Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 13 минута, Ćiriličar рече

Ne tupi

пре 12 минута, Ćiriličar рече

stvarno si glup!

Ово из неког великопосног молитвеника?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

@Марек У западној Европи онима који су остали без посла због затварања држава исплаћује сваког месеца део плате. Колико тачно, зависи од државе до државе, али мислим да се креће око 60-80% плате коју су примали. И зато они могу да затворе све. Ми наравно то не можемо да радимо, јер пара за то немамо. И чисто ме занима шта би се десило по Немачкој, Швајцарској, Аустрији ако би само и помислили да људе оставе без икаквих примања макар месец дана. 

Код нас се "неодговорни грађани" и "кафане" користе као бабарога изговор за ову лошу ситуацију у којој смо. Од првог дана. А сви ми одлично знамо шта се издешавало задњих годину дана овде, ко је и како руководио епидемијом, како је "струка" реаговала на то и који су главни извори преношења вируса. И шта је "струка" урадила поводом тога (хинт: ништа, и сами су саучествовали у томе).

И сад ти можеш да ме питаш "Ок, а шта предлажеш да урадимо?". Па ништа. Воз је одавно прошао да се овде било шта промени на релацији власт-грађани око ове епидемије. Али мислим да бар можемо да не понављамо стару црно-белу причу око тога ко је крив и зашто, јер та прича углавном нема много везе са истином на терену.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Јанко рече

Ја ти лепо кажем да концепцијски ич не разумем

Види, оно јес' да треба бити снисходљив, окренути и образ...али ниси ти од јуче. Могао си се осврнути и на интерпункцију и којепта - све је то ок. Али има разних начина. Твој интелектуални ниво није на тако ниском ниво да ти је једини реторички "алат" офуцана иронија о масоним, иза које се крију крезуби антиваксери, а још и ревнитељи, борбовераши и сл. Све то зјапи из твоје ироније и "скромности" како си, тобож глуп.

А концепцијски...па ко прати тему разуме, ако хоће да разуме. Нема намеру да пишем трактате (иако понекад то чиним). Ево, пошто си се мало уљудио да ти додатно појасним. Ово је слика детета која живи у Шведској. Држављанина Шведске. Ово је реакцију на вакцину протиф хепатитис, тетануса и осталих 5-6 "превенција". Имаш ли ти децу (реторичко питање)? Знаш ли како ј еокупати дете од 2 године; пресвући; успавати? Па ујутро пресвући, нахранити, обућу, одвести у обданиште?

Замисли сад да дете има екцем по целом телу. Да то има годину дана. Да ни један дерматолог и сви, буквално сви препарати, укључујући оне од АстраЗенеке - не помажу. Е сад, поред што неки Валнеберг контролише можда и највише и свету стратешких комапнија, а контролише и Астру, није потписао продајући своје "мелеме" да одговара за последице ако их буде! Ако сузбије неке вирусе онда заради паре, и има их као можда 2 милијарде људи заједно. Али ако неко страда - заболе га мђуножје. И то где? У срцу "демкратије" -Шведској, меки српских глуперди који трљају о струци и демократији. А све мислећи да су авангарда.

Да би парадокс и апсурд био већи  мелеми и чајеви из манастира Пипера ће, ако Бог да, помоћи том детету и родитељима да се реше беде и муке! А питање је да то не остане трајно, хронично, па се целог живота појављује. Дакле, џаба трилиони, демократија, струка и остале реторичке г*внарије - ипак треба бити свестан у којем свету живи човек. Е, у том контексто, није згорег знати ко је Астра, Фајзер и сл. сл.

Ако је неко рођен у штали, не значи да је во! Ако живомо у свету где разни власници Астри, Фајзера и других светих крава "струке" продају нам здравље (=зарађују трилионе, а можда неки од њих и трују па онда нуде лек) - то не значи да ћемо преко форума да пишемо апале, али значи да, пошто нисмо волови, макар "мукнемо", к'о и волови, кад им нешто не штима.

И још једном  упитај се како је родитељима и детету од 2 година са екцемом по целом телу, годину дана. Замисли измажеш дете машћу за екцем, и ништа - а онда онако масну кожу треба опрати, а дете јауче, убија се од шлача...и тако сваки дан.

И сад појео вук магарца. Колетарална штета? Па као је тако нека ПЛАТИ Валенберг или Валенберзи одшету! Или теби да се јаве? Или да проучавају ТЕволуције, кобива, море бит' тамо нешто има. И нараво, каве везе има СстраЗенека са свим тим? Па кад се некој баби згруша крв - свима је добро ако умре. Посебно пензионом фонду!

