Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

karel-capek.webp

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

"Vratićemo jednog dana svoje slobode. Svet će biti naš da lutamo njime ponovo. Ali tokom perioda zatočeništva, uprkos očiglednih neprijatnosti, možemo naučiti da cenimo deo onoga što nam je dato kada izgubimo svoje uobičajene slobode. Ne može biti slučajnost da najveći svetski mislioci jesu proveli neuobičajene količine vremena u samoći svojih soba. Tišina nam daje mogucnost da cenimo veliki deo onoga što vidimo ali da pritom pravilno ne primetimo; i da razumemo ono što smo osetili ali nismo još adekvatno obradili.

Mi nismo samo u zatočeništvu. Takođe nam je data privilegija da imamo tu mogućnost da putujemo nizom nepozatih, nekada zastrašujućih ali suštinski čudesnih unutrašnjih kontinenata."

Alain de Botton: "How to travel from your sofa"

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

''Ko je juče smandrljao utorak, eto mu danas nove i lepe srede. Nećete se izvući. Dani će dolaziti i prolaziti, sve dok jednog dana ne učinite ono što ste obećali.''

Radović

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

"Sve je samo toliko veliko, koliko smo mi mali u sebi.
I sve je toliko malo, koliko smo mi u sebi veliki"
Mika Antić

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Teška vremena stvaraju jake ljude...
Jaki ljudi stvaraju dobra vremena...
Dobra vremena stvaraju slabe ljude...
Slabi ljudi stvaraju teška vremena..."
Nepoznati autor

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

''Nijedan čovek nije ostrvo. Smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen čovečanstvom. I s toga nikad ne pitaj za kim zvona zvone; ona zvone za tobom.''

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

91883181_3376244685723275_2313547003721678848_n.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

91896740_3374833729196787_66949240294903

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Да би маска деловала, морају се прво скинути претходне три: она коју носимо против Бога, она коју носимо против другог човека и она коју носимо против самих себе. Тако ћемо бити сигурни да смо медицинску маску ставили на праву особу, јер у супротном, ставићемо је на погрешну, већ премаскирану.

Православна веронаука у покушају МП
Подели на овим сајтовима

92433354_1037837969950068_64584676973855

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...