Jump to content

Papin najvažniji suradnik: Bez Srpske pravoslavne crkve ništa od kanonizacije Alojzija Stepinca

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 часа, SrbinKatolik рече

Ne u tom smislu. Meni je on drag generalno podržavam njegov rad nadam se da će dobiti zeljenu dozvolu od patrijarha da završi doktorat i na Bogoslovnom fakultetu BGU, samo sam rekao svako ima svoju računicu. Što se tiče Pilsela on je dobar čovek o svidja mi se njegovo razmišljanje. Protiv Hrvata nemam ništa štaviše otvoreno uvek kažem da jako volim hrvatski narod ali ne volim hr politiku.

Није циљ нечијег писања да после објашњава смисао. Етикетирати неког да за паре ради је дискредитација целокупног животног дела.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Тражитељ рече

Идеално би било да се не мрзи нико. Али ако се већ мрзи, боље да та мржња буде правилно усмерена него да се троши на бачене мамце или скретање пажње.

Ако се мрзи ондс ту страст треба преобразити а не усмерабати у неки циљ.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, SrbinKatolik рече

Papa Franjo je star čovek uskoro će nas napustiti meni izuzetno draga osoba ali njegove ideje jednostavne neće proći ma koliko njegova želja za promenama bila velika. Danas sam pročitao novo istraživanje sada čak 85% biskupa i kardinala po istraživanjima protivnici su pape Franje a samo 15% podržavaju ga uz dodatak da se po rečima tvrdostrujaša "očekuje papina skora smrt" sve je jasno.

Alojzije Viktor kardinal Stepinac je službeno od strane pape proglašen Blaženikom Katoličke crkve, čim ode papa Franja već sledeći papa a većina kardinala KC su na strani Hrvata i požuruju papu što se dalo videti i po izjavama, proglasiće Stepinca blaženog svecem Katoličke crkve. Pre neki dan sam imao priliku da ovde 1000 km od Zagreba u KC vidim sliku Stepinca, ne vidim da imaju mise na hrvatskom samo na nemačkom sve je jasno on je za Katolike sirom sveta prihvacen a sve ostalo, i nase srpske pobune ostaju u granicama Srbije za domaću upotrebu.

Mene za Stepinca baš boli briga iskreno ja ga ne slavim niti cu ali prihvaticu cinjenicu da je svetac KC kada to postane iz ljubavi prema svojoj crkvi a SPC ima vise svetaca, poput popa Mace iz CG a koji je po svedocenju klao i ubijao.

Svakako pitanje Stepinca nije pitanje SPC vec nase unutar katoličko pitanje i tako se i rešava i taj poslednji korak pred proglasenjem blazenika. On za mene nije i ne moze biti zločinac jer nije ubijao nikoga, bio je u sluzbi Kraljevine Srbije na Solunskom frontu, kraljev odabir pa necu biti protiv volje Kralja Aleksandra koji nam je toliko dobra doneo kao narodu.

Хоћеш да кажеш да ће након Папе Фрање да се настави лоповлук унутар Ватиканске банке, афирмација педофилије и поновно уздизање наци-усташлука?

Ту оцену коју си изнео важи углавном за КЦ у Хрвата, то је тачно да га не воле. Бискупи који су пензионисани због свог прикривеног усташлука га мрзе из дна душе, Бискуп Боговић је изјавио да Папа Фрања баца бомбе на Хрватски народ. Папу Фрању сигурно многи у КЦ не воле јер растерује лопове, разбија малберзације, ставио је своју чизму на главу усташке змије. 

Шта ће де десити након Папе Фрање ћемо видети, ако неки нови папа врати КЦ на старе путеве, може слободно да заборави на братеске односе са ПЦ.

Подели на овим сајтовима

Наставиће да раде као и до сада (с тим што је папа Фрањо мало спустио лопту). Бавиће се политиком, обрачунима, а највише покушајима унијаћења и угњетавања православних на све начине, јер им је то главна смерница и циљ. У сваком случају ће се најмање бавити својим верницима и проблемима у своме дворишту.

Ми тога морамо бити свесни и то прихватити као чињеницу. Никога не треба мрзети нити усмеравати мржњу. Римокатолике као вернике поштујем, јер и лично познајем много часних и добрих људи и искрених верника и против њих немам ништа.

