Jump to content

Председник Вучић код Трампа - Косово

Оцени ову тему

uomo del Ve.Te.

Препоручена порука

Ja mislim da sporazum, ukoliko bi se iskoristio pametno, uz određene opasnosti, daje šansu da (izvinite na izrazu) j.m. evropi i svima koji nas kinje već 30 godina. Trebalo bi se organizovati u vidu nekakve adria-balkanske unije (od jadrana do  crnog i jonsko-egejskog mora) i iskoristiti interes jevrejsko američkog kapitala koji očigledno postoji (o čemu govore razne učene glave). Imamo odličan geografski položaj, puno prirodnog bogatstva kao i izlaze na razna mora.

Mislim da bi se uz proaktivan odnos moglo napraviti čudo u Srbiji Hrvatskoj Rumuniji Bugarskoj Makedoniji i Grčkoj. Sa druge strane mi smo odlično mesto za ulaganje.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Bojkot izbora bip planiran? Dobro jutro, Kolumbo :)

A vidi se isto da je opozicija koja je pozivala na bojkot nestala preko noći. I zašto sam govorio da svi idu na izbore odnosno što više da izađu. Time se pokazuje demokratska spremnost, demokratsko angažovanje.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

On 12.9.2020. at 20:36, Božena рече

Albanija plus Kosovo kao gasno tržište Izraela? Imalo bi logike, jer Izrael nema baš neku jaku ekonomiju odnosno veliko tržište. Izrael zavisi sva od Amerike. Da razvija svoje tržište bio bi svakako vitalni interes Izraela. I da za ovo priznaje Kosovo. Pitanje šta bi Srbija dobila nauzvrat, Srpsku, Crnu Goru? Daj papir! Zbog čega ne volim takva nagađanja i spekulacije i možda, možda... "Uplati 30.000 evra za novi VW Golf, možda ćeš ga dobiti!" -"Ne, nego ako plaćam, onda kupujem, onda daj!! A ne možda.." Mada imamo i OUN rezoluciju 1244, i ono je samo papir, ne više.

Sa druge strane, koje veze mi imamo sa Izraelom? Nama su Jevreji služili samo da pravdamo same sebe, da smo kao neki izabrani narod, da sebe pokažemo u boljem svetlu i da nismo genocidni nacisti kako to tvrde Albanci i Muslimani a vala i Hrvati. A i mi smo priznali Palestinu kao državu pre neke godine. Da li smo mi ovde pitali Izrael šta oni žele? Mi priznajemo Palestinu a Palestina priznaje Kosovo!!! Sad može biti da će i Izrael da prizna Kosovo. Naša srpska logika danas! Da nismo priznali Palestinu jer nam je, kao, stalo do Jevreja, danas bi barem imali zadovoljstvo da im kažemo: "Vi priznajete Kosovo, mi priznajemo Palestinu!" Ovako, pak, mi smo jevrejsko Kosovo davno priznali. Imamo li pravo da se ljutimo ako sad Izrael prizna naše srpsko Kosovo?

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Dragi рече

Ovako, pak, mi smo jevrejsko Kosovo davno priznali. Imamo li pravo da se ljutimo ako sad Izrael prizna naše srpsko Kosovo?

Nemamo. Vec godinama imamo naklonost izraelskih nacionalista a mi imamo idiote koji gotive hezbollah, palestince, razne arape, iran. Umesto da smo produbljivali odnose sa Izraelom od kad se formirala Srbija (raspad jugoslavije), da smo koristi izrael da pritiskamo hrvate za bolji polozaj Srba u RSK i RS... mi smo svirali u frulu.... 

Lizemo se sa Iranom koji preti da ce da unisti izrael..... Bukvalno preti da ce da ih unisti..... 

Mi vise nikakva prava nemamo, sve smo ispucali. 

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Dragi рече

Bojkot izbora bip planiran? Dobro jutro, Kolumbo :)

A vidi se isto da je opozicija koja je pozivala na bojkot nestala preko noći. I zašto sam govorio da svi idu na izbore odnosno što više da izađu. Time se pokazuje demokratska spremnost, demokratsko angažovanje.

Eh secam se kada je radulovic krenuo u kampanju.. pa dobio prvo jedno 5-10 % podrske liberalcica. A onda su krenule da dolecu evropske pare, i da mu razbijaju stranku. Pa su onda satro opozicioni novinari krenuli da ga napaadaju i da mu kopaju raznorazne gluposti, tipa duguje porez americi.... Pa je onda deo tih radulovicevih glasaca (liberala) pokupio onaj jankovic.. koji je toliko dobro odradio posao, da je jos jednom uspesno rasparcao opoziciju i povukao se... sada tom strankom vodi Sergej... i nemaju apsolutno nista da ponude... 

