Jump to content

Препоручена порука

Пре сат времена, Milica Bajic рече

Naučićemo itekako da cenimo ovu Božiju tvorevinu prepunu divote...

Iskreno se nadam tome...i da cuvamo!

Kod mene je prirodna izolacija trenutno, pa mogu da setam do mile volje. 

Mislila sam da cu da se posvetim citanju malo vise, al ko za inat ne ide mi...

Mogla sam i nesto novo nauciti da kuvam, al sam u fazonu da ne oduzima puno vremena i da je jestivo, znaci nista ni od toga...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Милошшш рече

Добра страна је што онај ко хоће може да увиди колико је маловерје код њега самог, и уопште у народу.

Код нас Православних је увек (из)ванредно стање, тако да ово само може да подстакне на већу ревност.

Ономе ко победи даћу од скривене мане, и даћу му бели округли камен, и на камену написано ново име, које не зна нико осим онога који га прима.

brate ti si Svetac, svaka čast, neki gledaju da l' da skoče u Dunav il u Savu :)))

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Maslacak_ рече

Mogla sam i nesto novo nauciti da kuvam, al sam u fazonu da ne oduzima puno vremena i da je jestivo, znaci nista ni od toga...

I can relate :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Tužan je osjećaj kada te neka sila zaustavi strahom, nametne pravila i uštopa tu gdje si. Prva reakcija je nemoć... a sledeća usmjeravanje pažnje na to što te okružuje. Primijetiš ono što nisi imao vremena niti potrebe da uočiš. Shvatiš šta imaš, koga imaš i koliko ti je stalo do ljudi od kojih si odvojen. Prestaneš da misliš na sebe zbog sebe, već počneš da se čuvaš zbog duša do kojih ti je stalo, jer tako čuvaš i njih. Shvatiš da si ono što si ulagao do sada, usmjerio valjano, i da nije trud bio uzaludan... stidljivo čestitaš sebi, opet ne zbog sebe, već zbog ulaganja u njih i za njih.
Nije ovo strašno... ima većeg zla, i sve je kako treba, samo se nadam da ćemo jednoga dana (a nadam se da će to biti ubrzo) kada se ponovo vratimo sebi, sresti onaj najbolji dio, od kojeg smo se u jednom trenu udaljili.
Ova izolacija je korisna našim dušama zbog mnogo čega. 
Ja sam zahvalna, zaista.

Подели на овим сајтовима

Па нема те изолације која ће ме натера да сређујем ормане и скупљам ствари са столице.

Ја сам за то, браћо и сестре, да не клонемо духом и не поклекнемо пред једним обичним вирушчићем.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Dimitrije рече

@Ayla  kolko god da je ozbiljna situacija,mislim da da su ove današnje mere prestroge. Za mene ko može da izađe napolj, a kako je ljudima starijim od 65 god... ne bih voleo da sam u njihovoj koži.

Moja majka je jedna od tih kojima je ograničeno kretanje. To je za njeno dobro, i neka sjedi doma. Dvije, tri ili pet nedelja, kako god, neka odmara kući, hekla, plete... gleda fotografije ili zviždi... svejedno... samo neka ne rizikuje svoje zdravlje, kao i zdravlje svojih najdražih. Vjeruj mi da smo imali problem sa njom, ali ako treba, ja ću joj stražariti pred vratima. 
Ovaj virus nije rizičan za tebe, mene, moju djecu, ali jeste za grupu ljudi koji nemaju dobar imuno odgovor, a ja ne želim da gubim članove familije. Ako neko nije odgovoran, onda budi ti, i jedna avetinja manje pravi problem... shvataš?

Подели на овим сајтовима

@Ayla  моји родитељи исто... лично ја не бих се тог придржавао никад, буквално не сматрам да ико може да ме принуди ни за шта.

а са другее стране, стрес може да погорша стање свих категоријама болесника, баш су причали о томе доктори, да је прва ствар за болеснике у карантину, да се опусте и што мање стресирају

Подели на овим сајтовима

Danas sam isao u nabavku jednoj komsinici, ona ima 70ak godina, sin joj je moja generacija, zena je jako vitalna i super izgleda....ali zakon je takav sad....nema mrdanja i daj 

Jos jedan komsija me je zvao za hleb, nisam cuo mobilni na vreme pa sam ga pozvao i rekao da mogu ali kaze da su se snasli....doduse on mi ne izgleda kao 65+ ali dobro...

Mislim da ce se to "revidirati" vremenom ako ovo potraje, mozda ce se reci da mogu da izadju ali na svoju odgovornost ili tako nesto.

Uglavnom, ludilo izbegavajte, pogotovu po viber grupama :/

Prija uvece tisina, kao da si na selu....mozak se od te tisine odmara!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Dimitrije рече

@Ayla  моји родитељи исто... лично ја не бих се тог придржавао никад, буквално не сматрам да ико може да ме принуди ни за шта.

а са другее стране, стрес може да погорша стање свих категоријама болесника, баш су причали о томе доктори, да је прва ствар за болеснике у карантину, да се опусте и што мање стресирају

Vidi, na nama je da odlučimo šta ćemo. Pokazaće se koliko smo bili mudri i savjesni.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Dimitrije рече

@Ayla  каква буде воља Господња, што се каже, тако ће и бити. Углавном човек има слободу да ради како он мисли

Jes... to nas je koštalo Rajskog vrta... izbaciše nas, jer smo mislili da znamo izabrati. :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...