Jump to content

Избори у Црној Гори 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

Još nismo ujedinjeni.

A pre svega:

"Kad padne neprijatelj tvoj, nemoj se radovati, i kad propadne, neka ne igra srce tvoje. Jer bi video Gospod i ne bi mu bilo milo, i obratio bi gnev svoj od njega na tebe.” (Priče 24, 17-18)

Budimo smireni i čuvajmo se gordosti. :) 

• Волим 1

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

,,Вучић пружао јаку подршку великосрпском национализму“

Ђукановић је рекао и да не може прецизно да каже зашто је изборни резултат такав какав је након парламентарних избора, али је истовремено оптужио председника Александра Вучића за, како је казао, јаку медијско-политичку агресију Београда, јер је српски председник пружао „јаку подршку великосрпском национализму“ у Црној Гори.

„Верујем да примећујете да од децембра, од усвајања Закона о слободи вероисповести, имамо јаку агресију медијско-политичку из Београда према Црној Гори”, рекао је Ђукановић.
Упитан од кога, Ђукановић прецизира: „Од свих, од мање више свих медија и свих политичких актера“ и, наравно, како је рекао, председника Вучића, пренео је Танјуг.

„Није ваљда да то треба откривати, он је давао подршку великосрпском национализму у Црној Гори”, казао је Ђукановић и додао да је на то упозоравао политичке представнике.

Актуелна политика Србије и Вучић имају, каже, две „проблематичне интенције“:

„Желе да се мешају у унутрашњу политику других држава и друга је да покушавају да релативизују политику великосрпског национализма у региону“.
Додао је да је он упозоравао да је то „неодговорно поигравање са духом из боце“, чему је и лично сведочио 90-их када је, каже, „тај исти дух пуштен из боце и када је произвео једну неподношљиву мржњу“.

Понављати такву грешку, каже Ђукановић, након непуних 30 година касније и „таргетирати Црну Гору“ као што су тада „таргетирани Хрватска и Косово“, као и претварати Црну Гору и Црногорце у непријатеље је израз неодговорности.

То, тврди, сведочи да се води једна ретроградна политика Београда прећутно подржана из одређених, како наводи, центара, коју је Београд схватио као прилику да реактуелизује и реши српско питање у региону.

То, према Ђукановићу, значи покушај измене карактера Црне Горе.

На опаску да се прича да је њему Вучић помагао, Ђукановић каже: „То тврде они који су добили инструкцију за то, јер је било потребно закамуфлирати стварну мисију официјелне политике Београда, а то значи да за промену власти створи атмосферу где би Црна Гора постала део планираног српског света у троуглу Београд, Републике Српске и Подгорице”.

Упитан да ли ће се то десити, Ђукановић каже да неће, јер се, како је навео, изборни резултати мењају. Он је рекао и да се вара свако ко мисли да ће овај изборни исход да значи неко радикално усвајање свих оних решења у које верује „досадашња опозиција, а очекивана будућа власт“.

https://rs.sputniknews.com/regioni/202009011123320796-djukanovic-uskoro-cemo-videti-rasplet-po-pitanju-formiranja-vlade-crna-gora/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Stvarno cestitam opoziciji kako su uspeli demokratski i organizovano i totalno posteno da smaknu diktatora koji tamo sedi 30 godina.... svaka cast.. ostao mu je jos predsednicki mandat i to mu maknite.... i pamet u glavu....

ovo je po mom misljenju cist dokaz da je zapad mila pustio niz vodu... 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

ovo je po mom misljenju cist dokaz da je zapad mila pustio niz vodu... 

Ne, nema to nikakve veze s tim, bas naprotiv, drzali bi ga oni tu jos kako da mogu.

Ovo je samo cist dokaz da je Bozija komanda uvek izvršna, kad da se ljudi jednom saberu slozno oko Njega.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Ne, nema to nikakve veze s tim, bas naprotiv, drzali bi ga oni tu jos kako da mogu.

Ovo je samo cist dokaz da je Bozija komanda uvek izvršna, kad da se ljudi jednom saberu slozno oko Njega.

Sta znam Obi ne slazemo se, ne verujem ja da se Bog mesa u politiku i to ko vlada u Crnoj Gori. :)

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, haveaniceday рече

Sta znam Obi ne slazemo se, ne verujem ja da se Bog mesa u politiku i to ko vlada u Crnoj Gori. :)

Ne veruj, to je tvoj izbor. A Bog kao Domacin cele vasione mesa se u sve, jos kako.
Inace, to sto npr. zmuris na golu cinjenicu da je do smene doslo posle visemesecne litijske molitve je tek porazavajuce.

Idolatrisanje zapada (ili bilo koga drugog) ima svoje gadne posledice, razmisli o tome.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Страх режима Мила Ђукановића од губитка власти у Црној Гори...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Ne veruj, to je tvoj izbor. A Bog kao Domacin cele vasione mesa se u sve, jos kako.
Inace, to sto npr. zmuris na golu cinjenicu da je do smene doslo posle visemesecne litijske molitve je tek porazavajuce.

Idolatrisanje zapada (ili bilo koga drugog) ima svoje gadne posledice, razmisli o tome.

Sta je konkretno u mom savu da je zapad krenuo da pusti niz vodu jednog malte ne diktatora kada im vise ne treba i pravi gluposti i nemire "idolatrisanje" zapada? Ne razumem iskreno... 

Ne znam sto mi sudis tako lako samo jer se ne slazemo oko necega. 

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, haveaniceday рече

Sta je konkretno u mom savu da je zapad krenuo da pusti niz vodu jednog malte ne diktatora kada im vise ne treba i pravi gluposti i nemire "idolatrisanje" zapada? Ne razumem iskreno... 