Снимак екрана направљен 2021-03-09 16-52-36.png

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Јанко рече
пре 35 минута, Ćiriličar рече

Ово из неког великопосног молитвеника?

Није - него из твог коментара! Само сам се сложио са твојом тврдњом да си глуп. Пошто сам слаб са иронијом. А не знам где си тако добро изучио тај занат иронисања  биће из беседа Отаца вероватно.

Подели на овим сајтовима

@Јанко И за крај ове надриполемике - опрости што сам "спамовао" тему са теорија завера и неким финим човама из Шведске, једно питање: пре само неколико дана је ЕМА је - након што су кључне земље ЕУ зауставили вакцинисање астразенекином вакцином   повела стручну сутрагу (да тако кажемо) о томе да ли крварење и угрушци крви који су узроковали смрт након вацинације имају везе са вакцином  мислиш ли ти да за само 3-4 дана нека струка, или "струка", може доказати да то нема никаве везе са вакцином?

Ако може, то мора да је нека богостручна струка - ем стручна, ем ефикасна! Ено, норвешки стручњаци, коначно упркос ЕМУ трабуњању, тврде а вакцина има везе са грушањем крви и крварењем. Шта ћемо сад?

Но добро...нека и ово буде ретооричко питање, јер где би смели не веровати струци.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, GeniusAtWork рече

А сви ми одлично знамо шта се издешавало задњих годину дана овде, ко је и како руководио епидемијом

Не може неко ко је дозволио полуфиналне утакмице и финалну утакмицу купа са публиком, лажући  да вируса нема више зарад избора, ко је журкама славио победу на изборима, ко је 2009. набављао улудо вакцине, ко годину дана психички малтретира људе морбидним ковид информацијама и причом о недостатку гробних места сад да брани неком да зарађује за хлеб и кирију и да му не дај Боже опет забрани да оде да се причести. 

Нико није бре мајмун.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Не може неко ко је дозволио полуфиналне утакмице и финалну утакмицу купа са публиком, лажући  да вируса нема више зарад избора, ко је журкама славио победу на изборима, ко је 2009. набављао улудо вакцине, ко годину дана психички малтретира људе морбидним ковид информацијама и причом о недостатку гробних места сад да брани неком да зарађује за хлеб и кирију и да му не дај Боже опет забрани да оде да се причести. 

Нико није бре мајмун.

Већ се најављује закључавање за Васкрс, наводно због прилива људи који живе у иностранству.

Подели на овим сајтовима

Морам још ово, праштајте сви за многоглаголање, а сви то знате....поставио сам овде линкове ко је власник АстраЗенеке, Никакве тероје завере, чињенице. Компаније је остварила приход прошле године 23 милијарде долара. Али, толико моћна компанија је можда 1/100 део империје тих људи. У реду! спосбни, високи лепи и плави - демократија и слобода тржишта!

Но, има једна друга ствар - валцине више не праве д р ж а в н и институти! Наше здравље и здравље наше деце је у рукам аљуди који имају хиљаде, не стотине, хиљаде милијарди долара. Чији је начин и смисао живота само једно - проофит!

Па треба ли, макар, да се упитам(о) - бре, у којем свету ми то живимо? Ако се не питамо као је неко за пола века могао постати власник 1/10 палнете, ок! Висок, леп, плав и промућуран. Али зар да ОН мојој деци продаје "здравље"? Зар он седи негде у 'ладовини, и баш га брига да ли ће моја држава имати Владу каву ја 'оћу, или кава њему одговара?

Или да ли ће мог ћаћу, матер и керове пуштати у шетњу неки Кон или неки Несторовић? Неће то баш бити све тако лепо јер ето "рекли на телевиЗОРУ"!

Боње ни не долазити овде, читати глупости неких.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Вукашин рече

Већ се најављује закључавање за Васкрс, наводно због прилива људи који живе у иностранству.

Причали су да размишљају о мерама за 4.април када римокатолици славе Васкрс.

Свакако им не треба дати да се иживљавају над народом поготово не за Васкрс.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Ćiriličar рече

Морам још ово, праштајте сви за многоглаголање, а сви то знате....поставио сам овде линкове ко је власник АстраЗенеке, Никакве тероје завере, чињенице. Компаније је остварила приход прошле године 23 милијарде долара. Али, толико моћна компанија је можда 1/100 део империје тих људи. У реду! спосбни, високи лепи и плави - демократија и слобода тржишта!

