Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, haveaniceday рече

Ajde molim te, mani me vise sa tim tvojim, verovatno.

Neću... :D

Nemas nijedan jedini razlog ili argument da tvrids tako. Al i dalje teras.

Imam i već sam ih navodio... jel treba ponovo?

Osudio si ljude bez ikakvih dokaza

Ubica će biti osuđen nevezano za to da li je motiv rasizam ili ne...

i zada kada izlaze vise nego jasni dokazi da verovatno nije bilo nikakvog rasizma, dostupno svakom da odgleda ti bi pre sebi pucao u nogu nego da priznas "ok pogresio sam, ipak mi ne deluje da je motiv rasizam i nemam nijedan razlog da mislim da je motiv rasizam"

A koji su to više nego jasni dokazi da verovatno nije bilo nikakvog rasizma?

na snimku se jasno covek bio nadrogiran kao zmaj, totalno van kontrole,

Nije van kontrole... vidi se da nije sav svoj i nije skroz poslušan ali je daleko od van kontrole... šta više, ni jednog trenutka nije pokušao bilo šta nasilno...

A vidi ovog tipa, koji je osumničen za ubistvo (a ne za to da je platio nešto falsifikovanom novčanicom od 20 dolara kao Flojd)... e to se zove van kontrole... ali ima nešto drugačije u odnosu na Flojda...

da su policajci pokusali sve mirne i pristojne nacine sa njim 20 minuta pre nego sto je ta noga dosla na koleno.

Ceo snimak traje 8.38 min... pokušavali su pristojne načine onoliko dugo koliko ga je ubica posle davio nogom na vratu.

Da je u pitanju neki rasizam ne bi ga cekali 20 minuta da se opire i ponasa ko nenormalan pre nego sto mu kleknu nogom na koleno. Ne bi mu nudili da sedne u auto i da mu otvore prozor itd...

Aha, ako neko nekog ne pokušava da ubije u prvih 8 i po minuta, već ga ubija u narednih 8 i po minuta, onda 100% nije rasista... smanji malo Šapira i ekipu, padne ti IQ za 1 posle svakog njihovog klipa...    :)

Razlog prekomerne upotrebe sile je opiranje pri hapsenju od strane nadrogiranog osumnjicenog

Osumnjičeni može da da razlog i povod za opravdanu upotrebu sile, a razlog za prekomernu upotrebu sile je uvek u policajcu... i veoma često je rasizam...

a ja kako vidim panduri smeju i cesto praktiju drzanje noge na vratu\glavi pri hapsenju ljudi koji se opiru. Koliko je to ispravno ne znam, ali vidim da je praksa. Ako je klecanje na vratu dozvoljeno i normalna praksa ( a reko bih po slikama da je cesta) znaci klecanje na vratu pri hapsenju je dozvoljeno u svhu kontrole, onda bi prekomerno klecanje na vratu od 8 minuta bilo prekomerna upotreba te prakse.

Čekaj, ti si stvarno zamislio da je normalna praksa da nekom klečiš na vratu... jel si načisto poludeo?

Dešava se... kad se bore sa nekim (iako nije normalna praksa) ali svašta se dešava dok ne stave lisice nekom ko se rve i bije sa njima...

Apsolutno nije normalna praksa da to radiš nekom ko već ima lisice, ko nije agresivan, samo neće da uđe u automobil jer se boji...

Ovo je praksa i pravilo:

"A person lying on his stomach has trouble breathing when pressure is applied to his back," Justice Department guidance says. "The remedy seems relatively simple: Get the pressure off his back. As soon as the suspect is handcuffed, get him off his stomach."

Dešava se i da nekog zabodu par puta u glavu kad se rvu sa njim, ali ako nekog ko je vezan policajac udari 80 puta pesnicom u glavu, glupo je da o tome pričamo kao o prekomernoj upotrebi sile...

pomesao si ga sa sobom.

