Jump to content

Помозимо бака Ради да се избори са искушењима, колико то ми можемо!

Препоручена порука

индекс.jpg

Драги пријатељи,

Позивамо вас да у складу са вашим могућностима узмете учешћа у хуманитарној акцији за нашу сестру Раду Симић из Шапца. Рада је једна јако храбра жена, која је нажалост много пропатила. Против ње су се удружиле болест, немаштина и самоћа. Наиме, Рада живи сама са пензијом од 15.000 динара. Преживела је рак, након кога живи са уростомом. Након смрти оца, нема више никог од фамилије. Да ствари буду горе, прошле године, Рада је сломила ногу и била везана за кревет пола године. Од тада, с обзиром да пати и од дискус херније, остеопорозе и почетног окоштавања кука, има јаке болове и тешко се креће. Тешко је и замислити како је издржала цело лето, непокретна, без игде иког.

Сада, лекари јој препоручују боравак у бањи, што кошта 60.000 (тако су њој рекли у Бањи Ковиљачи). С тим у вези, како бисмо јој барем мало олакшали живот, а у духу Часног и Великог поста који је пред нама, и који од нас не тражи само уздржавање, већ још и више саосећање и давање ближњима у невољи, позивамо вас да узмете учешћа у хуманитарној акцији, према следећим детаљима:

- потребно нам је макар 15 добровољаца који су у прилици да у овом и следећем месецу издвоје по 2.000 динара за Раду (дакле, укупно, 4.000);

EQunmpMWAAA_zmB.jpg.4691e5f7d5da67415476d9181a912f44.jpg

- на тај начин, скупили бисмо 60.000 потребних за лечење у Бањи;

- већ имамо 2 особе које су се јавиле, тако да нам је потребно барем још 13 добровољаца;

- наравно, уколико се јави више од 15 људи, који желе да помогну на било који начин, било једнократно, било вишекратно, у било којим износима, сваки динар ће Ради бити више него добродошао, јер са свега 15.000 динара редовних прихода просто не може да састави крај са крајем, и да једе, и да се лечи, и да узме нешто од крема и лекова који се нажалост не издају на рецепт.

Новински чланак о Ради можете прочитати на линку: https://www.telegraf.rs/vesti/humano-vesti/2900732-rada-iz-sapca-je-najtuznija-penzionerka-u-zemlji-napali-su-je-bolest-nemastina-i-dug

Радин број телефона је 064 2686135. На тај број можете писати уколико желите да погледате извештаје лекара са последњих контрола, добијете контакт њеног парохијског свештеника, или су вам потребне било какве додатне информације.

709744_rada-simic_f.jpg

Молимо да се сви који могу и желе да узму учешћа у акцији јаве у наредних седам дана, до понедељка 9. марта, како бисмо могли да знамо са којим средствима можемо да рачунамо и да ли ће акција успети.

View full Странице

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2020. at 13:29, Aleksandra_A рече

kome da se obrate ljudi ako mogu da pomognu? direktno Radi na broj koji je ostavljen ili negde drugde?

Expand  

Да, да... Најбоље тако или код брата @Срђан Шијакињић који је најбоље упознат са читавом причом... Тако да ће он пратити тему... ко жели може овде да се јави, те да све то организујемо.

Хвала унапред, Господ да благослови и врати стоструко!

Подели на овим сајтовима

Предлажем да се људи, који су вољни да учествују у акцији, не јављају овде, него да се јаве брату Срђану на ПП, а он овде само да обавештава све заинтресоване колико се до тог тренутка пријавило за 2 пута 2.000. 

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2020. at 14:03, Родољуб Лазић рече

Предлажем да се људи, који су вољни да учествују у акцији, не јављају овде, него да се јаве брату Срђану на ПП, а он овде само да обавештава све заинтресовано колико се до тог тренутка пријавило за 2 пута 2.000. 

Expand  

Може и тако... како год да урадимо, важно је да акцију, ако Бог да, још данас приведемо крају.

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2020. at 14:06, Иван Ц. рече

Може и тако... како год да урадимо, важно је да акцију, ако Бог да, још данас приведемо крају.

Expand  

Мој предлог је био у контексту Мт. 6, 2-4.

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2020. at 14:10, Родољуб Лазић рече

Мој предлог је био у контексту Мт. 6, 2-4.

Expand  

Такође, има људи који нису чланови форума  а желе да помогну, они могу директно на Радин број 064 2686135.

Подели на овим сајтовима

Вуао, уђем малопре први пут на форум и имам шта видети, какве вести! Хвала свима, а посебно оцу Ивану! Пишем ускоро свима. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Драги сви,

Нека првобитна идеја је била да нађемо 15 људи који ће одвајати по 2.000 динара у марту и априлу, да бисмо тако сакупили укупно 60.000 динара, колико су Ради рекли из Бање Ковиљаче да кошта опоравак.

Међутим, да бисмо што више поједноставили и убрзали акцију, предлог је следећи, ако се слажете - да свако уплати када и колико може овај месец (жиро рачун је у наставку) и ако, када и колико буде могао и следећи месец

Жиро рачун

Жиро рачун је 200-37445746-36

Прималац: Рада Симић, 15000 Шабац (улицу у број мени никад нису тражили, нити је уписујем када уплаћујем преко интернета).

Пошто је рачун у Поштанској штедионици можете у свакој пошти да уплатите без провизије, само тражите посебну уплатницу за Поштанску штедионицу. Такође можете уплатити и преко интернета, мобилног итд.

Уплате из иностранства

Проверићу сутра са Радом да ли су уплате из иностранства могуће.

Молба

Замолио бих да ми јавите када уплатите колико сте уплатитли (било сада, било за два месеца), овде или приватном поруком, како год вам је лакше. Такође ми можете писати и СМС-ом, на Вибер или Whatsapp на 065 349 30 44. Можете писати и Ради директно на 064 26 86 135. Ово је потребно како бих ажурирао на групи колико је уплаћено и колико је још потребно уплатити.

Уколико не успемо да сакупимо паре за Бању Ковиљачу, Рада ће новац искористи за плаћање рачуна у вези са којима и даље има повелики дуг, или за храну и лекове. Исто ће се десити и ако, дај Боже, сакупимо више од 60.000.

За сва питања сам ту, с тим што ћу можда одговарати са дан закашњења или тако нешто, због обавеза, иако ћу се наравно трудити да свима одговорим што је пре могуће.

Тренутно имамо најављених 10.000 за овај месец, као и 8.000 за следећи, укупно 18.000, с тим што су се неки људи јавили а нису прецизирали износ којим би учествовали. Како ми буду јављали о уплатама, сваке недеље ћу ажурирати износе овде и на теми.

Ту сам за сва питања.  

Поздрав,

Срђан

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2020. at 23:16, Срђан Шијакињић рече

Жиро рачун је 200-37445746-36

Прималац: Рада Симић, 15000 Шабац (улицу у број мени никад нису тражили, нити је уписујем када уплаћујем преко интернета).

Пошто је рачун у Поштанској штедионици можете у свакој пошти да уплатите без провизије, само тражите посебну уплатницу за Поштанску штедионицу. Такође можете уплатити и преко интернета, мобилног итд.

Expand  

Мислим да на на тој уплатници за уплату у Банку Поштанске штедионице мора да се наведе и адреса примаоца. Или мислиш да је довољно: Рада Симић, Шабац ?

Подели на овим сајтовима

Potrebno je samo njeno ime i prezime i broj računa. Nikakvi podaci osim tih, što se tiče nje kao primaoca. Pošiljalac/platilac navodi svoju adresu.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...