Међутим, правдати олош који је подржавао усташе и директно био одговоран за смрт наших ђедова, рођака и сународника Срба, је равно безумљу. За те његове ''заслуге'' које је имао пред Ватиканом ће и бити проглашен блаженим и нека им га. Онда нек га и наш брат Србин католик, како се потписује, узме да слави, а већ за коју генерацију ће и он постати Хрват, као и многи пре њега.

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

иначе те лажне приче да је свети Сава био екумениста су типично латинско папско лукавство. О томе је лепо рекао блаженопочивши владика будимски Данило у свом интервјуу „Повратак изворном европејству”,  „/.../Свети Сава је ишао да буде рукоположен за архиепископа у ромејској Никеји, а не у папском Риму, иако је тада Рим у политичком смислу био оно што су данас Уједињене нације или Међународни монетерани фонд. /.../ Свети Сава се определио за политички понижену и ослабљену Византију јер је у њој видео несаломиви дух Православља, а окренуо је леђа наизглед свемоћном Риму одакле су већ смрделе прве ломаче, наговештаји Аушвица и Јасеновца.”

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, mario beloti рече

иначе те лажне приче да је свети Сава био екумениста су типично латинско папско лукавство. О томе је лепо рекао блаженопочивши владика будимски Данило у свом интервјуу „Повратак изворном европејству”,  „/.../Свети Сава је ишао да буде рукоположен за архиепископа у ромејској Никеји, а не у папском Риму, иако је тада Рим у политичком смислу био оно што су данас Уједињене нације или Међународни монетерани фонд. /.../ Свети Сава се определио за политички понижену и ослабљену Византију јер је у њој видео несаломиви дух Православља, а окренуо је леђа наизглед свемоћном Риму одакле су већ смрделе прве ломаче, наговештаји Аушвица и Јасеновца.”

Jeli ovo ozbiljno govoriš ili je neki šala?

Подели на овим сајтовима

Тролови тролују, зато су на игнор листи, али Зајрон ме је баш разочарао. Павелић је главни творац геноцида над Србима а Степинац неми сведок. 

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Н И Н Е рече

Тролови тролују, зато су на игнор листи, али Зајрон ме је баш разочарао. Павелић је главни творац геноцида над Србима а Степинац неми сведок. 

Zakon je ok. nećeš pogriješiti ako ga poslušaš.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, kopitar рече

Zakon je ok. nećeš pogriješiti ako ga poslušaš.

Кога, Зајрона? Могу у вези пива и Чешког фолклора. На овој теми је жестоко омашио.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, mario beloti рече

Jeste, a pošto je znao da ćeš ga ti uzimati usta i tumačiti njegova dela, od muke je umolio Boga da ga turci spale na Vračaru

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Вилер Текс рече

Сам и се сврстао међу оне које кад питам да ли вам жупници говоре нешто о геноциду над Србима, један одговара да им је жупник говорио о цврчку и мраву. Мене би било срамота да се сврставам са таквима.

Ово што ти радиш је ревизија историје. Што је апсолутно неприхватљиво. Нажалост радио си то и другим случајевима и то само на основу својих предпоставки. 

О, ја сам и те како ревизиониста. :) У првом реду када је у питању рехабилитација ђенерала Михаиловића и Равногорског покрета, а затим и разобличавање издајничке националне политике КПЈ која је Србију и Србе упропастила дугорочно, иако и данас већина Срба кад им дирнеш Тита реагују као да си им гурнуо прст у око.

А нарочито сам за расветљавање геноцида спроведеног над Србима у Хрватској, БиХ и Србији (Срем) од стране хрватске државе која није била, како инсистира комунистичка историографија, никаква "такозвана" већ стварна држава за чије активности неко мора да одговара, а по ком питању смо, нажалост, заробљени у флоскуле.

П. С. Одличан аватар (моја омиљена историјска личност, иначе). :)

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, mario beloti рече

Јел то можда кажеш да владика будимски не сме да беседи о Светом Сави.

Хоћу да кажем да сваки пут  када ти владику Будимског и Светог Саву узмеш у уста, у Србији једна икона проплаче

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...