Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Одгледајте:

Објашњава и осцилације узроковане викендима. Раскринкава покушаје у САД да избаце хлорокин из терапије ковид-19. А анализира и интелектуалну ригидност левичара-десничара. 

Овај човек је по свој прилици нешто добро што долази из САД, што је нажалост све ређе и ређе.

• Свиђа ми се 1

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Јанко рече

Могу ли ја да имам право избора да се природно имунизујем?

Ето, на то пристајем о`ма, поведи.

И ко је са мном, за мном, да завршимо са тим што пре.

Реците колико кревета и респиратора има на располагању и правимо имуно-туре контролисано сваких 14 дана.

Је л` неко за?

Говориш о будућој вакцини против короне? Нема смисла да вакцина против короне  да буде обавезна, као ни вакцина против грипа. Не знам ко је то уопште игде изјавио, осим теоретичара завере који мисле да Гејц оће да им инсталира  Њиндоњс у тело.

Или говориш о вакцини против полија и гомили сличних?

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Дејан рече

А када се антиваксери удруже, заведу људе, онда се те болести врате, па умиру људи, умиру деца.

Одговорно тврдим, антиваксери НЕ БИ ПОСТОЈАЛИ као битна група да нема ликова као др Кон који хоће пошто-пото да ураде оно што се не мора (2009-10), да нема ситуација као што је она у клипу што сам данас поставио где људи указују да су неке вакцине непроверене, или попут ситуације др Антовића (и то сам постављао) који говори конкретно које су вакцине НЕПОТРЕБНЕ у имунизацији а ипак се дају деци (нпр везано за полно преносиве болести које се дају малој деци!?!), и које он није дао својој деци у Шведској (остале јесте, наравно, али он је лекар па зна, ко ће мени да каже које требају а које не???)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Говориш о будућој вакцини против короне? Нема смисла да вакцина против короне  да буде обавезна, као ни вакцина против грипа. Не знам ко је то уопште игде изјавио, осим теоретичара завере који мисле да Гејц оће да им инсталира  Њиндоњс у тело.

Боље спречити него лечити. Читава прича је кренула од Новаковог размишљања. 

Ја иначе не могу да схватим ни опсесивно бављење заверама али ни слепу послушност струци, медијима, званичницима. Као да нас 10000000 пута нису превели жеден преко воде. Зашто се одмах скаче на људе који посумњају у килаву и компромитовану струку, лажљиве медије и покварене политичаре и богаташе?

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Дејан рече

А кажи ти мени, причамо у облику примера.

Ти си пунолетна особа која можеда донесе одлуку шта хоће а шта неће. Рецимо, имаш двоје деце , једно другом до увета, најстарије има 6 година и не могу да донесу одлуку на ту тему.

Шта онда радити?

Испоштовати лудог ћаћу, не вакцинисати децу, или држава да спроведе вакцинацију без обзира шта луди ћаћа мисли и ради?

Рећи ћу ти ја ако он није.

Имам троје деце, вакцинисана.

Треба још да се вакцинишу.

Прво питам које им се дају, онда се распитам код стручних људи које су те "на злом гласу" и због чега, примиће оне које сам и ја примио као мали а ове глупости које су увели а нема потребе за њима нећу. Значи (лупам), полио, бсж, итд исл обавезно, а те поменуте за полно преносиве болести, несертификоване итд исл - ћао, дајте сертификоване из ЕУ па да причамо... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Боље спречити него лечити. Читава прича је кренула од Новаковог размишљања. 

Ја иначе не могу да свхатим ни опсесивно бављење заверама али ни слепу послушност струци, медијима, званичницима. Као да нас 10000000 пута нису превели жеден преко воде. Зашто се одмах скаче наљуде који посумњају у килаву и компромитовану струку, лажљиве медије и покварене политичаре и богаташе?

Одговор није лак. За почетак Ерил Фром "Бекство од слободе" па Скот Пек  "Људи лажи". После ћете сами наћи следеће. И наравно увек и непрестано Свето писмо и Псалми.

• Свиђа ми се 1

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Србољуб+ рече

А Ти волиш Србију као фрајер који девојку зове  "кучко". Извини нисам знао.

Važnije je da je dobar čovek, a prava Srbija je ionako na nebesima :D

A kad bi zaista mrzeo ovaj analni otvor svemira ovde, ne bi piskarao ovde :ani_biggrin:

Mislim, postojimo najmanje nekih 1.500 godina, a u sve to vreme koliko smo dugo imali jednu Srbiju? Subota je stvorena za čoveka, ne čovek za subotu ;) 

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Јанко рече

а те поменуте за полно преносиве болести

Нисам упућен, против којих полно преносивих болести се деца вакцинишу?

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Juanito рече

Они што мисле да је вакцина штетна, непотребна или оружје којекаквих белосветских моћника су крајње ирационални јер им сви докази и читава историја у последњих 200 година говоре другачије. Али кад једном прихвате тај став, онда је сасвим логично да се боре да вакцина не буде обавезна и да при том подржавају Нолета и свакога са сличним мишљењем. Кад су једном усвојили ирационални став супротан ставки 1, њихова логика и етика су од тог момента доследни. 