Но, има једна друга ствар - валцине више не праве д р ж а в н и институти! Наше здравље и здравље наше деце је у рукам аљуди који имају хиљаде, не стотине, хиљаде милијарди долара. Чији је начин и смисао живота само једно - проофит!

Па треба ли, макар, да се упитам(о) - бре, у којем свету ми то живимо? Ако се не питамо као је неко за пола века могао постати власник 1/10 палнете, ок! Висок, леп, плав и промућуран. Али зар да ОН мојој деци продаје "здравље"? Зар он седи негде у 'ладовини, и баш га брига да ли ће моја држава имати Владу каву ја 'оћу, или кава њему одговара?

Или да ли ће мог ћаћу, матер и керове пуштати у шетњу неки Кон или неки Несторовић? Неће то баш бити све тако лепо јер ето "рекли на телевиЗОРУ"!

Боње ни не долазити овде, читати глупости неких.

Državni instituti su nekad pravili i usisivače, tenkove, brijače i kožnu galanteriju, pa od pada socijalizma to ne rade. Ne znam po čemu se razlikuju lekovi od toga, sem zbog ČiPoVAnJa. A i ovde je ICN Galenika postala privatno vlasništvo još '91 i od tad proizbodila lekove pa se niko nije bunio.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Вилер Текс рече

Причали су да размишљају о мерама за 4.април када римокатолици славе Васкрс.

Свакако им не треба дати да се иживљавају над народом поготово не за Васкрс.

Некада људи нису били информисани, и сматрам да сму мање манипулисани. Данас смо сви преинформисани, али се лакше манипулише са нама. Лично, не сматрам се неинформисан, али благе везе немам шта се, уствари, дешава око мене. Нека вајна утеха ми је што видим да нисам само ја оваца, него да смо сви овце...и што се више информишем, више је конфузије.

"Истина" која се намеће почиње да плаши. Не може више здрава логика да се користи. Узми ЕУ   слобода тржишта, кретање њуди и роба. Одједном - карантин.

Има једно 5 година, испраћао сам своју садашњу жену на аеродром у једној јевропској земљи...проблеми у путу и закаснили смо на лет. касно је иначе било. Аеродром, иначе не баш мали и јако прометан, био је пут. Уствари тај терминал је био пуст. Ичли смо ходницим дугим 100тине метара, све пусто. Осетио сам страх Неку чудну "визију", али чисто рационалну и упитах жену: замисли, не дао Бог, да једном сва ова машинерија и јурњава стане? И деси се корона...био сам прошле године на Шереметеву у Москви, распитивао се директно јер се стање мења сваки час, и претрнуо ко костију - све путо је било тада. сада је другаћије...хоћу да кажем, да треба доживети то да "свет стане", и тек тада схавтиш да или је човек толико јадан да један вирушчић заустави све, или је толико опасан да неки људи, болесни и зли, манипулишу целим светом.

Ма шта да је од овог двога - не знаш шта је горе. Ја бих волео да је ово прво  јер човек је заиста јадан у својој гордости. Али бојим се да је ово друго  да неко игра опсне игре са нама. уствари не игре, него ПРЕДигре...игре тек предстоје.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Марек рече

Državni instituti su nekad pravili i usisivače, tenkove, brijače i kožnu galanteriju, pa od pada socijalizma to ne rade. Ne znam po čemu se razlikuju lekovi od toga, sem zbog ČiPoVAnJa. A i ovde je ICN Galenika postala privatno vlasništvo još '91 i od tad proizbodila lekove pa se niko nije bunio.

Добро бре, Маре...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Марек рече

Znam, znam, u pravu sam, šta ćeš 😁

:))

Доро де....пази, на страну прича о Астри...Швеђанин је власник АстраЗенеке, то му је ко мени и теби чоколадна бананица....а Швеђани немају вакцине :))

Отимачина бре, откази пљуштали. рецимо, допреме вакцину у старачки дом, а шеф вакцинише своју фамилију...ето ти један од разлога. Да има државе, да држава има институт свој где паметни људи деценијама раде и истражују и брину о здрављу....не би тако било.

Није проблем приватан капитал ако је контролисан од државе! Проблем је кад приватан капитак контролише и државу и цели свет...Маре, брате.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...