Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 6 минута, Тражитељ рече Ово је лажна вест. Не знам да ли схватате колико сте немоћни када у кампањи коју водите против једног стручњака, не што не умете да користите аргументе, него чак не умете ни да му се ругате без лагања? "Ако школе буду затворене на две недеље, дајем оставку: Кон објаснио зашто је СТРУКА ПРОТИВ ПРЕКИДА НАСТАВЕ" је таблоидни наслов на вест да су Кон и стручни кризни штаб саветовали да се школе затворе до краја школске године. О томе је било и опширне приче и овде на Поукама, као врхунцу новинарског безобразлука и новине које иоле држе до себе су до краја дана тај наслов кориговале, јер су се коментари испунили гневним анонимним никоговићима који прочитају наслов, па трче да коментаришу како је Кон нестручан и како би они затворили школе да се питају... Момак, сви то знамо. Поента је у градацији. 1. смешно. 2. неће утицати на живот 3. мора више од две недеље, до јуна! 4. има да мремо к`о муве! Капираш? Како све то избегнеш да видиш, него се ухватиш за тумачење неких тамо и то само једне слике? Где учите те Чколе за бежање од теме? obi-wan је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 7 минута, Јанко рече Браниш моју децу од мене? Мамлазе неопевани, иди у масу са преЦедником у Ниш, Нови Пазар и друга места, прво тамо одбрани неодбрањиво па дођи да ми попујеш. МЕНИ пребацујеш за оно што ТИ виђаш по НС?!? Где си то МЕНЕ или Обија ведео да то радимо? Ало, Пожега... "Ја јој кажем Цицо лези, а она није могла да легне него села..." Пепелом да се посипаш, кад већ не умеш да се кајеш... Vidi ovako, sam si rekao da imaš decu i suprugu sa hroničnom bolešću, u kontekstu priče da treba da se ide za praznike u hram. Nakon toga si me nazvao skrnaviteljem svetinje jer sam rekao, a patrijarsi i vladike pre mene, da se ne ljube ikone, ruke i ostali predmeti po hramu u vreme ove zaraze. Nakon toga me nazivaš mamlazom, jer smaram da kad neko u vreme pandemije skrnaviteljem svetinje naziva nekog ko je protiv celivanja predmeta u hramu, logično, ti bi to radio. Dakle da, štitim svakoga od tebe, ako zaista bi se tako ponašao. Ili možda samo da pripaziš šta pišeš, ja samo tumačim pročitano. Scenu koju sam ja video u NS , je nešto što možeš da vidiš svuda, jer je narod svuda isti i to je jedan od razloga zašto treba zabraniti odlazak u hram. fsa, Zmaj Pisum and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 @Јанко Prema zvaničnim podacima Gruzija ima samo 296 inficiranih, a Srbija 4465. Prave cifre su bar 5 -10 puta veće. To ne znači da je tamo nemoguće inficirati se u hramovima, ali je opasnost daleko manja nego ovde. Sem toga, uticaj Pravoslavne Crkve u Gruziji je daleko veći nego u Srbiji. Njihovi vlastodršci nemaju petlju da urade ono što savetuju epidemiolozi jer bi im se na sledećim izborima to obilo o glavu Zmaj Pisum је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 2 минута, obi-wan рече Naravno da ne mozes. Zato i postoji Crkva, i u tome - u pitanjima oko hrama i Svetinje - treba da se pita samo i iskljucivo Ona. Кад бих се ја питао, волео бих да неки владика изађе и да политичарима и докторима у кратким цртама зачепи уста, кад крену да се хватају смисла празника и теолошких тема, али контам да можда због неког јачег разлога то не раде, или ће то урадити када дође време, бираним речима. Ђорђе Р, Tamaraaa and Предраг М је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 1 minute ago, Јанко said: "Ако слагах докажи, а ако не - што ме бијеш?" Наброј моје гадости и повлачим се сам без проблема са форума. Изволи. Ма нема потребе за повлачењем са форума. Сви смо нервозни, а свако за себе мисли да је само он нервозан и да само њега нервирају. Мене нервира провлачење стручњака кроз таблоиде и јавну поругу, јер се стављам у ту позицију да ако ме држава, или неко из државне власти кога не волим и за кога не гласам, позове да својом стручношћу помогнем, да тиме себе стављам на тапет, и то не тапет аргументоване критике, него тапет грубих прозивки пуних мржње. И што људи у свом кукању како ништа у држави није организовано, не виде да је проблем ако стварамо ситуацију да људи који могу нешто да организују, одбију да се тиме баве јер не желе да имају посла са будалама. Ово у последње време, да атеисти показују већу друштвену одговорност од верника, а лекарска удружења од појединаца из Синода, па то је за колективну бруку свих оних који су у Цркви а са тиме се не слажу. Шта је решење? Ја сам, на пример, добар зилотима и ревнитељима кад треба да набрајају колико се људи на попису изјаснило да припадају СПЦ јер увећавам тај