Ne znam sto mi sudis tako lako samo jer se ne slazemo oko necega.

Aj` da budemo odrasli ljudi. Na xyz tema se postavis kao Trubin licni sekretar, a sad kao nema toga nigde.

Nemam ja nista protiv licno, radi kako mislis da treba, to je na tebi da odlucujes, ali je prilicno ocigledno da ne umes da istupis iz te neke matrice gde god bi se "mocni" zapad uopste pomenuo. Cuj samo, pustili oni nekog niz vodu... sio mi ga djura... toga je mozda bilo tu i tamo ranije, i to kad se ne umesaju neki drugi veci igraci, a ovako - to je odavno vise nego prazna i izlizana prica. Obaska sto sad u samoj njihovoj avliji uveliko igra mecka.

U CG ljudi su ustali u momentu kad je nekrst `teo da pruzi sape na svetinje, tj. u pravom momentu. Tu je bio prelom. Mesecima su strpljivo isli u litije, neodstupno, i to je - naravno - dalo jasan rezultat. U svemu tome zapad se ne pita ama bas nista, jer da se nesto pitao naravno da bi ostavili jednu gnjidu koja im se uvlaci u prkno i dalje na vlasti.

Drugim recima, Domacin ne samo da se stalno "mesa" u ljudske zivote na makro i mikro planu, nego to cini posvednevno kako i prilici Roditelju, tj. kako mi kazemo u Crkvi - domostroji, ikonomise spasenje sviju, premudro koristeci okolonosti, pa cak i ljudske promasaje i zlocine, da bi (ipak ne dirajuci nasu slobodu) zastitio one koji su ostali pravi, a narocito kad mu se ti pravi obracaju direktno za pomoc i zastitu. Ovo je azbuka za verujuce ljude.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, obi-wan рече

Aj` da budemo odrasli ljudi. Na xyz tema se postavis kao Trubin licni sekretar, a sad kao nema toga nigde.Nemam ja nista protiv licno, radi kako mislis da treba, to je na tebi da odlucujes, ali je prilicno ocigledno da ne umes da istupis iz te neke matrice gde god bi se "mocni" zapad uopste pomenuo.Cuj samo, pustili oni nekog niz vodu... sio mi ga djura... toga je mozda bilo tu i tamo ranije, i to kad se ne umesaju neki drugi veci igraci, a ovako - to je odavno vise nego prazna i izlizana prica. Obaska sto sad u samoj njihovoj avliji uveliko igra mecka

Ne umem, tacno, zato sto mislim da je jasno da zapad vise manje sve tu kontrolise. 
Ne znam sta je tu problematicno!? 

Цитат

U CG ljudi su ustali u momentu kad je nekrst `teo da pruzi sape na svetinje, tj. u pravom momentu. Tu je bio prelom. Mesecima su strpljivo isli u litije, neodstupno, i to je - naravno - dalo jasan rezultat. U svemu tome zapad se ne pita ama bas nista, jer da se nesto pitao naravno da bi ostavili jednu gnjidu koja im se uvlaci u prkno i dalje na vlasti.

Apsolutno se sve slazem, samo sto mislim da su odluke nekih svetovnih sila jasne i vise nego ocigledne koje su dovele do toga nekim delom. Ne poricem i potencijalno mesanje gospoda.. samo ne mogu da se pravim lud da milo amerikancima nesto nije drag u poslednje vreme... 

Цитат

Drugim recima, Domacin ne samo da se stalno "mesa" u ljudske zivote na makro i mikro planu, nego to cini posvednevno kako i prilici Roditelju, tj. kako mi kazemo u Crkvi - domostroji, ikonomise spasenje sviju, premudro koristeci okolonosti, pa cak i ljudske promasaje i zlocine, da bi (ipak ne dirajuci nasu slobodu) zastitio one koji su ostali pravi, a narocito kad mu se ti pravi obracaju direktno za pomoc i zastitu. Ovo je azbuka za verujuce ljude.

Zasto to mopra da bude kontradiktorno sa zapad ga pustio niz vodu? Apsolutno i jedno i drugo moze da bude tacno... ja sa time nemam problem. Pogledaj samo Pompeovo ponsanje prema milu. Strogo formalno u fazonu "to je vasa stvar". Ja mislim da ponasanje Pompea jasno ukazuje da amerika nije bas bila uz njega u tim potezima i da ih je bas bilo briga oce li da izgubi ili pobedi. 

Evo par bombasticnih naslova... 

WWW.ALO.RS

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo poručio je vladi Crne Gore da povede otvoreni dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj gori

WWW.SRBIJADANAS.COM

Stejt department je pratio razvoj situacije u vezi sa donošenjem novog crnogorskog Zakona o slobodi veroispovesti.. Najnovije vesti iz Srbije - Online vesti, novosti Srbija Danas.

WWW.ALO.RS

Državni sekretar SAD-a Majk Pompeo predstavio je sinoć izveštaj o verskim slobodama u svetu

Цитат

Aj` da budemo odrasli ljudi. Na xyz tema se postavis kao Trubin licni sekretar, a sad kao nema toga nigde.

ne sporim da je to tacno (trampov licni sekretar :D :D ), i da gotivim tog coveka jer izmedju ostalog sititi i mene i tebe od levicarskog ludila... ako levicarsko ludilo pobedi u americi prosuce se to brzo na Srbiju.. al ne vidim kako je to "idolopoklonstvo" za koje me optuzujes... samo brinem o svom interesu tamo gde se komplja lome... 

Amerika je svidelo se to meni i tebi ili ne kulturni centar sveta. I sam si video kako su ubacali u starwars odredjene levicarske ideje pokusavajuci da ih propagiraju fanovima tog dela... i da ih propagiraju mladoj deci koja uzivaju u tim franchizama... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...