Jump to content

Отац Рафаило Бољевић - предавања и беседе

Оцени ову тему

Препоручена порука

Јесте старо, али је генијално.

ГЕНИЈАЛНО!!!

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Велики Четвртак

Велики Петак

Велика Субота

Подели на овим сајтовима

Ово предавање је прави "hard rock" у духовном смислу!

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

"Они који јесу сабрани, то је магловито, то је и овако и онако, то је "и хоћу и нећу", то је "мало хоћу, а више нећу", то сам мало побожан, па сам онда грешан и много грешан, па ћу ја то онда исповедити, па ће ми то Бог опростити. Не иде то тако, браћо и сестре."

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

1:07 Кашење на Литургију
16:54 Звоњење мобилних телефона и излажење из цркве
40:15 Ко сме приступити Светом Причешћу

Подели на овим сајтовима

1:57 Лажно православље
22:45 Звоњење мобилних телефона
28:13 О облачењу и изгледу

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

(57:02)
Уђите у куће наших људи. Питајте га:
- Ђе је овдје мјесто за владику?
- Којега владику? - каже домаћин. Ја сам владика!
- Шта је тамо иза собе, домаћине? Кога кријеш тамо иза врата? Што не кажеш истину? Што не отвориш душу? Што не отвориш те смрадне јаме и не откријеш, не признаш проблем? Што не набројиш непреспаване ноћи? Страх који ти у кости улази? Све помисли о самоубиству, о убиству? О томе не говориш?! Нема потребе да говориш... Знамо да је тако. Јер кад нема жезла пастирског, вуци ти у души живе.

(1:00:30)
Зато је наш старац Сава говорио, тога се сјећам: "Кад владику видиш, дубоко се поклони и одмах се склони."

Подели на овим сајтовима

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Креирај ново...