Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

13 minutes ago, Avocado said:

Pa ja uvek stojim na svojoj strani... sa republikancima se uglavnom poklapam sa tim da je komunizam sranje i da je manje vlasti, regulacija i sl. bolje nego više...

Vidim, kad je trump povukao regulacije i kada sam ti argumentovao jos pre par dina da je to dobra stvar... prvi komentari koje si imao "to sto je makao regulacije regulacije ne znaci da je makao dobre regulacije"

nisi rekao nesto tipa, super je to sto sece regulacije to je dobra stvar, iako mislim da je kreten i ne volim ga uopste super je to sto radi ta konkretna stvar...

covek je uradio bar 50 stvari koje bi trebalo da volis( sigurno da volis) a ti ga idalje tretiras ko diktatora i najgoreg predsednika ikad...

mislim siguran sam da volis right to try... sumnjam da imas nesto protiv toga da bolesnici primaju eksperimentalne terapije ukoliko to zele.... da ne moraju da cekaju 30 godina da FDA dozvoli nesto ako imaju samo par meseci zivota...

Isto tako sam siguran da volis sto je sklonjen red tape mnogim biznisima...

Isto tako sam siguran da volis to sto je reformisan kazeneno-popravni sistem....

i tako dalje...al nekako ti o njemu pricas kao da je vucic dva najgori predsednik ikad.... a sta je taj predsednik toliko strasno uradio da ga tretiras 30 puta gore nego obamu?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Tumaralo. said:

Pa kad emigriraju uglavnom oni natprosečni.

Ostaju svi trutovi i svi oni koji profitiraju od korupcije na ovaj ili onaj način a odlaze oni sposobniji, borbeniji a koji ne mogu da ostvare svoje potencijale u domovini zbog korupcije i tiranije mediokriteta.

Isto kao u Srbiji.

Poznati srpski emigranti: Tesla i Pupin.

Srbija: rupa Evrope.

Nad prosecni ne samo u inteligenciji vec i u kulturi. Moras da budes kulturno nad prosecan da shvatis doborobite slobode i kapitalizma, da ih prepoznas da bi znao da ih iskoristis.

A ispod prosecni oni oce sve drzava da im zavrsi. :)

Bilo da su Crnci, Srbi, Mongoli...ko god. Ja znam gomilu prosecno inteligentnih Srba koji su migirirali u usa i sada tamo mlate lovu jer su nadprosecno radni i cene mogucnosti koje u Srbiji nemaju. :)

Подели на овим сајтовима

39 minutes ago, haveaniceday said:

Vidim, kad je trump povukao regulacije i kada sam ti argumentovao jos pre par dina da je to dobra stvar... prvi komentari koje si imao "to sto je makao regulacije regulacije ne znaci da je makao dobre regulacije"

nisi rekao nesto tipa, super je to sto sece regulacije to je dobra stvar, iako mislim da je kreten i ne volim ga uopste super je to sto radi ta konkretna stvar...

Pa naravno... nisam debil da mantram da su sve regulacije loše same po sebi... regulacija koja zabranjuje ubistvo je baš sjajna stvar... ako bi neko povukao tu regulaciju taj bi bio loš...

Ne znam šta je makao osim net neutrality propisa što je prilično loše...

covek je uradio bar 50 stvari koje bi trebalo da volis( sigurno da volis) a ti ga idalje tretiras ko diktatora i najgoreg predsednika ikad...

Nije diktator svakako... voleo bi da bude ali ne može to u Americi... ne verujem ni da je najgori predsednik ikad mada ne znam dovoljno detaljno američku istoriju da bih mogao da donesem ocenu o tome...

mislim siguran sam da volis right to try... sumnjam da imas nesto protiv toga da bolesnici primaju eksperimentalne terapije ukoliko to zele.... da ne moraju da cekaju 30 godina da FDA dozvoli nesto ako imaju samo par meseci zivota...

Right to try zakoni su postojali na nivou skoro svih država pre federalnog zakona... efekti su im uglavnom minorni...

Isto tako sam siguran da volis sto je sklonjen red tape mnogim biznisima...

Zavisi... iako je većina crvenih traka loša, neke crvene trake su sjajne...

Isto tako sam siguran da volis to sto je reformisan kazeneno-popravni sistem....

To je svakako sjajan potez.

i tako dalje...al nekako ti o njemu pricas kao da je vucic dva najgori predsednik ikad.... a sta je taj predsednik toliko strasno uradio da ga tretiras 30 puta gore nego obamu?

Nije 30 puta gori od Obame, ne znam ni da li je uopšte gori... ali loš je... između ostalog jer:

1. Lopov je... sa sasvim očiglednom korupcijom... jer moraš da budeš baš detinjasto naivan pa da misliš da je bez adekvatne naknade postavio vukove da čuvaju ovce tj. na skoro sva ključna regulatorna mesta postavio ljude iz industrije koju treba da regulišu i nadziru... prosto, da Vučič postavi Koleta za direktora inspektorata za šećer i Željka Mitrovića na čelo REM-a, ovde bi svima bilo jasno o čemu se radi i koliko to košta... samo američki konzervativci mogu da se prave kao da ne razumeju... i naravno niška podružnica američke republikanske partije...

2. Balvan je. Primitivac. Nema potrebe taj deo da objašnjavam.

3. Lažov je... patološki... neko ko slaže i onda laže da nije lagao i da oni koji su ga provalili da laže su lažovi... jezivo... meni je to apsolutno neprihvatljivo i besramno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Avocado said:

Ne znam šta je makao osim net neutrality propisa što je prilično loše...

hah i sta je taj net neutrality lose uradio? Ono secam se i to dizali ste paniku.. da ce cene intereneta da odu u krivak, i sta ti ja znam bukvalno se nista od predikcija koje su sirili svi redom nije desilo. :D

samo je internet postao jos jeftiniji....

1. Lopov je... sa sasvim očiglednom korupcijom... jer moraš da budeš baš detinjasto naivan pa da misliš da je bez adekvatne naknade postavio vukove da čuvaju ovce tj. na skoro sva ključna regulatorna mesta postavio ljude iz industrije koju treba da regulišu i nadziru... prosto, da Vučič postavi Koleta za direktora inspektorata za šećer i Željka Mitrovića na čelo REM-a, ovde bi svima bilo jasno o čemu se radi i koliko to košta... samo američki konzervativci mogu da se prave kao da ne razumeju... i naravno niška podružnica američke republikanske partije...

Naravno covek koji je postao siromasniji od kako je postao predsednik je lopov....

E vidis tu dolazimo do razlike prosecnog amerikanca\kapitaliste i tbe. Kakve veze ima koga stavljas na celo rema? bitno je da se taj REM ne mesa u privredu. Ti ljudi koje je tu postavio su tu da se te agencije ne bi previse mesali u industriju. Te agencije ni ne bi treablo da postoje.... REM konkretno u Srbiji nista dobro nije doneo, osim sto je omogucio vucicu silnu kontrolu nad medijima.

mnogi amerikanci se slazu sa time ( i ja sa njima) i na cela tih agencija i treba postaviti ljude koji su u industriji godinama, koji nece da je sakate, a ne nekog birokratu koji je u biznisu godinama koji ce da sluzi politicarima da kontrolisu industriju ko sto Vucic kontrolise sada medije u srbiji....

2. Balvan je. Primitivac. Nema potrebe taj deo da objašnjavam.

Da se ponasa ko balvan i primitivac to se slazemo, al to nema puno veze sa time koliko je doabr politicar i koliko dobro vodi drzavu. Siguran sam da znas gomilu dobrih adokvata koji su balvani i primitivci.

3. Lažov je... patološki... neko ko slaže i onda laže da nije lagao i da oni koji su ga provalili da laže su lažovi... jezivo... meni je to apsolutno neprihvatljivo i besramno...