Ti stvarno ne kapiraš koliko je retardirano da napraviš klip koji se svodi na:

"E nije u redu što mu je policajac klečao na vratu 8 minuta i udavio ga ALI FLOJDE ZAŠTO NISI SLUŠAO, DA SI BIO POSLUŠAN NIŠTA SE NE BI DESILO, TI SI KRIV ZA SAV OVAJ HAOS!"

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

pise u samom postu i u videu jasno kaze da je tuzba pogresna i da nece da se drzi na sudu, jer nema osnova za tu tuzbu koju oni hoce.

A što to ne može da kaže i neko ko je završio kurs za voženje viljuškara po magacinu?  Svako može da paušalno kaže da je tužba pogrešna i da neće proći... možda i postoje neki pravni razlozi za to što je Šapiro rekao ali ih on nije naveo... nešto je trlao lan o medijima... a to svakako nema nikakvog uticaja na osnovanost tužbe...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday  Čisto da vidiš kako izgleda pravna analiza i na Youtube-u... da se ne blamiraš nazivajući Šapirova baljezganja pravnom analizom:

Подели на овим сајтовима

Imam i već sam ih navodio... jel treba ponovo?

Ako oces da dokazujes ljudima koliko si biased, slobodno. Jasno da ovde nema govora o rasizmu. Nijedna stavka ne ukazuje da je motiv rasizam, vec da je pandur problematican ovako generalno bez rasne diskriminacije.

Ubica će biti osuđen nevezano za to da li je motiv rasizam ili ne...

I treba, al su tvoji progresivni mediji, nosioci istine, borci za demokratiju lepo napunili glavu ljudima o rasizmu kao sa fergusonom sto su uradili. Steta da ne iskoriste malo zlocina da bi tocili vodu na progresivnu naraciju "amerika je duboko rasisticka zemlja"

Ceo snimak traje 8.38 min... pokušavali su pristojne načine onoliko dugo koliko ga je ubica posle davio nogom na vratu.

Nije pitanje da li je ovaj ubica, vec da li je motiv rasizam. To sto je on ubica to je jedno, a da li je on i rasista to je sasvim drugo pitanje. Ljudi nisu protestovali i palili jer je ubica, vec jer ih idioti ubedjuju da je motiv rasizam.

Policajci ubijaju ljude relativno cesto, ali retko kad dodje snimak u medije gde se prica sa stopostotnom sigurnoscu da je motiv rasizam.

Ti stvarno ne kapiraš koliko je retardirano da napraviš klip koji se svodi na:"

E nije u redu što mu je policajac klečao na vratu 8 minuta i udavio ga ALI FLOJDE ZAŠTO NISI SLUŠAO, DA SI BIO POSLUŠAN NIŠTA SE NE BI DESILO, TI SI KRIV ZA SAV OVAJ HAOS!"

Ja mislim da je izuzetno pametna poruka poslati ljudima da se ne opiru policijskom hapsenju jer situacija moze da se otme kontroli i moze da se desi neka nesreca..... ti izgleda mislis da je to retardirana poruka....

A koji su to više nego jasni dokazi da verovatno nije bilo nikakvog rasizma?

Isti oni koji su dokazali da su tvoji voljeni novinari, nosioci kulture istine i demokratije lagali i manipulisali ljude za ferguson.. body cam footage ponasanja policajaca.

Spaljena imovina i svojina zbog guranja te naracije? To je za tebe trla baba lan.. sta ima veze....
mislim, kome su bitni likovi ko ovaj, bitno je da sto vise crnaca poveruje u progresivnu propagandu o americkom rasistickom kapitalizmu, pa jos ako na to poveruju da su republikanci uzrok toga.. jos bolje...

Apsolutno nije normalna praksa da to radiš nekom ko već ima lisice, ko nije agresivan, samo neće da uđe u automobil jer se boji...Ovo je praksa i pravilo:"A person lying on his stomach has trouble breathing when pressure is applied to his back," Justice Department guidance says. "The remedy seems relatively simple: Get the pressure off his back.

As soon as the suspect is handcuffed, get him off his stomach."