Radulovic se malo opametio, skontao je da evropa drzi vucica na vlasti, video je ko kontrolise medije i kako lupetaju i sami mediji, video je kako ga razsapinju i kako mu kopaju raznorazne gluposti... 

Srbija ne zasluzuej lidera ko sto je Radulovic zasluzuje lidera kao sto je Tadic ili Vucic... 

Ja se ozbiljno razmisljam da pocnem da glasam za Vucica... 

Подели на овим сајтовима

On 11.9.2020. at 10:49, dragisa рече

Ja mislim da sporazum, ukoliko bi se iskoristio pametno, uz određene opasnosti, daje šansu da (izvinite na izrazu) j.m. evropi i svima koji nas kinje već 30 godina. Trebalo bi se organizovati u vidu nekakve adria-balkanske unije (od jadrana do  crnog i jonsko-egejskog mora) i iskoristiti interes jevrejsko američkog kapitala koji očigledno postoji (o čemu govore razne učene glave). Imamo odličan geografski položaj, puno prirodnog bogatstva kao i izlaze na razna mora.

Mislim da bi se uz proaktivan odnos moglo napraviti čudo u Srbiji Hrvatskoj Rumuniji Bugarskoj Makedoniji i Grčkoj.

I ja se nadam slicno. 

Sa druge strane mi smo odlično mesto za ulaganje.

Ovo se polu slazem. Imamo relativno dobru radnu snagu i relativno jeftinu ali imamo velike probleme sa birokratijom neefikasnim sudstvom, losim trgovinskim, bankarskim pravom, prevelike poreze za nase uslove, preskup benzin za nase uslove. 

Uzmimo naprimer neki nemac hoce da prosiri posao na srbiju, al manaj neka firma 10-20 zaposlenih. Recimo hoce da otvori proizvodnju oluka... taj bi morao majcino mleko da propisa da bi to uradio... 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, haveaniceday рече

Nemamo. Vec godinama imamo naklonost izraelskih nacionalista a mi imamo idiote koji gotive hezbollah, palestince, razne arape, iran. Umesto da smo produbljivali odnose sa Izraelom od kad se formirala Srbija (raspad jugoslavije), da smo koristi izrael da pritiskamo hrvate za bolji polozaj Srba u RSK i RS... mi smo svirali u frulu.... 

Lizemo se sa Iranom koji preti da ce da unisti izrael..... Bukvalno preti da ce da ih unisti..... 

Mi vise nikakva prava nemamo, sve smo ispucali. 

Tu je i Sirija. Asad je jedan arhi-neprijatelj Izraela, njihov Tači ili Tuđman, a mi svi za Asada.... 

Problem je što Amerikanci isto teraju da se priznaje Kosovo. Za njih je provokacija da neko iz njihove hemisfere ili jurisdikcije vodi ovde drugačiju politiku. A u vezi Kosova trenutno Ameri sebe vide za promotera ili zaštitnika Kosova i kosovske nezavisnosti. Nisu odnekud navalile sve one Due Lipe, Rite Ore i ostale kosovsko-albanske super zvezdice, "Kosovo-Albanian Invasion" da pomisliš da je jača i od "British Invasion" (Beatles, Rolling Stones itd.) onomad.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, haveaniceday рече

Uzmimo naprimer neki nemac hoce da prosiri posao na srbiju, al manaj neka firma 10-20 zaposlenih. Recimo hoce da otvori proizvodnju oluka... taj bi morao majcino mleko da propisa da bi to uradio... 

Što bi morao da propisa majcino mleko? Za otvaranje d.o.o. ti je potrebno 100 din i jedno prepodne u APR. Na šta si konkretno mislio da je problem?

• Радостан 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, dragisa рече

Što bi morao da propisa majcino mleko? Za otvaranje d.o.o. ti je potrebno 100 din i jedno prepodne u APR. Na šta si konkretno mislio da je problem?

Zato sto ima gomila regulacija, parafiskalnih nameta, inspekcija, zafrkancija. Zavisi koju firmu hoces da otvoris. Pa tek o korupciji da ne pricam, podmazi tamo, podmazi onde.... 

o APR-u tek necu da pricam, to je gomila nesposobnjakovica meni su uspeli i ime firme i mail pogresno da napisu.....

sto rece otac mog drugara (preduzetnik bavi se proizvodnjom carapa, mala firmica) "U srbiji je preduzetnistvo za mazhoiste" .. io tako se mnogi preduzetnici osecaju... 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, haveaniceday рече

Zato sto ima gomila regulacija, parafiskalnih nameta, inspekcija, zafrkancija. Zavisi koju firmu hoces da otvoris

Na šta misliš? Konkretno nemac otvara "manju neku firmu" i suočava se sa kojim "parafiskalnim nametima" i kojim "zafrkancijama"?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...