Jump to content

Da li podržavate НАЦРТ ЗАКОНА О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

dragisa

Препоручена порука

пре 1 сат, Bokisd рече

Pa, ne pricamo o tome da je homo u redu samo iz njihove perspektive (iako ko zna sta sve postoji i kakvi extremi), nego upravo o tome da su homo i druge seks. orijent. u redu, tj. sve su one jednake sa hetero pricom i to je jedan vid homo propagande nad decom.

Pa nije... tj. glup ti je naziv.... možemo da pričamo o tome kao i hetero i gej su u redu "propagandi"... ovako, kao "homo propagandi" je glupo i navodi na pogrešan zaključak o tome šta je u pitanju...

Цитат

Drugi vid homo propagande... (Propaganda označava sustavni pokušaj oblikovanja percepcije i spoznaje te manipuliranja ponašanjem pojedinaca, u svrhu generiranja reakcije koju propagandisti žele postići. Pojam "propaganda" se uglavnom koristi u političkom kontekstu, dok se na području ekonomije govori o "oglašavanju".).... jeste takav da se vrsi propagandni pokusaj oblikovanja svesti te jos nezrele dece (mentalno nezrela, umno, emotivno, kao licnosti) kako bi prihvatila homo pricu kao nesto normalno i jednako hetero prici i kako i ona sama mogu da budu deo te homo price samo ako preispitaju sebe i svoja osecanja rukovodeci se tom homo propagandom i uputstvima na tim predavanjima i casovima :

Pa da, i to je sasvim u redu jer i ta deca koja su homoseksualna su normalna i jednaka heteroseksualnoj deci... tako da je sasvim prirodno i lepo da im se to i kaže... jer ima raznih kretena koji misle da ta deca nisu normalna... pa se dešava da ih diskriminišu, zlostavljaju i slično... 

Цитат

Ne tera niko, to i nije poenta i problem, nego je prica u vezi ovoga dole sto sledi ...

Pa što bi onda bilo bitno kakva je tvoja volja povodom toga?

Ako nemaš volju da igraš fudbal i niko te ne tera da igraš fudbal mnogo je glupo da pričaš o tome kako okolnost da drugi ljudi igraju fudbal predstavlja nepoštovanje i diskriminisanje tvoje volje... ekstremno glupo... 

Цитат

I to je volja koju je hetero vecina izrazila na izborima i birala svoje predstavnike da zastupaju njihova gledista i stavove u vezi hetero i homo price.

Ne prosta volja, nego glasacka volja...... Zaštita izbornog prava veoma je bitna kako bismo na kraju mogli da utvrdimo prave rezultate izbora, pravu izbornu volju građana (citat jednog pravnog experta Crte)..... i to je ta volja vecina (hetero) koja se potire voljom manjine(homo) time sto se zakonski izjednacavaju brakovi hetero i homo, usvajanje dece iz homo brakova, onda ta homo propaganda u skolama, da li je neko pitao roditelje koji su hetero vecina da li su za to da se predaje homo prica (manjina) u skolama njihovoj deci, pa diskriminacija govora i kritika homo prica ....itd...

Volja birača na izborima ne utiče na to jer se glasa za zakonodavnu skupštinu, a zakoni moraju da budu u skladu sa Ustavom (kojeg je ranije donela nešto veća većina) i koji zabranjuje diskriminaciju... stoga je potpuno besmisleno svo to trubljenje... jer morate prvo da promenite Ustav tako da član 21. glasi (promene boldirane):

Pred Ustavom i zakonom svi su jednaki, osim pedera.

Svako ima pravo na jednaku zakonsku zaštitu, bez diskriminacije, osim pedera.

Zabranjena je svaka diskriminacija, neposredna ili posredna, po bilo kom osnovu (osim homoseksualnosti), a naročito po osnovu rase, pola, nacionalne pripadnosti, društvenog porekla, rođenja, veroispovesti, političkog ili drugog uverenja, imovnog stanja, kulture, jezika, starosti i psihičkog ili fizičkog invaliditeta.

Ne smatraju se diskriminacijom posebne mere koje Republika Srbija može uvesti radi postizanja pune ravnopravnosti lica ili grupe lica koja su suštinski u nejednakom položaju sa ostalim građanima.

