебно проблематичан, наведен је предлог измена чл. 18 постојећег Закона о забрани дискриминације из 2009, који се налази у Полазним основама за израду нацрта овог Закона, а који предвиђа забрану изношења оних делова верских учења које поједини грађани сматрају дискриминаторским ван богослужбеног простора. То би ограничило право на слободу мисли, савести и вероисповести искључиво на простор богомоља, а свете списе традиционалних верских заједница означио као дискриминаторске према ЛГБТ популацији."

baš sam se juče bavio ovim i nisam uspeo da nađem ovaj predlog izmene ćlana 18..

dakle ili oni lažu ili ja ne mogu da nađem taj predlog odnosno polazne osnove,

pa @Bokisd  budi dobar i nađi konkretan dokument u kjem se traži ta izmena

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

1.Написао сам у ком случају је лицемерно. Ако је супротно од тога добро си учинио али немаш право другима да спочитаваш зашто нису, јер сигурно да има и оправданих разлога.

Ja ne spočitavam nikome zašto nije usvojio... osim onih koji izražavaju posebnu brigu za sudbinu te dece... njima spočitavam... zbog njihovog očiglednog licemerja...

2. Дословно си написао ово:možeš slobodno da se tornjaš u neku drugu državu i da u njoj uživaš u svojoj mržnji...

Nedostaje ti prethodni deo rečenice...

На овај начин се говори када би неког терао. Значи нема дијалога, размене, аргумената него торњања.

I to je odličan način da se odgovori nekom ko bi drugog proterao kao nenormalnog, a zapravo je on taj koji ima stavove suprotne javnom poretku. Šta treba da mu aplaudiram?

Pri čemu se na taj način ne govori da taj neko treba da bude proteran, već da je slobodan da ide tamo gde su njegovi predlozi legalni...

Што се тиче дискриминације и заштите Устава не видим да си гласан када се Срби на КиМ дискриминишу ( а то је сваки дан у сваком смислу)

Daj mi primer nekog ko je ovde rekao da treba diskriminisati Srbe na KiM, pa da toj budali kažem da se tornja...

3. Што се тиче закона о раду, ту треба дићи фрку јер су запослени у Србији апсолутно потлачени а може бити и горе. Ту је проблем а не у правима педера,

A nemoguće je da i jedni i drugi mogu da imaju problem...  :D

Opšte poznato je da se potlačenost jednih u jednoj oblasti rešava najbolje tako što tlačiš druge u nepovezanoj drugoj oblasti... i naravno, ako gejevi budu imali zakonom regulisane zajednice, to će drastično umanjiti prava zaposlenih...  :D

Sve kristalno jasno, mudro i razborito...  :D

Када ово не би била политичка џендер офанзива него просто нешто што регулише практична питања тих људи, а што се може решити и на друге начине разним изјавама, пуномоћју, тестаментима итд што би било прикладније, не бих имао проблем.

Pomenuti zakon najbukvalnije rešava praktična pitanja tih ljudi... samo neka od tih pitanja se mogu rešiti na druge načine, ali čak i da se sva mogu rešiti na druge načine, zašto je to relevantno? Za šta su ti drugi načini "prikladniji"? Za to da se ne ljute oni koji ih smatraju manje vrednim bićima?

Što bi oni morali da iste probleme rešavaju na drugi način od tebe?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Bokisd рече

Pa kako sta, kada se ogranicava sloboda govora vere (koju SPC uz to i podrzava vecina u Srbiji)

Ne postoji "sloboda govora vere". Ljudi imaju pravo na veroispovest (pod određenim uslovima tj. ograničenjima) i slobodu govora (pod određenim uslovima), kao i dužnost uzdržavanja od diskriminacije.

Postojeći zakon izuzima sveštenstvo (pod uslovom da je sveštenstvo registrovane verske zajednice) od zabrane diskriminacije, i to pod određenim uslovima ("postupanje ... koje je u skladu sa verskom doktrinom, uverenjima ili ciljevima crkava i verskih zajednica upisanih u registar verskih zajednica").

Dakle, sloboda govora je već ograničena i diskriminacija je već zabranjena uz ograničene izuzetke... ovde se uvodi još jedno dodatno ograničenje u tom izuzetku, te svakog ko krene da ti prosipa priču kako se ovim ograničava nešto što je bilo neograničeno odmah oteraj u k. kao prevaranta.

Postoje zemlje koje ovaj izuzetak primenjuju kao mi (sveštenstvo bilo gde), a postoje i zemlje koje izuzetak primenjuju kao što ti kažeš da je predloženo iako ne znam da postoji zvaničan predlog izmena tog zakona (sveštenstvo unutar verskog objekta i van kad vrši versku službu, npr. sahranu, venčanje i slično)...

i to jos od manjine (homo), da li onda mogu da dodju i preljubnici i pijanice ili neko treca manjina i da trazi da se crkvi zabrani da prica o njima iz perspektive vere i morala i etike.

Ne od stane gej manjine... kao što sam ti već objasnio više puta (majmun bi do sad ukapirao), ti propisi podjednako štite različite grupe ljudi...

Bukvalno ista odredba štiti gejeve kao i hrišćane:

"izrazi "diskriminacija" i "diskriminatorsko postupanje" označavaju svako neopravdano pravljenje razlike ili nejednako postupanje, odnosno propuštanje (isključivanje, ograničavanje ili davanje prvenstva), u odnosu na lica ili grupe kao i na članove njihovih porodica, ili njima bliska lica, na otvoren ili prikriven način, a koji se zasniva na rasi, boji kože, precima, državljanstvu, nacionalnoj pripadnosti ili etničkom poreklu, jeziku, verskim ili političkim ubeđenjima, polu, rodnom identitetu, seksualnoj orijentaciji, imovnom stanju, rođenju, genetskim osobenostima, zdravstvenom stanju, invaliditetu, bračnom i porodičnom statusu, osuđivanosti, starosnom dobu, izgledu, članstvu u političkim, sindikalnim i drugim organizacijama i drugim stvarnim, odnosno pretpostavljenim ličnim svojstvima (u daljem tekstu: lična svojstva)"

Izuzetak koji se odnosi na diskriminisanje gejeva, se potpuno jednako odnosi i na diskriminisanje hrišćana:

Ne smatra se diskriminacijom postupanje sveštenika, odnosno verskih službenika koje je u skladu sa verskom doktrinom, uverenjima ili ciljevima crkava i verskih zajednica upisanih u registar verskih zajednica, u skladu sa posebnim zakonom kojim se uređuje sloboda veroispovesti i status crkava i verskih zajednica.

Dakle, po trenutno važećem zakonu, neki hodža može na TVu da priča da su svi hrišćani loši i niko mu ne može ništa ako može da se sakrije iza toga da je to u skladu sa njegovom verom. Po onoj drugoj varijanti, pomenuti hodža će moći nekažnjeno da tako nešto kaže samo unutar džamije, a ako to kaže na TVu odgovaraće za diskriminisanje hrišćana.

Meni je bliža ta druga varijanta ali ne verujem da će ista biti usvojena u Srbiji...

Da li je homo prica izuzeta od svake kritike, po cemu su oni posebni u odnosu na ostale manjine i manjinska prava, pa mora u skolama posebno da se prica o homo prici i da se ogranicava sloboda ispovedanja vere i van crkvenih sluzbi ?

Kao što sam ti već mnogo puta odgovorio... sve to što ti fantaziraš da važi samo za njih zapravo važi za sve...

Šta je cilj toga da konstantno postavljaš isto pitanje povodom kojeg ti svaki put odgovorim da nisi u pravu?

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, dragisa рече

baš sam se juče bavio ovim i nisam uspeo da nađem ovaj predlog izmene ćlana 18..

dakle ili oni lažu ili ja ne mogu da nađem taj predlog odnosno polazne osnove,

pa @Bokisd  budi dobar i nađi konkretan dokument u kjem se traži ta izmena

Sad gledam taj predlog u polaznim osnovama :citac:(nisam jos do kraja stigo),.... pise da je ovaj g.Miljan doktorand pravnih nauka, valjda je to video negde u tim polaznim osnovama.

Inace, vec postoje drzave u kojima se zabranjuje kritika crkve i svestenstva homo price, ako u kontekstu vere i morala onda ne vidim razlog za zabranu.

Inace, ovako na prvu loptu, ja ne vidim u ovim polaznim osnovama neku razliku izmedju istopolne zajednice i hetero braka.

Ovde kazu da.... Prevencija i sankcionisanje nasilja sprovodiće se u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici ("Sl. glasnik RS", br. 94/2016).Da su polazne osnove zakona koje su objavljene u pojedinim delovima i bukvalno kopirane iz Porodičnog zakona ("Sl. glasnik RS", br. 18/2005, 72/2011 - dr. zakon i 6/2015)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Gledas pogresan zakon.

Pomenuti clan 18. se odnosi na Zakon o zabrani diskriminacije.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Gledas pogresan zakon.

Pomenuti clan 18. se odnosi na Zakon o zabrani diskriminacije.

Da, hvala, znam jel to ovo :

WWW.PARAGRAF.RS

ZAKON O ZABRANI DISKRIMINACIJE (Sl. glasnik RS, br. 22/2009)

Zabrana verske diskriminacije

Član 18

Diskriminacija postoji ako se postupa protivno načelu slobodnog ispoljavanja vere ili uverenja, odnosno ako se licu ili grupi lica uskraćuje pravo na sticanje, održavanje, izražavanje i promenu vere ili uverenja, kao i pravo da privatno ili javno iznese ili postupi shodno svojim uverenjima.

Ne smatra se diskriminacijom postupanje sveštenika, odnosno verskih službenika koje je u skladu sa verskom doktrinom, uverenjima ili ciljevima crkava i verskih zajednica upisanih u registar verskih zajednica, u skladu sa posebnim zakonom kojim se uređuje sloboda veroispovesti i status crkava i verskih zajednica.

E, sad ne razumem, treba da se menja ovaj clan 18., ali valjda u tim Polaznim osnovama za izradu zakona o istopolnim zajednicama treba da se navede polazna osnova za menjanje ovog clana 18. u Zakonu o zabrane diskriminacije.

Ili gresim ?

Подели на овим сајтовима

@Avocado naso sam ovo o promena Zakona o zabrani diskriminacije na sajtu Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог koje je iz marta ove godine :

MINLJMPDD.GOV.RS

I navodi se :

"Будући да је Законом о министарствима („Службени гласник РС“, број 128/20), који је ступио на снагу 26. октобра 2020. године, у члану 12. став 3. предвиђено да „Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог oбавља послове државне управе који се односе на: равноправност полова; антидискриминациону политику; питања у вези са родном равноправношћу, с циљем унапређења родне равноправности у Републици Србији, као и друге послове на основу члана 12. тог закона“ - ово Министарство је започело рад на изради Нацрта закона о изменама и допунама Закона о забрани дискриминације."

Znaci ovde mozemo da trazimo taj predlog o promeni 18.clana Zakona o zabrani diskriminacije.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@dragisa evo razresili smo, ovde su promene Zakona o zabrani diskriminacije :

MINLJMPDD.GOV.RS

I tu treba da trazimo ono sto kaze ovde g.Miljan za koga se kaze da je doktorand pravnih nauka, valjda je upoznat sa tim stvarima :

"– Као посебно проблематичан, наведен је предлог измена чл. 18 постојећег Закона о забрани дискриминације из 2009, који се налази у Полазним основама за израду нацрта овог Закона, а који предвиђа забрану изношења оних делова верских учења које поједини грађани сматрају дискриминаторским ван богослужбеног простора. То би ограничило право на слободу мисли, савести и вероисповести искључиво на простор богомоља, а свете списе традиционалних верских заједница означио као дискриминаторске према ЛГБТ популацији.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Ja ne spočitavam nikome zašto nije usvojio... osim onih koji izražavaju posebnu brigu za sudbinu te dece... njima spočitavam... zbog njihovog očiglednog licemerja...

Nedostaje ti prethodni deo rečenice...

I to je odličan način da se odgovori nekom ko bi drugog proterao kao nenormalnog, a zapravo je on taj koji ima stavove suprotne javnom poretku. Šta treba da mu aplaudiram?

Pri čemu se na taj način ne govori da taj neko treba da bude proteran, već da je slobodan da ide tamo gde su njegovi predlozi legalni...

Daj mi primer nekog ko je ovde rekao da treba diskriminisati Srbe na KiM, pa da toj budali kažem da se tornja...

A nemoguće je da i jedni i drugi mogu da imaju problem...  :D

Opšte poznato je da se potlačenost jednih u jednoj oblasti rešava najbolje tako što tlačiš druge u nepovezanoj drugoj oblasti... i naravno, ako gejevi budu imali zakonom regulisane zajednice, to će drastično umanjiti prava zaposlenih...  :D

Sve kristalno jasno, mudro i razborito...  :D

Pomenuti zakon najbukvalnije rešava praktična pitanja tih ljudi... samo neka od tih pitanja se mogu rešiti na druge načine, ali čak i da se sva mogu rešiti na druge načine, zašto je to relevantno? Za šta su ti drugi načini "prikladniji"? Za to da se ne ljute oni koji ih smatraju manje vrednim bićima?

Što bi oni morali da iste probleme rešavaju na drugi način od tebe?

Има.и оних који изражавају бригу за ту децу а немају могућности да усвоје децу јер раде за мали новац а имају већ нпр. троје деце, а либерали мисле да нису ни требали да имају децу.

Он би њих, ти би њега на пусто острво. Не то не иде тако. Кад неко каже да хомосексуалци треба да иду у Амстердам ако им се не свиђа овде то твоји истомишљеници називају фашизмом. А кад ти кажеш ако ти се не свиђа торњај се то је праведно. Не може то.

Никад те нисам видео ни на једној теми о КиМ а било их је. Расправљали смо о признању, разграничењу и оне који су то подржавали а самим тим и дискриминацију над Србима, ниси  прекорио.

Проблем педерских права је измишљотина. Педери који причају о неким правима су привилеговани. Радничка права су приоритет и тичу се свих а ово се тиче минорног процента а прави се револуција на глобалном нивоу. 

Овакви закони утврђују људске промашаје што педерастија јесте. Исто тако може неко да се сети да полигамисти добију иста права. О одговорности им не пада на памет да говоре. Такви односи нису благословени и то је крај приче.

Где има воље може се све уредити мимо посебног закона што се тиче тих техничких ствари.

Педерастија није кажњива законом, прошетали су, сад хоће регистрацију. Следећи корак је усвајање а то је политичка прича.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, dragisa рече

@Bokisd izvini 

A ŠTA SMO RAZREŠILI?

gde je tu ono što je naveo da treba da se menja č.18 i to na način kako je rekao?

GDE?

Polako bre sta se nadvikujes (velika slova),..... mislio sam razresili u tome gde mozemo eventualno da nadjemo ono sto prica onaj doktorand pravnih nauka da se konceptualno menja 18.clan Zakona o zabrani diskriminacije.

Evo g.Branka62 je ukazala na jos jedan izvor  ....O izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije,....., ja sam ga takodje vec pronasao ali on je iz 2019. godine i mislio sam da nije relevantan.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...