Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jos jedan post odgovora @Justin Waters  na temu "crnci umiru 4 puta vise od belaca od covida19 jer su siromasni pa ne mogu da plate lecenje u americi"

Justine, crnci\braon ljudi takodje umiru 4 puta vise od belaca u britaniji gde svi imaju univerzalno zdrastveno osiguranje. Totalno ponistava teoriju da je to pitanje zdrastvenog sistema u americi i siromastva, vec pokazuje da je pitanje genetike crnaca.

WWW.THEGUARDIAN.COM

People of Bangladeshi origin face greatest danger of dying in pandemic

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, haveaniceday said:

Nije im cilj da ubedjuju mene ali im je cilj da ubedjuju ostalih 50 % (a mozda i vise ) amerikanaca koji se ne slazu sa njima....

Koji se ne slažu sa državnom agencijom za jednake mogucnosti u zaposljavanju?

:D

al nesto im slabo ide, uspevaju da ubede jedino crnce srednje klase, repere, poznate licnosti i glasace demokrata. Ne uspevaju ni da ubede ni sve crnce cak.... oko 40 % crnaca muskaraca se ne slaze sa njima... uglavnom oni koji su radnicke klase, oni manje dozivljavaju taj rasizam za razliku od ovih kriminacala i onih sa koledza....

Stvarno... toliko njih iz radničke klase se ne slaže sa demokratama? 

Al ovih ostalih 50 % .. gledaju fox pa su rasisti.... i glupaci. :)

Možda je korelacija i obrnuta...

WWW.GOOGLE.COM

What is the Fox News effect? What causes it? This question was...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Avocado рече

agencija za jednake mogucnosti u zaposljavanju

Мени једна ствар код тих агенција није јасна. Рецимо да имамо расисту који дословно мрзи црнце и неће да их запосли. На коју фору је добро законски натерати тог лудака да запосли људе које мрзи? На коју фору то може на добро да изађе?

Подели на овим сајтовима

39 minutes ago, Juanito said:

Мени једна ствар код тих агенција није јасна. Рецимо да имамо расисту који дословно мрзи црнце и неће да их запосли. На коју фору је добро законски натерати тог лудака да запосли људе које мрзи? На коју фору то може на добро да изађе?

Meh, vecina ovih tuzbi, sa retkim izuzecima su protiv pojedinih sefova u firmama koji su rasisti.  Jako mali broj slucajeva tamo ima, uostalom napisao sam skriptu koja ih pobrojava sve.

Sve ostalo je rekla kazala.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado said:

Stvarno... toliko njih iz radničke klase se ne slaže sa demokratama?

Vecina "radnicke klase" glasa za republikance. Pod radnickom klasom ne broje socijalisticki pojam radnicke vec, fizicke radnike, gradjevince, vodoinstalatere i ostala "prljava" zanimanja,.... Glavni glasaci demokrata a da su radnicka klasa - su sindikati. Al to ti je ko u srbiji, po politickim vezama, a demokrate posto su krenule da se okrecu na "identity politics" krenuli su da gube sindikate. U principu to se desilo svuda sa levicom, krenula je da podrzava migrante i izgubila sindikate, jer sindikati prezivljavaju ekonosku stetu zbog masovnih imigracija.
image.png.f00980f6097e8c9000edf24234e94d0a.png

WWW.CITYLAB.COM

States with more working-class voters are solidly red; those with a dominant creative class are solidly blue; service-class heavy...

Подели на овим сајтовима

Koji se ne slažu sa državnom agencijom za jednake mogucnosti u zaposljavanju?

Sa onima koji tvrde da postoji sistematski rasizam. Ova agencija nigde ne tvrdi da postoji na globalnom nivou.
Ono o cemu oni ovde pricaju jeste da ako u nekoj kompaniji postoji sistematska opresija. Ali nigde ne spominju da u americi kao drzavi i drustvu postoji sistematski rasizam.

Подели на овим сајтовима

Možda je korelacija i obrnuta...

WWW.GOOGLE.COM

What is the Fox News effect? What causes it? This question was...

Al ovo mi je najjace, kako pikiraju foks njuz jbt. Ko zna koliko je biased ta studija....
Znaci glavni trn u oko im je fox news...

znaci u americi postoji konstatan sistematski napad na republikance od strane intelektualaca i novinara. Jebote, jedina konzervativna novinarska kuca fox news... sve ostale bukvalno demokratske. 60 % novinara - doniraju demokratskoj partiji. Ko zna koliko socijalnih naucnika....

Mislim i kod tebe se vidi uzasno jak bias prema desnici, republikancima, konzervativcima. Je l se zapitas nekad da nisi mozda zaglavio u tom biasu?

Mislim ovaj tekst kad pogledas, koliko veliki bias vidis ovde?

Poenta je da su mnogi ljudi mislili da je fox news neko ko je biased, ali su mislili da CNN, CNBC i ostali nisu. Ja sam jedan od tih. Sve vise nas je videlo da su CNN, CNBC i svi ostali jednako biased koliko i fox, i jednako lazu i varaju narod.

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, haveaniceday said:

Sa onima koji tvrde da postoji sistematski rasizam. Ova agencija nigde ne tvrdi da postoji na globalnom nivou.
Ono o cemu oni ovde pricaju jeste da ako u nekoj kompaniji postoji sistematska opresija. Ali nigde ne spominju da u americi kao drzavi i drustvu postoji sistematski rasizam.

Negde si izgubio tok konverzacije...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, haveaniceday said:

Al ovo mi je najjace, kako pikiraju foks njuz jbt. Ko zna koliko je biased ta studija....
Znaci glavni trn u oko im je fox news...

znaci u americi postoji konstatan sistematski napad na republikance od strane intelektualaca i novinara. Jebote, jedina konzervativna novinarska kuca fox news... sve ostale bukvalno demokratske. 60 % novinara - doniraju demokratskoj partiji. Ko zna koliko socijalnih naucnika....

Nisam u ovom rentu baš uspeo da uhvatim šta nije u redu osim što ti se ne dopadaju rezultati.

Mislim i kod tebe se vidi uzasno jak bias prema desnici, republikancima, konzervativcima.

Isti kao prema levici, "progresivcima" i sl.

Poenta je da su mnogi ljudi mislili da je fox news neko ko je biased, ali su mislili da CNN, CNBC i ostali nisu. Ja sam jedan od tih. Sve vise nas je videlo da su CNN, CNBC i svi ostali jednako biased koliko i fox, i jednako lazu i varaju narod.

Pristrasnost je nebitna za ovo. Problem sa rezultatima pomenute studije je što ukazuju na to da je prosečan gledalac Foxa manje informisan... a ne što je konzervativniji...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, haveaniceday said:

Vazi, al nemoj da se cudis kad tramp oduva sledece izbore.. ocekujem novu turu trabunjaja kako je orange man bad. :)

Ako pobedi na izborima onda je dobar?

Подели на овим сајтовима

Just now, Avocado said:

Nisam u ovom rentu baš uspeo da uhvatim šta nije u redu osim što ti se ne dopadaju rezultati.

Pa bas to ne svidjau mi se rezultati neceg jer ne mogu da vidim metod kako je radjeno...

Isti kao prema levici, "progresivcima" i sl.

Avokado... znamo se 10 godina.. u debati nisi stao na stranu konzervativaca ni jednom da sam ja video.... De molim te, pokazi mi 2 slucajeva gde si na strani "republikanaca" u nekom pitanju.

Pristrasnost je nebitna za ovo. Problem sa rezultatima pomenute studije je što ukazuju na to da je prosečan gledalac Foxa manje informisan... a ne što je konzervativniji...

Naravno da je bitna. Uzmi postavi pitanja o poljoprivredi i dovices da su glasaci republikanca vise informisani, postavi pitanja o opstoj kulturi naprimer o slikarima siguran sam da ce demokrate da dobiju vise poena na informisanosti. Ja ne znam sta su oni ovde koristili kao "kriterijum dobre informisanosti", vec mi je samo predstavljen rezultat.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...