Kad ti i tvoji istomišljenici promenite Ustav, onda možemo da pričamo nešto na tu temu kako bi tvoje diskriminatorske ideje neki tvoji predstavnici mogli da pretoče u neki diskriminatorski zakon... onda možemo da pričamo i o tome kako je zakonska jednakost zapravo loša stvar i nečija propaganda...

Do tada si ti neko ko vrši propagandu koja je suprotna nečemu što je apsolutna većina građana Srbije postavila kao svoje osnovne principe i vrednosti, koji stoje iznad svake aktuelne volje zakonodavca ili izvršne vlasti i sa kojima svaki pravni akt i radnja (uključujući i predavanje u školi) mora da bude usklađen.

Цитат

Nije moj problem, pricamo o principijalnosti, i tu spadaju i ti homo casovi i predavanja.

Ne postoje homo časovi i predavanja.

Цитат

Dorbo, ne diskriminacija licno ljudi, ali pricamo o diskriminaciji onih koji nacelno i uopsteno kritikuju homo pricu.

Ni to ne postoji.

Цитат

Kako ne postoji, ako vec imamo to da ne moze da se kritikuje homo prica ? 

Nemamo. Imamo da ne sme niko da se diskriminiše.

E sad to što ti smatraš da zabrana da se drugi diskriminišu predstavlja diskriminaciju tebe, jer je tvoja volja takva da bi ti voleo da neki budu diskriminisani... to je opet samo tvoj problem...

Цитат

na primer onaj Vladimir Dimitrijevic koji se sad sudi u vezi svoje kritike homo price, videcemo sta ce da bude.... itd..

Ne u vezi sa kritikom... nego u vezi sa vređanjem grupe ljudi...

Zar se i sad nešto sudi oko toga? Bila je pritužba Povereniku koji je utvrdio da je Dimitrijević izvršio diskriminaciju, ali to je završeno odavno...  

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Pa nije... tj. glup ti je naziv.... možemo da pričamo o tome kao i hetero i gej su u redu "propagandi"... ovako, kao "homo propagandi" je glupo i navodi na pogrešan zaključak o tome šta je u pitanju...

Moze i tako, ali opet da vidimo sta tacno znaci 'propaganda' i kako se propagira i slicno, ne bih bas da se ponavljam vec sam u ranijim porukama napisao zasto mislim da je problematicna 'propaganda' u vezi homo price.

пре 5 часа, Avocado рече

Pa da, i to je sasvim u redu jer i ta deca koja su homoseksualna su normalna i jednaka heteroseksualnoj deci... tako da je sasvim prirodno i lepo da im se to i kaže... jer ima raznih kretena koji misle da ta deca nisu normalna... pa se dešava da ih diskriminišu, zlostavljaju i slično... 

Naravno i to bi trebalo da bude sustina te 'propagande', ali izdvajanje takvog predmeta sa programom koji se posebno predaje u skolama ipak deluje kao problematicno, zasto ne bi bio neki zajednicki cas i predmet u kome bi svi zajedno na ravnopravnoj osnovi pricali o tome ako je neko drugaciji i ako je manjina da ne treba da se diskriminuse i zlostavlja i slicno.

пре 5 часа, Avocado рече

Pa što bi onda bilo bitno kakva je tvoja volja povodom toga?

Ako nemaš volju da igraš fudbal i niko te ne tera da igraš fudbal mnogo je glupo da pričaš o tome kako okolnost da drugi ljudi igraju fudbal predstavlja nepoštovanje i diskriminisanje tvoje volje... ekstremno glupo... 

Ali problem i pricamo o terenu na kome se igra fudzbal.... 

пре 5 часа, Avocado рече

Volja birača na izborima ne utiče na to jer se glasa za zakonodavnu skupštinu, a zakoni moraju da budu u skladu sa Ustavom (kojeg je ranije donela nešto veća većina) i koji zabranjuje diskriminaciju... stoga je potpuno besmisleno svo to trubljenje... jer morate prvo da promenite Ustav tako da član 21. glasi (promene boldirane):

Pred Ustavom i zakonom svi su jednaki, osim pedera.

Svako ima pravo na jednaku zakonsku zaštitu, bez diskriminacije, osim pedera.

