Jump to content

И шта после Короне.....???

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zagrljaj
                                                        Foto: Attila Husejnow / Zuma Press / Profimedia

Jednoga dana proći će i ovo vanredno stanje i možda, samo možda, skinućemo maske, izaći iz izolacije i prepustiti se onome što nam najviše nedostaje u ovom periodu. Da, svi smo već imali dovoljno vremena da razmislimo o tome, a 50 ljudi nam je otkrilo šta će prvo uraditi kad sve ovo prođe.

Izaći među ljude, šetati slobodno, povesti psa sa sobom i naći devojku sa kojom ću se ljubiti među milion ljudi – Aleksandar (45)

Otići ću da vidim tatu, pa da se ošišam i onda negde jako daleko u neku baštu da sednem na kafu – Simon (19)

Ličnu sodomu i gomoru ću da organizujem, ukratko rečeno – Kristina (40)

Idemo da sadimo cveće u baštici, fale mi moji cvetni dani – Iva (35)

Ako sve ovo prođe do početka leta, planiram da bukvalno svakog dana visim na mini golfu na Adi sa porodicom i prijateljima kojih sam se uželeo. Jedva čekam odlazak u prirodu, nedostaje mi nebo iznad glave, dosadio mi plafon… A onda treba i smisliti od čega živeti jer mislim da još uvek nismo svesni koliko će se stvari promeniti, koliko će poslova nestati i koliko će se novih pojaviti. Dotle svi treba da se čuvaju i pomažu onima kojima je pomoć neophodna – Duško (50)

Sesti sa majkom da popijem kafu – Irena (35)

Daću otkaz, isključiti telefon i zapaliti negde gde nema interneta i gde se ljudi smeju. To bih htela, ali ću verovatno za početak izaći negde s društvom, u prirodu po mogućnosti i bez maski – Jelena (32).

Zabosti ceo dan u parku uz pivce – Ivan (34)

Plan: 1. da odem se vidim sa ribom ko čoek; 2. da odem u pab ili do studija da vežbam 3.da se razvalim od sreće. Realnost: Verovatno na posao – Marjan (36)

Idem da kupim kartu za Nika Kejva i popijem pivo u Suncu – Miloš (35)

Prošetaću gradom, uveren sam da mi nikad lepše neće izgledati – Boško (36)

Napraviću rođendansku žurku, sa zakašnjenjem – Aleksandra (33)

Provešću ceo dan napolju – Dragan (34)

Napiću se, gde… ne znam. I neću gledati na sat – Vladimir (39)

Pošto ću imati 190kg, verovatno ću ostati u karantinu – Dragana (33)

Isto kao i svaki dan, igraću Star trek online – Nađa (41)

Pravac avion i odlazak na odmor van Srbije – Ivan (43)

Prvo ću sesti na piće u neku lepu baštu – Ida (50)

Pošto sam u inostranstvu zbog posla, odmah ću se vratiti u Srbiju jer mi nedostaje porodica – Marjan (35)

Najviše mi nedostaje društveni život i viđanje sa unucima, decom i prijateljima, pa ću to nadoknaditi – Dragan (58)

Idem u kafanu, za šank, na burbon da sednem s narodom. Ili pre u baštu u Šikaricu jer kapiram da će biti lepo vreme – Aleksandra (35)

Prošetaću s kučetom po kraju – Mila (66)

Idem odmah na manikir da se sredim – Saša (55)

Ja neću ništa da radim, pretpostavljam da će svi da nagrnu napolje i u kafane, a nešto se tripujem da će virus i dalje da se širi, tako da ću da sačekam sa slavljem jedno mesec dana od kada proglase kraj karantina. Možda ću da odem u Košutnjak na piknik sa maskom, jer mi priroda najviše fali – Ljubica (28)

Grliću ljude nekontrolisano – Nevena  (34)

Kad ovo prođe, ostaću u kući pet dana da se odmorim od svega – Bojan (39)

Videti se sa prijateljima i familijom, blejati na reci sa njima. Realno, meni fale ljudi. Solo sam u izolaciji. A rado bih otišao i na neki koncert – Milan (37)

Častiću sebe sa nekoliko vinila i knjiga – Uroš (38)

Odoh na more – Dušan (35)

Izgrliću moje za sve ove dane bez zagrljaja i izvesti ih na ručak u neki restorančić na reci – Ana (35)

Neću ništa posebno uraditi jer inače živim kao da sam u karantinu osim ako negde ne putujem – Jovana (35)

Vratiću se redovnim aktivnostima na treninzima, ali ću svakako više ceniti slobodu koja nam je sada uskraćena – Nemanja (33)

Promeniti veru. Šalim se, otići sa drugarima na probu – Vasja (41)

Popiti cisternu piva sa što većim brojem ljudi – Kristina (48)

Podići ličnu kartu i pasoš novi u MUP-u – Irena (45)

Otići u kafanu, da se proslavi kako dolikuje – Sanja (40)

Idemo na kej na girice – Marko (40)

Kupiću kuću. S bašticom. To je mesto lične slobode – Lidija (64)

Ako ne skrenem s uma, smejaću se nebu, prirodi i ćutati. I krstiću se nadam se… – Damir (37)

Čim nas oslobode, ići ću u svoj omiljeni kafić u Skadarliji da se napijem. Čak nedostajem i drugarici koja nije preterano društvena – Ilija (44)

Verovatno ćemo da otputujemo negde. Bili smo bukirali karte za Izrael, sve nam je propalo… A sad ne znam gde bih pre – Ivana (35)

Pitaću ženu šta ću prvo da radim – Nenad (47)