Nisam ni rekao da je normalna praksa da radis nekom ko ima lisice, rekao sam da je prekoracenje normalne prakse kada vec ima lisice.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Avocado рече

@haveaniceday  Čisto da vidiš kako izgleda pravna analiza i na Youtube-u... da se ne blamiraš nazivajući Šapirova baljezganja pravnom analizom:

Ovo i vozac viljuskara moze da isprica. :D

Pratio sam ovog lika pre al sam se unsubscribeovao, za mene je ovaj lik neko ko dosta palamudi al malo kaze. Vise mi se svidja sapiro, kratko, jasno, on point. Inace pratio sam pre ovog lika, ne svidja mi se puno. Prvenstveno zbog stila, nekako mi je previse eltisticiki sa ovim odelcima. Kao neki salesman uspeha, influencer sta znam..

Ovaj mi je mnogo zanimljiviji, verovatno ce i tebi da se svidi.
https://www.youtube.com/channel/UCzGiDDKdphJ0GFvEd82WfYQ?pbjreload=101

Bas me zanima kada bi tim jutjuberskim eksperitma provereli predikcije gde bi zavrsili...

Inace odgledao sam video, meni je iz kompletnog snimka u kontekstu jasno da ovo ne moze da bude 2nd degree nikako. Zivi bili pa videli. Teretiti ovog ubicu da je planirao da Floyd umre apsolutno nema smisla, da floyd nije bio nadrogiran kao zmaj sigurno ne bi umro. On je imao tegobe vec pre hapsenja. Bukvalno moras da dokazes da je pandur morao da zna da ce floyd da umre i da ce rezultat da bude ubistvo ako mu stavi nogu onako, a to nije mogao da zna jer ljudi obicno ne umiru od toga.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

Ovo i vozac viljuskara moze da isprica. :D

Pa ne može... slagao se sa njegovim mišljenjima ili ne, vidi se da zna... i da možeš da naučiš nešto i stekneš svoje mišljenje o tome... sa onim Šapirovim klipom možeš samo da mu veruješ ili ne veruješ, ništa ne možeš da saznaš i ne možeš da znaš da li jeste ili nije u pravu... prosto ne postoji nikakva (pa samim ti ni pravna) arumentacija...

LegalEagle je svakako naklonjen demokratama ALI je koristan izvor informacija... i uvek kada daje mišljenje možeš da vidiš osnov, pa da se složiš ili ne sa rezonovanjem...

Цитат

Pratio sam ovog lika pre al sam se unsubscribeovao, za mene je ovaj lik neko ko dosta palamudi al malo kaze. Vise mi se svidja sapiro, kratko, jasno, on point. Inace pratio sam pre ovog lika, ne svidja mi se puno. Prvenstveno zbog stila, nekako mi je previse eltisticiki sa ovim odelcima. Kao neki salesman uspeha, influencer sta znam..

Pa advokat je... :)

Цитат

Ovaj mi je mnogo zanimljiviji, verovatno ce i tebi da se svidi.
https://www.youtube.com/channel/UCzGiDDKdphJ0GFvEd82WfYQ?pbjreload=101

Deluje ok...

Цитат

Inace odgledao sam video, meni je iz kompletnog snimka u kontekstu jasno da ovo ne moze da bude 2nd degree nikako. Zivi bili pa videli. Teretiti ovog ubicu da je planirao da Floyd umre apsolutno nema smisla, da floyd nije bio nadrogiran kao zmaj sigurno ne bi umro. On je imao tegobe vec pre hapsenja. Bukvalno moras da dokazes da je pandur morao da zna da ce floyd da umre i da ce rezultat da bude ubistvo ako mu stavi nogu onako, a to nije mogao da zna jer ljudi obicno ne umiru od toga.

...

Izvinjavam se nisam odgledao ceo klip gde je objasnio da je u pitanju "felony murder"
ako je u pravu za ovo da je u minesoti "felony murder" deo 2nd degree murdera - onda shapiro gresi a tuzioc je u pravu.

:dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

Ako oces da dokazujes ljudima koliko si biased, slobodno. Jasno da ovde nema govora o rasizmu. Nijedna stavka ne ukazuje da je motiv rasizam,

:D

Цитат

I treba, al su tvoji progresivni mediji, nosioci istine, borci za demokratiju lepo napunili glavu ljudima o rasizmu kao sa fergusonom sto su uradili.

Opet da ponovim... ja nemam tamo moje medije i moje partije čak i kad "moje" shvatiš kao one koje simpatišem... nisam mentol (kao neki) da se ložim na američke medije, partije i političare...

Цитат

Nije pitanje da li je ovaj ubica, vec da li je motiv rasizam. To sto je on ubica to je jedno, a da li je on i rasista to je sasvim drugo pitanje.

Pa što se tiče Šapira nije ubica... on bi to kvalifikovao kao assault...

Цитат

Ljudi nisu protestovali i palili jer je ubica, vec jer ih idioti ubedjuju da je motiv rasizam.

... i idioti ih ubeđuju da nije... iako (da ponovim još jednom) apsolutno ne možemo da znamo... možemo samo da pretpostavimo...

Цитат

Policajci ubijaju ljude relativno cesto, ali retko kad dodje snimak u medije gde se prica sa stopostotnom sigurnoscu da je motiv rasizam.

i sa istom takvom sigurnošću da motiv nije rasizam...

Цитат

Ja mislim da je izuzetno pametna poruka poslati ljudima da se ne opiru policijskom hapsenju jer situacija moze da se otme kontroli i moze da se desi neka nesreca..... ti izgleda mislis da je to retardirana poruka....

Ne... mislim da je izuzetno retardirano okriviti Flojda za ono što se desilo povodom njegove smrti... on svakako nema veze sa tim... nije on nikog poslao da protestvuje, pali i slično. Podjednako retardirano je i predstaviti njegovo opiranje kao bitan element, a pravi bitan element (davljenje) pomenuti uzgredno u jednoj rečenici... a nema potrebe da bilo kome šalješ poruku da se ne opire policijskom hapšenju... svi to odlično znaju... naročito crnci u Americi... ali nije svako priseban u svakom trenutku...

Цитат

Isti oni koji su dokazali da su tvoji voljeni novinari, nosioci kulture istine i demokratije lagali i manipulisali ljude za ferguson.. body cam footage ponasanja policajaca.

Šta u tom snimku tačno predstavlja "više nego jasne dokaze da verovatno nije bilo nikakvog rasizma"?

Цитат

Spaljena imovina i svojina zbog guranja te naracije? To je za tebe trla baba lan.. sta ima veze....

Jok, narativ kako su crnci nezadovoljni jer im je neko šatro isprao mozak je trla baba lan... ajde što svi balvanovi sledbenici to isto mantraju, nego ti bre mantraš bar po 3 puta u svakoj poruci... jel vam to kažu ono kao kad sveštenik kaže da se očita 3 puta Oče naš... "Sine Mlađo balvanov, u svakoj poruci očitaj bar tri puta kako je spaljena imovina zbog guranja naracije o rasizmu od strane lažljivih medija"...

Цитат

Nisam ni rekao da je normalna praksa da radis nekom ko ima lisice, rekao sam da je prekoracenje normalne prakse kada vec ima lisice.

Da, ali kad dođeš do toga pričaš o prekoračenju prekoračenja prekoračenja onda je bolje da se maneš tog glupog talking pointa... čuo si od YT konzervi, probao si, ne prolazi kad ima neko ko može da odgovori, odustani...

Prekomerna upotreba sile je kad mu stavi koleno na vrat dok ga savladava (ali nije toliko strašno da izazove bilo kakve sankcije), kad to uradi nakon što je ovaj već savladan, onda je u pitanju već mučenje... a kad to radi dok ovaj ne premine onda je ubistvo... a kad ubistvo kvalifikuješ kao prekomernu upotrebu sile u vršenju dužnosti, onda nešto nije u redu sa tobom...

