Поуке.орг - инфо Написано Мај 12, 2020 Пријави Подели Написано Мај 12, 2020 Вечерас, на празник Светог Василија Острошког, 12. маја 2020. полиција је, након дуже расправе, у Парохијском дому у Никшићу, око 22 сата, уручила позив и покушавала насилно да приведе у Центар безбједности Епископа будимљанско-никшићки Г. Јоаникија са још девет свештеника управо је саопштено на званичном сајту Епархије будимљанско-никшићке. “Намјера полиције је била понизи угледног Архијереја Цркве Божје на начин што су хтјели да га у Центар безбједности спроведу возилом за крининалце, у народу познатом као марица, што је Владика достојанствено одбио и уз велико негодовање сабраног народа (неколико хиљада) због овако нецивилизованог понашања полиције, упутио се у Центар безбједности пјешке, у пратњи свештеника, које је полиција, такође, имала намјеру да приведе. Оваквим поступањем према вјерским службеницима, у овом случају према Архијереју Цркве Божје и свештенству никшићког Саборног храма, полиција демонострира непрофесионалност, на тај начин покушавајући да испровоцира грађане и вјерни народ и доведе у питање мир и стабилиност у Црној Гори”, стоји у саопштењу. Извор: Митрополија црногорско-приморска View full Странице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Мај 12, 2020 Пријави Подели Написано Мај 12, 2020 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Мај 12, 2020 Пријави Подели Написано Мај 12, 2020 geronymo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Мај 12, 2020 Пријави Подели Написано Мај 12, 2020 Видео сам малопре и ја ово стварно не капирам, шта се овим хоће, који је овоме циљ...не капирам. На данашњи велики празник а сви знамо колико је св.Василије Острошки драг Црногорцима, каква је ово сплетка и замешатељство, шта је ово, побогу. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Мај 12, 2020 Пријави Подели Написано Мај 12, 2020 Mardarije, Rašo and geronymo је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Мај 12, 2020 Пријави Подели Написано Мај 12, 2020 Беране. in4s geronymo, Maslacak_, Н И Н Е and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поуке.орг инфо Написано Мај 13, 2020 Пријави Подели Написано Мај 13, 2020 https://mitropolija.com/2020/05/13/vladici-joanikiju-i-svestenicima-odredjeno-zadrzavanje-do-72-sata/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Мај 13, 2020 Пријави Подели Написано Мај 13, 2020 Величанствено! PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 13, 2020 Пријави Подели Написано Мај 13, 2020 12 hours ago, gavrosaurus said: Видео сам малопре и ја ово стварно не капирам, шта се овим хоће, који је овоме циљ...не капирам. На данашњи велики празник а сви знамо колико је св.Василије Острошки драг Црногорцима, каква је ово сплетка и замешатељство, шта је ово, побогу. Šta se hoće i šta je cilj je više nego jasno. Zastrašivanje ne bi li prestali protesti protiv onog zakona (kakva crna zabrana okupljanja i tako to). Ovde ima jedno drugo pitanje koje me zanima. Da li smatraš da je vernik (bilo koje konfesije) ili crkva (bilo koja) iznad zakona (ne ulazim u ispravnost zakona)? Ovim učinjenim mislim da se direktno ide na ruku Milu jer sad će priča "eto oni misle da su iznad zakona.....", vidite da je zakon dobar. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Мај 13, 2020 Пријави Подели Написано Мај 13, 2020 пре 9 минута, VaSa110 рече Šta se hoće i šta je cilj je više nego jasno. Zastrašivanje ne bi li prestali protesti protiv onog zakona (kakva crna zabrana okupljanja i tako to). Ovde ima jedno drugo pitanje koje me zanima. Da li smatraš da je vernik (bilo koje konfesije) ili crkva (bilo koja) iznad zakona (ne ulazim u ispravnost zakona)? Ovim učinjenim mislim da se direktno ide na ruku Milu jer sad će priča "eto oni misle da su iznad zakona.....", vidite da je zakon dobar. Оно што сам видео синоћ уживо на ТВ Острог је да ни они лево нити они десно тј. народ и полиција нема појма зашто су ту и зашто се то догађа кад ни једни ни други не желе то што се дешава а сад обе стране некога и нешто као бране. Своје од својих. Само ово кад прочиташ збуњује, зар не? У смислу: Ако ово радите због нас а наше људе затварате а ми то не желимо - за чије је то добро, побогу? Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 13, 2020 Пријави Подели Написано Мај 13, 2020 5 minutes ago, gavrosaurus said: Оно што сам видео синоћ уживо на ТВ Острог је да ни они лево нити они десно тј. народ и полиција нема појма зашто су ту и зашто се то догађа кад ни једни ни други не желе то што се дешава а сад обе стране некога и нешто као бране. Своје од својих. Само ово кад прочиташ збуњује, зар не? У смислу: Ако ово радите због нас а наше људе затварате а ми то не желимо - за чије је то добро, побогу? U redu. Nisam ulazio u ovo. Voleo bih da mi odgovoriš, ako želiš, na ono pitanje. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 13, 2020 Пријави Подели Написано Мај 13, 2020 пре 19 минута, VaSa110 рече Ovde ima jedno drugo pitanje koje me zanima. Da li smatraš da je vernik (bilo koje konfesije) ili crkva (bilo koja) iznad zakona (ne ulazim u ispravnost zakona)? Ево ако могу ја. Ако је закон дискриминаторски и лоповски треба устати против тог закона. Замисли да сад неко прогласи неки расни закон по коме су припадници Икс народа обесправљени. Свакако се треба бунити против тог закона и тражити његово укидање а не говорити флоскуле "нико није изнад закона". У Црној Гори се управо устаје против таквог дискриминаторског и лоповског закона. То закон не може бити него легализација дискриминације и лоповлука. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mardarije Написано Мај 13, 2020 Пријави Подели Написано Мај 13, 2020 пре 21 минута, VaSa110 рече Da li smatraš da je vernik (bilo koje konfesije) ili crkva (bilo koja) iznad zakona (ne ulazim u ispravnost zakona)? Da. Bog nam je dao slobodu i da rasudjujemo i delimo dobro od zla, jer zakon donose isto ljudi, koji mogu biti zli. Пг and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 13, 2020 Пријави Подели Написано Мај 13, 2020 7 minutes ago, Вилер Текс said: Ево ако могу ја. Ако је закон дискриминаторски и лоповски треба устати против тог закона. Замисли да сад неко прогласи неки расни закон по коме су припадници Икс народа обесправљени. Свакако се треба бунити против тог закона и тражити његово укидање а не говорити флоскуле "нико није изнад закона". У Црној Гори се управо устаје против таквог дискриминаторског и лоповског закона. То закон не може бити него легализација дискриминације и лоповлука. Da ponovim : Ovde ima jedno drugo pitanje koje me zanima. Da li smatraš da je vernik (bilo koje konfesije) ili crkva (bilo koja) iznad zakona (ne ulazim u ispravnost zakona)? Ovo što ti napisa svakao nije odgovor na gore postavljeno pitanje. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 13, 2020 Пријави Подели Написано Мај 13, 2020 36 minutes ago, VaSa110 said: Ovde ima jedno drugo pitanje koje me zanima. Da li smatraš da je vernik (bilo koje konfesije) ili crkva (bilo koja) iznad zakona (ne ulazim u ispravnost zakona)? Ovim učinjenim mislim da se direktno ide na ruku Milu jer sad će priča "eto oni misle da su iznad zakona.....", vidite da je zakon dobar. Том логиком, народ никад и нигде није смео да устаје против тиранских закона и других аката који су му буквално били октроисани. Верници су људи, исто као и сви други, и ако не гледамо духовну вертикалу у овој причи, имају одређене интересе. А те интересе, као грађани државе у којој живе, имају право да бране на све демократске доступне начине. Протести су само један од начина одбране интереса верника и Цркве у Црној Гори. Не можемо да се понашамо као да је Црна Гора Швајцарска. Све што ови причају о верницима, Цркви, Србима и Србији, причали би са несмањеном мржњом и жестином, јер они једноставно мрзе, дубински и исконски, део свог народа. Колико год да покажеш рационалности према њима, кад год покушаш неки компромис, они само иду даље и даље у тој мржњи и дављењу. Хвала Богу да је народ доле и до сада сачувао толико присебности да не направи неки ексцес, што је оно на шта режим иде, сада када им ништа више не иде од руке, и кад сматрају да више не смеју да одлажу решавање "српског", односно "православног" питања. Тако да је одговор да. Апсолутно имају права да протестују против овог монструма од закона, који је стаљинистички по својој природи а павелићевски по својим крајњим намерама. И принципијелно морају да буду против овог закона, јер је овај закон тиранија. Mardarije, Вилер Текс, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука