Jump to content

Kako se odnosite prema osobama koje previše pričaju...?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Плаво Небо рече

Хвала ти на похвалама, нисам љубазан, само сам сувише искрен :) А саветовала си ме да не ваља баш такав бити у одређеним ситуацијама кад је жена у питању и њен изглед :)))

Ahaha da sad se setih...

Pa ne valja uvek... za opste zdravlje, i dugovecnost, ume da se odrazi nepovoljno... al kad hvalis(makar i lazno) onda si bezbedan nema frke :smeh1:

jednostavne su zene :1319_womens:

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, slovoA рече

Не бих се ја кладио у то. Прва од свег рода твореног (човјечјег) јесте Богородица.

Видим да си ме таговао па да ти одговорим. Јесте Богородица најузвишенија од свег рода људскога, али, @Лапис Лазули сам схватио у смислу како гледа на однос мужа и жене. А ево како. Свети Јован Златоусти каже: ''И зашто Павле говори да се муж сједињује са женом, а не жена са мужем? Зато, јер када наводи дужности из љубави, он их упућује мужу''. ''И још нешто. Никада је не зови само именом. Додај уз име још и речи нежности, поштовања и љубави. Ако ли јој ти указујеш поштовање, она га неће тражити од другога; нити ће икада жудети за туђим похвалама ако јој оне долазе од тебе. Стави је изнад свега осталог, због њене лепоте и осећајности и не буди шкрт на похвалама. Тако ћеш је убедити да не слуша никог осим тебе и да се само теби посвети. Учи је да се боји Бога. Ако ли то научите, и све остале добре ствари ће произићи из ове поуке и испуниће ти дом са хиљаду благослова. Жудите само за оним што је савршено, па ће вам се све остало додати. Јер Господ рече: Иштите најприје Царство Божије, и правду Његову, и ово ће вам се све додати''. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Flojd рече

Da se nasalim:

Koliko god da si uporan kod Boga on te nece tuziti za uznemiravanje. A za zene ne garantujem.... ??

Ne budi uporan kod zena nego u dobru budi uporan ;) pa ce ti Dobro ( Bog) i dati onu tzv.pravu. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Плаво Небо рече

Видим да си ме таговао па да ти одговорим. Јесте Богородица најузвишенија од свег рода људскога, али, @Лапис Лазули сам схватио у смислу како гледа на однос мужа и жене. А ево како. Свети Јован Златоусти каже: ''И зашто Павле говори да се муж сједињује са женом, а не жена са мужем? Зато, јер када наводи дужности из љубави, он их упућује мужу''. ''И још нешто. Никада је не зови само именом. Додај уз име још и речи нежности, поштовања и љубави. Ако ли јој ти указујеш поштовање, она га неће тражити од другога; нити ће икада жудети за туђим похвалама ако јој оне долазе од тебе. Стави је изнад свега осталог, због њене лепоте и осећајности и не буди шкрт на похвалама. Тако ћеш је убедити да не слуша никог осим тебе и да се само теби посвети. Учи је да се боји Бога. Ако ли то научите, и све остале добре ствари ће произићи из ове поуке и испуниће ти дом са хиљаду благослова. Жудите само за оним што је савршено, па ће вам се све остало додати. Јер Господ рече: Иштите најприје Царство Божије, и правду Његову, и ово ће вам се све додати''. 

Небо небо плаво је, али мени драго је :) 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

Ljudi koji previse pricaju, bilo to zene ili muskarci su energetski vampiri koji vam crpe energiju. Cesto su to i sebicni ljudi koji misle samo na sebe i pricaju samo o sebi i svojim problemima.Nisam tip koji ce da trpi takvo istresanje koje uglavnom bude monolog. Postoji par kulturnih odgovora tipa davis me, smaras me i slicno, a kod tezih slucajeva tog psihickog maltretiranje treba se odma zastititi i biti grublji jer drugacije ne vredi. Ljudi koji previse pricaju, uglavnom nemaju dusevni mir.

Подели на овим сајтовима

On 10.6.2020. at 23:31, JESSY рече

kakav je vaš stav...?

da li vam to odgovara ili ne...?

šta radite kada vam to zasmeta...?

Imam neke osobe u okruženju koje mnogo pričaju, reč je o jako usamljenim ljudima. Klimam glavom, ne prekidam ih, ne zanima ih razgovor, već da nešto progovore. Ako krenu preko telefona, samo kažem da moram do bebe...a bebu ne možeš pobediti :smeh1:, dalji pokušaj razgovora bi bio čist bezobrazluk.

Možda i ja nekog smaram iz potrebe za razgovorom sa odraslom osobom, otkud znam...verovatno...trudim se da budem pristojna. O deci ne pričam puno, obećala sam sebi da neću biti takva majka :smeh1: i držim se toga iz principa. Ni slike ne šaljem, samo jako bliskim osobama i to ne previše. To sam isto obećala sebi...vazda me smarali ti ljudi :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Лапис Лазули рече

To nije imalo veze sa poentom mog posta koja se odnosila na Bogozadanu i neophodnu za spasenje hijerarhiju uloga(ko vodi a ko prati) za zivot ovde na zemlji. 

Dakle praktican zivot ne mistican. Mistiku bih ostavila misticima koji su donekle(ni oni nisu izuzeti sasvim) van te hijerarhije. 

A njoj se i sama Bogomati povinovala dok je bila na zemlji.

Та хијерархија о којој пише Свети Павле не почиње од мужа већ од Христа. Христос је глава мужу, а муж жени. И ко води онда, а ко прати? Ако Христос води човјека, онда нам је практичан живот увијек и мистичан. Свети Оци то објашњавају као наш скривени живот у Христу. Али тај живот није баш толико скривен да га не можемо познати, потребно је само мало више отворености за благодат. И није сад да теби нешто пребацујем, кажем то уопштено, да смо још од Адамовог пада затворени у себе и зато не увиђамо значај благодати. Отуда тај текст о Богородици, да обратиш пажњу и на то. Оно што разум не може да ријеши, рјешава благодат.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, slovoA рече

Та хијерархија о којој пише Свети Павле не почиње од мужа већ од Христа. Христос је глава мужу, а муж жени. И ко води онда, а ко прати? Ако Христос води човјека, онда нам је практичан живот увијек и мистичан. Свети Оци то објашњавају као наш скривени живот у Христу. Али тај живот није баш толико скривен да га не можемо познати, потребно је само мало више отворености за благодат. И није сад да теби нешто пребацујем, кажем то уопштено, да смо још од Адамовог пада затворени у себе и зато не увиђамо значај благодати. Отуда тај текст о Богородици, да обратиш пажњу и на то. Оно што разум не може да ријеши, рјешава благодат.

Nemam volje za ovakve spin "dijaloge", hvala.

Sve najbolje.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Лапис Лазули рече

Nemam volje za ovakve spin "dijaloge", hvala.

Sve najbolje.

О томе ти причам, о том затварању у себе чим други наруши неку моју представу о било чему што ме заиста дотиче. Не кажем сад да сам у праву, нека буде и да спинујем, кажем само да то затварање у себе није слобода. Али ћу те наравно испоштовати и више ти нећу досађивати. Праштај.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, slovoA рече

О томе ти причам, о том затварању у себе чим други наруши неку моју представу о било чему што ме заиста дотиче. Не кажем сад да сам у праву, нека буде и да спинујем, кажем само да то затварање у себе није слобода. Али ћу те наравно испоштовати и више ти нећу досађивати. Праштај.

Tesko da si mogao time da narusis ista a kamo li neku moju pretstavu. 

I to sto me ne privlaci da se investiram u takav razgovor znaci da mi je neopisivo dosadno i prezvakano a ne da se povlacim.

Bog nek ti oprosti ja nemam sta.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Лапис Лазули рече

Tesko da si mogao time da narusis ista a kamo li neku moju pretstavu. 

I to sto me ne privlaci da se investiram u takav razgovor znaci da mi je neopisivo dosadno i prezvakano a ne da se povlacim.

Bog nek ti oprosti ja nemam sta.

Ја уопштено, а ти лично. Али ОК, као што рекох, нећу ти више досађивати, мада није лијепо што Богу пребацујеш ту лоптицу, да ми Он опрости. Па нисам Њему него теби досађивао.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, slovoA рече

Ја уопштено, а ти лично. Али ОК, као што рекох, нећу ти више досађивати, мада није лијепо што Богу пребацујеш ту лоптицу, да ми Он опрости. Па нисам Њему него теби досађивао.

Ja ne sudim pa nemam sta ni da prastam. Ako ti nije pretesko da to razumes,  mozes i uopsteno a ne licno, sasvim mi je sve jedno.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Лапис Лазули рече

Ja ne sudim pa nemam sta ni da prastam. Ako ti nije pretesko da to razumes,  mozes i uopsteno a ne licno, sasvim mi je sve jedno.

Види једну ствар. Ако твоја буде посљедња, то се мало коси с оном првобитном поставком. Али нека буде.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Помаже Бог ! Ја се односим тако што кажем у лице саговорнику да ме не смара. Мислим да то није баш најпаметније али не могу да издржим и само тако се решавам тог проблема, другачије не знам. Раније сам био доста благ па нисам могао да се отарасим  прича које ме апсолутно не интересују. 

Подели на овим сајтовима

Izbegavam mračne razgovore bez ikakve poente. Normalno da svi imamo loše dane i potrebno je da nas neko sasluša, ali ne mogu da slušam konstantno mračnr ljude koji šire neki čemer bez namere da im bude bolje. Smrt, bolest i stalno o tome...ono...promeni temu aman...

Takođe nisam raspoložena da glumim psihijatra, kome je do toga da trtlja samo o sebi neka ide na terapiju....pogotovo ako mrači...bla bla bla ništa ne valja...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...