Otići do prodavnice, kupiti vodu i grickaice i zagrliti kasirku, jer mi toliko fale zagrljaju, a onda krenuti u šetnju od Geneksa preko Starog savskog uz Savu se popeti na Kalemegdan, pa do Knez Mihailove, kroz Terazije i posle dok se ne umorim skroz. Toliko mi fali ovaj grad. Da mi je neko rekao će mi ikada pasti na pamet da ću poželeti da čujem onu rečenicu s početka novinarske profesije: “Hajde se promuvaj kroz grad i donesi neku temu”, ne bih mu verovao – Petar (27)

Otvoriću profil na Tinderu. Mislim da će tamo biti haos – Marko (39)

Mesec dana ću provesti van kuće. Spavaću i na klupi u parku ako treba – Olja (71)

Ispijanje kafe i doručak u nekom od beogradskih restorana. Fizička aktivnost mi najviše nedostaje, kao i posao jer sve vreme radim od kuće od kada traje vanredno stanje. Teško mi pada i što sam uskraćen za dan i dnevnu svetlost – Igor (30)

Zaljubiću se. To je energija za nov život – Ana (64)

Prvo ćemo održati odloženu edukaciju – Ivana (34)

Znaš kako… Na engleskom ima onaj izraz “one step at a time”, a najbliži naši ekvivalenti tome koji mi trenutno padaju na pamet su: “prvo skoči, pa reci hop” i “ne trči pred rudu”. Znači, plašim se da će potrajati dok sve ovo ne prođe, a mislim takođe da će stvarnost koju ćemo tada zateći biti poprilično drugačija od one koje su smo ostavili za sobom kad smo ušli u samoizolaciju. No, koliko god da ovo potraje, kada se završi svakako bih voleo da se vidim i da zagrlim neke bliske ljude sa kojima trenutno mogu da se vidim samo preko skajpa – Predrag (48)

https://nova.rs/lifestyle/pitali-smo-50-ljudi-sta-ce-prvo-uraditi-kad-sve-ovo-prode/

Prvo ću da bacim sve stvari koje sam uništila domestosom, a do sada je bilans – tri duksa i jedna trenerka. Onda ću da zagrlim ljude koje volim a nisam ih viđala i to u prirodi nekoj, a već drugi dan ću da isplaniram gde i kada ću da putujem – Ivana (45)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, JESSY рече

Ako ne skrenem s uma, smejaću se nebu, prirodi i ćutati. I krstiću se nadam se… – Damir (37)

61829806-zena-nebo-priroda.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Nikola Stojanovic рече

Pisacu joj pismaaaaaaaaa

duga?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, JESSY рече

Popiti cisternu piva sa što većim brojem ljudi – Kristina (48)

:navijanje:

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

On 1.4.2020. at 20:52, Tumaralo. рече

A šta ako je upravo to cilj .. da pokaže stadu kojim vlada, onako in your face, kako su nemoćni i kako bi se oni podsvesno*  slomili psihički usled svoje očigledne nemoći?

Orvelova čizma koja večno gazi ljudsko lice.

Stado koje pre svega juriša na WC papir kada čuje da je proglašena pandemija.. Od njih treba da zazire Svetski Moćnik?

*jer svesti nemaju

Ово се наравно не може искључити, али ми је много вероватније да је дошло до случајног временског поклапања. Епидемиолози већ годинама и деценијама очекују пандемију, будући да је таквих било 5-6 у последњих 100 година. Зашто баш коронавирус? Па зато што је у овом веку већ два пута прескочио баријеру између врста и изазвао епидемије.

Чудно је то, људи годинама указују на неку опасност, а када се она догоди они испадну сумњивији него да није никад нису поменули.

Мислим не могу да искључим ништа, али се питам зашто нико од стручњака не говори да је вирус вештачки? Зашто ни Кина, ни Русија нити било ко не упире прстом на Била Гејтса? Може бити, додуше, да је то зато што су сви они у неком дилу, али то је опет једна претпоставка у коју бих морао да верујем без доказа. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Mislim da ću taj dan onako turbo da prevalim hodajući nekoliko kilometara, samo ću da blenem u prolaznike, izloge, da se cerim od uva do uva, svima ću da kažem -Dobar dan, ne verujem da ću išta kupovati, mada ću želeti, ali ni to mi neće pokvariti raspoloženje, ovako ću :)))

Amin Bože daj :babuska:

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Milica Bajic said:

Mislim da ću taj dan onako turbo da prevalim hodajući nekoliko kilometara, samo ću da blenem u prolaznike, izloge, da se cerim od uva do uva, svima ću da kažem -Dobar dan, ne verujem da ću išta kupovati, mada ću želeti, ali ni to mi neće pokvariti raspoloženje, ovako ću :)))

Amin Bože daj 

Amin :) sve ovo sto si pobrojala, plus nadam se da necu vise oklevati da cinim neke dobre stvari, i trudicu se da vise vrednujem svaki dan, narocito onaj u kom imam puno slobode i ljudi oko sebe..nadam se i da cu imati priliku da popravim neke stvari koje me muce i inace, a narocito u ovim izolacija danima..

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Aleksandra_A рече

Amin :) sve ovo sto si pobrojala, plus nadam se da necu vise oklevati da cinim neke dobre stvari, i trudicu se da vise vrednujem svaki dan, narocito onaj u kom imam puno slobode i ljudi oko sebe..nadam se i da cu imati priliku da popravim neke stvari koje me muce i inace, a narocito u ovim izolacija danima..

Možete i danas da prošetate, do 17h :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...