Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Али није ми јасно зашто то тебе дотиче, зашто се бавиш самном и другима овде које прозиваш да мрзе итд?

Bez nekog tvrdog razloga, samo me izbija alergija od licemerja pa mi ovo dodje kao mazanje kreme.

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Ако си веома мудар како се представљаш

Nikad se nisam ovako predstavljao

пре 2 минута, Просечан србенда рече

Па уместо што празнословиш и вадиш трн из очију других људи, ппгледај у себе па можда и пронађеш Бога у себи и веру која је Његов дар

Zasto bih to radio? Kad pogledam vas koji JESTE nasli boga  u sebi, jedina molitva koju mogu da izgovorim je ona da se ne daj boze i meni to isto ne desi...

пре 3 минута, Просечан србенда рече

Причајући тако о Исусу Христу можеш некога да саблазниш.

Ovo mi nije od vaznosti. Ne merim reci prema tome u koga verujes nego prema tome sta pises.

пре 3 минута, Просечан србенда рече

То није у реду да се ради ма колико да си саркастичан и двосмислен а поготово није у реду на православном форуму

Zasto?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Zasto bih to radio? Kad pogledam vas koji JESTE nasli boga  u sebi, jedina molitva koju mogu da izgovorim je ona da se ne daj boze i meni to isto ne desi...

Ovo mi nije od vaznosti. Ne merim reci prema tome u koga verujes nego prema tome sta pises.

Ovo mi je neverovatno da ovako gledas na stvari, mi nismo savrseni, zasto onda ne gledas prema onima koji su to savrsenstvo ispunili i jesu istinski reprezenti. 

Ovako debelo masis poentu.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Bez nekog tvrdog razloga, samo me izbija alergija od licemerja pa mi ovo dodje kao mazanje kreme.

Ниси одговорио зашто те се дотиче

пре 3 минута, cloudking рече

Nikad se nisam ovako predstavljao

Представљаш се непосредно

пре 4 минута, cloudking рече

То ти је само изговор

пре 6 минута, cloudking рече

Добро али свеједно ћеш дати одговор Богу а ти мери како хоћеш.

пре 7 минута, cloudking рече

Zasto?

Зато што можеш неког да саблазниш, има јачих и има слабијих у вери, ја сам слабији нпр. И то се односи на горњи одговор у вези одговора Богу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Просечан србенда рече

Зато што можеш неког да саблазниш, има јачих и има слабијих у вери, ја сам слабији нпр. И то се односи на горњи одговор у вези одговора Богу.

Bukvalno trazis od mene da vas zastitim od sebe... hvala na tome, ovo je super za ego :D 

пре 4 минута, Просечан србенда рече

Добро али свеједно ћеш дати одговор Богу а ти мери како хоћеш.

I ti ces... samo sto ti neces znati kako da se operes, a mene ce da bude briga :D 

PS. Kad se tema prtvorila u "Klaud iz Jasenovca"? 0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

Bukvalno trazis od mene da vas zastitim od sebe... hvala na tome, ovo je super za ego

Не него да заштитиш самог себе и да спустиш свој его

пре 11 минута, cloudking рече

I ti ces... 

Конкретно ја не пишем тако о Исусу Христу

пре 15 минута, cloudking рече

a mene ce da bude briga :D 

Јеси ли сигуран у то? Размисли, имао си претке или неког из породице или ће бити у наредној генерацији твог потомства који који је верујућ, који се причешћивао или ће се причешћивати. Зар не желиш да будеш заједно са њима у Исусу Христу који је живот вечни. Када се будеш суочио са тим, хоће ли те бити брига? На крају и мученици Јасеновачки и други...

пре 22 минута, cloudking рече

PS. Kad se tema prtvorila u "Klaud iz Jasenovca"?

Претворила се јер се бавиш учесницима на теми

Подели на овим сајтовима

@cloudking Она слика, са "два механичара", коју си поставио. Да ли си је само колоризовао ради поенте, или је то заиста рандом слика неких мајстора? На нету, ова слика је присутна једино у црно-белој варијанти, уз коментар да је на њој усташа Мишко Ратковић.

Подели на овим сајтовима

Иначе, видим по инсертима да је у филму употребљен и "србосјек".

Пошто је тема већ отишла у ширину, ја се извињавам али морам да питам: да ли још неко на теми осим мене има искуства са клањем? Клањем животиња, наравно: јагањаца, коза, свиња, прасића, живине. Небитно да ли је сам клао или био присутан.

Знам да питање звучи бизарно, али претпостављам да сви једемо месо и да знамо одакле оно долази.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

me... :smeh1:

Zavisi sta te interesuje, itd.

Boki... mnogo me umaras. Idi gore, vidi sta si napisao i vidi sta sam odgovorio. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Тражитељ рече

Иначе, видим по инсертима да је у филму употребљен и "србосјек".

Пошто је тема већ отишла у ширину, ја се извињавам али морам да питам: да ли још неко на теми осим мене има искуства са клањем? Клањем животиња, наравно: јагањаца, коза, свиња, прасића, живине. Небитно да ли је сам клао или био присутан.

Знам да питање звучи бизарно, али претпостављам да сви једемо месо и да знамо одакле оно долази.

Bio prisutan. Sto?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Boki... mnogo me umaras. Idi gore, vidi sta si napisao i vidi sta sam odgovorio. 

Dobro malo sale, ali znas i sam da ima puno prikladnih primera koji su ispunili u potpunosti ispunili Jevandjelje, moja primedba ti je bila da ne ulazis preterano u ocenjivanje nas ljudi vernika na forumu, u principu po meni svako od nas ima i dobre i lose osobine i tesko mi mozemo da budemo idealni reprezenti vere i Jevanjdjelja.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, cloudking рече

Bio prisutan. Sto?

Па, овом алатком, а која је иначе пољопривредна алатка намењена за везивање и развезивање снопља и која се продавала у продавницама:

spacer.png

није могуће брзо клање ничега. Једино садистичко чупање гркљана или вратних артерија ако се користи потез повлачења, где би се веома брзо алатка покварила или повредио онај ко је носи. Једино клање је могуће прецизним крошеом.

Занимљиво је да се до овога дошло - захваљујући интернету. Ови "гарбен-месери" су продавани на немачким сајтовима за антиквитете, а било их је и на eBay. До тада - и то наглашавам - важила је прича да се ради о нарочитом алату израђеном за потебе клања Срба и да су му усташе дале име "србосјек". На пример, тек након што су Хрвати покренули интернет-кампању и уз име ове алатке постављали кључну реч "србосјек" да када свако претрагама за србосјеком долази до гарбен-месера, са српске Вики о србосјеку је уклоњен опис да се ради о посебном усташком изуму, а убачен је опис да се ради о широко распрострањеном баштованском алату, али је наведено да су га усташе ипак користиле за масовно клање. Мене је од свега овога веома страх да овакве ствари не буду нешто због чега се циљано компромитује цела прича о Јасеновцу. Заједно са причама о Степинцу који је долазио у Јасеновац и разлупао српско дете о зид држећи га за ногу, па до оног новог хита да је "Ђурђевдан" ("Едерлези"), дакле песма Бијелог Дугмета којој се зна и текстописац и композитор, заправо испевана у возу логораша које су за Ђурђевдан одвозили у Јасеновац.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...