Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 4 часа, Тражитељ рече

Један ужас живи, а у питању је грип какав је свако од нас имао бар пар пута у животу и који данас сматрамо "нормалним".

Прошле године смо жена и ја добили грип по први пут и животу и није било нимало наивно. Далеко од тога да се данас грип сматра нормалним и да га сви добијамо толико пута у животу. Неки га добијају подоста, неки га не добију никад или ретко. Грип је врло гадна болест, мање више као корона, али са вакцином и са предвидивијом клиничком сликом. С времена на време се појави поприлично мутирани сој попут тог шпанског или оног блажег, ал и даље гадног из 2009. ваљда. Ил онај гадни азијски из 1957. Ми грип мешамо са прехладом, па мислимо да га стално добијамо. Рећи да је нешто ”само грип” је смешно и глупо. Сваке године грип однесе неколико стотина хиљада живота. Буквално сваке године. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Justin Waters рече

.dengi po singapurskoj studiji ima sličnu kliničku sliku kao Sars-cov2.

Денге из Порторика изазива хеморагичну грозницу. Унутрашње крварење и остало. Ниђе везе с короном осим површно.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Срђан Шијакињић said:

какве ово има везе са коронавирусом

Ni po jada što nema veze sa korona virusom. Nego je prastari fake.

OBSERVERS.FRANCE24.COM

Follow international news through our Observers' amateur images and eyewitness testimony. All the content is verified and explained by our journalists.
WWW.OPINDIA.COM

There have also been reports about plastic sugar and plastic eggs | OpIndia News
WWW.BBC.COM

Viral videos of 'bouncing rice balls' have fuelled fake rumours of "plastic" rice being sold in Africa.
WWW.SNOPES.COM

A video of a man making wax display vegetables has been used out of context to suggest China is dumping "synthetic cabbages" on unwitting consumers.

https://www.amazon.com/Artificial-Vegetables-Cabbage-Lettuce-Head/dp/B00EDSAGUE

Small internal head measures 3", while the overall size is 4.5" wide X 5" high. Perfect for small vegetable arrangements! Set of 3. Made in China. For decorative use only. Keep out of the reach of children.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Денге из Порторика изазива хеморагичну грозницу. Унутрашње крварење и остало. Ниђе везе с короном осим површно.

Ne izaziva uvijek...kod određenih procenata ljudi koji imaju predispoziciju da im trombociti padnu drastično....Dengi obara trombocite, ali kod nekih oni padnu skoro na ispod 10.

Pozivam se na singapursku studiju gdje su otkrili da preko seruma za dengi otkrivaju pacijente koji imaju koronu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Ne izaziva uvijek...kod određenih procenata ljudi koji imaju predispoziciju da im trombociti padnu drastično....Dengi obara trombocite, ali kod nekih oni padnu skoro na ispod 10.

Pozivam se na singapursku studiju gdje su otkrili da preko seruma za dengi otkrivaju pacijente koji imaju koronu. 

Кад се све студије ставе на гомилу, испадне да је корона вирус један скоро неуништиви вирус који се на површинама задржава недељама, који скаче у даљ ко Ивана Шпановић, који има непредвидиве симптоме свих могућих других вируса и гомилу нових, на кога се не стиче имунитет и тако даље и томе слично. Па, брате, колико је све то вероватно?

А знаш зашто све то тако испада? Јер се некритично цитирају научне студије. Наиме, научне студије нису исто што и медицинске, клиничке, инжењерске и уопште практичне студије. Нуачници су навикли да се изражавају једним специфичним језиком који захтева доста интерпретације и да иду на доста фундаменталнији ниво него што је практично користан. И у том нема ничег лошег ако се ради о фундаменталној физици, биологији, хемији итд, па онда објаве, рецимо, да су открили нову честицу, а у раду стоји да она живи једну нано секунду ил тако нешто. То фундаменталној физици није никакав проблем јер сви ми знамо о чему се ради и од тих фундаменталних физичара очекујемо потврду предвиђања теорије. Али ствар је у медицини другачија. На пример, студије које тврде да је на разним површинама вирус детектован после седмицу, две три или колко год, само су пропустиле неке ситне детаље. И онда Немци практичари, не теоретичари, тај исти вирус покупе с површина и покушају да га одгаје. Резултат нула. Ни у једном једином случајеву се тај вирус са површине није размножио што значи да није заразан и то је много конзистентније са кличниким искуством лекара који прате заразу од сличних вируса него ово прво. Ал касно, политичари већ донели мере верујући да су све могуће површине заразне. Прилично сам убеђен да је барем 90% студија које се објављују тог типа. Теоријски су свакако значајне, практично на краће стазе веома веома упитне. Овде су потребне клиничке, а не споре и хипотетичке научне студије. За њих ће бити времена кад све прође и биће веома корисне дугорочно, ал овако брзински само штете. Наука се ради хладне главе. Али и ове брзинске, са усијаним главама, кад би остале где им је место - у науци, проблема не би било, ал кад их преузму новинари и политичари, пиши пропало.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Juanito рече

А знаш зашто све то тако испада? Јер се некритично цитирају научне студије. Наиме, научне студије нису исто што и медицинске, клиничке, инжењерске и уопште практичне студије. Нуачници су навикли да се изражавају једним специфичним језиком који захтева доста интерпретације и да иду на доста фундаменталнији ниво него што је практично користан. И у том нема ничег лошег ако се ради о фундаменталној физици, биологији, хемији итд, па онда објаве, рецимо, да су открили нову честицу, а у раду стоји да она живи једну нано секунду ил тако нешто. То фундаменталној физици није никакав проблем јер сви ми знамо о чему се ради и од тих фундаменталних физичара очекујемо потврду предвиђања теорије. Али ствар је у медицини другачија. На пример, студије које тврде да је на разним површинама вирус детектован после седмицу, две три или колко год, само су пропустиле неке ситне детаље. И онда Немци практичари, не теоретичари, тај исти вирус покупе с површина и покушају да га одгаје. Резултат нула. Ни у једном једином случајеву се тај вирус са површине није размножио што значи да није заразан и то је много конзистентније са кличниким искуством лекара који прате заразу од сличних вируса него ово прво. Ал касно, политичари већ донели мере верујући да су све могуће површине заразне. Прилично сам убеђен да је барем 90% студија које се објављују тог типа. Теоријски су свакако значајне, практично на краће стазе веома веома упитне. Овде су потребне клиничке, а не споре и хипотетичке научне студије. За њих ће бити времена кад све прође и биће веома корисне дугорочно, ал овако брзински само штете. Наука се ради хладне главе. Али и ове брзинске, са усијаним главама, кад би остале где им је место - у науци, проблема не би било, ал кад их преузму новинари и политичари, пиши пропало.

Sve to stoji što pišeš. Još je rano da se bilo koja studija uzme zdravi za gotovo...ali ne možemo ni jednu da odbacimo u svjetlu trenutnog stanja i kako će se izaći na kraj sa ovom pošasti. 

Neke studije poput tih sa zadržavanjem na površini su unapređene u smjeru da je dokazano da je manje opasno širenje virusa preko površina...ali neke i dalje još stoje. 

U vezi te singapurske studije..stvar je samo da se ima na umu da korona nije kao grip. Preležao sam dengi, i nikad nikome ne bi rekao..eto i ja sam ne birini se ako ideš negdje u tropske krajeve ne moraš voditi računa, ako te spuca zdrav si biće sve u redu. Treba voditi računa o tome, jer ko to zna šta će ti se desiti? Ja i kolega smo u kratkom vremenu fasovali isti tip degnija, i njega su morali u kolicima vozati po bolnici, mene nisu. Njemu su trombociti bili na 45, meni na 220. Ali on nije imao glavobolju, ja jesam, a on je fizički jači od mene, ja mršav kao štap. Neko koronu na nogama preleži, neko ima upalu pluća da jedva diše i ne bi to iskustvo ni neprijatleju poželio. 

Samo to...ovaj prvi šok će proći..vlade raznih zemalja su reagovalo kako su reagovale...ali do pojave vakcine, mislim da ne treba niko da se opušta više na ovom svijetu. Život će krenuti uskoro, ali sa sasvim drugačijim načinom života, i sa mnogo više mjera opreta, više socijalnog distanciranja itd...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Justin Waters said:

