Jump to content

Otvoreno: tko su masoni i mogu li sudjelovati u vlasti?

Оцени ову тему

kopitar

Препоручена порука

пре 46 минута, Pontifex Emeritus рече

Мислим да је ова обезбожена, секуларна и антихришћанска Европа управо скројена по њиховом укусу и замисли. Дакле, масони су зло. 

Činimo se da su ti masoni malo precijenjeni kao neki bitni faktori koji imaju utjecaje na svjetsku vlast a ni među sobom nisu u svemu usklađeni, jer je poznato da je npr. Francuska loža izrazito antiklerikalna dok Engleska nije.

Подели на овим сајтовима

On 21.2.2020. at 0:12, kopitar рече

Ovo je vjerojatno prvi slučaj u povjesti masona da jedan mason ide ucjenjivati drugog da bi sačuvao svoju fotelju (glavnog državnog odvjettnika). Nisu ni masoni računali da će im balkanski mentalitet uhljebljavanja uništiti koncepciju. :))

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, kopitar рече

Nisu ni masoni računali da će im balkanski mentalitet uhljebljavanja uništiti koncepciju. :))

Sad 'odaju zajapureni i zbunjeni; teturaju ošamućeni, potrebno im je otrežnjenje. :))

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

ja ima probleme da zidarima, doduše nisu slobodni:smeh1:

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 21.2.2020. at 0:19, Pontifex Emeritus рече

Мислим да је ова обезбожена, секуларна и антихришћанска Европа управо скројена по њиховом укусу и замисли. Дакле, масони су зло. 

Мислиш да су масони инспирисали, рецимо, марксизам? Баш чудно, јер марксисти су прогонили масоне, баш као и друга врста левичара, национал-социјалисти. 

Масони су углавном повезивани, у озбиљним истријским анализама, са либерализмом, демократским вредностима, капитализмом у сфери економије (зато их баш марксисти и мрзе), итд. Што се тиче религије, не знам баш колико је тачно то да су они били носиоци атеистичких и антихришћанских вредности, будући да се многи религиозни хришћани и конзервативни људи повезују са масонском организацијом. 

Нећу да браним масоне, покушавам да будем објективан. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, ronin рече

ja ima probleme da zidarima, doduše nisu slobodni:smeh1:

Ja isto... slobodni su tek u aprilu, i ne mogu ih čekati do tada.
A dobra ekipa, brate 0703_read

Подели на овим сајтовима

https://youtu.be/8pQ2fwDq-DY

Шојић о теоријама завере. Али, нигде нема онај део где се баш говори о масонима...то ми је мало сумњиво. :D

Шалим се, наравно. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

kakvo pitanje,.... pa vec sudeluju u vlasti (kreiraju vlast )... 0405_feel

Што би реко Пањковић ,,где год су неке паре и власт, ту је неко од њихових". Или кад каже ,,њих је чак и Хитлер прогонио, али џабе", а Јанаћко на то ,,да, да, џабе" :smeh1:

На хумористички начин је приказана наша, српска, склоност ка теоријама завере. А што је најаче, све те теорије долазе углавном од Американаца. И са запада. Чини ми се да је теорију о масонима и пласирао први неки католички фратар из Француске или тако нешто, он је Француску револуцију објаснио као последицу деловања масона. Често уз то иду и Јевреји и остала компанија завереника (илуминати, розенкројцери, ротари клубови, итд, итд). 

Не кажем да ту и нема истине, али сводити цео историјски процес на деловање мале групе моћника, не знам, некако ми то делује превише просто и једноставно....и зато невероватно. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ayla рече

Ja isto... slobodni su tek u aprilu, i ne mogu ih čekati do tada.
A dobra ekipa, brate 0703_read

moji se tek u maju vracaju sa bauštela:)))

• Хахаха 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Православни Србин рече

Што би реко Пањковић ,,где год су неке паре и власт, ту је неко од њихових". Или кад каже ,,њих је чак и Хитлер прогонио, али џабе", а Јанаћко на то ,,да, да, џабе" :smeh1:

На хумористички начин је приказана наша, српска, склоност ка теоријама завере. А што је најаче, све те теорије долазе углавном од Американаца. И са запада. Чини ми се да је теорију о масонима и пласирао први неки католички фратар из Француске или тако нешто, он је Француску револуцију објаснио као последицу деловања масона. Често уз то иду и Јевреји и остала компанија завереника (илуминати, розенкројцери, ротари клубови, итд, итд). 

Не кажем да ту и нема истине, али сводити цео историјски процес на деловање мале групе моћника, не знам, некако ми то делује превише просто и једноставно....и зато невероватно. 

E, moj brat Sbin, a vidi ovo,.... ono tamo iz Otkrovenja o tome da treba da dodje onaj glavni vladar i baja nad celom zemljom i svim ljudima, ali se kaze da ce da dodje na 'gotovo' i da vec deluju mali antihristi i njegove sluge koje mu spremaju carstvo i presto kako bi vladao nad svima,..... deluje kao vrhunska teorija zavere.... :D ... a, nije... :stidljiv:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ayla рече

Ne znam koji emotikon da stavim... onaj koji plače od smijeha ili od tuge. :)))

moze i jedan i drugi:ani_biggrin:

• Свиђа ми се 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...