Jump to content

Хрвоје Класић: О проповједима бискупа Владе Кошића

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Због оваквих људи ја одбијам да се о Хрватима говори генерализовано негативно. И добро и зло је увек конкретно, са именом и презименом.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Александар Милојков рече

Због оваквих људи ја одбијам да се о Хрватима говори генерализовано негативно. И добро и зло је увек конкретно, са именом и презименом.

Слажем се. Али постоје „ мејнстрим" струје увек. И постоје они који се увек опиру неким струјама и они који им се приклањају у зависности од јачине струје и они који их увек подржавају.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Ćiriličar рече

Ок је он чова, али то је комуњарско-либерална шпреха.

И мени се чини да је доста тога на идеолошком плану. Идеологија захтев да постоје обесправљени јер је заштита обесправљених маркетинг идеологије. А сама идеологија ломи те које наводно штити.,Негде обесправљени постоје а негде се измишљају.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ćiriličar рече

Хрвоје Класић је човек који живи у држави где мора да има заштиту полиције јер прича како прича.

Углавном, тема је отворена због непоштованог бискупа Кошића, отвараћу иј још.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Вилер Текс рече

Слажем се. Али постоје „ мејнстрим" струје увек. И постоје они који се увек опиру неким струјама и они који им се приклањају у зависности од јачине струје и они који их увек подржавају.

И постоје трендови у друштву и ратзним врстама ужих заједница, где бисмо могли сместити и Католичку цркву у Хрватској. Не знам да ли смо добро чули шта каже Класић: да Кошић овакве иступе-преступе чини годинама, и да га Каптол никада није прекорео, из чега Класић извлачи, по мени исправан, закључак да је то што Кошић прича у ствари став Хрватске бискупске конференције. Наравно, има и у РМК трезвених људи и међу верницима, и међу свећенством и међу бискупима, али они су, очито, мањина и немају битан утицај. Као што су и мањина у хрватском друштву они који нису склони да НДХ виде као остварење сна о хрватској држави, а усташе као борце за остварење тог сна. Значи, морају се сагледавати и шире слике и тенденције, а не бити наиван.

Подели на овим сајтовима

Кошић је отворени плагијатор историје, неонациста, нео усташа а ми много ћутимо.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дејан рече

Хрвоје Класић је човек који живи у држави где мора да има заштиту полиције јер прича како прича.

Углавном, тема је отворена због непоштованог бискупа Кошића, отвараћу иј још.

Још Славонац! Знам ко је, и рекох да је ок, а знам и каква му је држава. Тако да су његови ставови још више за за поштовање...али човек није црквен, а и да јесте црква му пропагира усташтво...Хрвоје је онај здравији део шизофрене Хрватске, етнички "најчистије" земље у Европи, а мислим да и у глобално високо стоје у тој "чистоћи".

Његово поимање ратова 90-тих је скоро исто као и код свих Хрвата...а он је ипак повијесниачар. Такође поимање Другог св. рата...Дражe као и Павелићa...тако да је његова прича братво и јединство.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Ćiriličar рече

Ок, сори...ево о чему Хрвоје говори...бускуп даје интерVIEW о "прихватилишту"...

Усташа 1/1. Чуј прихватилиште....

Какав лажов. Све али дословно све лаже. Још би да прави тзв „Хрватску Православну Цркву" и оспорава јурисдикцију преко Дрине.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ćiriličar рече

Ок, сори...ево о чему Хрвоје говори...бускуп даје интерVIEW о "прихватилишту"...

Тај клип кад сам одгледао, кад нисам заплакао.

Задригли црквени гузичар неонациста и плагијатор историје.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...