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Avocado рече

:D

Opet da ponovim... ja nemam tamo moje medije i moje partije čak i kad "moje" shvatiš kao one koje simpatišem... nisam mentol (kao neki) da se ložim na američke medije, partije i političare...

Mozes ti da ponavljas da ti "nemas" koliko hoces, ali tvoje ponasnje pokazuju da imas. Mada ja iskreno mislim da je to zbog izvora od kojih primas informacije, posto su oni uvek na jednoj strani, iako se (neiskreno) predstavljaju da nisu. Ja sa druge strane kapiram da i fox i cnn lazu (koristim njih kao reprezentativne izvore, da predstavljaju levicu i desnicu) gledam i jedne i druge pa odvagam.

Цитат

Pa što se tiče Šapira nije ubica... on bi to kvalifikovao kao assault...

I jeste assault koji je rezultovao ubistvu. Kako je leagle eagle objasnio, 2degree murder - "felony murder" u minnesoti je slucaj kada ucinis felony (npr assault) pa to rezultuje kao ubistvo. Al to je razlika u minesoti koju je shapiro omasio, jer nije znao verovatno za felony murder u minesoti.
Nisam ni ja pa sam mislio da je shapiro u pravu - jer ovo ocigledno jeste assoult koji je rezultovao ubistvom.

STATELAWS.FINDLAW.COM

An overview of Minnesota's second-degree murder laws, including potential penalties.

Minnesota have aspects of the “felony murder rule.” Felony murder is when you kill a person during the commission of another felony, such as rape or burglary.

Ispravi me sta sam pogresno razumeo? Tuzioc dakle goni pandura za felony murder, gde je pocinio assault na flouyda koji je rezultovao ubistvom. Sto znaci da shapiro nije pogresio u tom delu vec u onom gde nije znao da assault koji rezultuje ubistvo moze da se tretira 2nd degree u minesoti.

Цитат

Ne... mislim da je izuzetno retardirano okriviti Flojda za ono što se desilo povodom njegove smrti... on svakako nema veze sa tim... nije on nikog poslao da protestvuje, pali i slično. Podjednako retardirano je i predstaviti njegovo opiranje kao bitan element, a pravi bitan element (davljenje) pomenuti uzgredno u jednoj rečenici..

Zanimljivo ti to tumacis,  al se fundamentalno ne slazemo oko toga sta znaci "kriviti nekog". Floyd svakako nije kriv za zlocin koji mu je pocinjen i ja to nisam ni shvatio tako, a ti izgleda jesi... ja sam to shvatio kao da je floyd mogao da izbegne zlocin koji mu je pocinjen da nije bio nadrogiran kao zmaj i da se nije ponasao kako se ponasao.

Цитат

. a nema potrebe da bilo kome šalješ poruku da se ne opire policijskom hapšenju... svi to odlično znaju... naročito crnci u Americi... ali nije svako priseban u svakom trenutku...

Ne bih se slozio, mislim da ima potrebe jer se u americi se ljudi (kriminalci) posebno retardirano ponasaju. Volim da pratim police activity, vecina pucnajva su zato sto je kriminalac idiot .... tipa okruzen policajcima sa puskama on vadi pistoljce...  https://www.youtube.com/channel/UCXMYxKMh3prxnM_4kYZuB3g|

Цитат

Šta u tom snimku tačno predstavlja "više nego jasne dokaze da verovatno nije bilo nikakvog rasizma"?

Policijsko ponasanje pre samog assaulta prema coveku koji je vise puta osudjeni kriminalac, cinjenica da su policajci koji su ga hapsili multi etnicki sastavljeni i da je panudr koji je ucinio assault u proslosti radio pod sefovima koji su druge rase, i sa kolegama koje su druge rase, a nije bilo rasistickih incidenata.

Цитат

Jok, narativ kako su crnci nezadovoljni jer im je neko šatro isprao mozak je trla baba lan... ajde što svi balvanovi sledbenici to isto mantraju, nego ti bre mantraš bar po 3 puta u svakoj poruci...