:D Ti koji su ga "provalili " da laze su mnogo veci lazovi.. oni lazu americku javnost vec decenijama na najpodmuklije moguce nacine.
Tramp jako malo laze za jednog politicara..... ono tipa ne mogu sve "lazi" da nabrojim na prste jedne ruke. Ima dosta gluposti i netacnih informacija koje je izneo, al to ne bih sve da podvedem pod "laganje"....

Evo par primera gde su ga mediji razvlacili a i dalje je netacno:
1. Kada je rekao za ms13 da su silovatelji a mediji su isekli i pokazali ga kako je rekao za "meksikance" da su silovatelji i ubice.
2. Kada je radio onaj gaf sa rukama mediji su pricali da je ismevao invalida novinara, sto naravno na prvu loptu tako izgleda dok ne pogledas trumpovo ponasanje da uvek pravi te poteze rukama kada hoce da ilustruje nekog ko je zbunjen.
3. Da se nije odreako podrske "white supremacist" - lik je preko 24 puta spomenuo da "amerika nije mesto za rasiste " i slicne izjave jos u kampanji.

Naravno da mi je drago sto napada te lazove, iako je i on sam "po malo lazov".. svako je po malo lazov, i ja i ti, ali je lik generalno iskren, sa povremenim gafovima i greskama. SAmo ga mediji stavljaju toliko pod lupu i satanizuju da ako ne gledas alternativne izvore vesti, tesko da ces da vidis istinu. Cak i da gledas FOX news ne mozes da vidis istinu, jer fox news ne pokazuje te stvari.

Подели на овим сајтовима

Bas me zanimalo odavno nisam slusao o trumpovim lazim.... sta imaju da kazu.. evo iskopao sad ovo

WWW.THEATLANTIC.COM

An unfinished compendium of Trump’s overwhelming dishonesty during a national emergency

hahah sta oni racunaju u lazi majko mila... ???

When: Thursday, February 27
The claim: The outbreak would be temporary: “It’s going to disappear. One day it’s like a miracle—it will disappear.”

pa nije puno slagao.... evo nestalo je... mada to nije laz, vise je predikcija koja moze da bude tacna ili netacna..

ajdmo dalje..

The claim: The coronavirus would weaken “when we get into April, in the warmer weather—that has a very negative effect on that, and that type of a virus.”
The truth: It’s too early to tell if the virus’s spread will be dampened by warmer conditions.

bio u pravu..... toplije vreme usporilo virus.. malo omasio za period... al opet, predikcija nije laz...

When: Multiple times
The claim: If the economic shutdown continues, deaths by suicide “definitely would be in far greater numbers than the numbers that we’re talking about” for COVID-19 deaths.

Opet predikcija......
Itd.. ove ostale TRUMP BAD OBAMA GOOD gde je on izjavljivao I GOOD OBAMA BAD peglanja necu ni da komentarisem :)

Подели на овим сајтовима

Another claim: The United States has conducted more testing “than all other countries together!”
The truth: By May 18, when Trump last made this claim, the U.S. had conducted more tests than any other country. But it had not conducted more tests than the rest of the world combined. (As of May 27, more than 14 million tests have been administered in America.)

AHAHAHA KAKVA LAZ SUNCE TI POLJUBIm........ kakva lazovcina od coveka :D malo preuvelicava uspehe... lazov veliki.... hahahahah

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, haveaniceday said:

hah i sta je taj net neutrality lose uradio? Ono secam se i to dizali ste paniku.. da ce cene intereneta da odu u krivak, i sta ti ja znam bukvalno se nista od predikcija koje su sirili svi redom nije desilo. :D

Mnogo si bre mlad za demenciju pa da se "sećaš" da sam tako nešto pričao...

samo je internet postao jos jeftiniji....

Sigurno zbog ukidanja net neutralnosti?

Naravno covek koji je postao siromasniji od kako je postao predsednik je lopov....

Pojma nemam koliko on ima i koliko je imao para... to krije kao zmija noge... nego prođe li više ona IRS istraga posle koje će da objavi svoje imovinsko stanje?