Они што схватају значај и важност вакцина и сматрају да неке вакцине треба да буду обавезне, наравно да ће бити против Новаковог мишљења. Ту даље објашњење није неопходно. Можемо расправљати о ставки 2, као што са антивакцерима можемо расправљати о ставки 1, али је све јасно. Нема недоследности.

Ау, колико логичких грешака и полазних нетачности...

Ово не мисли ни Стојковићка.

Ово је нетачно по дифолту, тј НИКО не спори да је све било практично ок код нас до задњих пар деценија и увођења неких вакцина без довољне провере, без атеста, без потребе за тај узраст итд исл. Доказа више него довољно за речено.

Даљи след је конструисање на унапред погрешним премисама, не желим да се даље удубљујем јер нема смисла зидати кулу на песку.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Јанко рече

Ево приче од јуче.

Суседи.

Поента је у тржишту вакцинама и провери квалитета, не о томе да се не желе вакцинисати. Ова докторка је вакцинисали своје дете, па тек касније, након нус-појава истраживала.

Понављам:

НИСАМ ПРИТИВ ВАКЦИНАЦИЈЕ.

ЈЕСАМ ПРОТИВ МАЛВЕРЗАЦИЈЕ.

Наша деца су у питању, побогу, и све више лекара излази у јавнист. А ми... Ми се правимо да не видимо да је то тржиште одавно постало бизнис.

А верујући смо, као...

Пиш живи, написао а заборавио да окачим видео...

Сад ће неки прво да виде који је сајт окачио, а да послушају шта каже неће...

То навикло на медијски мрак па и сами тако - у мејнстриму ово неће да пусте, а остали су лажна опозиција.

Тако ни ја не могу чичама да објасним да није тачно само оно шт је на РТС-у и Пинку... 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече

Или говориш о вакцини против полија и гомили сличних?

Па зар прича није кренула од Новака и скептицизма према унапред нареченој обавези за ту вакцину, или било коју будућу још ненаправљену?

Наравно да не говорим о полио вакцини и сличнима, ја и моја деца примали и примамо.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Дејан рече

Нисам упућен, против којих полно преносивих болести се деца вакцинишу?

"Да кренем од оне класичне реченице свих лекара. Ја нисам антивакцинаш. Ја сам као дете вакцинисан против свих дечијих болести и као трогодишњак против вариоле. Моја деца су такође вакцинисана против свих дечијих болести укључујући и туберкулозу (син у Србији, ћерка у Словенији, иако то у Шведској није обавезна вакцина).

Али:

Док смо боравили у Словенији, син је требао да прими вакцину против хепатитиса Б. Ја сам био спреман да идем на суд да је не прими. У то време имао сам срећу да се појавио рад о повећаној појави мултипле склерозе после вакцинације против хепатитиса Б и показао његовој докторки која није послала пријаву. Сасвим друга прича, чак и ако узмемо да подаци о компликацијама нису тачни и да треба да верујемо доброчинитељима из фармацеутске индустрије, поставља се питање зашто новорођено дете треба да добије вакцину против болести која се преноси крвљу или сексуалним путем. Зашто не добије ту вакцину у пубертету или још боље зашто се не ради на објашњењима ризика од сексуално преносивих болести, или не дај Боже интравенске наркоманије. При том, за много опаснији хепатитис Ц, који се преноси на исти начин, вакцина не постоји.

Друга прича је „свињски грип“. Притисак јавног мњења није био баш толики као сад, али је био велики. Супруга и ја смо и једном моменту помислили – а шта ако ми грешимо. И онда смо једно другом потписали документ у коме смо написали да ако смо погрешили и ако нам се деца разболе ми смо заједно донели одлуку. Испоставило се да није била погрешна.

Коначно ХПВ вакцина. Када ме питају за мишљење ја кажем да је наша ћерка није добила. Она и ако штити – штити само од пар субтипова инфекције, шта је са другима. Поново, много је боље научити своје дете шта су сексуално преносиве болести и како да се заштити (најрадије чувањем честитости пре брака али ако већ погреши) а не да прима вакцину.

Из наведеног се види да ја нисам априори против вакцина. Оних које су развијане годинама и са којима имамо искуства наравно. Ове развијене на брзину и које се дају у сумњивим индикацијама наравно не.

Ту се крије одговор и на питање вакцине за овај вирус. Ја сам јавно рекао мом префекту на институту и мом шефу на клиници да ја вакцину нећу примити по цену губитка посла, губитка свих грађанских права. Једноставно да би се развила сигурна и ефикасна вакцина треба између 5-10 година. Вакцина против овога  што није ни приближно толико опасно ХВАЛА ЛЕПО а да учествујем у изградњи колективног имунитета мислим да нема потребе. Како ја болестан могу да заразим вакцинисаног!!!???"

Проф др Јован Антовић, Каролинска Институт, Шведска завршио за 4 год. 9 мес. мед.фак у Нишу, мастер, докторат, SLO, SWЕ итд исл...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...