Zabranjena je svaka diskriminacija, neposredna ili posredna, po bilo kom osnovu (osim homoseksualnosti), a naročito po osnovu rase, pola, nacionalne pripadnosti, društvenog porekla, rođenja, veroispovesti, političkog ili drugog uverenja, imovnog stanja, kulture, jezika, starosti i psihičkog ili fizičkog invaliditeta.

Ne smatraju se diskriminacijom posebne mere koje Republika Srbija može uvesti radi postizanja pune ravnopravnosti lica ili grupe lica koja su suštinski u nejednakom položaju sa ostalim građanima.

Kad ti i tvoji istomišljenici promenite Ustav, onda možemo da pričamo nešto na tu temu kako bi tvoje diskriminatorske ideje neki tvoji predstavnici mogli da pretoče u neki diskriminatorski zakon... onda možemo da pričamo i o tome kako je zakonska jednakost zapravo loša stvar i nečija propaganda...

Do tada si ti neko ko vrši propagandu koja je suprotna nečemu što je apsolutna većina građana Srbije postavila kao svoje osnovne principe i vrednosti, koji stoje iznad svake aktuelne volje zakonodavca ili izvršne vlasti i sa kojima svaki pravni akt i radnja (uključujući i predavanje u školi) mora da bude usklađen.

Pa ja se slazem sa ovim sto pise u Ustavu i niko ne treba da bude diskriminisan. 

Ali, opet imamo sad ovu dodatnu pricu oko ovog predloga i nacrta (3) zakona o istopolnim zajednicama i opste rasprave i hetero i homo (prica) mogu da ucestvuju u oblikovanju zakona onako kako misle da treba da izgleda konacna verzija, i da li ce uvaziti kritike na ovaj predlog zakona od strane ove Koalicije ili uvazavanja misljenja i stava SPC i ja bih rekao vecine gradjana u Srbiji :

https://stanjestvari.com/2021/03/19/peticija-koalicije-za-prirodnu-porodicu/

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/77175-саопштење-за-јавност-светог-архијерејског-синода-спц-поводом-предлога-закона-о-истополним-заједницама/

Nisam ni ja protiv da se urede mnoge stvari za homo pricu , ali sam protiv da se uvodi i sprema priznavanje homo braka i usvajanje dece. Videcemo sta ce dalje biti sa zakonom.

пре 6 часа, Avocado рече

Ne postoje homo časovi i predavanja.

Pa bre Avocado ti napisa da postoje .... casovi i predavanja.... po homo programima....

пре 7 часа, Avocado рече

Ni to ne postoji

Kako ne postoji, pa ovde kod nas kad bi recimo neko poznat ili recimo neki episkop ili patrijarh izasli sa pricom o tome kako se gleda na homo na osnovu Pisma i vere, pa digla bi se kuka i motika, da li bi imali neki normalan i civilizovan dijalog. Na zapadu i nekim zemljama je jos gore stanje i ne znam da li je uopste i dozvoljena argumentovana kritika homo price.

пре 7 часа, Avocado рече

Nemamo. Imamo da ne sme niko da se diskriminiše.

E sad to što ti smatraš da zabrana da se drugi diskriminišu predstavlja diskriminaciju tebe, jer je tvoja volja takva da bi ti voleo da neki budu diskriminisani... to je opet samo tvoj problem...

Ne treba niko verbalno da se vredja i diskriminise u vezi sa opstim gradjanskim pravima, ali nije valjda diskriminacija bas svaka kritika homo price.

пре 7 часа, Avocado рече

Ne u vezi sa kritikom... nego u vezi sa vređanjem grupe ljudi...

Zar se i sad nešto sudi oko toga? Bila je pritužba Povereniku koji je utvrdio da je Dimitrijević izvršio diskriminaciju, ali to je završeno odavno...

Bila je prituzba i koliko se secam i pocelo je sudjenje i bilo rociste u januaru i sad gledam zavrsno rociste 13. aprila.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Avocado рече

Nedopustivo je zakonski izjednačavati jer se tako diskriminiše?

Слажем се да је мало незграпна употреба речи, мада је смисао из контекста јасан. Уосталом овавим ситним семантичким гафовима допринела је масовна и неадекватна употреба речи попут дискриминација, толеранција, фашизам итд на сваком ћошку и у свакој прилици. 