E vidis tu dolazimo do razlike prosecnog amerikanca\kapitaliste i tbe. Kakve veze ima koga stavljas na celo rema? bitno je da se taj REM ne mesa u privredu. Ti ljudi koje je tu postavio su tu da se te agencije ne bi previse mesali u industriju. Te agencije ni ne bi treablo da postoje.... REM konkretno u Srbiji nista dobro nije doneo, osim sto je omogucio vucicu silnu kontrolu nad medijima.

E vidiš tu dolazimo do razlike između tipičnog duduka i mene... jer ja za razliku od duduka znam šta jesu i šta nisu nadležnosti REM-a i da li je REM omogućio Vučiću kontrolu nad medijima ili je samo ne sankcioniše jer je Vučić u REM postavio onakve ljude kakve Tramp postavlja u razne agencije.

Takođe, za razliku od tipičnog duduka znam da kad smatra da agencija ne treba da postoji, onda je ukineš... prosto, možeš i legitimno da smatraš da ovce mogu same sebe da čuvaju, ali ako postaviš vuka da čuva ovce onda je stvar očigledna...

mnogi amerikanci se slazu sa time ( i ja sa njima) i na cela tih agencija i treba postaviti ljude koji su u industriji godinama, koji nece da je sakate, a ne nekog birokratu koji je u biznisu godinama koji ce da sluzi politicarima da kontrolisu industriju ko sto Vucic kontrolise sada medije u srbiji....

:sunce:

Da se ponasa ko balvan i primitivac to se slazemo, al to nema puno veze sa time koliko je doabr politicar i koliko dobro vodi drzavu. Siguran sam da znas gomilu dobrih adokvata koji su balvani i primitivci.

Pa? Ni njih ne bih nikad birao da mene predstavljaju...

Tramp jako malo laze za jednog politicara.....

Uozbilji se... ne razumem tu botovsku kulturu u kojoj se opušteno laže i upravo to je ono što mi najviše smeta kod predsedništva Trampa kao i Vučića... ta besramnost da kažeš nešto za šta ti znaš da si slagao... svi znamo da si slagao... zaista ne vidim poentu... prosto nema šanse da umeš da sebi vežeš pertle i da misliš da Tramp jako malo laže... preskoči me sa takvim glupostima... i ne sramoti se...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

E vidiš tu dolazimo do razlike između tipičnog duduka i mene... jer ja za razliku od duduka znam šta jesu i šta nisu nadležnosti REM-a i da li je REM omogućio Vučiću kontrolu nad medijima ili je samo ne sankcioniše jer je Vučić u REM postavio onakve ljude kakve Tramp postavlja u razne agencije.

Takođe, za razliku od tipičnog duduka znam da kad smatra da agencija ne treba da postoji, onda je ukineš... prosto, možeš i legitimno da smatraš da ovce mogu same sebe da čuvaju, ali ako postaviš vuka da čuva ovce onda je stvar očigledna...

Sta ti mislis da mozes da kreiras telo kao sto je REM i onda da ocekujes od politicara da ne zloupotrebljavaju tu moc? Pa onda si veci duduk od prosecnog....
Hvala bogu amerikanci imaju Trampa koji se bori protiv postojanja takvih agencija... za razliku od Vucica koji oce da takve agencije imaju jos vecu moc....

Ja ne smatram da ovce mogu same sebe da cuvaju, ja smatram da trziste treba da bude slobodno, da treba da radi neometano i da su te agencije same po sebi suvisne. Trump im samo smanjuje moc i uticaj, a po mom misljenju trebalo bi da dodje neko da ih ukine sve.

Te agencije nikom nista dobro nisu donele.... da nema REM-a i da nikad nije postojao danas bi srbija bila mnogo slobodnija zemlja (medijski) jer bi imao slobodno trziste medija... a ne bi mogao jedan Vucic da ih ucenjuje. I zato ja mislim da si ti gori od prosecnog duduka... jer ne uvidjas te stvari.

