Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako to tačno na nekom konkretnom primeru izgleda? Kako recimo ja tebe mogu da ubedim u to da ti lično preživljavaš strašnu diskriminaciju ako je ne preživljavaš?

lepo, imas zakone protiv rasne diskriminacije, uhvaits i tuzis me i dokazes na sudu da ti se desila rasna diskriminacija. Ti bi te stvari trebalo da znas bolje od mene....

Opet ti je pogrešan primer a lepo sam ti napisao, samo po običaju ne čitaš pažljivo... govorimo o nečemu što se

njima lično dešava ili ne dešava... ili ga je neko prebio, ošamario, vređao, nipodaštavao ili nije...

Ne mogu brate da pricam sa tobom jer citas misli protestantima. Ja ne znam sta se njima desava, ja mogu da gledam samo brojke. Ne mogu ni da znam sta im je u glavi, mogu da gledam samo brojke. Ne mogu ni da znam da li je istina sta tvrde, mogu da gledam sam obrojke i sudske presuide.

Подели на овим сајтовима

Jevreji su za sve svoje muke od 1933 do 1945. krivili Nemce...

Al za jevrejske muke imamo dokaze, grobnice, dokumente. Sta imamo za nemacko krivljenje jevreja? Nista. Par bogatih ljudi na koje je hiotler bio jelly? Sta imamo za rasizam u americi? Azijate koji zaradjuju najvise? Crnca koji je dva puta predsednik? Gomilu uspesnih crnaca naucnika, politicara, biznismena, muzicara, sportista?

ja nesto sumnjam da je bilo istaknutih jevreja u nacistickoj partiji.... al stalno vidjam crnce na celima americkih institucija koje su navodno - pune rasizma.

Mnogo je destruktivnije nipodaštavanje žrtvi statusa žrtve...

osim ako "zrtva" uopste nije zrtva. Onda nipodastavanje zrtvi statusa zrtve nije destruktivno ama ni malo.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, haveaniceday said:

lepo, imas zakone protiv rasne diskriminacije, uhvaits i tuzis me i dokazes na sudu da ti se desila rasna diskriminacija. Ti bi te stvari trebalo da znas bolje od mene....

Izuzetno teško dokazati u ogromnom broju slučajeva...

Ne mogu brate da pricam sa tobom jer citas misli protestantima.

Jok bre... ti sve vreme pričaš kako su ih u to sve ubedile demokrate i mediji... ti ne samo da znaš šta im je u glavi, nego znaš i da su mentoli koji nemaju pojma šta im se dešava, pa neko drugi može da ih ubedi da im se dešava nešto što im se ne dešava...

Ja ne znam... ja samo pretpostavljam da tako veliki broj ljudi bolje zna šta se njima dešava od malog Perice sa drugog kontinenta... meni to deluje verovatnije...

Ja ne znam sta se njima desava, ja mogu da gledam samo brojke. Ne mogu ni da znam sta im je u glavi, mogu da gledam samo brojke. Ne mogu ni da znam da li je istina sta tvrde, mogu da gledam sam obrojke i sudske presuide.

Osim kada se te brojke ne slažu sa tvojim predubeđenjima, jel da?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Just now, Avocado said:

Ja ne znam... ja samo pretpostavljam da tako veliki broj ljudi bolje zna šta se njima dešava od malog Perice sa drugog kontinenta... meni to deluje verovatnije...

Koliko veliki? Je l si ti to radio neku anketu crnaca pa znas koliko njih tacno misli i tvrdi da im se desava neki sistematski rasizam?
Glavni glasovi u prici o sistematskom rasizmu su bogati crnci srednje klase sa americkih univerziteta...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Adding controls that account for important context and civilian behavior reduces, but cannot fully explain, these disparities. On the most extreme use of force –officer-involved shootings – we find no racial differences in either the raw data or when contextual factors are taken into account. We argue that the patterns in the data are consistent with a model in which police officers are utility maximizers, a fraction of which have a preference for discrimination, who incur relatively high expected costs of officer-involved shootings.

Stvarno si se zaustvio kod druge rečenice?

Citirani abstract ima ukupno pet (slovima: 5) rečenica :mahmah:

Evo ga drugi pokušaj, nastavi od treće rečenice (hint: u četvrtoj se krije kolačić).

пре 5 часа, Avocado рече

Da zanemarim sve druge probleme sa ovom studijom... čak i ona ima problem da objasni boldirani podatak...

Nešto detaljnija kritika:

Nisi pročitao dalje od druge rečenice abstrakta ali si zaključio da tu studiju krasi množina problema? Kad si pre pročitao pdf od 56 strana i identifikovao "sve druge probleme"?

I kada si stigao da pročitaš ovu drugu studiju, uporedio ih i izveo nepristrasan zaključak?

Skloni smo da pretpostavimo da ti se Prva studija nije svidela po ideološkom osnovu pa si se momentalno bacio na traženje Druge studije koja će biti u skladu sa dragom ti ideologijom.

пре 5 часа, Avocado рече

Nema potrebe... evo dovoljan je bio jedan primer da potvrdi moje sumnje zašto se postavlja klip o analizama umesto konkretnih analiza...

Try again.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, haveaniceday said:

Pa moguce, ali ovde ne protestuju protiv retkih izuzetaka rasizma, vec protiv sistematskog rasizma.

Pa da... zato što tvrde da to što im se dešava nisu retki izuzeci...

Naravno ali dok nije dokumentovano mozes samo da spekulises da li se uopste desilo a ne samo da li je motiv rasizam ili rasna predrasuda.

Naravno... možeš i da ne spekulišeš već da veruješ da ogromna većina pripadnika neke zajednice ne laže o tome šta im se dešava...

Jok lepo pregledas podatke, i jedne i druge pa vidis sam koji su validniji.
Nego problem je sto ti uopste imas drugaciju definiciju sistematskog rasizma od one koju oni koriste. Ona koju sam ja izneo je ona koju oni koriste.

Systemic Racism includes the policies and practices entrenched in established institutions, which result in the exclusion or promotion of designated groups. It differs from overt discrimination in that no individual intent is necessary. (Toronto Mayor's Committee on Community and Race Relations. Race Relations: Myths and Facts)

Ne baš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, haveaniceday said:

Koliko veliki? Je l si ti to radio neku anketu crnaca pa znas koliko njih tacno misli i tvrdi da im se desava neki sistematski rasizam?
Glavni glasovi u prici o sistematskom rasizmu su bogati crnci srednje klase sa americkih univerziteta...

Aj smisli nešto ozbiljnije...

Подели на овим сајтовима

Just now, Avocado said:

Pa da... zato što tvrde da to što im se dešava nisu retki izuzeci...

Da nisu retki izuzeci imali bi dokaze. A nemaju ih, a ti umesto sto trabunjas vise pruzi neki dokaz tog sistematskog rasizma osim "verujem ad populi"

Naravno... možeš i da ne spekulišeš već da veruješ da ogromna većina pripadnika neke zajednice ne laže o tome šta im se dešava...

1. Prvo ne znam odakle ti da je "velika vecina".
2. Naravno da mogu, vidjao sam takve primere kroz istoriju, naveo sam ti najesktremnije - nacisti.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Avocado said:

Aj smisli nešto ozbiljnije...

Ako ti hoces da verujes ljudima jer dovoljno velika masa tvrdi nesto slobodno.... al seti se kada dodje neko i kaze ti "ja znam gomilu njih koji tvrde da su im astrolozi pogodili"

Kako do sada nisi poverovao u astrologiju nije mi jasno...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, haveaniceday рече

U americi vecina crnaca ti je normalno, i vecina ljudi zive ekstra, bez ikakvih rasnih predrasuda, druze se, bleje sa belcima, azijatima i nema nikakvih problema,

Ko kaže da je većina bilo koje rase nenormalna?