број, а кад проговорим нешто што није никаква јерес, већ став који постоји у Цркви, да ме шиканирају да сам "протестант" и удаљују из Цркве? Зашто, јер ми разум не дозвољава да прихватим да респираторни вируси неким чудом могу да се пренесу преко исте чаше ако се та чаша пије у кафани, а не могу ако се дели негде другде? Да се правимо сви луди над чињеницом да вирус короне јесте ушао у црквене редове, међу свештенике, вероучитеље, монахе и владике, а да нико од њих није ишао на скијање у Италију нити јео шишмише по Вухану? И да прихватим да ми неко продаје причу да је ово данас горе од Диоклецијанових времена, горе од Тита, Хитлера или Турака, јер неко не капира шта је епидемија и верује да је Христос у згради или у чаши, а не у ближњем и да ће безумним понашањем испасти мученик за веру, а не брука за цркву? Ђорђе Р and fsa је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 15 минута, Вукашин рече Кад бих се ја питао, волео бих да неки владика изађе и да политичарима и докторима у кратким цртама зачепи уста, кад крену да се хватају смисла празника и теолошких тема, али контам да можда због неког јачег разлога то не раде, или ће то урадити када дође време, бираним речима. Mislim da je svima jasno da bi to bila sasvim zaludna rabota. Kome da objasni tako suptilne stvari? Ljudima koji neprestano gaze sopstvenu savest i za sve su najpametniji? Nema o`tog nista. Ali bi bilo dobro da izadje da se prosto vidi da mi nismo pili mastilo, i da odlicno znamo sta radimo i zasto, a kad odlazimo u hram. Предраг М and Вукашин је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 1 минут, Дејан рече Vidi ovako, sam si rekao da imaš decu i suprugu sa hroničnom bolešću, u kontekstu priče da treba da se ide za praznike u hram. Nakon toga si me nazvao skrnaviteljem svetinje jer sam rekao, a patrijarsi i vladike pre mene, da se ne ljube ikone, ruke i ostali predmeti po hramu u vreme ove zaraze. Nakon toga me nazivaš mamlazom, jer smaram da kad neko u vreme pandemije skrnaviteljem svetinje naziva nekog ko je protiv celivanja predmeta u hramu, logično, ti bi to radio. Dakle da, štitim svakoga od tebe, ako zaista bi se tako ponašao. Ili možda samo da pripaziš šta pišeš, ja samo tumačim pročitano. Scenu koju sam ja video u NS , je nešto što možeš da vidiš svuda, jer je narod svuda isti i to je jedan od razloga zašto treba zabraniti odlazak u hram. Значи између првог и другог реда си избацио више мојих постова где сам детаљно рекао како поступамо у кући, друштву и Цркви. Избацио си и своје небулозе где инсинуираш да ја позивам у масу на целивање икона и свега осталог (ЕЈ, ТРАЖИТЕЉ ВЕЋ ВЕРУЈЕ ДА САМ ЈА ТО РЕКАО; А НЕ ТИ!!!) Мамлаз јеси ако толико счеш и вадиш оно што сам рекао у низу постова, и промућкаш са својим инсинуацијама. Одлично сам пазио шта пишем. Нисампазио да имамо одличног кројача као админа. Сечеш и крпиш где ти паше. Нека ти је Богом просто... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 5 минута, fsa рече @Јанко Prema zvaničnim podacima Gruzija ima samo 296 inficiranih, a Srbija 4465. Prave cifre su bar 5 -10 puta veće. To ne znači da je tamo nemoguće inficirati se u hramovima, ali je opasnost daleko manja nego ovde. Sem toga, uticaj Pravoslavne Crkve u Gruziji je daleko veći nego u Srbiji. Njihovi vlastodršci nemaju petlju da urade ono što savetuju epidemiolozi jer bi im se na sledećim izborima to obilo o glavu Наравно. Господ видео веру и склонио пошаст од њих, на поуку свима. Јанко, Aandrej and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zmaj Pisum Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 1 minute ago, ekdikos_apomahis said: Оно што сам мислио је да она није замејна за литургијску молитву. E, tako kaži da se razumemo. Slažem se. 2 minutes ago, ekdikos_apomahis said: Александар Вучић и Милорад Додик, уводе полицијски час за Васкрс Da li je ovo potrebno ili nije, zaista ne znam. Nisam medicinar po struci, ali smatram da se nauci ipak mora verovati. Ne sve i ne svašta, ali smatram da se niko neće igrati bez razloga sa milionima. I siguran sam, da je njih strah ne za nas, koliko za raspad sistema koji su sami pravili, bilo pod nečijim uticajem (EU), bilo samovoljno. I naravno, ne slažem se intimno sa mnogim stvarima i ako ništa nije baš toliko jednostavno. Ali, ako smo spremni i ako verujemo u nevidljivo sa teološke strane, zašto imamo problem da verujemo u nešto nevidljivo (virus) sa naučne strane? Ono prvo nevidljivo jeste duševno blagostanje, ali je zato ovo drugo nevidljivo telesna kataklizma. Ne samo obična telesna smrt, već još gore, posledice koje ta pošast ostavlja, a mi o njima još ne razmišljamo, bilo da smo u strahu od bolesti i smrti, bilo da vodimo teološke rasprave. U svakom slučaju, ne mogu i nesmem da mešam jedno sa drugim. 