Jump to content

Kako se odnosite prema osobama koje previše pričaju...?

Оцени ову тему

Препоручена порука

20 hours ago, JESSY said:

posebno mi smeta kada me neko smara preko telefona....primenjujem razne tehnike da na fin način zaokružim priču i nekako prekinem tudji monolog, ali mi to često ne polazi za rukom, pa se baš unervozim...lakše je kad je priča uživo...možeš nekako da ustaneš, kažeš žuriš li nešto slično...

I preko telefona mozes da kazes da ti se veza prekida i da ne cujes:D

Meni je lakse da bliskim osobama kazem da su preterale nego nekom koga ne poznajem, jer za bliske znam da nece shvatiti pogresno.

Slazem se da oni koji imaju sta da kazu i znaju kako da se izraze nisu dosadni.

3 hours ago, Flojd said:

Madq kada osetim da meni neko tako uradi sledeci put obavezno smanjim pricu, znaci ako trazis od druvih meru moras i sam imati meru.

Lepo receno.

Oni o kojima mi ovde diskutujemo ne smanjuju pricu, nemaju mere, bezobzirni su i sebicni, tako da ako vide da nekom smeta njihova prica (sada se postavlja pitanje i da li znaju da opterecuju druge, ali recimo da znaju, bar oni koji imaju malo savesti) a oni ipak ne prestaju to jeste psihicko nasilje, mislim da ni muskarci nisu izuzeti.

Подели на овим сајтовима

Нисам увек расположен за причу, просто не могу увек ни телефоном ни уживо да причам дуго.
Понекад ми се уопште не прича. А тад се том неком БАШ прича. :smeh1:
Е а каааааако си, а шта раааааааааадиш... staniiiiiii
Сад ми је мало изазов, како смо сви почели са радом од куће, па су то стално неки онлајн позиви и конференције...мене то уме да смори. Просто ми је досадно.
А кад чујем оно: Оооооовај.... :0212_rolleyes:

Пре неку недељу, зове ме тамо једна, прича прича, па ово, па оно да бисмо у подледњих 2 минута позива установили да јој треба помоћ како да срочи поруку/СМС за неке своје потребе. Наравно прокувам и у следећих 30 секунди прекинем позив, пристојно наравно, али ме то баш нервира.
Здраво, како си и кажи шта те мучи. :)

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Лапис Лазули рече

Ima, tamo gde se zene tretiraju kako Bog zapoveda tj.gde ih vole onako kako  Hristos voli Crkvu nema potrebe da se prica o nasilju i tamo mozes cuti mnogo sta pametno drugo. Pa kad uzraste okruzenje i zene ce uzrasti. Ne idu prvo čovečice nego muški, povedite kolo u Bogoblagoslovenom pravcu pa ce svi u kolu biti bolji.

Ama pricajte o ljubavi, razumevanju, romantici, materinstvu, miru u svetu,  jbt zenama kao da je sve to iskocilo kroz prozor....

Ne kao Boga, nego jedni druge trebamo gledati kao sebe same.

A za pricu kao psihicko maltretiranje, pa brate ako te neko bas smara ne javljaj se, sad fala Bogu ima i opcija blok.

E pa stoga ja znam sa kime mogu da pricam i ko me moze saslusati, i kad mi je tesko i kad mi je lako, a za nove ljude treba imati meru. Ja uvek sa novima ako se upoznam ili uzmem br, pricam kratko za pocetak, pa polako sve duze. Uglavnom vidis po njima koliko ih prica zanima. Ne volim one koji malo pricaju jer, ne mogu da nagadjam ko sta misli i kome sta smeta ili ne smeta. Mada ne mrzim takve ljude, ali sa njima pricam uzivo, i vidjam se na krace nego sa pricalicama. Mada cesto ti sto cute vole da me slusaju. Heh sve zavisi od osobe do osobe i interesovanja. Mada po meni covek treba biti otvoren, ali i odmeren tj umeren u kontaktima. Mada kada sam bio mladji cesto nisam umeo da pronadjem tu granicu. Ali ako mi neko prica nesto sto ne zelim da cujem lepo promenim temu, ako uspe pricamo dalje ako ne kazem da zurim ili kazem samo da nesto zavrsim i tako, ne uvredis nekog, ali ga saslusas neko vreme i tako i nekad se ne javim kad zove vec zovem sutra dan ili prekosutra, kazem da nisam stigo da se javim i tako, na taj nacin dajem do znanja da me ne zivka cesto. I eto. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Flojd рече

ko o cemu zene o nasilju

greška, brate...;) ovde nije reč o muško-ženskim odnosima...misli se da je veći broj žena koje mnogo pričaju...