Ponavljam zato sto je tacno, i zato sto se gura druga naracija koja glasi "amerika ima problem sa sistematskim rasizmom."  Uncle tom je dobar dokumentarac na tu temu.

Цитат

... i idioti ih ubeđuju da nije... iako (da ponovim još jednom) apsolutno ne možemo da znamo... možemo samo da pretpostavimo...

Pa dobro onda je pametnije da ih 24 sata po televiziji ubedjujemo da jeste, da dovodimo 10001 gosta koji ce da prica o sistematskom rasizmu u americi i kako crnci mogu da budu ubijeni tek onako, kako dune policajcu, hapseni bez razloga .... svaki dan da ponavljamo to, i kako crnci zaradjuju manje od belaca jer su rasisti i da pravdamo paljenje, rusenje i ubijanje, tako sto ce da stojimo ispred zapaljene zgrade i da pricamo mantru "ovo su mirni protesti, ovo su mirni protesti".. i onda kada to radimo godinama, pricacemo da crnci "nisu ubedjeni u to od strane medija" iako ti isti mediji na celu sa demokratskom strankom  konstatno tu mantru obrcu... i naravno uz tu mantru obavezno dodaju da crnci treba da glasaju za demokrate jer su republikanci izvor toga....

Ovaj slucaj nije na televiziji jer je neki pandur stoka, vec da bi se argumetovao sistematski rasizam u americi... nije pandur stoka vec je "rasista" i deo sistematskog rasizma u americi.. .. to je narativ....

Подели на овим сајтовима

@Avocado kazes ne treba pricati ljudima da ne pricati ljudima da se ne opiru pri hapsenju..

A ovaj mi je posebno zanimljiv... dva brata krenu da pucaju na policajca i jedan brat ubije drugog brata.. zamisli taj nivo idiotizma..

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

@Avocado kazes ne treba pricati ljudima da ne pricati ljudima da se ne opiru pri hapsenju..

A ovaj mi je posebno zanimljiv... dva brata krenu da pucaju na policajca i jedan brat ubije drugog brata.. zamisli taj nivo idiotizma..

Cinjenica je da su uslovi u SAD takvi da policija ne moze da se ponasa po evropskim standardima ... svi su naoruzani i policajcu nije svejedno nikada da kontrolise nekoga kada ga zaustavi. Zato i imaju ta pravila da se ne izlazi iz kola, ruke na upravljacu, pitaju te prvo gde ti stoje dokumenta pa tek onda mozes da ih uzmes i pokazes itd ... Nije i lako uopste ...

Pored toga SAD su naseljene sa gomilom drogiranih budala ...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bilbija рече

Cinjenica je da su uslovi u SAD takvi da policija ne moze da se ponasa po evropskim standardima ... svi su naoruzani i policajcu nije svejedno nikada da kontrolise nekoga kada ga zaustavi. Zato i imaju ta pravila da se ne izlazi iz kola, ruke na upravljacu, pitaju te prvo gde ti stoje dokumenta pa tek onda mozes da ih uzmes i pokazes itd ... Nije i lako uopste ...

Pored toga SAD su naseljene sa gomilom drogiranih budala ...

Ogromna razlika izmedju kriminalnih grupa koje operiraju u evropi i u americi. Po stilu, po tipu kriminala itd. Ako pogledas vecina od najgbrutanijih bandi i kriminalnih organizacija je upravo bila u americi. Italijanska kozanostra je bila zeznuta, al joj je centar operacije i zarade bio u americi. Ravasili su Chickago i Newyork itd..

A da ne pricamo o bandama...

Подели на овим сајтовима

Pored toga Floyd ima solidan dosije...

WWW.SNOPES.COM

The question of past arrests often surfaces among people who want to rationalize police officers' actions when Black men are...

i bio je na amfetaminima kada su ga uhapsili - sto je moglo da bude uzrok njegove smrti...

A urine drug screen also found Floyd was "presumptive positive for cannabinoids, amphetamines, and fentanyl/metabolite."

WWW.THE-SUN.COM

GEORGE Floyd had coronavirus when he died, according to a full-length autopsy report released on Wednesday. The Hennepin...

Drugim recima njegova nesrecna smrt moze da bude rezultat narkotika, stanja u koje su ga doveli i gusenja od strane pandura. Uz to je imao bolesno srce kako vidim...

ali ono... ajd da promovisemo rasizam.. sta nas briga....

Подели на овим сајтовима

Zalbe protiv Chauvina (policajca koji je klecao na floydu)

-

COMPLAINTS.CUAPB.ORG

Uglavnom su bile.. gle za lose tretiranje osumnjicenih. Nesto ne vidim po optuzbama da je diskriminisao po boji koze ako su tacne...

https://www.businessinsider.com.au/derek-chauvin-minneapolis-police-background-life-2020-6

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, haveaniceday рече

Mozes ti da ponavljas da ti "nemas" koliko hoces, ali tvoje ponasnje pokazuju da imas. Mada ja iskreno mislim da je to zbog izvora od kojih primas informacije, posto su oni uvek na jednoj strani, iako se (neiskreno) predstavljaju da nisu. Ja sa druge strane kapiram da i fox i cnn lazu (koristim njih kao reprezentativne izvore, da predstavljaju levicu i desnicu) gledam i jedne i druge pa odvagam.

Ja ne gledam ni fox ni cnn osim ako nekad slučajno ne naletim na neki klip tražeći nešto... šta da ti kažem osim da si istripovao... istripovao si da iz nekih nečijih stavova možeš da zaključiš koje su mu omiljene partije i mediji i koje medije prati...

I jeste assault koji je rezultovao ubistvu.

Postoji reč za assault koji rezultira smrću i ta reč je "ubistvo"...

Kako je leagle eagle objasnio, 2degree murder - "felony murder" u minnesoti je slucaj kada ucinis felony (npr assault) pa to rezultuje kao ubistvo. Al to je razlika u minesoti koju je shapiro omasio, jer nije znao verovatno za felony murder u minesoti.
Nisam ni ja pa sam mislio da je shapiro u pravu - jer ovo ocigledno jeste assoult koji je rezultovao ubistvom.

STATELAWS.FINDLAW.COM

An overview of Minnesota's second-degree murder laws, including potential penalties.

Minnesota have aspects of the “felony murder rule.” Felony murder is when you kill a person during the commission of another felony, such as rape or burglary.

Ispravi me sta sam pogresno razumeo? Tuzioc dakle goni pandura za felony murder, gde je pocinio assault na flouyda koji je rezultovao ubistvom. Sto znaci da shapiro nije pogresio u tom delu vec u onom gde nije znao da assault koji rezultuje ubistvo moze da se tretira 2nd degree u minesoti.

Pre svega, pogrešno si razumeo da Shapiro nije dupeglavac i sad pokušavaš da odbraniš to predubeđenje, bez obzira što je jasno da evo ti posle samo malo guglanja već bolje znaš i razumeš propise relevantne za ovo pitanje od njega, kojeg si predstavio maltene kao pravnog eksperta.

Zatim, čini mi se da si stekao utisak da je Minesota retka po tome što ima felony murder (pa je to nešto što se lako previdi), a zapravo ga u različitim oblicima imaš u većini američkih država... a tamo gde ga nema je uglavnom postojao, pa je ukinut...

Ono je malo ređe je što u Minesoti nemaju merger doktrinu... tamo gde je imaju, felony kod felony murder-a ne može da bude assault... sa obrazloženjem da je to glupo jer je skoro svako ubistvo ujedno i assault. Napada je sastavni deo ubistva, pa ubistvo "konzumira" i napad.

I najbitnije... i tamo gde nemaju felony murder ili gde imaju merger doktrinu, pandur bi bio optužen za ubistvo (3rd degree murder ili manslaughter) a ne za assault. Felony murder ne služi za to da se npr. assault proglasi za ubistvo, nego da određeno ubistvo bude teže kvalifikovano nego što bi inače bilo, jer se kod njih za 1st degree traži prethodno planiranje i umišljaj, za 2nd degree traži umišljaj direktno usmeren ka ubistvu, pa bi npr. silovanje koje rezultira smrću morali da tretiraju kao 3dn degree murder ili manslaughter, a to neće.

Dakle, kada Shapiro kaže da je pandur trebalo da budu optužen za assault to znači da po njemu ne treba da odgovara za ubistvo, već treba da odgovara za isto delo kao da je nekog šutnuo, išamarao i slično... nije u pitanju pogrešna interpretacija i nepoznavanje zakona Minesote nego jedenje govana...

Zanimljivo ti to tumacis,  al se fundamentalno ne slazemo oko toga sta znaci "kriviti nekog". Floyd svakako nije kriv za zlocin koji mu je pocinjen i ja to nisam ni shvatio tako, a ti izgleda jesi...

Ne za to, nego ga krivi i za sve ono što se desilo posle zločina... bukvalno je postavio tako kao da sav looting and burning se ne bi desio eto samo da je Flojd slušao... uz potpuno ignorisanje činjenice da se ništa od toga zapravo ne bi desilo da mu pandur nije 8 minuta klečao na vratu... to je direktan i neposredan uzrok zašto uopšte znamo za ovaj slučaj...

ja sam to shvatio kao da je floyd mogao da izbegne zlocin koji mu je pocinjen da nije bio nadrogiran kao zmaj i da se nije ponasao kako se ponasao.

Jeste... da se odselio u Kanadu, takođe bi izbegao zločin... da je taj dan bio u krevetu... na pecanju... da je puštao zmajeve u parku...  kao i kod svakog zločina, kad pogledaš unazad žrtva je mogla svašta da uradi pa da se zločin ne desi ali su takve kontemplacije sramotne... to pristojni ljudi ne rade... jer nije žrtva kriva za to što nije izbegla zločin, nego je zločinac kriv za to što je počinio zločin... bukvalno je na nivou kretena koji kontempliraju da li bi neka devojka bila silovana da je imala dužu suknju...

Ne bih se slozio, mislim da ima potrebe jer se u americi se ljudi (kriminalci) posebno retardirano ponasaju. Volim da pratim police activity, vecina pucnajva su zato sto je kriminalac idiot .... tipa okruzen policajcima sa puskama on vadi pistoljce...  https://www.youtube.com/channel/UCXMYxKMh3prxnM_4kYZuB3g|

I ti misliš da će video onog kretena takvima da pomogne? Propustio si "nije svako priseban u svakom trenutku..." u mojoj poruci.... a propustio sam i ja da napišem da neki prosto neće da poslušaju nego hoće da pucaju u pandure jer mi nije palo na pamet da ćeš konverzaciju da vučeš u tom pravcu... hajde nemoj da budeš ta vrsta idiota i da porediš Floyda sa takvima... Floyd nije učinio ništa iole agresivno prema pandurima... nije ubijen jer je izvukao nož ili pištolj na pandure, nego je ubijen dok je ležao na zemlji, vezan lisicama i molio da ga puste jer ne može da diše...

Policijsko ponasanje pre samog assaulta prema coveku koji je vise puta osudjeni kriminalac, cinjenica da su policajci koji su ga hapsili multi etnicki sastavljeni i da je panudr koji je ucinio assault u proslosti radio pod sefovima koji su druge rase, i sa kolegama koje su druge rase, a nije bilo rasistickih incidenata.

Kako su to jasni dokazi koji isključuju rasizam? U stvari da nešto rasčistimo, kada pričamo ovde o rasizmu kao delu ovog zločina, jel ti zamišljaš da neko tvrdi da je pandur kao neki KKK koji toliko mrzi crnce da želi da ih ubija... pa je sa tim nespojivo da je par minuta pre ubistva ponudio da mu otvori prozor ili da je imao šefa crnca?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...