9 minutes ago, ekdikos_apomahis said: Да се покајник који се годинама подвизавао постећи на хљебу и води Pod ovim nisam mislio bikvalno na nekog pokajnika. Više sam mislio na običan svet, verujući, ali ipak u nemogućnosti da obavi sve Trebe. Evo primer... Srednji vek, polovina srednjeg veka... kako je živeo običan seljak, negde u zabiti. On je znao da Bog postoji, znao je da je svemoguć, kršten je kada je neki monah ili horepiskop prolazio... i ništa više. A najbliža crkva mu je bila dva dana jahanja, pet dana peške i to sve kroz divljinu. Budimo realni. U takvim vremenima, retko ko da se ikada prilčestio. I zar takvi ljudi koji su strepeli od Boga, koji su se ipak usrdnije molili, da li su spašeni? Ja sam ubedjen da jesu. Gospod nikoga ne ostavlja na cedilu. Ni grešnog, a kamo li vernog. Dobar je On. Mi nismo uvek dobri. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Пре сат времена, ekdikos_apomahis рече Шта хоћу да кажем? Не позивма ја да се тискамо у Црквам у вријеме епидемије, само говорим да Црква никада није престајала да служи у вријеме епидемија. Da, nije prestajalo sluzenje, i uvek je bilo raznih ljudi, svestenika, monaha, episkopa, koji su vernima nastavili da pruzaju blagodat crkve kroz sluzbe i molitve i liturgiju i pricesce. Jer ne treba zaboraviti da je obolelima na smrt trebala ispovest i pricesce kako bi u dusevnom miru otisli na onaj svet. Pa i jedna sv.Marija Egipatska se ispovedila i pricestila pre kraja svog zivota....itd,... ekdikos_apomahis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 49 минута, Dimitrije01 рече bukvalno niko nije znao o virusu ništaviše, pogledaj kako je reagovala SZO bukvalno do sredine februara. Pa kad nije znao sto onda mlati u prazno? Ali struka, znas... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 17 минута, obi-wan рече A o Plastanici da i ne pocinjemo pricu. Ona stoji neprestano na Svetoj Trpezi u oltaru. Iznosi se samo na Veliki Petak. U oltaru, na njoj stalno stoji antimins sa cesticom svetih i celebnih mostiju. Tu-tu? Bi-bip? Verujuci narode... Akakvo ti je mišljenje o crkvenim vratima, jesu i ona celebna? пре 12 минута, obi-wan рече Naravno bre, covek koji je doktorirao na virusima ne zna kako da ispita virus. Ako je jedini doktor virusologije na planeti, prihvatam onda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 @Вукашин Po toj logici Gospodu su mnogo draži komunisti u Vijetnamu, jer je tamo pošast još gore prošla nego u pravoslavnoj Gruziji Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 1 сат, Јанко рече Свако ко по сваку цену иде у масу, љуби иконе, плаштанице, руке итд. може убити другог или себе. Ево, да се види безочност. Ја и моја породица не идемо већ 2 недеље на богослужења држећи се препоруке, ниједном нисам отишао ове недеље на пређеосвећену трудећи се да испоштујем молбу САС и добијем ОВО од (не)човека. Немам речи... Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 15 minutes ago, Јанко said: Момак, сви то знамо. Поента је у градацији. 1. смешно. 2. неће утицати на живот 3. мора више од две недеље, до јуна! 4. има да мремо к`о муве! Капираш? Како све то избегнеш да видиш, него се ухватиш за тумачење неких тамо и то само једне слике? Где учите те Чколе за бежање од теме? Тражио си пример за обраћање и тон који уживо не практикујеш са људима које не познајеш јер би те довео до избијања туче, и ево наводим ти га. Нисам "момак" и немој тако да ми се обраћаш. Ја не знам да ли ти "капираш" да овде није у питању Кон, да је овде светска медицина заказала просто јер се ради о новом вирусу типа корона који се понаша другачије од осталих вируса тог типа, а да нема разлога за то јер су корона вируси медицини одлично познати већ деценијама као безазлени изазивачи сезонских прехлада које се прележе на ногама. Не знам да ли "капираш" да још увек доста лекара, а који нису укључени у сузбијање епидемије, и даље то говори и да овде нико није заказао због своје нестручности, него да се бавимо са нечим новим. Једино што овде није ново, то су противепидемиолошке мере и оне се примењују, спроводи их држава по саветима лекарског кризног штаба, адаптирају се из дана у дан и наилази се на хиљаду проблема, у држави у којој и без кризе има хиљаду проблема, и у цркви у којој и без короне има хиљаду проблема. И сад се људи одједном нађу у чуду што се то "не реши". Слободан Грујић, Zmaj Pisum and fsa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука