Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 часа, Milan Nikolic рече

Ови момци из Џорџије озбиљно разматрају сепаратизам у САД:

Увијек је занимљиво подсјетити се како ће се све то завршити:

WWW.SALON.COM

Is our republic coming to an unceremonious end? History may not be on America's side

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Justin Waters рече

Увијек је занимљиво подсјетити се како ће се све то завршити:

WWW.SALON.COM

Is our republic coming to an unceremonious end? History may not be on America's side

Reko sam ti da necu da te citiram, ali nadam se da ces mi oprostiti jer zelim da iskomentarisem tekst.. 

1 -- Staggering Increase in the Cost of Elections, with Dubious Campaign Funding Sources: Our 2012 election reportedly cost $3 billion.

Ovo je univerzalno ja mislim. Ne verujem da je samo "amerika" unikatno u toj poziciji.

2 -- Politics as the Road to Personal Wealth:

Takodje univerzano, vazi i za srbiju, i za kinu i za rusiju.

3 -- Continuous War: A national state of security arises, distracting attention from domestic challenges with foreign wars.

ovo je tacno i ovo je najgori moguci aspekt amerike. Ali mislim da se ide polako u suprotnom pravcu. Ovaj bajden im je sada prodao pricu tramp lazov pa je povratio trupe tamo gde je mogao, i krenuo je opet da roka po siriji, medjutim verujem da ce ga zbaciti na sledecim izborima jer su jako, jako, jako nezadovoljni. Bez obzira sta mediji pisu, ja imam kontakt sa obicnim amerikancima, nije im Biden nesto srcu drag. 

4 -- Foreign Powers Lavish Money/Attention on the Republic's Leaders: 

Opet isto vazi za vise manje sve drzave. 

6 -- Collapse of the Middle Class:

Ovo nije tacno. Amerika nema "kolaps" srednje klase. Amerika ima malo drugaciju distribuciju klasa. 

Recimo u svetu 10 % cini nizu klasu 80 % srednju 10 % visu.
U americi je to 20% niza 60 %. srednja 20 % visa. 
Ali ne postoji nikakav kolaps to je standard tamo od vajkada skoro.

7 -- Gerrymandering: 

U americi na federalnom nivou ne  glasaju ljudi, glasaju zajednice. Slabo ko uspeva to da razume izgleda. Cilj je da jedna veca zajednica, tipa ogroman grad, ne moze da nadglasa manji gradic. To je i cela poenta elektorata umesto popularnih glasova.  U popularnim glasovima, kao u Srbiji, najveci grad bi uvek bio najbitniji. Pa tako kod nas politicari se bore za Beograd a ostalima sta ostane. 2 miliona ljudi, trecina drzave je tu. U americi su to resili tako sto su dodelili elektorate umesto "popularnih glasova"

To nikakve veze nema sa rimom, niti je ikakvo uzimanje moci od obicnog gradjana. 

8 -- Loss of the Spirit of Compromise:

Ovo je tacno i pretacno. To se upravo desava u americi. Demokrate nece da udju u kompromise sa republikancima, jaz je sve veci, svako ko se ne slaze sa demokratama je rasista, ili nesto trece. Republikanci na to odgovaraju istom merom. Obe strane vuku sve vecu muc ka predsednistvu.

Istorija se ne ponavlja al se rimuje. Ja stvarno verujem da ce doci do neke promene unutar US tipa, neke drzave ce se raspasti i podeliti na manje ili nesto slicno. 

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Зграда Пентагона блокирана je због пуцњаве у транзитном центру Министарства одбране, саопштила је служба која се...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
пре 1 минут, ИгорМ рече

Шта је ово?! Прво сам помислио неки перформанс, снимање филма!?

Tako izgledaju neki delovi Filadelfije... imaš ovde puno snimaka

https://www.youtube.com/channel/UCOuf_kStlWnhuauw4ce8l-w/videos

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, ИгорМ рече

Управо гледам, читам и не верујем  :unbelieveble:

U Americi, posebno u tim demokratskim drzavama, bukvalno placaju narkomanima da se drogiraju i rade sve da ih obeshrabre da promene zivot. 
Imas jako mali broj beskunicka (oko 1 % ) ali je vecina koncentrisana u par gradova i onda dobijes ovakve scene.

bio je jedan lik u los angelesu, gradio je besplatne kuce beskunicima, i zamisli, grad mu oduzme sve kuce i svim beskunicima oduzme sve kuce koje im je on gradio.. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, fsa рече

На каквим су дрогама ови. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Justin Waters рече

На каквим су дрогама ови. 

To su ti americke demokrate i liberali u punom sjaju. 

Ako ih hapse, onda ce biti da su rasisti jer ce da roknu nekog crnca, pa je najbolje da im placaju da ne ubijaju ljude.

Kada gradis situaciju gde ti je policija rasisticka institucija koja bez razloga ubija crnce a ujedno su ti crnci 50 % svih ubica u drzavi jedino mozes na kraju da im placas da ne ubijaju ljude.. jer je sve suprotno od toga rasizam. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, fsa рече

Beskućnici, narkomani, dileri itd... 

Pazi sada ovo:

1. colorado - blue state 

2. nevada  - blue state 

3. vermont -  blue state

4. Alaska -  red state

5. Massacusets  - blue state

6. Washingotn - blue state

7. oregon  - blue state

8. California  - blue state

9. Hawai - blue state

10. New York  - blue state 

Kada kazem blue state, mislim da demokrate vladaju drzavom, dakle governer drzave je demokrata, vlast je demokratska, senatori su demokrate. 

od 10 - 9 su demokratske. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...