e, sad ne znam zašto ti imaš takav stav...:stadaradim:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, J_a_n_a рече

I preko telefona mozes da kazes da ti se veza prekida i da ne cujes

ali ne možeš svaki put....:))

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, J_a_n_a рече

Oni o kojima mi ovde diskutujemo ne smanjuju pricu, nemaju mere, bezobzirni su i sebicni

da,,,

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, gavrosaurus рече

А кад чујем оно: Оооооовај.... :0212_rolleyes:

da, to....joooj:ani_biggrin:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, JESSY рече

greška, brate...;) ovde nije reč o muško-ženskim odnosima...misli se da je veći broj žena koje mnogo pričaju...

e, sad ne znam zašto ti imaš takav stav...:stadaradim:

Pa zato sto ne volim te reci, nasilja itd.

I u skoli se samo nasilje pomonje  ovo je nasilje, ono je nasilje... na kraju sve dodje nasilje.

Eto zato ne volim te reci, i stvarno kada cujes zene na tv ovamo onam, one samo pricaju o nasilju, ja koliko znam ni jedan muskarac do sad nije toliko pominjao nasilje.

Ja sam protiv nasilja u svakom obliku, ali i protiv price o tome. Svuda smo nasilje.

Pa ja imam dosta drugara koji mnogo pricaju, samo sto musko mnogo pricanje i zensko mnogo pricanje su dva razlicita pojma. ?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Flojd рече

Pa zato sto ne volim te reci, nasilja

ok, tako sam i mislila da te to isprovociralo....u današnje vreme se o tome mnogo priča, ali to je već problem za sebe...

• Свиђа ми се 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

meni je, iskreno, duga priča preko telefona - VELIKO GUBLJENJE VREMENA...šta bih sve mogla da da uradim za to vreme....

ali isto tako kad se nadjem sa nekim na kafi, pa se vode neki prazni razgovori, tipa - lepo vreme pada kiša....7896634

da, u pitanju je totalni nedostatak empatije, razumevanja, poštovanja i iskrenosti, na kraju...mislim da se tu radi o vrlo površnim osobama....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Од оних који превише причају до некаквог насиља... confused1
Не храните тролове, римембр?

Мада, уме да буде насилно кад се теби не прича а њој се прича и осећаш притисак и насиље нас собом. :smeh1:
- Али НИСАМ то мислио!
- Јеси јеси...ај сад мало да клечиш на кукурузу...и признај, све ми признај.

:smeh1:

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, JESSY рече

ok, tako sam i mislila da te to isprovociralo....u današnje vreme se o tome mnogo priča, ali to je već problem za sebe...

Pa da, jer muskarci bi rekli, smarac, smaracica, ne zaklapa, zvocara, torokusa tj dali bi neki epitet toj osobi ( muskoj - zenskoj), ali vidis i sama koliko je uvrezeno u nasem drustvu a i u zenakom umu ta rec NASILJE i zato i kazem da mi se ne svidja ta rec i cim cujem na tv-u menjam.

Zna se na sta se misli kad se kaze nasilje, na nekog ko te fizicki ili psihicki zlostavlja, bije, ponizava, podjebava, spusta, ucenjivanje, pretnje itd... 

A smaranje prosto ne moze biti vrsta nasilja jer smarac te ubije dosadnom pricom, a to nije nasilje. Kazem da zato sto sve treba nazvati svojim imenom. A posebno treba vise koristiti pozitivne reci tj zamenu za negativne. Ja bar tako mislim i radim. Ali opet kazem da ne bi neko nesto pogresno razumeo, ja sam zaista protiv nasilja, ali sam i protiv toga da se sve svrstava pod nasilje.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, J_a_n_a рече

Jedino da se skotrljamo niz brdo kao Ralph Wiggum 

ko preživi, pričaće....:smeh1:

• Хахаха 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...