пре 4 часа, haveaniceday рече

vecina ljudi ne gleda rasu uopste

Gledaju političari, mediji i pravni poredak prepoznaje rasu kao faktor prilikom upisivanja na fax, traženja posla, free housinga itd.

Šta, pokušavaš da me prosvetliš da prosečan crnac nije Crni panter i da prosečan belac nije Nazi?

97466.jpg.dacb0a3fb9a677ec07851b7b3199a8a4.jpg

I kakve to veze ima sa Američkom renesansom?

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Tumaralo. said:

Stvarno si se zaustvio kod druge rečenice?

Stvarno si je preskočio i ne pokušavaš ni da daš objašnjenje za taj podatak?

Citirani abstract ima ukupno pet (slovima: 5) rečenica :mahmah:

Evo ga drugi pokušaj, nastavi od treće rečenice (hint: u četvrtoj se krije kolačić).

Pročitao... ceo... imaš tvrdnju da za pucnjave nije uspeo da utvrdi korelaciju sa rasom... drugi su utvrdili... ukazali na probleme u metodologiji...

Nisi pročitao dalje od druge rečenice abstrakta ali si zaključio da tu studiju krasi množina problema? Kad si pre pročitao pdf od 56 strana i identifikovao "sve druge probleme"?

I kada si stigao da pročitaš ovu drugu studiju, uporedio ih i izveo nepristrasan zaključak?

Skloni smo da pretpostavimo da ti se Prva studija nije svidela po ideološkom osnovu pa si se momentalno bacio na traženje Druge studije koja će biti u skladu sa dragom ti ideologijom.

Preleteo oba... umem prilično brzo da pohvatam šta je bitno...

Ne znam na koju ideologiju misliš... Koja inače ideologija zahteva da crnci budu diskriminisani i to baš u Americi? Evo na primer, ja sam ubeđen da kod nas nisu diskriminisani i da u velikom broju zemalja u svetu nisu...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Tumaralo. said:

Ko kaže da je većina bilo koje rase nenormalna?

I kakve to veze ima sa Američkom renesansom?

Americka renesansa tvrdi da ne moze da postoji koherentno multi rasno drustvo i da treba da se podelimo po rasnim granicama. Ako se slazes da vecina ljudi raznih rasa zivi normalno, rade zjaedno, idu u teretane, dejtuju i vrse ostale aktivnosti bez vecih smetnji i problema - znaci da americka renesansa lupeta gluposti o potrebi za rasnim granicama izmedju drustva i ljudi.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, haveaniceday said:

Kako do sada nisi poverovao u astrologiju nije mi jasno...

Biće da je do tebe.

Подели на овим сајтовима

Just now, Avocado said:

Biće da je do tebe.

Ma jasno je meni, kada je u pitanju astrologija tu se vodis cisto podacima, pa ti je dosta studija koja stavi astrologe na test....  a ovo je u pitanju politika pa ti se ukljuce politicki biasi da branis liberalne i progresivne stavove. :)

Prosto tvoj stav moze da se pretpostavi na osnovu toga sto gledas late night shows i slusas sta oni tamo pricaju - i u 99 % slucajeva delices stav sa njima.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, haveaniceday said:

Da nisu retki izuzeci imali bi dokaze. A nemaju ih, a ti umesto sto trabunjas vise pruzi neki dokaz tog sistematskog rasizma osim "verujem ad populi"

A šta bi za tebe predstavljao dokaz sistemskog rasizma?

1. Prvo ne znam odakle ti da je "velika vecina".

NEWS.GALLUP.COM

Overall, how satisfied are you with your life -- are you very satisfied, somewhat satisfied, somewhat dissatisfied, or very...

2. Naravno da mogu, vidjao sam takve primere kroz istoriju, naveo sam ti najesktremnije - nacisti.

Već sam ti objasnio neadekvatnost tog poređenja... ako ne možeš da skontaš žao mi je, ne bih dalje gubio vreme da ti to objašnjavam....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...