Није дискриминација али је законски недопустиво и не може да иде преко устава. То је лаж и потпуна девалвација брака као Богом а и уставом загарантованим једиснтво мушкарца и жене.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, sampaganini92 рече

Слажем се да је мало незграпна употреба речи, мада је смисао из контекста јасан. Уосталом овавим ситним семантичким гафовима допринела је масовна и неадекватна употреба речи попут дискриминација, толеранција, фашизам итд на сваком ћошку и у свакој прилици. 

Није дискриминација али је законски недопустиво и не може да иде преко устава.

Zašto je zakonski nedopustivo i kako je prekršen Ustav?

пре 42 минута, sampaganini92 рече

То је лаж и потпуна девалвација брака као Богом а и уставом загарантованим једиснтво мушкарца и жене.

Razumeo sam taj argument kada se govorilo o tome da li da dobiju pravo na brak... nisam se slagao ali sam bar razumeo... i ok, ispoštovani ste, njihova zajednica ne može da se nazove brakom, tako je ušlo i u Ustav...

Ovo sad čak i ne razumem... kako je njihova zajednica devalvacija braka?

Bojim se da "smisao iz konteksta" ide upravo ka onome što je i napisano - ako su jednaka prava, onda smo mi diskriminisani...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Bokisd рече

Pa bre Avocado ti napisa da postoje .... casovi i predavanja.... po homo programima...

Nije Avokado napisao da postoje časovi po homo programu već

U pitanju su časovi i predavanja na kojim se kaže da su u redu i jedna i druga (i treća i četvrta) priča.

a to je nešto sasvim drugo.

Sam si dao link do SOGI 1 2 3 ali se nisi potrudio da pogledaš o čemu se tu radi – nisi pročitao ni to malo teksta sa naslovne strane.

WWW.SOGIEDUCATION.ORG

SOGI 1 2 3 provides educational resources and support for teachers and other educators who want to create SOGI-inclusive schools where students of all sexual orientations and gender...

SOGI 1 2 3 helps educators make schools inclusive and safe for students of all sexual orientations and gender identities (SOGI). At a SOGI-inclusive school, students' gender does not limit their interests and opportunities, and their sexual orientation and how they understand and express their gender are welcomed without discrimination.

Inkluzija je uključivanje osoba koje su ranije bile isključene iz različitih razloga - rasa, pol, rod, sposobnosti.

Da si još malo istražio, pronašao bi i detaljnije

What does SOGI mean?

SOGI stands for sexual orientation and gender identity. Since we all have a sexual orientation and gender identity, it includes all of us. Every student understands and expresses their gender differently, with interests and choices that are common or less common for their biological sex. Some students may be unsure of their sexual orientation. Others may identify specifically as lesbian, gay, straight, bisexual, transgender, queer, two-spirit, cisgender, or other. A SOGI-inclusive school means all of these experiences and identities are embraced and never cause for discrimination.

What is changing?

SOGI is one of many topics about diversity discussed regularly in schools, such as when educators speak about race, ethnicity, religion, and ability. SOGI-inclusive education simply means speaking about SOGI in a way that ensures every student feels like they belong. There is no "SOGI curriculum." SOGI is a topic that can be addressed throughout many subjects and school activities. Educators have expressed a need for more SOGI resources and training to ensure all students feel confident being themselves. SOGI 1 2 3 is simply one more way that educators can find the resources they need and learn from each other.

https://www.sd44.ca/school/queenmary/Documents/What does SOGI mean.pdf

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Bokisd рече

to bi trebalo da bude sustina te 'propagande', ali izdvajanje takvog predmeta sa programom koji se posebno predaje u skolama ipak deluje kao problematicno

Kako nema izdvajanja takvog predmeta i takvog programa, nadam se da ti više nije problematično -  ljudi rade baš to što ti predlažeš

пре 11 часа, Bokisd рече

zasto ne bi bio neki zajednicki cas i predmet u kome bi svi zajedno na ravnopravnoj osnovi pricali o tome ako je neko drugaciji i ako je manjina da ne treba da se diskriminuse i zlostavlja i slicno.

Čak idu i korak dalje - nema posebnih časova, već se to odvija kroz sve aktivnosti u školi.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Branka62 рече
пре 12 часа, Bokisd рече

Pa bre Avocado ti napisa da postoje .... casovi i predavanja.... po homo programima...

Nije Avokado napisao da postoje časovi po homo programu već

U pitanju su časovi i predavanja na kojim se kaže da su u redu i jedna i druga (i treća i četvrta) priča.

a to je nešto sasvim drugo.

Da, znam, video sam vec sam gresku kada sam ponovo procitao (obicno ponovo citam svoje poruke bas da vidim da li ima nekih gresaka i slicno) sa dodovanjem .... po homo programima,.... da izgleda kao da je deo onoga sto je Avocado rekao, i probao da stavim u zagradu kao da je moja izjava ali bilo isteklo vreme za edit, .... izvinjavam se Avocadu nije namerno bilo.... jednostavno pisem na vise tema i pala concetracion', .....ali i vidi se iz Avocadovih svih poruka da on nije pisao o tome,.... nego da je to moja kovanica.... homo propaganda.... 

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Branka62 рече

Kako nema izdvajanja takvog predmeta i takvog programa, nadam se da ti više nije problematično -  ljudi rade baš to što ti predlažeš

Čak idu i korak dalje - nema posebnih časova, već se to odvija kroz sve aktivnosti u školi.

Poceo sam juce malo da citam na tom sajtu sta sve pise i nemam sve informacije,..... kazi mi ako si vec procitala, to je odredjeni program sa svojim predavanjima koji se realizuje kroz sve aktivnosti u skoli,... kako se sprovodi kroz te aktivnosti ako nema posebnih casova i koliko vremenski,.... deca u skoli su zauzeta kroz odredjene programske casove i imaju pauze .... ne razumem bas kako to ide.

I, da li je na bazi slobodne volje da dete i roditelj mogu da izaberu ili ne ?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Poceo sam juce malo da citam na tom sajtu sta sve pise i nemam sve informacije,..... kazi mi ako si vec procitala, to je odredjeni program sa svojim predavanjima koji se realizuje kroz sve aktivnostima u skoli,... kako se sprovodi kroz te aktivnosti ako nema posebnih casova i koliko vremenski,.... deca u skoli su zauzeta kroz odredjene programske casove i imaju pauze .... ne razumem bas kako to ide.

I, da li je na bazi slobodne volje da dete ili roditelj moze da izabere ili ne ?

Nema šta da se izabere - nema ni posebnih časova, koje možeš da (ne) izabereš, ni posebnih kurikuluma ni vremena predvidjenog za "bukvicu". To su smernice kako da se ponašaju/pričaju i nastavnici i roditelji - nemoj dečaku reći: Šta si obukao roza majicu, ko neki trandža; Plačeš ko neka devojčica i sl. Kao što sam već napisala - inkluzija.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Branka62 рече

Nema šta da se izabere - nema ni posebnih časova, koje možeš da (ne) izabereš, ni posebnih kurikuluma ni vremena predvidjenog za "bukvicu". To su smernice kako da se ponašaju/pričaju i nastavnici i roditelji - nemoj dečaku reći: Šta si obukao roza majicu, ko neki trandža; Plačeš ko neka devojčica i sl. Kao što sam već napisala - inkluzija.

Malo sam citao i gledao sta ima na sajtu i googlao :google: o tom SOGI 123 programu :

BC.SOGIEDUCATION.ORG

A SOGI 1 2 3 website for teachers and other educators in British Columbia seeking to create SOGI-inclusive schools. Made possible through collaborations with the BC Ministry of...
WWW.THEPROGRESS.COM

Executive director of ARC Foundation explains what SOGI 123 is and why it’s needed in schools

Ima bas dosta da se cita i analizira i ono sto mogu licno da kazem ovako na prvu loptu, neki moj prvi utisak, mislim da ima dobrih stvari i namera i zelja za suzbijanje diskriminacija homo i gender price. Ali takodje mislim da ima i problema u kontekstu onoga sto sam navodio u mojim porukama, problem homo 'propagande', jer je jednostavno tesko strogo po nekim linijama razdvojiti te dve stvari jedno od drugog, pricu protiv diskriminacije homo i njihove inkluzive u skole, sto je dobra i pozitivna stvar i ovog drugog, homo 'propagande' sto je stvarno negativno i nedopustivo u tom programu.

