Jump to content

Joe Biden, 46. predsednik SAD

Оцени ову тему

Bernard

Препоручена порука

пре 8 часа, Avocado рече

Takođe, moram opet da te podsetim da crnci kao natives žive i u Aziji, na pacifičkim ostrvima i u Australiji... kad kažeš "ljudi sa afričkog kontinenta imaju... " ne znam da li misliš na sve crnce ili samo afričke...

Једног дана кад Млађа оде на Флориду и на улици угледа неког Дравида или Негритоса, одмах ће помислити ах како је очигледно да су им преци дошли из АФрике у последњих 200г, кад се само сјетим како сам дискутовао са оним Авокадом и како му џаба објашњавах. :smeh1:

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Tumaralo. рече

Da li imaš odgovor na pitanje zašto svaka statistika u USA po pitanju IQa, stepena obrazovanja i average income izgleda ovako:

1. azijati
2. belci
3. latinosi
4. crnci

Зато што такозвани тест интелигенције није никакав тест интелигенције који доказује да имаш некакве гене за висок АјКју него је тест интелигенције тест рјешавања задатака по школском систему кога су измислили бјелци, а од остале три "расне" групе најбоље усвојили азијати и то не било који, него они који су блиски америчкој култури и који користе амерички систем образовања у својим локалним срединама, Јапанци, Ј. Корејци, Тајванци...Ајде да замислимо тест интелигенције у амазонској прашуми међу локалцима гдје би рјешавање задатака било засновано на распознавању локалних биљка. 

пре 15 часа, Tumaralo. рече

A za stopu kriminala i druge socijalne patologije ovako:

1.crnci
2.latinosi
3.belci
4. azijati

Уопште није толика разлика колико желиш да прикажеш. У апсолутним бројкама највећи прекршиоци закона су бјелци, веза за УС министарство правде. 

Можда би се могло рећи да релативно према популацији, више злочина почиње црнви. Управо историја црначке и латино популације у Америци говори у прилог да је систем и одрастање у заосталости узрок одавању криминала прве, и евентуално друге групе.

Црнци су били робови, било им је забрањено образовање на универзитетима које похађају бјелци, расне предрасуде на сваком ћошку, црвене линије у јавности, мањак шансе за посао, нижа примања, одрастање у гету, много лошија стартна позиција за младе људе јер им родитељи нису постигли много у животу. 

Многи латиноси су потомци људи који су се досељавали задњих 50 - 60 година, од чега су многи дошли илегално у САД. Док нису рјешили статус који је могао трајати годинама, због немања папира, социјалног броја и других легалних документа, нису се могли запослити нигдје осим на црно и лоше плаћених послова, нису могли студирати нису имали приступ другим ресурсима што је аутоматски повлачило одрастање у условима сличним црнцима и потенцијални окидач одавању криминалу. 

Азија је далеко од САД и Азијати, којих је три пута мње него Латиноса и два пута мање него афро-американца су долазили углавном легално и од старта су имали веће шансе за бржи успјех јер су могли да се интегришу у друштво, поготово они који су долазили из земаља које су прихватиле коалицију са САД након другог свјетског рата. 

* * * 

И док ове дебате у вези наводне интелигенције и расе трају већ више од 100г, има већ 70г како је генетика постала, узнапредовала и данас имамо сав алат на располагању да се јасно и недвосмислено укаже који су то гени који раздвајају људе по боји коже и то тако да једна група која има нешто што ниједна друга нема, и да је баш то што утиче на интелигенцију.  Дакле чекам! 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

ma sta ja vise pisem ovom liku, covek misli da smo mi budale ovde... moze da nam prodaje neke idiotske ideje.. 

Baš sam se pitao kako ćeš pokušati da se izvučeš iz toga da daš jasnu definiciju rase i izvor za tvrdnju o 90%... 

:)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Bilbija рече

Naravno. To je upravo momenat koji ti ne kapiras.

Evolucija. Sposobniji, vestiji, brzi, prilagodljiviji opstaje i napreduje a ostali stoj. Evolucija se ne zasniva na dobroti vec na borbi za opstanak a evolucija i dalje traje. Isti ti anglosaksonci su prosirili svoju imperiju, jezicku, kulturnu te danas svi uce engleski i slusaju rock'n'roll.

Tu se nista ne moze promeniti time sto ti mislis da to nije bilo u redu. Bilo je u redu itekako i nastavlja se i dalje. Evolucija je trajan proces..