Isto kao sto privatne firme ne bi davale radnicima slobodne dane da idu na vuciceve mitinge da vucic nije taj koji im kontrolise subvencije.... kroz hahah stratesko investivaranje. :D
.

Uozbilji se... ne razumem tu botovsku kulturu u kojoj se opušteno laže i upravo to je ono što mi najviše smeta kod predsedništva Trampa kao i Vučić... ta besramnost da kažeš nešto za šta ti znaš da si slagao... svi znamo da si slagao... zaista ne vidim poentu... prosto nema šanse da umeš da sebi vežeš pertle i da misliš da Tramp jako malo laže... preskoči me sa takvim glupostima...

Pa de su te tolike trampove lazi? Evo ja gledam aktivno kriticare trampa nisam video nesto puno lazi..... mozes da mi pokazes koju. :D

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, Avocado said:

Meh napisah opsiran post, al ga zeznuh nesto.

Ja iskreno mislim da si ti mnogo veci duduk nego sto mislis, jer gledas tako na stvari. Vucic kontrolise medije upravo jer postoje agencije kao REM koje mu uopste daju mogucnost da utice na medije. Iskreno ne znam kako se ljudi ne slazu oko toga, mozda ja toliko gresim al meni je jasno da kada das politicaru moc nad nekom industrijom u toj meri u kojoj ima REM nad medijima da ce politicar tu moc da iskoristi u velikoj vecini slucajeva.

I ne znam sta je tu cudno i neocekivano. Ti se vidja svuda i uvek, konstatno ponsanje. I zato agencije kao REM uopste ne treba da postoje.

Porediti trampa i vucica po meni je smesno. Nemaju apsolutno nista zajednicko, u vezi svega su polarni opoziti.

I ja bih voleo da vidim te trampove tolike lazi o kojima pricate.... 
evo par priemra koji mi izadju kada googlam "Trump lies"
-----------------------
The claim: Google engineers are building a website to help Americans determine whether they need testing for the coronavirus and to direct them to their nearest testing site.
The truth: The announcement was news to Google itself—the website Trump (and other administration officials) described was actually being built by Verily, a division of Alphabet, the parent company of Google.
-------------------------------
Je l ovo neka strasna laz? Nije google nego googleov vlasnik ALFABET.. kakav lazov...
Ajd jos neku da vidimo...

--------------
The claim: The United States would suspend “all travel from Europe, except the United Kingdom, for the next 30 days,” Trump announced in an Oval Office address.
The truth: The travel restriction would not apply to U.S. citizens, legal permanent residents, or their families returning from Europe. At first, it applied specifically to the 26 European countries that make up the Schengen Area, not all of Europe. Trump later announced the inclusion of the United Kingdom and Ireland in the ban.

Naprimer, tramp je rekao da je zabranio letove. I sad oni smatraju da je to laz, jer nije naglasio da gradjani amerike mogu da se vrate? Pa mislim... ako su to vama kriterijumi za lazi... onda su svi lazovi kakvih nema....

Подели на овим сајтовима

45 minutes ago, haveaniceday said:

Meh napisah opsiran post, al ga zeznuh nesto.

Ja iskreno mislim da si ti mnogo veci duduk nego sto mislis, jer gledas tako na stvari. Vucic kontrolise medije upravo jer postoje agencije kao REM koje mu uopste daju mogucnost da utice na medije. Iskreno ne znam kako se ljudi ne slazu oko toga, mozda ja toliko gresim al meni je jasno da kada das politicaru moc nad nekom industrijom u toj meri u kojoj ima REM nad medijima da ce politicar tu moc da iskoristi u velikoj vecini slucajeva.

Ali ti sasvim očigledno nemaš pojma ni koja ovlašćenja REM ima nad medijima ni na koji način Vučić kontroliše medije... i iz te perspektive "misliš" ko je kakav duduk... Dunning-Kruger...

45 minutes ago, haveaniceday said:

I ja bih voleo da vidim te trampove tolike lazi o kojima pricate.... 
evo par priemra koji mi izadju kada googlam "Trump lies"

Nije teško naći sajt koji gledaš... pa videti na njemu koje sve primere preskačeš... kao i da ponešto i sečeš iz dela koji opisuje šta je istina kako bi pokušao da relativizuješ... ne blamiraj se... bez veze je...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

Pa vratite se u Srbiju.... tu nece da trpite nikakvu diskriminaciju, ne mogu da se brinem za vas iz Srbije posto nemam glasacko pravo u tim drzavama a tamo ste dobrovoljno, niko vas ne drzi u robstvu.

Za americke crnce se brinem jedino jer se zloupotrebljavaju da se siri levicarski narativ svuda po svetu, rasizam, feminizam, kapitalizam losi bla bla truc... sve vise levicara veruje u to.

Mene vise brine sto Justa koji je srpski glasac misli da je kapitalizam los, i prica mi marksisticku propagandu o akumuliranju bogstva kao razlogu sto je neko uspesan a neko neuspesan....a to mu se upravo servira kao istina od strane americke levice, a sve sam manje siguran da on ima kognitivni kapacitet i znanje da uvodi da je to glupost...

Mislim to je Marx isto pricao za radnicku klasu, a onda kada je proslo vreme i imamo pregrst dokaza o socijalnoj mobilnosti sada to pricaju za crnce, cigane i ostle manjeni, posto su ekonomsku pricu oko radnicke klase i akumuliranog bogastva izgubili.

Stara komunjarska taktika.....

Možemo mi da se brinemo sami o sebi, ne treba da se brineš ti o nama. Ionako nećeš da se brine za nas. Suprotno ti bi znao kako je nama.

Da se vratimo - gde? Pola Srbije hoće da se iseli, a mi da se vratimo. To je ta arogancija iz Srbije koju redovno susrećemo: "Ako vam se ne sviđa, vratite se. Vi ako nećete, mi rado hoćemo." Možda se zbog toga ništa ne menja, što dolazi stalno novi talas srpskih migranta voljni da budu niži prekarijat gladan za kapitalizmom?

Ja sam dijaspora, nisam "Gastarbeiter". Srpski što znam i ćirilicu koju umem sam sebe sam naučio, kada sam potražio sebe i svoje korene pošto nisam bio nikad dovoljan ljudima ovde. Mislim na Austrijance. U srpske škole nisam išao. Ja nemam gde da se vratim u Srbiju. Mogu jedino da se preselim u Srbiju, no ovo je opet jedan drugi projekt. Ali nezavisno tome svemu, ja sam Srbin, i Srbija je moja matica. I apostol Pavle bio je dijaspora, a osim Jude iz Karijota svi apostoli bili su iz tadašnje jevrejske Srpske pa valjda i sam Hristos ;)

Ali učim se. Sve što nam se dešava treba da nam bude lekcija. Da se učimo i ne bi li moglo drugačije, ne bi li se moglo bolje. Crnci u Americi se osećaju diskriminisani? I šta mi Srbi (mi koji nismo u SAD) sad tu možemo? Možemo mi da promenimo? Ne! To su američka posla. Mi možemo da gledamo o sebi i o ljudima i narodima koji su sa nama. Mislim, mi ne možemo ni svojim Srbima da pomognemo (Kosovo i Crna Gora su dva-tri sata od Beograda vožnjom automobilom) a treba da vodimo rat za crnce u Sjedinjenim Američkim Država...

I molim za lep rečnik. Nisam moderator a kamoli administrator foruma. Ali bilo je vreme kada se na pravoslavnim forumima na to i uopšte na kulturu komunikacije gledalo. Lepo ponašanje je izraz straha Božijeg. I dodajemo društvenoj atmosferi koja može da bude lepa ili da bude rđava.

PS: Kako se američki crnci sa svoje strane odnose prema manjinama? Jevreji ih nešto ne vole, vele da ih u Americi najviše napadaju crnci. Isto takovana gej-populacija, jer crnci a naročito crnkinje važe da su jako homofobi. itd. itd. 

Kada si manjina, uvek izvučeš crnu kartu....

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Нађох нешто занимљиво гледе теме, што је један наш човек који живи тамо писао пре око 11 година, токо разговора о Лутеровом "I have a dream":

Цитат

Тај "дрим" у Америци неће скоро да се оствари - расне поделе су још увек огромне. Пре свега зато што су црнци генерацијама тешка сиротиња и не могу да се извуку из тога, осим ретких појединаца. Мени другар пре неки дан прича како је одрастао у црначком гету и читаво детињство провео у страху, није смео ни из куће безбедно да изађе. Страва...

Цитат

То јесте историјски тачно (да је црначки расизам често одговор на вишевековни белачки, о томе је била реч), али чињеница је и да се данас многи црнци то само користе као изговор за агресивно понашање. Има њих који су супер, ево другар ког сам поменуо је завршио школу, има сада супер посао, лепу породицу и живи на пристојном месту. Много ми више одговара за друштво него многи бели амери. Међутим, кад прођеш кроз неки црначки кварт само се молиш Богу да ти не стане ауто... То је ужас живи. А у држави у којој живим никада није било ропства и робовласника.

У суштини, то је данас више проблем сиромаштва и криминала који уз то иде, а историјске околности су можда допринеле да у тој групи буде несразмерно пуно црнаца. Амери се против тога "боре" формалностима типа да не смеш да их зовеш "блекс" или "нигерс" већ "африкан американс", али зато када се у бели кварт насели пар црних породица белци продају куће и селе се на друго место, у парковима намерно не граде кошаркашка игралишта да не долазе црнци који играју кошарку, већ тениске терене и сл. Све у свему - много ружно.  :(

Подели на овим сајтовима

После причају СНС ботови, сендвичари, а шта су ове јаднице, колико су добиле да носе ове глупе пароле. Могу ови који их подржавају овде да нам кажу тараифу :)

STANJESTVARI.COM

Организација Жене у црном организовала у Београду скуп подршке протестима у САД У центру Београда организован је скуп подршке демонстрантима у Америци који се већ две...

Сваки Србин је за Трампа, а Црнци су наша бреаћа јер су угњетвани као ми на Косову, Црној Гори и Хрватској..

Бог ће д а укаже Црнцима да се окерну против својих непријатеља тј Крипи Џоа а подрже Трампа у новембру. Као што га је и Господ довео на власт и њега и Путина. Јер Бог води рачуна о својој творевини.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

12 hours ago, Dragi said:

Možemo mi da se brinemo sami o sebi, ne treba da se brineš ti o nama. Ionako nećeš da se brine za nas. Suprotno ti bi znao kako je nama.

Da se vratimo - gde? Pola Srbije hoće da se iseli, a mi da se vratimo. To je ta arogancija iz Srbije koju redovno susrećemo: "Ako vam se ne sviđa, vratite se. Vi ako nećete, mi rado hoćemo." Možda se zbog toga ništa ne menja, što dolazi stalno novi talas srpskih migranta voljni da budu niži prekarijat gladan za kapitalizmom?

Pa ti si napisao da treba da se "brinemo za vas" jer "vam je lose" ja samo kazem... ako vam je lose vratite se.... ne kazem da treba da se vratis vec ako kukas da je lose kako si kukao u proslom postu.

Jer i ja cu verovatno da odem.... posto vidim da ovde nece biti ni K od kapitalizma, vidim da mi drzava uzima 5 dinara na zaradjenih 10  a ja sam ucio, sam stekao znanje koje imam i preko kog zaradjujem, nisam od drzavnih para to stekao. Dok hoce od mene da dajem masan novac da bih "pomagao roditelje" to jest moje drugare koji su bancili i terali se dok sam ja ucio i radio i sedeo kuci... znas li koliko me to zanima? Ama bas ni malo...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...