Googlao sam malo i da li postoje neka druga misljenja ili kritike na SOGI 123 program i nasao sam jednu grupu koja se zove Parents United Canada :

http://www.parentsunitedcanada.com

I nasao sam neke njihove kritike na racun SOGI 123 programa u skolama, ovde ima nesto :

http://9reasons.parentsunitedcanada.com/#two

Tako da koga interesuje moze da pogleda ove sajtove i da vidi pozitivne i negativne strane ovog programa.

Подели на овим сајтовима

Пазите сцену:

Шведска државан телевизија, паблик сервис - емисија типа "бедељом поподне", или "после ручка", причаоница. Водитељ емисије педер, има дечка са којим живи. Гошћа олимписјска/светска шампионка у слалому, лезбејка, има девојку са којом живи. Затим поп-жена (женски свештеник, свештеник жене, не знам како би је назв'о) која ту даје "духовну димезију" приче. И, не лези враже, има и још један младић, али он није ни мушко, ни женско него нешто између. Сад пита га водитељ ко је он? А он каже да он није он, него да је (нема превода он-она), он је "хен" (шведски). Уведена је и нова заменца "хен". Она је "хун", он је "хан", али сада има нове реч - "хен". Није то наше "оно", не, имају за то друге речи: "ден", "дет".

Не знам ако код нас уведу тако нешто, како ће ићи промена кроз падеже :). Срећом по њих немају падежа...

И сад причају. ћаскају о својим односима, а "поп" женски то све лепо појашњава "богословски".

И онда кад мми кажу оптимистички екуменизам...мислим ок, причајмо, али о чему? Пређене су све границе...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ćiriličar рече

И сад причају. ћаскају о својим односима, а "поп" женски то све лепо појашњава "богословски".

mozda je gospodja citala ovu knjigu.... :D

https://pouke.org/forum/index.php?/files/file/1153-feminist-interpretations-of-augustine-re-reading-the-canon/

Подели на овим сајтовима

očajno loš intervju, još jedan od pokušaja extremizovanja crkve, odnosno pokušaj uvlačenja crkve u konfrontiranje sa svetom.

ja se iskreno nadam da prezentovan način razmišljanja nije i stav pravoslavne Crkve.

argument koji ovaj čovek koristi se svodi na "mi smo većina i može nam se" je daleko od jevađelja na koje se poziva. istinsko jevanđelje je skoro uvek pa i danas većinom u manjini.

umesto da se upravo crkva (svojom širinom koja joj je u temelju postojanja) zauzme da se tim ljudima omogući dostojan život i pravno institucionalizovanje nekog oblika "životne zajednice" sa jasnim pročišćenjem nacrta koje im neće omogućiti decu ili usvajanje dece, ovde se zaklanja iza priče o "90% vernika" i praktično jasno poručuje "može nam se".

to "može nam se" niti je Hristova poruka, niti je hrišćanski etos i mislim da ćemo ga skupo platiti.

u svakom slučaju ukoliko se zaista pokaže da su prezentovani pogledi ujedno i stavovi moje crkve, meni neće preostati ništa drugo nego da se javno protivim takvom totalitarnom i duboko ne hrišćanskom ponašanju.

iskreno se nadam da je ovaj genije samo još jedan od vukova u ovčijoj koži koji bi kvazi-pobožnošću i pseudo-hrišćanskim pogledom na svet hteo da diskredituje SPC. ujedno apelujem na moju crkvu da iskoristi ovu sjajnu priliku i iznenadi naše mnjenje upravo zalažući se za donošenje nekog zakona kojim bi se tim ljudima omogućio normalan život bez prava na decu. dakle i ako jevanđelje ne odobrava njihov način života, pokazati na delu da se o njima ipak brine i na delu pokazuje ljubav i ako ne podržava njihov izbor. time bi konačno zapušili usta svim zlotvorima koji rade protiv crkve a ujedno ostali verni Jevanđelju koje propoveda mržnju prema grehu ali ne i prema grešniku.

(inače ovo pozivanje na to da će crkva nekog isključiti iz crkve, neće održati opelo i ostalo, je klasičan primer da floskula "crkva se ne meša u politiku" jednostavno nije tačna, i čak više od toga, ne da se samo "ne meša" nego je instrumentalizovana i na vrhu piramide moći a sve to naginje papizmu koji se ovde takođe spominje.)

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...