A onda 2017 u decembru, iz čista mira nešto me je pokosi. Subota bila, i planirali poslijepodne da izađemo vani, reko da malo odmorim nešto mi došlo...i kako sam legao do popodneva se već nisam osjećao uredu i reko ženi ne možemo napolje nisam baš dobar...krenula temperatura navečer, nedjelja već kao grip klasičan, slabost, manjak apetita, glavobolja...u ponedjeljak reko neću moći na posao, bar dan dva da odležim...dođe srijeda ja počinjem osjećati drhtavicu i jaku slabost, i ništa sestra me uzme u kola i na klinički centar, doktrorica krene da me pregleda, a meni se pogoršava stanje, krenem se tresti kao da imam parkinsnovu bolest tako loše da i ona više bila uzbuđena šta mi se dešava...i ništa prime me na odjel i proveo sam dve sedmice u bolnici...Ništa mi nisu mogli pronaći..testirati su me na zapadni nil, H1n1, nema pojma na šta još sve nisu. Radili su punkturu u kičmu, i ta tečnost je bila zamućena..kao da je ukazivala na nekakav meningitis...na kraju kada mi se stanje poboljšalo i bih pušten..trebalo je još da sačekam neke rezultate na ne sjećam se sad šta, to bi možda otkrilo šta je bilo, ali išlo mi na nerve jer je sistem da ne koriste serum za otkrivanje na samom jednom pacijentu nego čekaju da ih bude više i onda potraje to ispitivanje. 

Skoro identično sas mene. Samo dve godine kasnije, u prvoj polovini januara 2019.

Kao da je voz prešao preko mene... a zatim i krdo bizona u društvu slonova i nilskih konja.

Neopisivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ćiriličar рече

Dobar je Tkačov...

Ovaj nastup mu je potpuno diletantski.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече

Прошле године смо жена и ја добили грип по први пут и животу и није било нимало наивно. Далеко од тога да се данас грип сматра нормалним и да га сви добијамо толико пута у животу. Неки га добијају подоста, неки га не добију никад или ретко. Грип је врло гадна болест, мање више као корона, али са вакцином и са предвидивијом клиничком сликом. С времена на време се појави поприлично мутирани сој попут тог шпанског или оног блажег, ал и даље гадног из 2009. ваљда. Ил онај гадни азијски из 1957. Ми грип мешамо са прехладом, па мислимо да га стално добијамо. Рећи да је нешто ”само грип” је смешно и глупо. Сваке године грип однесе неколико стотина хиљада живота. Буквално сваке године. 

Nego, ne rece mi - a ko tebe placa? :ani_biggrin:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече

На пример, студије које тврде да је на разним површинама вирус детектован после седмицу, две три или колко год, само су пропустиле неке ситне детаље. И онда Немци практичари, не теоретичари, тај исти вирус покупе с површина и покушају да га одгаје. Резултат нула. Ни у једном једином случајеву се тај вирус са површине није размножио што значи да није заразан и то је много конзистентније са кличниким искуством лекара који прате заразу од сличних вируса него ово прво.

A znas koliko ce samo ovde na temi ljudi da ti ovako nesto procita i primi k znanju? 5-10%, ili malo vise. Da ne idemo dalje van foruma.

Ali je mnogo vazno da se prenose pamfleti kontaminirani panikom do izbezumljujucih doza, i da se mlati u prazno i dize prasina, kako se - narocito ovde kod nas - nikako ne bi videlo "da je car go". I ta najveca vecina nastavice da zabija glavu u pesak, i da neguje sopstvene strahove, na svoju stetu i na stetu drustva kome pripadaju.

A kad nesto opet podje kako ne valja "nebeski narod" krivice natu, kemtrelse, 5/6/178...G, nepostojece tone uranijuma, i Bog mili zna sta jos sve ne, samo da ne gleda sopstvenu - visedecnijsku! - odgovornost; i pevace "mrze-nas-japanci-i-liliputanci".

I nastavice da gleda rozi satanski mulj i da cita "dnevnu stampu" koju bi i Gebels odavno zabranio.

Da nije Neba koje nas jednako cuva, mi bi kao drzava nestali u oblaku uspomena jos odavno.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, PredragVId рече

последице 5Г зрачења

Brate, kakve posledice od kakvog zracenja?? Od obicnog radio-talasa???

Molim te uzmi malo samo citaj, lako je da se nesto nauci o svemu tome, nemoj ovako da se blamiras.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, obi-wan said:

A kad nesto opet podje kako ne valja "nebeski narod" krivice natu, kemtrelse, 5/6/178...G, nepostojece tone uranijuma, i Bog mili zna sta jos sve ne, samo da ne gleda sopstvenu - visedecnijsku! - odgovornost, i pevace "mrze-nas-japanci-i-liliputanci"...

Covece...gadjali nas zvakama.......tebi ovaj virus bio alibi da polako otkrivas vece , kosmicke tajne ovom stadu? Ono, postepeno da s' ne primeti.......:smeh1:

Подели на овим сајтовима

daj brate link te naucno dokazane istine da vise zavrsimo s tim, opevamo sve upokojene i resto sto umiru od posledica da bacimo na koronu pa da danemo kao narod koji je bio u zabludama dve decenje.....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...