Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 минута, Дејан рече

Верујем да су дуго одлучивали какав филм да направе, овај је добар.

Пази, није ни битна тема доктората већ ко ти је ментор. Дара је имала велики медиски простор, једва смо чекали овакав филм и просто је филм ушао у историју.

Е сад, ја би те замолио да се не играш са нашим емоцијама и да не поредиш филм да томсоном или Северином.

Имаш серију Хрватски краљеви, документарац Павелић без маске и сл., имаш прегршт материјала да критикујеш у сопственим дворишту.

Što se tiče Hrvatski noviji igrani filmova ratne tematike svi su lošiji od Dare osim Diane koji je dobio dobre ocjene kritike.

Treba razlikovati što je loš film od tematike filma.

Neko može snimiti film i o Isusu a da bude loš...to znači film je loš a ne Isus.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

“Fascinantno je kakvom je brzinom to napravljeno i dovelo nas sve pred gotov čin. Iznenađeni smo i zaprepašćeni da je neko uzeo gotovo iste likove, istu temu, ista mesta i teritorije gde se dešava, isto vreme kada se film dešava. Fascinirani smo bili da je to sve moguće u tako kratko vreme”, naveo je Zafranović.

:0222_shocked: Ne znam za vas, meni je PRESTRAŠNO što je scenario plagijat, znači bruka i sramota! 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, J_a_n_a рече

Ne znam za vas, meni je PRESTRAŠNO što je scenario plagijat, znači bruka i sramota!

Колико видим овде помињу адвокате који ће разматрати...још ни до суда није стигло ал ти пресуди.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ćiriličar рече

Није шампита да му се "свиђа", него страдање његовог народа.

Film o stradanju njegovog naroda ≠ stradanje njegovog naroda

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Avocado рече

Film o stradanju njegovog naroda ≠ stradanje njegovog naroda

Ти и остали сте се упрли да објасните како филм није исто што и стваран догађај. Хвала лепо, капирам и без вас. То говорите из разлога што критикујете филм као лош јер на ту тему мора бити најбољи. Е сад мене занима шта сте у домену својих могућности и делатности учинили за културу сећања на Јасеновачке Мученике?

Дајем себи ту слободу да питам јер ви себи дајете слободу да будете оштри(сурови) критичари филма који је ову скрајнуту тему увео у главни ток.

Не кажем, можда јесте учинили, али будите љубазни па нам кажите шта и да ли сте могли боље?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Ти и остали сте се упрли да објасните како филм није исто што и стваран догађај.

Samo odgovaram nekom ko izgleda ne ume da napravi razliku između ta dva...

Хвала лепо, капирам и без вас.

Nisam tebi ni napisao... nego Ćirku... on izgleda ne kapira... 

То говорите из разлога што критикујете филм као лош јер на ту тему мора бити најбољи.

Ne.... smatram da je loš jer je loš.

Е сад мене занима шта сте у домену својих могућности и делатности учинили за културу сећања на Јасеновачке Мученике?

Ništa.

Дајем себи ту слободу да питам јер ви себи дајете слободу да будете оштри(сурови) критичари филма који је ову скрајнуту тему увео у главни ток.

Не кажем, можда јесте учинили, али будите љубазни па нам кажите шта и да ли сте могли боље?

Ma skroz je u redu da pitaš... ne treba ti posebna sloboda... samo ne znam kako će to da promeni kvalitet filma ili moj utisak o kvalitetu filma...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

Samo odgovaram nekom ko izgleda ne ume da napravi razliku između ta dva...

Nisam tebi ni napisao... nego Ćirku... on izgleda ne kapira... 

Ne.... smatram da je loš jer je loš.

Ništa.

Ma skroz je u redu da pitaš... ne treba ti posebna sloboda... samo ne znam kako će to da promeni kvalitet filma ili moj utisak o kvalitetu filma...

1. Уме свако. Али тај аргумент вам је без смисла.

2. Прочитати под један

3. Значи не сматраш да тема Јасеновца заслужује најбоље већ само ти се не свиђа филм. Поштено речено али говори да са тобом нешто није у реду. Србин кога Јасеновац не занима није баш читав.

4. Ништа ниси урадио а критикујеш оног који јесте а из предходног се види да ти до теме, за разлику од редитеља, није стало.

5. Говори томе да само трубите и минирате све што је конструктивно и добро.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Вилер Текс рече

3. Значи не сматраш да тема Јасеновца заслужује најбоље већ само ти се не свиђа филм. Поштено речено али говори да са тобом нешто није у реду. Србин кога Јасеновац не занима није баш читав.

А где је он написао да га Јасеновац не занима, па да изводиш такав закључак?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, GeniusAtWork рече

А где је он написао да га Јасеновац не занима, па да изводиш такав закључак?

На моју констатацију да крикикује филм да је лош јер тема Јасеновца заслужује најбоље он каже: Не...сматрам да је лош јер је лош.

И друго сам каже да ништа у оквиру свијих могућности и делатности није урадио на тему Јасеновачких Мученика и културе сећања.

