Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Bilbija рече

Pa nije, nego to je posao sudske vlasti a ne izvrsne. 

Да, Вучић је иначе познат као легалиста који никада није прекорачио уставна овлашћења председника. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Bilbija рече

Ovo trebaju Srbi da nauce, da budu slozni uvek a narociro kada pritisne nevolja, da ne seku granu na kojoj sede vec da ukljuce galvu i da misle racionalno.

Схватају то Срби. Интернет није огледало Србије, а Италија нема медије и структуре који циљано раде на изазивање хаоса... да има, били би у још горем распаду него ми.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Тражитељ рече

Схватају то Срби. Интернет није огледало Србије, а Италија нема медије и структуре који циљано раде на изазивање хаоса... да има, били би у још горем распаду него ми.

Pa u pravu si, ne postoji N1 u italiji ili bilo koji medij koji truje i tovari Italijane sa dezinngormacijama, da siri defetizam itd ... A ne mogu ni da ih imaju jer su oni to regulisali zakonima... postavio sam negde link o nekom generalu karabinjera, znaci nije nebitan lik, bio je i podsekretar u nekoj od silnih italijanskih vlada... on je optuzen za vilipendio-uvredu predsednika iitalije jer je javno pred drugim licima rekao da je on uzurpirao vlast.

U italiji recimo je bilo krivicno delo do pre nekoliko ghodina, sada su to dekriminalizovano ili kako se kaze,  uvreda konduktera, postara, policajca ... za sve to je bilo 6 meseci zatvora. Ne daj boze da im zastavu zapalis, odrali bi te prolazici na ulici od batina a da ne pominjem posle dobru robiju..

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Bilbija рече

na sta bi to licilo da Predsednik deli pravdu?

Šta bi falilo ionako upravlja državom, iako mu po ustavu takva ovlašćenja ne pripadaju

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Šta bi falilo ionako upravlja državom, iako mu po ustavu takva ovlašćenja ne pripadaju

Pa to ti kazes, ja nisam siguran da je tako ... mada u polupredsednickom izbornom sistemu kakav je kod nas i izabrani predsednik neminovno ima veliku ulogu i politicku snagu a to mu daju biraci svojim glasovima. Sasvim je druga situacija u cisto parlamentarnim demokratijama, poput italije, gde parlament bira predsednika...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bilbija рече

Pa to ti kazes, ja nisam siguran da je tako

Брате, ајде немој да нас зјбвјш. Човек се меша у све што зна и не зна и то ће ти рећи у Србији сви од лопова до попа.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Брате, ајде немој да нас зјбвјш. Човек се меша у све што зна и не зна и то ће ти рећи у Србији сви од лопова до попа.

Pa mesam se i ja u sve, evo da pitas moju zenu solim joj pamet kako se sprema rucak ali doduse i ona meni kako se voze kola ...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bilbija рече

Pa to ti kazes, ja nisam siguran da je tako ..

Ne kažem ja nego ustav.

Srbija nema zvanično šefa države. Dok vlada ima izvršnu vlast. U Srbiji premijer ima glavnu ulogu oko odlučivanja većine stvari, dok je predsednik na čelu vojnih snaga, vrši pomilovanja i gradi rejting zemlje u međunarodnim odnosima. 

Svima birači daju glas, za funkcije koje pripadaju po ustavu. Njegova uzurpacija drugih poslova i prekoračenje ovlašćenja po ustavu nemaju veze se glasovima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bilbija рече

A uz put @Justin Waters evo idu predsednicki izbori pa se lako mozete resiti Vucica ...Organizujete 2-3 miliona biraca od onih 5 koje imate na lageru i ode Vucic, izaberete boljeg ...

Nemam pravo glasa u Srbiji, ali kad su izbori u RS ne glasam za SNSd iz istih razloga zbog kojih ne bi glasao ni za SNS u Srbiji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...