Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 6 часа, Justin Waters рече

Evo nekih novosti:

Rođena sestra mi je pozitivna na koronu. Hospitalizovana je na odjel gdje drže lakše slučajeve sa simptomima. Ima bronhijalnu asmu tako da sam dosta napet kako će se izboriti. Bili smo s njom za vaskrs, a utorak navečer je počela osećati prve simptome.

E ono što je sad misteriozno, o ovome je bilo izvještaja iz J. Koreje. 

Virus je pokupila na odjelu gdje su je premjestili prvi put u subotu pre vaskrska i gdje se još medicinskih radnika zarazilo. Na odjelu radi doktor, koji se zarazio u prvom klasteru. Nakon što je "izlječen", i potvrđen negativan vratio se na posao da bi opet ispoljio simptome i testiran bio je opet pozitivan. Ovo je jedan od mogućih objašnjena zašto se formiralo žarište na tom odjelu gdje su se ostali zarazili te i moja sestra. 

Kakav je ovo virus? Da li se tijelo izbori ali ga ne uništi do kraja nego se on opet aktivira i ponovi bolest. Šta ovo znači, da ne stičemo imunitet i da svi koji su ga preležali i pored toga mogu biti potencijalni prenosnici? 

Kako će se virus uništiti, može li vakcina?  Ako je vakcina način da se on ne aktivira, onda će biti dosta debate u pogledu obaveznosti.

Kako ste vi? Da li ste se vi javili za testiranje, posto ste bili u kontaktu sa sestrom? Svako dobro zelim vama i vasoj sestri.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, GeniusAtWork рече

Добро, ево је опет вест без мог коментара.

WWW.DANAS.RS

Vlada Srbije usvojila je danas odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka 30. aprila u 18 časova do ponedeljka 4. maja u 5 časova ujutru.

Да ли ти подржаваш ову одлуку?

После отварања теретана, кафића итд од понедељка? Па до петка ће бити многоструко више контаката на тим местима него за први мај. Потпуно бзвз...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

Дакле, ад-хоминем по госпођи а о оном што каже ни речи. Хбт, па људи морају да буду апсолутни ауторитети из свих дисциплина и да никад не праве грешке да би завредили вашу пажњу. Тако мали Перица-неофит замишља попове и предаваче на ПБФ-у - ходајући светитељи.

Баш ми није јасно шта ће ти сад физика у студији процене покретљивости сперматозоида у различитим узорцима...

Да ли су тачна истраживања о пацовима или о покретљивости сперме?

Ne vredi, vidi se u stavovima pojedinaca da jednostavno imaju svoj svet u kome su oni glavni likovi...

Ako im tako odgovara neka ih ali argumenti eminentnih stručnjaka govore dovoljno i sami za sebe... to što su ovi ubeđeni da su veliki poznavaoci teme, to mogu samo u svojoj maloj fantaziji...

Prosto ne znam da li bi iko smeo da kaže ovoj gospođi ovo što ovde govori naš stručnjak... tako da ono klasika, internet dokolica i previše ega...

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Hehe ovi sto me prozivaju zbiog trenerica na pricescu imam nesto za njih:

"Ko je bez greha, neka prvi baci kamen."  Jevanđelje po Jovanu. ?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

Дакле, ад-хоминем по госпођи а о оном што каже ни речи. Хбт, па људи морају да буду апсолутни ауторитети из свих дисциплина и да никад не праве грешке да би завредили вашу пажњу.

Читајући неке на форуму испаде да без апсолутног познавања свих природних наука нисам ни хришћанин а о спасењу да на причамо...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Н И Н Е рече

Антовић је хематолог а даје мишљење о борби против епидемије. То је као кад би аутомеханичар коментарисао саобраћајне знакове.

Антонић је лекар који је активно укључен у борбу против вируса у Шведској због компликација на плућима, што је управо везано за његову струку.

Хајде мало размишљања.

Па не лече Кон и Дарија по Србији, момче...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јанко рече

Антонић је лекар који је активно укључен у борбу против вируса у Шведској због компликација на плућима, што је управо везано за његову струку.

Хајде мало размишљања.

Па не лече Кон и Дарија по Србији, момче...

Ни инжењери саобраћаја не поправљају кола, брате...

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Tanja M рече

Kako ste vi? Da li ste se vi javili za testiranje, posto ste bili u kontaktu sa sestrom? Svako dobro zelim vama i vasoj sestri.

Dobro smo, bez ikakvih simptoma. 

Nazvao ja institut jvanog zdravstva da pitam u vezi tesitaranja jer sam imao neposredan kontakt sa osobom kojoj je potvrđen virus, i kaže nema šanse da ćeš biti testiran ako nemaš simptome. Razlog..nemam pojma, može biti da ne uzimaju tako lako iskaze ljudi preko telefona. 

Onda, pošto ide procedura da onaj ko je zaražen, navede listu ljudi s kojima je potencijalno bio u kontaktu...navede sestra i mene. Onda me zovnu iz tog istog institua ispitaju nas kako smo, uzmu podatke, i kaže u planu ste da vas testiraju. Valjda sad vjeruju sestri na riječ iako ne postoji nijedan dokaz da je on govorila istinu mogla je staviti na listu ljude koji nisu bili u kontaktu ali recimo imaju želju da se testiraju. 

Eto tako elementarna logika. :smeh1:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

WWW.B92.NET

U Evropskoj uniji i Americi se, po uzoru na neke azijske zemlje i Izrael, priprema uvođenje telefonskih aplikacija za praćenje i...

"U Evropskoj uniji i Americi se, po uzoru na neke azijske zemlje i Izrael, priprema uvođenje telefonskih aplikacija za praćenje i upozoravanje građana na pretnju lica zaraženih koronavirusom u njihovoj blizini."

Šta je sad ovo?

Zar nismo razobličili teoretičare zavere i njihovu paranoju o nekakvom čipovanju ljudi?

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Н И Н Е рече

Ни инжењери саобраћаја не поправљају кола, брате...

Још једном ћу ти поновити:

Он је ДЕО ТИМА ЛЕКАРА који се бори против короне и сваки даје свој допринос из своје области.

ВЕЋИНА пацијената умире због компликација ДРУГИХ, раније стечених болести, не од саме короне.

Дакле, укључено је мноштво лекара разних специјалности, не само имунолози.

Твоје поређење је потпуни промашај, а ти га опет понављаш. Бар се немој срамотити, ако већ немаш поштовања према човеку. Лик је оставио написмено својој жени (такође лекар) КАКВУ терапију да му дају ако га случајно затекну болесног од covid-а и без свести, према његовом искуству и сазнањима.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јанко рече

Још једном ћу ти поновити:

Он је ДЕО ТИМА ЛЕКАРА који се бори против короне и сваки даје свој допринос из своје области.

ВЕЋИНА пацијената умире због компликација ДРУГИХ, раније стечених болести, не од саме короне.

Дакле, укључено је мноштво лекара разних специјалности, не само имунолози.

Твоје поређење је потпуни промашај, а ти га опет понављаш. Бар се немој срамотити, ако већ немаш поштовања према човеку. Лик је оставио написмено својој жени (такође лекар) КАКВУ терапију да му дају ако га случајно затекну болесног од covid-а и без свести, према његовом искуству и сазнањима.

Ок Јанко, одустајем. Уживај.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...