Када те нешто занима ти учиниш нешто поводом тога.  Зар не? Ако не учиниш ништа значи да те не занима.

Али што се тиче критизерства ту се ради пуном паром.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

1. Уме свако. Али тај аргумент вам је без смисла.

Ali to da film o stradanju nije isto što i stradanje nije argument nego notorna činjenica i jedan od tri osnovna zakona/aksioma logike (A¬A).

Stoga je bez smisla svaki argument koji ne uvažava tu činjenicu poput argumenata koje Ćirko, ti & Co. rutinski iznosite.

2. Прочитати под један

Takođe.

3. Значи не сматраш да тема Јасеновца заслужује најбоље већ само ти се не свиђа филм.

Kad staviš "znači" na početku rečenice u uobičajnom govoru to podrazumeva da je u pitanju nešto što sledi iz sagovornikove tvrdnje, a ne nešto što si izvukao direktno iz guzice. Veoma je zbunjujuće kad koristiš govor suprotno uobičajnom značenju.

Поштено речено али говори да са тобом нешто није у реду. Србин кога Јасеновац не занима није баш читав.

Vidi pod 1.

4. Ништа ниси урадио а критикујеш оног који јесте а из предходног се види да ти до теме, за разлику од редитеља, није стало.

Što reče jedan od naših najčuvenijih kritičara Jovan Skerlić - ako nisam koka pa ne znam da snesem jaje, znam da razlikujem jaje od mućka...

5. Говори томе да само трубите и минирате све што је конструктивно и добро.

Jok... samo je u pitanju vaša uobičajna nemogućnost da prihvatite da neko može da se ne slaže sa vama bez ikakvih loših motiva... 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

Ali to da film o stradanju nije isto što i stradanje nije argument nego notorna činjenica i jedan od tri osnovna zakona/aksioma logike (A¬A).

Stoga je bez smisla svaki argument koji ne uvažava tu činjenicu poput argumenata koje Ćirko, ti & Co. rutinski iznosite.

Takođe.

Kad staviš "znači" na početku rečenice u uobičajnom govoru to podrazumeva da je u pitanju nešto što sledi iz sagovornikove tvrdnje, a ne nešto što si izvukao direktno iz guzice. Veoma je zbunjujuće kad koristiš govor suprotno uobičajnom značenju.

Vidi pod 1.

Što reče jedan od naših najčuvenijih kritičara Jovan Skerlić - ako nisam koka pa ne znam da snesem jaje, znam da razlikujem jaje od mućka...

Jok... samo je u pitanju vaša uobičajna nemogućnost da prihvatite da neko može da se ne slaže sa vama bez ikakvih loših motiva... 

То под 1 користите као неки аргумент да ви немате ништа против теме Јасеновца.

Мени је то сумњиво јер скачете на филм који тему враћа у живот.

Кад те нека тема занима нешто на ту тему конструктивно урадиш. Ако не урадиш ништа то значи да те не занима. А ти умишљај да си Скерлић, слободно.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Вилер Текс рече

То под 1 користите као неки аргумент да ви немате ништа против теме Јасеновца.

Kao što već rekoh, to nije argument već činjenica.

Argument, koji sledi iz te činjenice je da kritikovanje filma nije isto što i biti protiv teme Jasenovca... a to niko ne bi morao da "koristi" da nema glupsona koji konstantno brkaju ta dva.

Цитат

Мени је то сумњиво јер скачете на филм који тему враћа у живот.

Vidi pod 1.

Цитат

Кад те нека тема занима нешто на ту тему конструктивно урадиш. Ако не урадиш ништа то значи да те не занима.

Ne znači... u ovom univerzumu... 

E sad ako tebe toliko malo tema zanima da si stigao da povodom svake nešto konkretno uradiš, to je samo do tebe... nisu svi takvi...

Цитат

А ти умишљај да си Скетлић, слободно.

Koristiti citat neke osobe da nekom nešto objasniš ne znači umišljati da si ta osoba.

Šta nije u redu sa tvojim kognitivnim sposobnostima?

Nego, jesi li bar shvatio šta je Skerlić hteo da kaže?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вилер Текс рече

Колико видим овде помињу адвокате који ће разматрати...још ни до суда није стигло ал ти пресуди.

U principu bilo mi je sumljivo ovo što je objavila Srbljanovićka, ali kad se javio Zafranović i još završilo na sudu...optuživali nas za propagandu a na kaju će ispasti ukrali secenario od Hrvata (u prevodu nesposobni da sami smislimo) i iskoristili za svoju propagandu. :smeh1: Previše podudarnosti ima, da bi bila slučajnost...cela sitacija baca mrlju na sve, na celu filmsku industriju, a da ne spominjem temu koja je i istoriska i jako bitna, i onda zbog nekih trivijalnosti su važne stvari provučene kroz blato.

Čak i da su se vodili istim događajima, šansa da se napiše nešto što je toliko slično je jako mala, možda Antonijević i dobije na sudu ali na osnovu ovog što za sada imamo teško.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...