Иста ће еволуција елиминисати и англосаксонце и енглески језик, само још увијек не знам какве то везе има са еугеником коју овдје проповједате. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Bilbija рече

A kako ti tumacis stanje prosjaka u Berlinu na primer? Sta mislis koji je njegov problem i zasto prosi u zemlji u koju masovno dolaze ekonomski emigranti jer ima posla i dobro se zaradjuje?

U cemu je njegov problem? Sta mislis? Moze li da okrivi nekog drugog za sopstveno stanje? 

Не знам ниједног просијака из Берлина лично. Знам сам да не могу да генерализујем као ти и да брутално тврдим да су сви просијаци неспособни људи, 

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, haveaniceday рече

Не мора све да буде у ”раси” много тога доприноси и култура коју ови нису изградили. 

Kultura je fenotip (extended phenotype).

Mogući su i kulturni transferi ali kulturni obrasci i entiteti uvek bivaju primljeni i oblikovani u skladu sa rasnim karakteristikama.

Npr. mogu crnci da prime hrišćanstvo ali to samo znači da će da pevaju i đuskaju o Isusu uz ritam džungle.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Tumaralo. рече

Kultura je fenotip (extended phenotype).

Mogući su i kulturni transferi ali kulturni obrasci i entiteti uvek bivaju primljeni i oblikovani u skladu sa rasnim karakteristikama.

Npr. mogu crnci da prime hrišćanstvo ali to samo znači da će da pevaju i đuskaju o Isusu uz ritam džungle.

Ма како да не, а Срби пјевају и ђускају о Исусу на литургији у складу са гуслама, трубачима или ритмом староградске музике. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Justin Waters рече

Зато што такозвани тест интелигенције није никакав тест интелигенције који доказује да имаш некакве гене за висок АјКју него је тест интелигенције тест рјешавања задатака по школском систему кога су измислили бјелци

Nije po školskom sistemu. Matematika i logika su univerzalne. 

а од остале три "расне" групе најбоље усвојили азијати и то не било који, него они који су блиски америчкој култури и који користе амерички систем образовања у својим локалним срединама, Јапанци, Ј. Корејци, Тајванци...

Nije tačno.

Približno isti IQ skor ostvaruju S. Korejci, J. Korejci, Kinezi i Japanci.

Imaš slučaj da je 70tih godina masa Vijetnamaca došla u USA. Bili su bosi, gladni i reč engleskog nisu znali. Njihovi potomci danas zauzimaju bolje pozicije u društvu USA od crnaca koji tamo već 150 godina žive kao slobodni ljudi. Vijetnamci imaju viši IQ skor, viša primanja, viši stepen obrazovanja i manje kriminala.

Ајде да замислимо тест интелигенције у амазонској прашуми међу локалцима гдје би рјешавање задатака било засновано на распознавању локалних биљка. 

пре 21 часа, Tumaralo. рече

Test IQ nema veze sa obrazovanjem i poznavanjem prirode i društva.

У апсолутним бројкама највећи прекршиоци закона су бјелци, веза за УС министарство правде. 

Pa ne gledaju se apsolutne brojke nego relativne.

Belci su 60% populacije.

Danas, crnci su oko 12% a čine oko 50% ubistava u USA.

Trends by race Blacks were disproportionately represented among homicide victims and offenders  In 2008, the homicide victimization rate for blacks (19.6 homicides per 100,000) was 6 times higher than the rate for whites (3.3 homicides per 100,000).  Th e victimization rate for blacks peaked in the early 1990s, reaching a high of 39.4 homicides per 100,000 in 1991 ( gure 17).  Aft er 1991, the victimization rate for blacks fell until 1999, when it stabilized near 20 homicides per 100,000.  In 2008, the off ending rate for blacks (24.7 off enders per 100,000) was 7 times higher than the rate for whites (3.4 off enders per 100,000) ( gure 18).  Th e off ending rate for blacks showed a similar pattern to the victimization rate, peaking in the early 1990s at a high of 51.1 off enders per 100,000 in 1991.  Aft er 1991, the off ending rate for blacks declined until it reached 24 per 100,000 in 2004. Th e rate has since fl uctuated, increasing to 28.4 off enders per 100,000 in 2006 before falling again to 24.7 off enders per 100,000 in 2008. 

