Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Uživaj u malim stvarima u životu, jer jednog dana kada pogledaš nazad, shvatit ćeš da su to bile velike stvari."

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Onaj ko je našao Ljubav jede i pije Hrista svakog dana i svakog časa i tako postaje besmrtan.

Sv.Isak Sirin

at-dinner-big.jpg

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Samo izvolite, poslužite se mojom dobrotom, trošite moju iskrenost, hranite svoj ego mojom ljubavlju, gužvajte moje emocije kao staru hartiju, uzalud vam trud.

Nećete postati bolji, nećete postati ja, jer treba vam i duša. A nju mi ne možete uzeti, i sve dok je imam, ostat ću Čovjek.

Meša Selimović

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Ма колико се ми трудили у учењу, Господа нећемо познати ако не будемо живели по Његовим заповестима, јер се Господ не познаје кроз науку, већ Духом Светим. Многи философи и учени људи дошли су до уверења да постоји Бог, али Бога нису познали. И ми, монаси, учимо се закону Господњем и дан и ноћ, али далеко од тога да сви познају Бога, мада сви верују у Њега.
Једно је веровати да постоји Бог, а друго је знати Бога.
Тајна је у овом: има душа које су познале Господа, а има опет душа које Га нису познале, али верују у Њега. Има и таквих које не само да Га не познају већ и не верују у Њега, и међу овима има чак и учених.
Неверје долази од гордости. Горд човек хоће својим умом и науком све да позна, али Бога не може познати, јер се Он открива једино смиреним душама. Њима Господ показује Своја дела Њих ми не можемо докучити својим умом, него нам се откривају Духом Светим. Простим умом могу се разумети само земаљске ствари, и то делимично, док се Бог и све небеско познаје Духом Светим." - Свети Силуан Атонски

Подели на овим сајтовима

ima li 

danas još filozofije, a ako je ima, šta ona jeste? Da bi na 

to odgovorili, ili mu se makar problemski približili, 

moralo bi se prethodno nešto reči i o vremenu koje to 

pitanje omogućuje, ali i o onom i iz kojeg nam ono dolazi. 

Danas, u vreme prevlasti egzaktnih nauka i 

informacionih tehnologija većina će se bez dvoumljenja 

složiti kako je vreme filozofije ostalo negde za nama, da 

nje nema, jer je po ljudski opstanak potpuno nepotrebna, 

kao što više nisu potrebni ni vera ni uteha. Naše vreme 

ne nalikuje onom koje je od filozofije očekivalo utehu 

(Boetije), ali još je manje blisko dobu koje kao najviše 

orijentire isticaše nadu, veru i ljubav (ap. Pavle). 

Vreme u kojem smo se obreli je posebno, oskudno 

vreme, i mnogi stoga smatraju da filozofija, ako je u 

njemu uopšte može biti, ne treba biti samo posebna već i 

izuzetna po misiji koja joj je namenjena oskudnošću 

vremena u noći sveta. 

Stoga, kada je o filozofiji reč, kakva ona uopšte može 

biti? Može li se obresti u takvoj formi da je mi i ne 

prepoznamo? Ili, ako je u određenom trenutku imala svoj 

početak, zar se već iz njega ne može izvesti i njen kraj 

kao načina mišljenja onog što je večno i nepromenljivo, 

njen kraj koji će biti takav da filozofiji može omogućiti 

opstanak dokle god ima filozofa koji su njena 

pretpostavka. Svako uvođenje u filozofiju stoga 

pretpostavlja znanje o tome šta je filozofija a koje nigde 

nema konkretno dok postoji i dalje samo filozofiranje 

(Kant), jedno večno biti na putu (auf dem Wege sein).
Подели на овим сајтовима

vrijed10.jpg

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Само у Богу и кроз Бога човек може љубити себе несебичном љубављу.

Једино у том случају љубав није егоизам.

Тада познавши себе, своју боголику суштину, човек је љуби,

јер види да је то једини корен којим он залази у вечног Бога, у природу Божју.

Преподобни Јустин Ћелијски

jesus-loves-you.jpg

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Ljubav dolazi onima koji se još uvijek nadaju, iako su bili razočarani, onima koji još uvijek vjeruju, iako su bili izdani, onima koji još uvijek vole, iako su bili povrijeđeni.

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Moras umreti nekoliko puta pre nego sto zaista pocnes ziveti! -Bukowski

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Једног дана рекао сам Старцу:
- Старче, често се љутим. У последње време се лако наљутим.
- Љутња је добра ствар.

(Мислио сам да се Старац шали са мном, па сам га прекинуо.)

- Добра ствар?
- Наравно. Бог је у нас усадио љутњу. То је сила. Даровао нам је могућност да се љутимо на страсти и на ђавола. То је право место за љутњу. На тај начин ту силу узимамо од ђавола и дајемо је Христу. Предај се Христу свом силином, свом жестином.

Старац Порфирије

Подели на овим сајтовима

Војислав Шешељ: " Ако сам ја злочинац, Томислав Николић је мој директан саучесник! Николић ускоро одлази у Загреб! Једва чекам да видим како Николић врши смотру Хрватске националне гарде! Николић је био и добровољац! Вучић је био такође добровољац па је повучен у телевизију. Након тога је Вучић учлањен у Српску радикалну странку!"

1000894_672075192819112_511676498_n.jpg

Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'"

Подели на овим сајтовима

Мртав човек се не одазива ни на шта што га окружује. Тако ради и ти: ако те хвале - ћути, ако нападају - ћути, ако си стекао добитак - ћути, ако си сит - ћути, ако си гладан - ћути.

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...