Jump to content

Гром

Члан
  • Број садржаја

    756
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Profile Information

  • Пол :
    Небитно

Скорашњи посетиоци профила

2808 посетилаца

Гром's Achievements

  1. Никола провоцира Зеленог неби ли овај рекео нешто непримерено па онда :t1253: Недај се Зелени То му је систем изгледа, и мене је покушао на теми о зубићу да испровоцира, чак је и претио баном.
  2. Проблем је што ти размишљаш као створење, Ту и јесте цака, треба размишљати као божанско биће да би се ово схватило. Ограничаваш своју мисао зато се стално вртиш у круг. Пробај да гледаш мало шире, мало изван оквира свог интелекта. Рецимо пишеш књигу, па мораш да се ставиш у улогу сваког свог лика. Све што помисли лик у чијој си улози ући ће у књигу. Ако лик и промени неку одлуку и то може да уће у књигу. писац се може вратити са краја књиге да исправи нешто не почетку. И сваки пут се ставља у улогу лика којег описује. Ми смо ликови у Божјој креацији и и свака наша мисао и одлика имаће утицај на ток којим се радња одвија. Схваташ ли сада да не постоји предодређеност иако је Богу све познато. Ми још нисмо рекли све своје.
  3. Па нормално да не верује у судбину, јер из нашег угла гледано ништа није предодређено, ми утичемо на креацију и као Божанска бића синови Божји ми креирамо свој живот. Наши судови, као оно што носи највећи емоционални набој и енергију понајвише и утичу на квалитет нашег живота и наше будућности. зато судбина и има тај назив јер зависи од нашег суда. То што је Богу све познато не ремети нашу слободну вољу. Ништа није предодређено тиме што је Богу познато. Богу је вечност као садашњи тренутак, зато му је све познато и он зна шта ће бити на крају. Тако да можемо рећи да Бог зна нашу судбину иако судбина као нека предодређеност не постоји.
  4. Размисли мало, ти не знаш шта ћеш да помислиш, Није Бог помислио твоје мисли па да не можеш да поступиш другачије. Будућу да нам је у Св. Писму ставио до знања да наше мисли утичу на судбину, то ми радећи на себи можемо изградњом своје личности и мишљења, кроз суд и правду да утичемо на судбину. Из наше позиције гледано судбина још није написана иако је Богу позната. Ја разумем да је ово мало парадоксално, али не морате да судите о нечем што нисте довољно испитали. што доносите закључке пре него размислите. Дакле из наше тачке гледано судбина још није записана јер ми нисмо још рекли све своје. Будућу Да Бог живи у вечности пред њим је судбина записана јер је он већ проживео све наше животе. Дакле судбина и постоји и непостоји зависи одакле се гледа. Из Божјег угла неизвесности нема али из нашег угла итекако је све неизвесно.
  5. Бог који живи у вечности и сам је и почетак и крај, тако да је њему све познато и пред њим је наша судбина свршен чин. Али! Будући да се Бог у креирању наше судбине ослањао на наше мисли, осећања и одлуке, то отвара могућност да је наша судбина за нас, из нашег угла гледано неизвесна. Јер ми нисмо још увек помислили све своје мисли, нити смо донели све своје одлуке нити смо имали сва осећања која утичу на нашу судбину. Будући да имамо слободну вољу и све алате за контролу својих мисли, осећања и доношење одлука, ми можемо да управљајућу њима утичемо на своју судбину. Тако да је наша судбина за нас неизвесна иако је Богу позната. Зато је на нама велика одговорност за креацију наше судбине као и судбине целе планете.
  6. Да да, само што су се претходно дохватили на питањима за администрацију, где је зелени зуб јасно ставио до знања да му се не свиђа што га тако назива. И после тога Никола отвара тему на разбибригама о зубићу. Као шалимо се мало, јел да? Ајде да поверуем да није у питању лицемерје
  7. Што кажу, ситуација од човека направи лопова
  8. Ех! што власт, жене и новац знају да упропасте човека
  9. Мисли ти шта хоћеш о мени, ал се понашај у складу са својим функцијом и у складу са именом форума. Понашај се ко православни хришћанин а не ко неки балавац. Имаш обавезу према имену сајта да будеш пристојан. Др Димирије стефановић у преводу Новог Завета не користи реч лицемери већ преводи као Претворице. Претворице или лицемери су људи који се представљају као хришћани а унутра су вуци грабљиви, имају друго лице. У овом твом испаду са Зеленим Зубом твоја маска се мало накривила па се лепо види с ким имамо посла. Оћеш да ме казниш? или претњом хоћеш да ми зачепиш уста?
  10. Бар да дајете добар пример, да незнабошци виде вашу светлост па да се приволе хришћанству, овако....
  11. Уживаш гледајући како се православци брукају! Уживај уживај, кад ти се пружила прилика
  12. @Жељко Какво је ово понашање модерације према Зеленом Зубу? На шта ово личи? Па ово је ваљда православни форум! Ако смета казните га на неки начин, ал ово спрдање са човеком баш нема ни мало смисла. Никола је још и отворио нову тему да би се на тенане спрдали с човеком а и Џеси му прави друштво. Фали само да и остали из администрације сајта узму учешће па да се баш покажемо као православци у јагњећој кожи.
  13. Срамота једна за Поуке, глобални модератор и тако се понаша према члановима, Модератор православног форима, А видим има их ту још из модерације који се прикључују.Шта је у питању? недостатак кадрова за модерацију па дај шта даш. Жељко се изгледа не сналази баш са улогом администратора сајта кад су могући овакви испади. Овај клинац Никола је мени обрисао неке постове, по његовом суду нису православни, а сад се лепо види ко овде нема везе са православљем. Јадно моје православље, ко те све чува!
  14. Гром

    Мисао дана...

    Живот добијеш за џабе, ал што је скуп за одржавање
×
×
  • Креирај ново...