Eo ti istorijski pregled na str. 11 i 12

https://bjs.ojp.gov/content/pub/pdf/htus8008.pdf

И док ове дебате у вези наводне интелигенције и расе трају већ више од 100г, има већ 70г како је генетика постала, узнапредовала и данас имамо сав алат на располагању да се јасно и недвосмислено укаже који су то гени који раздвајају људе по боји коже и то тако да једна група која има нешто што ниједна друга нема, и да је баш то што утиче на интелигенцију.  Дакле чекам! 

Ima sve više i više dokaza i indicija koji govor tome u prilog.

Zato i levi ekstremisti kakav je David Reich više ne zastupaju rasni nadrealizam već diplomatski ćute ili govore izokola.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Branka62 рече

Pa da, jer opšte je poznato da svi crnci potiču iz džungle.:0205_whistling:

Pa da... jer ako jedna grupa neke "rase" nešto radi ili ima neku karakteristiku, to možeš da primeniš na sve pripadnike te "rase"... nemoj to da im oduzimaš, to im je cela motivacija za rasizam - da ispodprosečni belci mogu da se tripuju da su inteligentni zato što su neki belci inteligentni...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Tumaralo. рече

Ima sve više i više dokaza i indicija koji govor tome u prilog.

Молим лијепо, црно на бијело у виду неко рада па макар он био и контраверзан, али научно утемељен ... пусти пусте приче.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Justin Waters рече

Молим лијепо, црно на бијело у виду неко рада па макар он био и контраверзан, али научно утемељен ... пусти пусте приче.

Postovao sam na forumu milion puta, traži... Batalio sam tu priču jer sam pomislio da ste shvatili i da ste se dostojanstveno povukli - bio sam u krivu.  Ali postovaću opet, danas ili sutra kad budem imao više vremena. 

Do tada češljaj statistike kojim sam te snabdeo i razmišljaj zašto crnci u USA čine oko 12% populacije a čine više od 50% ubistava. I to uglavnom ubijaju druge crnce. Meditiraj na tu temu, vrlo se radujem sledećoj konstrukciji koju ćeš da iznedriš. Samo se potrudi da bude kraće od prosečnog master rada.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tumaralo. рече

Postovao sam na forumu milion puta, traži... Batalio sam tu priču jer sam pomislio da ste shvatili i da ste se dostojanstveno povukli - bio sam u krivu.  Ali postovaću opet, danas ili sutra kad budem imao više vremena. 

Do tada češljaj statistike kojim sam te snabdeo i razmišljaj zašto crnci u USA oko 12% poluplacije a čine više od 50% ubistava. I to uglavnom ubijaju druge crnce. Meditiraj na tu temu, vrlo se radujem sledećoj konstrukciji koju ćeš da iznedriš. Samo se potrudi da bude kraće od prosečnog master rada.

Cekaj... ti ozbiljno ne znas zasto se to desava?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Око овог млаћења са IQ и IQ тестовима...јесте милион пута поновљено на форуму, ал ајмо мора изгледа опет за "расне реалисте" ;) 

IQ тест није тест интелигенције и општих когнитивних способности појединца. Такав тест не постоји. IQ тестови мере тачно одређене сетове способности, који углавном имају везе са апстрактним размишљањем и решавањем проблема. И смишљени су да би мерили такве способности које су потребне у неком конкретном времену и окружењу. Током 99,9% људске историје такве способности нису биле потребне за преживљавање. Што неко рече, ако би неко покушао да да наше IQ тестове неком племену у Амазонији, они би сигурно имали катастрофалне резултате. И у односу на белце и на црнце. Али зато они без проблема могу да живе тамо, док би неко са IQ 200 тамо вероватно крепао у року од 24 часа. Јер може да се слика са својим апстрактним решавањем проблема усред џунгле.

И зато су IQ тестови директно везани за окружење и социо-економски статус појединца уопште. И IQ има смисла да се мери само међу појединцима код којих су ти параметри мање-више исти. А највише има везе са образовањем - јер приступ квалитетном образовању је по свим истраживањима најбитинији параметар који утиче на резултате на тестовима. Црнци у САД данас имају много боље резултате на IQ тестовима него што су их имали белци пре 20, 30, 40 и више година. Што само показује колико су блесаве идеје да су они нешто ту генетски различити. И уопште IQ сваке генерације (невезано за боју коже) је углавном већи од претходне. Јер што више људи има приступ бољем образовању и што је комплексније друштво у коме се живи, више ће људи бити мотивисани да развијају способности које ће им помоћи да боље живе у том и таквом друштву. Нема цела прича никакве везе са расама или "расама".

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...